Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Extra-felszerelések beépítése utólag + elektromos kérdések

Amusing

Recommended Posts

Optima Exide spirál cellás, piros tetejű.

Csak javasolni tudom, ezzel nem hibázhatsz!! :lol: :lol:

Nem olcsó, de ha van komolyabb hifi az autódban simán használhatod és az autó is indulni fog.

Nézesd meg a töltésed feltétlen ha akksit cserélsz!

Nem vitatom egy percig sem, csak mondom szerintem ritka az ilyen igazi nagy hifi, és aki valóban kihasználná ...

Nekem is EXIDE van ... elsőre is indul vele az autó mert nagyobb az indító árama ... pedig ez csak Classis 55 Ah ...

Igaz egyszer már lemerült amióta megvan ( pont kifogtam egy polcon maradtat valszeg) ...dehát ettőlmég jók az Exideról a tapasztalataim-véleményem ...

Ha beférne, használnám is, csak hát magasságilag nem nyerő...

Megosztás:

Lehet, hogy későn írok, nekem csak most kezdett gyengélkedni a gyári akkumulátor 4 hómappal az autó 3 éves kora előtt. Igaz, 2 hónapig ritkán használtam az autót és néha csak rövid utakra. Egyre nehezebben indult, végül a kijelző is lenullázta magát. 30-40 km autózás után kicsit magához tért, de másnap ismét nyögve indult. A kapocsfeszültség 12 V, indításkor leesett 8 V alá, majd szinte azonnal felugrott 14,1 V-ra mikor a motor beindult. Megmértem az autó áramfelvételét minden fogyasztót kikapcsolva, az 10 mA. Ettől nem merőlhetett ki az akku. Töltőre téve 1 A folyt 14 V-nál, félóra múlva 15,8 V lett a feszültség, az áram leesett 0,7 A-re. Ekkor határoztam el, hogy veszek új akkumulátort. Régebben is a Bosch vált be, ezt választottam most is, az 56 Ah-ás 17.858 Ft a Bauhaus-ban és a Parktikernél is kb. ennyi. Ezt tudom ajánlani, indítóárama 480A az eredeti 255 A-ével szemben.

Este felhívott egy barátom és kicsit elbizonytalanított, hogy szerinte az OPEL gyári akkumulátor 4 évig garanciális az első tulajdonosnak. És, hogy egy napos lassú töltéstől magához térhet, ha zöld a kémlelőnyílása. A belső ellenállása újra lecsökkenhet és használható lesz. Már mindegy, megvettem a Bosch-t. Csak érdekességként írtam ez utóbbiakat, nem tudom, igaz-e.

Megosztás:

Sziasztok!

Elkezdtem lelkesen keresgetni hátha volt már az a kérdés amit föl akarok teeni, de a 20. oldal után bejojózott a szemem :lol:

Szóval...

Fölmerült bennem (biztos mert unalmamban mindenfélét kitalálok) az a gondolat, hogy a km óra és környékét megvilágító sárgás izzókat kicserélem ledekre... hogy számomra tetszetős legyen :lol:

Szedett már szét valaki műszerfalat, vagy km órát?

Hol lehet megbontani hogy hozzáféjek a világításához?

Köszi a figyelmet :lol:

Megosztás:

Sziasztok!

Elkezdtem lelkesen keresgetni hátha volt már az a kérdés amit föl akarok teeni, de a 20. oldal után bejojózott a szemem :lol:

Szóval...

Fölmerült bennem (biztos mert unalmamban mindenfélét kitalálok) az a gondolat, hogy a km óra és környékét megvilágító sárgás izzókat kicserélem ledekre... hogy számomra tetszetős legyen :lol:

Szedett már szét valaki műszerfalat, vagy km órát?

Hol lehet megbontani hogy hozzáféjek a világításához?

Köszi a figyelmet :lol:

Ha g astra-d van akkor egész egyszerűen kiszeded a műszer csoportot ami a kormány burkolat leszerelésével indúl 3 db csavar 1 alul 2 pedig a kormány mögött.Ezt úgy tudod kivenni hogy elforgatod a kormányt és leszeded a takaró műanyagot a csavarról.ha lent van a burok akkor már csak 2 db torksz csavart kell kiszedned és kijön a müszercsoport amit persze ki kell forgatni a kormányon keresztűl (nem egyszerű).

remélem tudtam segíteni

Megosztás:

Ha g astra-d van akkor egész egyszerűen kiszeded a műszer csoportot ami a kormány burkolat leszerelésével indúl 3 db csavar 1 alul 2 pedig a kormány mögött.Ezt úgy tudod kivenni hogy elforgatod a kormányt és leszeded a takaró műanyagot a csavarról.ha lent van a burok akkor már csak 2 db torksz csavart kell kiszedned és kijön a müszercsoport amit persze ki kell forgatni a kormányon keresztűl (nem egyszerű).

remélem tudtam segíteni

Esetleg a bajuszkapcsolókat kihúzni a helyéről addig,mert sokan az F astrából is azért veszik ki nehezen,mert azokat elfelejtik kiszedni addig.

Lehet a G-ben is segít,ad egy kis plusz helyet!

Megosztás:

Ha állítható a kormányoszlop magasága, akkor felesleges leszedned a burkolatot, húzd ki magadfelé a kormányoszlopot és told teljesen le a lábtér felé majd fixáld.

Kényelmesen kifér a műszerfal, de a kiemelésnél kell egy kicsit forgatni, amíg olyan pozicióba nem kerül, hogy kifordítható.

Mielőtt elkezdenéd kifelé húzni, ne feledd el a tetején lévő gyorscsatlakozót "pattintót" elfordítani, mert csak ezután lehet kivenni.

Ha kint van, tovább kell bontanod, hogy hozzáférj az izzókhoz, van pattintós része és kell(het) hozzá torx kulcs is.

Egyébként fura lesz az összhatás, mivel a fedélzeti kijelzője, valamint a fűtés-szellőzés megvilágítása továbbra is sárga ill. fehér fényű marad.

Ha van türelmed és apró darabjaira szeded a műszerfalat, javaslok a műszerek köré króm karikákat betenni.

Na ez már feldobja nem kicsit az egészet..... :lol:

Megosztás:

Megoldottam a helyzetet köszönöm. állítható a kormány magasság, de így is le kellett szednem a fölső burkolatot. Az órát kiforgattam, és meg is találtam az izzókat, ám még nem nincsnek meg a ledek hozzá, mert gondoltam előbb megnézem hogyan lehet megoldani. Most már tudom, kell 1"kilós" ellenállás, meg 3mm-es ledek. A króm karika tényleg jó, nekem gyárilag benne van (N-joy)

Igazat kell adnom, hogyha a műszerfalon módosítom a világítás színét akkor már az egész "háttérvilágítást" le kell cserélni, hogy esztétikus legyen a belső.

Köszönöm szépen a javaslatokat.

Megosztás:

Az egyik elképzelést még meg sem valósítottam, máris a következőn agyalok, miközben egy harmadikat készítek :lol:

Az új projekt a gyári hangszórórácsok krómozása közben pattant ki a fejemből :lol:

Szóval az első lökös alsó részén található egy széles és viszonylag vékony kb 2mm műanyag lemez, ami a lökös része...

Ez az alapja a tervnek, miszerint szépen kifúrkálom a lökös vonalában 10mm-es lyukakkal.

Ha ez megvan, a lyukakba 10-es nagy fényes kék ledeket teszek

(a föld felé nézve), jól bekötöm mindet párhuzamosra, aztán beszilózom őket....

Kellékek: 1 10mm-es fúró, 10db led, 2db 1kilóohmos ellenállás párhuzamosan (asszem) 5w-osak bőven jók, némi madzag, meg egy kapcsoló valahová a műszerfal körülre és már kész is... Ezt fakultatívan "knájtrájder" fényeffektel megbolondítani , én biztos nem tenném :lol:

Már csak az a nagy kérdés vajon a rendőrbácsik meg vizsga alkalmával mit szólnának hozzá? :P Szerintetek?

Kinek hogy tetszik az ötlet?

Másik nagy "találmány" ;)

Ma vettem króm festéket (400ml 1500Ft) , mert eszembe ötlött, hogy ha már gyárilag krómkarikás a km óra, és króm minden belső kilincs. akkor ha lefújom az alsó hangszóró rácsokat, jól bele illene a képbe (és szépen csillogna a kék neonok fényében amit előzőleg már a lábtér nem látható részébe csempésztem... :hiya:

Zsírtalanítás, 2× alapozás, 1× krómozás mad 1× lakkozás és már kész is... Most száradnak a munkadarabok.. Ha akarjátok majd teszek föl képeket a végeredményről....

Illetve van még egy ötletem... a csomagtér világítás gyárilag hogy is mondjam hagy némi kívánni valót maga után... arra gondoltam oda is beszerelhetnék egy neont vagy fehér színű nagy fényű ledeket...

Láttam sofita ledes izzót is , esetleg van ilyen valakinek az autóban? Leírhatná bejött-e Köszi

Asszem mára ennyi, bár sok ötlet van még a fejemben, de az már túl sok egy hozzászólásban és se nem extra se nem elektromos...

Megosztás:

Az egyik elképzelést még meg sem valósítottam, máris a következőn agyalok, miközben egy harmadikat készítek :lol:

Az új projekt a gyári hangszórórácsok krómozása közben pattant ki a fejemből :lol:

Szóval az első lökös alsó részén található egy széles és viszonylag vékony kb 2mm műanyag lemez, ami a lökös része...

Ez az alapja a tervnek, miszerint szépen kifúrkálom a lökös vonalában 10mm-es lyukakkal.

Kellékek: 1 10mm-es fúró, 10db led, 2db 1kilóohmos ellenállás párhuzamosan (asszem) 5w-osak bőven jók, némi madzag, meg egy kapcsoló valahová a műszerfal körülre és már kész is... Ezt fakultatívan "knájtrájder" fényeffektel megbolondítani , én biztos nem tenném :P

Már csak az a nagy kérdés vajon a rendőrbácsik meg vizsga alkalmával mit szólnának hozzá? ;) Szerintetek?

Másik nagy "találmány" :hiya:

Ma vettem króm festéket (400ml 1500Ft) , mert eszembe ötlött, hogy ha már gyárilag krómkarikás a km óra, és króm minden belső kilincs. akkor ha lefújom az alsó hangszóró rácsokat, jól bele illene a képbe (és szépen csillogna a kék neonok fényében amit előzőleg már a lábtér nem látható részébe csempésztem... :hiya:

Zsírtalanítás, 2× alapozás, 1× krómozás mad 1× lakkozás és már kész is... Most száradnak a munkadarabok.. Ha akarjátok majd teszek föl képeket a végeredményről....

Illetve van még egy ötletem... a csomagtér világítás gyárilag hogy is mondjam hagy némi kívánni valót maga után... arra gondoltam oda is beszerelhetnék egy neont vagy fehér színű nagy fényű ledeket...

Láttam sofita ledes izzót is , esetleg van ilyen valakinek az autóban? Leírhatná bejött-e Köszi

Asszem mára ennyi, bár sok ötlet van még a fejemben, de az már túl sok egy hozzászólásban és se nem extra se nem elektromos...

És ezek után a te autód lessz a Mikulásbácsi szánja :lol: Az időzítés nem rossz..............

Szerintem "kicsit sok amit egyszerre csinálni akarsz!Az autódon hazaviheted a fenyőfát, de ne azautó legyen a karácsonyfa! Ez az én véleményem :hiya:

Megosztás:

És ezek után a te autód lessz a Mikulásbácsi szánja :lol: Az időzítés nem rossz..............

Szerintem "kicsit sok amit egyszerre csinálni akarsz!Az autódon hazaviheted a fenyőfát, de ne azautó legyen a karácsonyfa! Ez az én véleményem :P

Sajna nincs mikulás sapkám, de majd gyártok már azt is, méghozzá led es bojtal :lol:

Valami ötletelés mindig kell, mert nem áll le az agyam :lol: Mindig jár valami a fejemben... Néha nagyon unom....

A ledes alsó világítás tényleg soknak tűnik így másodjára átgondolva, bár ha nagyon umom majd magam (talán soha) megcsinálom kipróbálás végett.. Ha nem fog tetszeni legfeljebb kiszedem..

De ha netán mégis megcsinálom, engedd meg, hogy Neked adjak elsőnek virgácsot ;)

Megosztás:

Sajna nincs mikulás sapkám, de majd gyártok már azt is, méghozzá led es bojtal :P

Valami ötletelés mindig kell, mert nem áll le az agyam :lol: Mindig jár valami a fejemben... Néha nagyon unom....

A ledes alsó világítás tényleg soknak tűnik így másodjára átgondolva, bár ha nagyon umom majd magam (talán soha) megcsinálom kipróbálás végett.. Ha nem fog tetszeni legfeljebb kiszedem..

De ha netán mégis megcsinálom, engedd meg, hogy Neked adjak elsőnek virgácsot ;)

És természetesen fényképeket+műszaki dokumentációkat :lol: :lol:

Na jó éjt jó agyalást :hiya:

Megosztás:

A csomagtérbe én is raktam plusz világítást(caravan)

Megosztás:

Megosztás:

Hehe, a hátsó rendszámtáblámat mér 4db 10mm-es led világítja a gári izzó burkolat alól. Nagyon jól néz ki ahogy csillog a krómos rendszámtartó keret. :(

+ minden emblémát, feliratot leszedtem hátulról és most már az opel logó helyén csillogó fekete bettűkkel az A S T R A díszeleg :P

Megosztás:

Az egyik elképzelést még meg sem valósítottam, máris a következőn agyalok, miközben egy harmadikat készítek :(

Az új projekt a gyári hangszórórácsok krómozása közben pattant ki a fejemből :P

Kellékek: 1 10mm-es fúró, 10db led, 2db 1kilóohmos ellenállás párhuzamosan (asszem) 5w-osak bőven jók, némi madzag, meg egy kapcsoló valahová a műszerfal körülre és már kész is... Ezt fakultatívan "knájtrájder" fényeffektel megbolondítani , én biztos nem tenném :cry:

Már csak az a nagy kérdés vajon a rendőrbácsik meg vizsga alkalmával mit szólnának hozzá? :D Szerintetek?

Másik nagy "találmány" ;)

Ma vettem króm festéket (400ml 1500Ft) , mert eszembe ötlött, hogy ha már gyárilag krómkarikás a km óra, és króm minden belső kilincs. akkor ha lefújom az alsó hangszóró rácsokat, jól bele illene a képbe (és szépen csillogna a kék neonok fényében amit előzőleg már a lábtér nem látható részébe csempésztem... :P

Ez így már túl giccses -be kezd hajlani szerintem, néha a kevesebb a több....... :P

Megosztás:

Ki tudna nekem pontos felvilágosítást adni?

Helyzetjelző helyére kék színű led dióda megengedett közlekedésbiztonsági szempontból vagy sem, esetleg szólhat e érte a rend őre??

Valahol olvastam, hogy ez a fény (színes) nem megengedett a "kültérben" , de szerintem itt ez határeset, mivel igaz hogy kint van, de mégis bent azaz a lámpatestben. :(

Szerintem ami igazán kint van az pl. a padló alá szerelt fény, vagy láttam már motorháztetőn is (eléggé giccses volt) kék színű ledet.

Megosztás:

Ha xenon fényszóróid vannak szerintem sima ügy a kék led a helyzetjelzőbe, g astrán nem látni a helyzetjelzőt az tuti ha be van kapcsolva a xenon... rendőrnek meg mindenki másnak is kisüti a szemét és nem lehet megállapítani mi van a helyzetjelzőben :(

Nekem mondjuk elég brutál 10.000k-s izzók vannak bent, az is elég kék, csak épp nem látszik a xenon fényereje mellett :P

Megosztás:

Az utólagos xenon sem szabályos általában :P

Bár nem ezen fognak a rendőrök fennakadni szerintem :D

De normál műszakira senki ne vigye ezekkel az autót ;)

Ez így van, bár személy szerint butaságnak tartom ezt a szabályt... :cry: max 55W fehér fény vonatkozik a tompítottra... nem tudom egy 6000k-s 35w-os xenon mitől szabálytalan, ha az izzófoglalat, a trafófoglalat minden a szabványoknak megfelelő... :( Ha utólagosan szereled be az mitől szabálytalanabb mint a gyári? A végeredmény ugyan az, fény....

És szerintem minden autósnak joga van jobban látni éjszakai vagy rossz körülmények közt, ha a másik autósoknak ebből nem származik kára (rosszul beállított vakító fényszóró).

Más:

Azt nem tudod véletlenül, hogy a direktszűrő meg a légkürt ütközik-e valamilyen szabályba?

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.