Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Extra-felszerelések beépítése utólag + elektromos kérdések

Amusing

Recommended Posts

Helló mindenkinek!

Gondoltam megírom mai tapasztalatomat. Azt terveztem, hogy a Focusok táborának élményei alapján felbuzdulva (sokan raktak utólag motorháztető szigetelést a kocsijukba 10e Ft körüli összegért) bemegyek én is az Opel kereskedésbe, merthogy ez egy olcsó márka. :unsure: Megkérdeztem, hogy mennyi lenne a fennt említett szigetelés G Astrába és a srác 39000-et mondott.. Hát, szépen megköszöntem, ez sem lesz még egy darabig.. :blink:

Tomka

Megosztás:

Helló mindenkinek!

Gondoltam megírom mai tapasztalatomat. Azt terveztem, hogy a Focusok táborának élményei alapján felbuzdulva (sokan raktak utólag motorháztető szigetelést a kocsijukba 10e Ft körüli összegért) bemegyek én is az Opel kereskedésbe, merthogy ez egy olcsó márka. :unsure: Megkérdeztem, hogy mennyi lenne a fennt említett szigetelés G Astrába és a srác 39000-et mondott.. Hát, szépen megköszöntem, ez sem lesz még egy darabig.. :blink:

npasi már rakott fel magának bontottat. Ha jól tudom, nagyságrendekkel kevesebb pénzből... Azt viszont nem tudom, pontosan mennyi volt neki.

Megosztás:

... a fennt említett szigetelés G Astrába és a srác 39000-et mondott.. Hát, szépen megköszöntem, ez sem lesz még egy darabig.. :unsure:

Dejónekem! A dízelben gyárilag van ilyen :blink:

Szerintem bontóból 10-es körül kapsz, ha kell - telefonálj pár helyre, szerintem.

Megosztás:

Igazából akkor is a tűzfalon fogod jobban nem hallani a szigetelés miatt a zajokat, nem pedig ha a motor háztetőt szigeteled le, de az sem árt. Mellesleg a lengyelek onnan is lehagyták! :blink:

Meg lehet csinálni fűtőtest mögé kapható hőszigetelő paplanból is. Az sem rossz és lényegesen olcsóbb. :unsure:

Megosztás:

Igazából akkor is a tűzfalon fogod jobban nem hallani a szigetelés miatt a zajokat, nem pedig ha a motor háztetőt szigeteled le, de az sem árt. Mellesleg a lengyelek onnan is lehagyták! :unsure:

Asszem volt olyan átmeneti classic verzió, ahol a tűzfalon még volt, de a motorháztetőn már nem...

Megosztás:

Nekünk van mindenhol, me' a miénk az "drága" Ótó volt! ;)

Drágasszágom! :blink:

Akkó' a zenyim is drága ótó? Mert abban is van mindenhol anyag... csak a B oszloptól hátrafelé felejtették el az összes kárpitot ;)

Egyébként tényleg jó az utólagos hangszigetelés is. Régen Ladában csináltunk olyat, hogy polifoamot nyomtunk mindenhová a szőnyeg alá, a kerékdoboknál duplán, és tök jó volt - min. felére csökkent az utastér zaja. (kb. akkor lehetett az olyan szigeteletlen dízel Astra szintjén, aminek rossz az összes gumija és kerékcsapágya, meg a váltójából elfolyt az olaj..... :unsure: )

Megosztás:

Igazából akkor is a tűzfalon fogod jobban nem hallani a szigetelés miatt a zajokat, nem pedig ha a motor háztetőt szigeteled le, de az sem árt. Mellesleg a lengyelek onnan is lehagyták! :blink:

Meg lehet csinálni fűtőtest mögé kapható hőszigetelő paplanból is. Az sem rossz és lényegesen olcsóbb. :unsure:

A tűzfal szigetelése hogyan néz ki? A motor felől van? Eddig még nem láttam ilyet egyik kocsinkban sem..

Igazából nem a hang miatt szeretném, mert a benzinmotornak nem sok hangja van, hanem, hogy télen hamarabb bemelegedjen a motor és lassabban hűljön ki. (Persze lehet, hogy tévedek... ) Ez a hőtükör bírja a motor hőjét? És a nedvességgel mi a helyzet? Nem szívja be? Mert a motornál azért esik valamennyi eső, meg sár..

Megosztás:

A tűzfal szigetelése hogyan néz ki? A motor felől van? Ez a hőtükör bírja a motor hőjét? És a nedvességgel mi a helyzet? Nem szívja be? Mert a motornál azért esik valamennyi eső, meg sár..

A tűzfalon lévő szigetelés, egy vastag szivacsos anyag, és van a motortér felöl is meg az utastér felöl is...

-legalábbis nálam... :unsure:

A hőtükör egy építőiparban használt szigetelő anyag, több féle is létezik.

Lehet egy síma alumínium fólia, vagy szivaccsal kombinálva, esetleg öntapadós kivitelben...

Én azért a bontókban keresgélnék először... :blink:

Megosztás:

Igen gyári! 3 srác építette be(Wallis, Kövesdán, Tóth-nál dolgoznak), én az anyagi részét álltam! :blink:

kb: 1 óra alatt lett kész! Sokan mondták, hogy a Classicocba nem lehet :unsure: , hát sikerült. ;)

Az "I"-vel rögzíted és ha legközelebb azzal a beállítással akarsz menni, akkor benyomod a "R"-et. Ha gyorsítani akarsz, nem kell gázpedálra lépned, csak nyomva tartani az "I"-t(ahol elengede azt tartja a kocsi a továbbiakban), ha lassítani-->akkor az "R"-et. A "O" értelem szerint oldja a tempomatot, persze ha gáz vagy fékpedált benyomod akkor is kiold!! Mindezt a gyári ár töredékéért: 35 pénzért!

Királyság! Persze a jót, könnyen megszokja az ember!! ;)

Szia. Érdekelne a tempomat beszerelés mikéntje és megoldása, leginkább a gyári kivitel. Ahogyan irtad, Neked sikerült megoldanod. Segíts kérlek egy pár hasznos jótanáccsal illetve névvel.

Köszönöm

Megosztás:

A tűzfalon lévő szigetelés, egy vastag szivacsos anyag, és van a motortér felöl is meg az utastér felöl is...

-legalábbis nálam... :unsure:

A hőtükör egy építőiparban használt szigetelő anyag, több féle is létezik.

Lehet egy síma alumínium fólia, vagy szivaccsal kombinálva, esetleg öntapadós kivitelben...

Én azért a bontókban keresgélnék először... ;)

Ahha. Hát, lehet bontó lesz, csak Eger környékén szűkösek a bontó lehetőségek. Bpen tudom, hogy minden sarkon van egy, de itt bonyolultabb... :blink:

Megosztás:

Szia. Érdekelne a tempomat beszerelés mikéntje és megoldása, leginkább a gyári kivitel. Ahogyan irtad, Neked sikerült megoldanod. Segíts kérlek egy pár hasznos jótanáccsal illetve névvel.

Köszönöm

Szia!

Lényegében mindent leírtam a tapasztalatokról.. hiba csak annyi volt, hogy gázra nem old ki, hanem gyorsítás után visszatér a lerögzített állásba. Nagyon szeretem és azóta kevesebbet fékezek, többet használom a motorféket is.. Fogyasztásban nem tudom, hogy lesz a különbség-->ma tankolok.

Viszonylag gyorsan beépíthető (max:másfél óra). Felprogramozzák, bekötika kábeleket és a kapcsolót.

Neked milyen autód van?

Megosztás:

Szia!

Lényegében mindent leírtam a tapasztalatokról.. hiba csak annyi volt, hogy gázra nem old ki, hanem gyorsítás után visszatér a lerögzített állásba. Nagyon szeretem és azóta kevesebbet fékezek, többet használom a motorféket is.. Fogyasztásban nem tudom, hogy lesz a különbség-->ma tankolok.

Viszonylag gyorsan beépíthető (max:másfél óra). Felprogramozzák, bekötika kábeleket és a kapcsolót.

Neked milyen autód van?

Astra G Caravan 2.0 DTI 16 V. Minden létező extra benne van kivéve a tempomatot. Ezért szeretném belevarázsoltatni.

Azt szeretném megkérdezni, hogy ott ahol csináltattad, Nekem is meg tudnák-e csinálni és, hogy mi kell hozzá. Hogyan tudok kapcsolatba lépni azokkal a szerelőkkel akik Neked csinálták?Ebben kéne a segítséged.Látom, Neked is dizel van, csak az 1.7-es kivitel.

Gondolom a kétezereshez sem bonyolultabb megcsinálni mint az 1.7-es motorral szereltekhez.

Előre is köszönöm

Megosztás:

Hogyan tudok kapcsolatba lépni azokkal a szerelőkkel akik Neked csinálták?Ebben kéne a segítséged.Látom, Neked is dizel van, csak az 1.7-es kivitel.

Előre is köszönöm

Utánna járok ma este, úgy is találkozom velük.

Szerintem nem lesz gond, hiszen az 1.7esem újabb, mint a tiéd! Holnap írok, hogy mit tudtam meg!

Üdv: ND

Megosztás:

Nem az a hiba: hanem az, hogy mikor először leírtam tapasztalataimat, akkor úgy írtam, hogy kiold, de nem old ki csak a kuplungra meg a fékre. Gázra gyorsít, aztán visszaáll az előre beállított értékre..

Tehát hibamentes! :unsure:

Szia ENDYKA!

Nem jeleztél vissza a tempomat miatt, pedig nagyon várom a válaszod.

Előre is köszönöm.

Ivó

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.