Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Extra-felszerelések beépítése utólag + elektromos kérdések

Amusing

Recommended Posts

Halihó!!!

Köszönöm a kimerítő választ....így már jobban tudom értelmezni.

Valószínű egyenlőre a féket a hátsó lámpa vezetékére kötöm, IDEIGLENESEN, mert annak valahogy a gyári módon is működni KELL!

Viszont lenne egy új kérdésem!

Mégpedig, tegnap miközben bontottam a műszerfalat, (fűtés zsalu motor), nézegettem a lehetőségeket, kicsit tovább bontottam. Tehát van kapcsoló a kuplung pedálon, rajta a három vezetékes csatival. A féklámpa kapcsolómba is négy vezeték megyen, sőt a bajuszkapcsolónál is van szabad stecker. Ha vennék egy tempos kapcsolót, elvileg müködnie is kellene igaz???

A másik kérdés, tényleg csak kérdésem, hogy vajon lehetne bele akár fedélzetit is rakni???

CCRT700-as rádió van benne, a hozzá tartozó telcsis MID-del. Tudhatja a kijelző ezt a funkciót? A felső pár sorban alapállásban csak annyit ír hogy Outs. Temp. meg a hőmérséklet.....lehet itt írná ki egyébként az adatokat........ Tapasztalat ezzel kapcsolatban???

Megosztás:

Hali mindenki! Úgy néz ki megoldódott a töltés problémám. Már meg is vettem a bontóba egy 2004 es még Z14XE-s kábelkötegét kemény 2000hufért (szervízbe ugyanezért 48750+fa akartak kérni) De mikor elkezdtem nézegetni hogy merre arra, akkor lettem figyelmes hogy a váltónál ahol csatlakozik a barna vastag testkábel ott turhás volt a felület. Nem volt egyszerű hozzáférni de leszedtem, majd drótkefe ezüst paszta vékonyan utána összeraktam. Most 14,45V mikor elindítom. Majd mikor felmelegszik a rendszer akkor 14,2-3V világítással kb ugyanez. Ha mindent ráadok: világítás+refi+ablakfűtés+4es fűtőmotor akkor alapjáraton lejön 13,8 ra, de ha gázt adok már 1500 on simán 14,1. Ilyenkor a terhelő áram 74-76A (lakatfogóval a vastag barnán mérve) Szerintem ez így jó. Remélem nyáron mikor klímázok nem változik meg a helyzet. Az akksit feldobtam tölteni úgyhogy most már nem resetel a műszerfal, indító is kicsit élénkebb, bár kinyomott kuplunggal eddig sem volt rossznak mondható. A sarunál meg valszeg azért melegedett mert a csavar, mert nem volt rendesen meghúzva. Majdnem 1/4 fordulat volt benne koppig. Persze összerakás előtt ott is ezüst paszta pozitívnál ugyanez. Úgyhogy vettem habokra egy diódahidat meg egy szabályzót. Bár az utóbbit lehet nem habokra vettem, mert annak cseréje után némi javulás volt észlelhető.

Nem baj legalább megtanultam a generátort kiszerelni meg ismerkedtem annak felépítésével. Édesapámtól meg annó a gyaxi tanáromtól tanultam hogy mindennek nézzem a pozitív oldalát így ezért itt ennyi a pozitív...

Megosztás:

Halihó!!!

Mégpedig, tegnap miközben bontottam a műszerfalat, (fűtés zsalu motor), nézegettem a lehetőségeket, kicsit tovább bontottam. Tehát van kapcsoló a kuplung pedálon, rajta a három vezetékes csatival. A féklámpa kapcsolómba is négy vezeték megyen, sőt a bajuszkapcsolónál is van szabad stecker. Ha vennék egy tempos kapcsolót, elvileg müködnie is kellene igaz???

Hali!

Működni fog csak nem árt rákötni diagnosztikára miután beteszed a kart (ellenőrizni lehet a gombok rendes működését "programozás stb...) !

Az enyémet nem kellett "tanítani" hibátlan jól működik és mindent be kellett szerezni, csak a fékpedál kapcsoló volt optimális.

Megosztás:

Hali mindenki! Úgy néz ki megoldódott a töltés problémám. Már meg is vettem a bontóba egy 2004 es még Z14XE-s kábelkötegét kemény 2000hufért (szervízbe ugyanezért 48750+fa akartak kérni) De mikor elkezdtem nézegetni hogy merre arra, akkor lettem figyelmes hogy a váltónál ahol csatlakozik a barna vastag testkábel ott turhás volt a felület. Nem volt egyszerű hozzáférni de leszedtem, majd drótkefe ezüst paszta vékonyan utána összeraktam. Most 14,45V mikor elindítom. Majd mikor felmelegszik a rendszer akkor 14,2-3V világítással kb ugyanez. Ha mindent ráadok: világítás+refi+ablakfűtés+4es fűtőmotor akkor alapjáraton lejön 13,8 ra, de ha gázt adok már 1500 on simán 14,1. Ilyenkor a terhelő áram 74-76A (lakatfogóval a vastag barnán mérve) Szerintem ez így jó. Remélem nyáron mikor klímázok nem változik meg a helyzet. Az akksit feldobtam tölteni úgyhogy most már nem resetel a műszerfal, indító is kicsit élénkebb, bár kinyomott kuplunggal eddig sem volt rossznak mondható. A sarunál meg valszeg azért melegedett mert a csavar, mert nem volt rendesen meghúzva. Majdnem 1/4 fordulat volt benne koppig. Persze összerakás előtt ott is ezüst paszta pozitívnál ugyanez. Úgyhogy vettem habokra egy diódahidat meg egy szabályzót. Bár az utóbbit lehet nem habokra vettem, mert annak cseréje után némi javulás volt észlelhető.

Nem baj legalább megtanultam a generátort kiszerelni meg ismerkedtem annak felépítésével. Édesapámtól meg annó a gyaxi tanáromtól tanultam hogy mindennek nézzem a pozitív oldalát így ezért itt ennyi a pozitív...

Na, hát mondtam én, hogy nem az akksi lesz a baj :devlish: :D

Örülök, hogy megoldódott. Én még azt a tanulságot tudom levonni a dologból, hogy nem csak az akksin kell töltést mérni, hanem közvetlen a generátoron is. Gyorsan kiderült volna, hogy eközött a két egység között esik a feszültség a vezetékben. Azt sejtettem, hogy valahol valami kontakthibából adódóan zuhanhat meg a feszültség, de arra nem gondoltam, hogy ott, mert a töltés értékek nem tűntek rossznak. Úgyhogy ezt most megjegyeztem magamnak.

Jó dolog ez a fórum, mindig tanul az ember. :lol:

Megosztás:

Halihó!!!

Köszönöm a kimerítő választ....így már jobban tudom értelmezni.

Valószínű egyenlőre a féket a hátsó lámpa vezetékére kötöm, IDEIGLENESEN, mert annak valahogy a gyári módon is működni KELL!

Viszont lenne egy új kérdésem!

A másik kérdés, tényleg csak kérdésem, hogy vajon lehetne bele akár fedélzetit is rakni???

CCRT700-as rádió van benne, a hozzá tartozó telcsis MID-del. Tudhatja a kijelző ezt a funkciót? A felső pár sorban alapállásban csak annyit ír hogy Outs. Temp. meg a hőmérséklet.....lehet itt írná ki egyébként az adatokat........ Tapasztalat ezzel kapcsolatban???

Elvileg, talán működne, ha nem kell engedélyezni. Programozni.

Bele. de már nem foglalkozik vele senki. Persze, ez így nem igaz, csak mindenki leállt vele.

Akartam linket, de már opel16v oldala is megszűnt...

Megosztás:

Bocs, nem ez volt a célom! :oops:

Az még elképzelhető, hogy létezik olyan verzió, amiben - ugyanúgy, mint az F-Astrák többségében - nincs komfortvezérlés. Ahoz tényleg kell felhúzómodul. Viszont én még nem találkoztam ilyennel G-ben.

És így lehet ez az én tudatlanságom! :lol:

Most biztos megvigasztaltalak! :D

Az enyémben nincs ilyen modul. Ha netalán lenne, mit kellene keresnem?

Megosztás:

Szerintem EZT keresed.

G ben az ablakok autómata mivoltáért a hajtás felelős tehát az tudja azt hogy ha 2 mp ig nyomva tartod végig viszi. Viszont ha zárásra akarod hogy felmenjenek akkor Darth Vödör leírása a mérvadó. Van ott többféle is erre szokták mondani: kinek mi? ...

Megosztás:

Szerintem EZT keresed.

G ben az ablakok autómata mivoltáért a hajtás felelős tehát az tudja azt hogy ha 2 mp ig nyomva tartod végig viszi. Viszont ha zárásra akarod hogy felmenjenek akkor Darth Vödör leírása a mérvadó. Van ott többféle is erre szokták mondani: kinek mi? ...

Megosztás:

Hali!

Utólagos ASR ről tudtok valamit?

Az alapfeltételek megvannak (ABS, elektromos gázpedál.)

Csinált már valaki hasonlót?

Előre is köszi a válaszokat!

Az enyémbe utólagosan benne van :devlish: :D (by Wessz) egyébként "TC"

(egyébként bizonyos motorelektronika is feltétele, ami úgy tudom az 1.4 ben nincs meg... :lol: a tiéd milyen mocis?)

Megosztás:

Az enyémbe utólagosan benne van :devlish: :D (by Wessz) egyébként "TC"

(egyébként bizonyos motorelektronika is feltétele, ami úgy tudom az 1.4 ben nincs meg... :lol: a tiéd milyen mocis?)

Az baj. ez pont 1.4 es... Ezekszerint gondolkodni is kár rajta?

Megosztás:

sziasztok. tudnátok ajánlani olyan H7-es izzót tompítottba,ami fehéren világít? ugyanis helyzetjelzőbe vettem led-eket,szép fehér,tompítottba először GE Megalight Ultrát,ami teljesen sárga és elüt a két szín ami miatt elég érdekesen néz ki :S napokban emiatt vettem GE Sportlight-ot,mivel erről azt olvastam hogy fehéren világít,de ezis ugyanolyan sárga mint az előző volt...pedig nap mint nap látok F astra meg hasonló kocsikba szép fehér helyzetjelzős lámpákat,és fogalmam sincs hogy honnan szerzik ezeket. már ezerszer átnyálaztam a fórumokat,de nem akarok megint fölöslegesen pénzt kidobni égőkre szóval segitsetek pls! :lol:

Megosztás:

sziasztok. tudnátok ajánlani olyan H7-es izzót tompítottba,ami fehéren világít? ugyanis helyzetjelzőbe vettem led-eket,szép fehér,tompítottba először GE Megalight Ultrát,ami teljesen sárga és elüt a két szín ami miatt elég érdekesen néz ki :S napokban emiatt vettem GE Sportlight-ot,mivel erről azt olvastam hogy fehéren világít,de ezis ugyanolyan sárga mint az előző volt...pedig nap mint nap látok F astra meg hasonló kocsikba szép fehér helyzetjelzős lámpákat,és fogalmam sincs hogy honnan szerzik ezeket. már ezerszer átnyálaztam a fórumokat,de nem akarok megint fölöslegesen pénzt kidobni égőkre szóval segitsetek pls! :lol:

Szerintem teljesen fehér színűt nem fogsz kapni.

Én most vettem Osram Night Breaker Plus izzókat.

Ha szembe állok az autóval akkor sokkal fehérebb mint az eredeti izzó, de ugyanolyan sárgás fénye van.

A ködfényszóróba is ilyet vettem.

Viszont sokkal jobban világít!

Nem lehet, hogy xenon volt beépítve azokba amit láttál?

Megosztás:

Szerintem teljesen fehér színűt nem fogsz kapni.

Én most vettem Osram Night Breaker Plus izzókat.

Ha szembe állok az autóval akkor sokkal fehérebb mint az eredeti izzó, de ugyanolyan sárgás fénye van.

A ködfényszóróba is ilyet vettem.

Viszont sokkal jobban világít!

Nem lehet, hogy xenon volt beépítve azokba amit láttál?

nemhiszem hogy xenon van ezekbe,direkt szoktam figyelni,hogy mennyire világítja meg maga előtt az utat...hát kb semennyire :lol: de teljesen hófehér...na persze nem ilyet akarok,ami szép,de semmit sem ér,csak már úgy basztat a dolog,hogy veszem a drága izzókat fölöslegesen...egyébként már arra is gondoltam,hogy lehet ezek ilyen gagyi tescos "xenon" izzók,amiknek full kék a búrája? :D

Megosztás:

nemhiszem hogy xenon van ezekbe,direkt szoktam figyelni,hogy mennyire világítja meg maga előtt az utat...hát kb semennyire :lol: de teljesen hófehér...na persze nem ilyet akarok,ami szép,de semmit sem ér,csak már úgy basztat a dolog,hogy veszem a drága izzókat fölöslegesen...egyébként már arra is gondoltam,hogy lehet ezek ilyen gagyi tescos "xenon" izzók?

Azt meg tudom tenni neked, hogy lefényképezem a lámpámat és elküldöm a képet. Eldöntöd, hogy erre gondoltál-e!

A helyzetjelzőm még az eredeti "sárga" színű izzó.

Ha be van kapcsolva akkor óriási a különbség a fényszóró és a helyzetjelző között.

Megosztás:

Azt meg tudom tenni neked, hogy lefényképezem a lámpámat és elküldöm a képet. Eldöntöd, hogy erre gondoltál-e!

A helyzetjelzőm még az eredeti "sárga" színű izzó.

Ha be van kapcsolva akkor óriási a különbség a fényszóró és a helyzetjelző között.

azt nagyon megköszönném!

Megosztás:

Most, télen talán kibírja a LED, de amint kijön a jó idő, nálam, havonta kellett cserélni, a helyzetjelzőben a LED-et. Pedig, gyári, foglalatosak voltak... Most, megint izzó van, fél éve...

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.