DarthVödör Elküldve Október25, 2011 Megoszt Elküldve Október25, 2011 (edited) shabika írta: Módosítva Április15, 2016 : DarthVödör Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve Október25, 2011 Megoszt Elküldve Október25, 2011 (edited) pruto írta: Módosítva Április15, 2016 : DarthVödör Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve Október25, 2011 Megoszt Elküldve Október25, 2011 (edited) Bartata írta: Módosítva Április9, 2016 : DarthVödör Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve Október25, 2011 Megoszt Elküldve Október25, 2011 (edited) shabika írta: Módosítva Április15, 2016 : DarthVödör Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bartata Elküldve Október25, 2011 Megoszt Elküldve Október25, 2011 Lehet, hogy a tied Delphi? Akkor, nem néztél szét az oldalon... https://sites.google.com/site/opelccled/beh...te/delphi-servo Nah bekameráztam a sötétjébe. Valóban delphi. Talán az utolsó 2 képen lehet az enyém. De azonsem látni kart, amihez lehetne a végállás kapcsolót. Keresek valami szerszámot és beletúrok. Thx Kivettem. Mint már mondtam nekem nem az a baj, hogy nem megy, hanem hogy megy. A motoron kívül van egy darab műanyag rúd, aminek a vége 4szög keresztmetszetű, és olyan pattintós féle a vége. Az a pattintó összelapult,gondolom azért forog körbe. Lehet ilyet magában kapni ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stofl Elküldve Október25, 2011 Megoszt Elküldve Október25, 2011 http://94.175.159.153/sytemsandsoftwaredev...ize/FuseBox.JPG csinálsz 3 kb 10-20cm-es kábelt /1.5mm2/ saruval mint az omegás megoldásnál is látható itt a fórumban. Az új relé lábai meg vannakszámozva nem tudod eltéveszteni. A kéket /szemből a jobb oldali/ rákötöd a relé 53m jelü lábára, a zöldet /középső/ 53s jelüre, a fekete/viola /bal szélsőt/ 15 jelüre. A relé simán elfér a biztosítéktábla üres helyén akár egy kétoldalú öntapadó szalaggal feltéve. Vállakozó kedvűek akár a tábla egy üres kelyére is beköthetik. Meg is rendeltem neten a relémet. Ha megérkezik akkor nekiállok és majd beszámolok az eredményekről! ;) Addig ha valaki újra bevállalja a második szerepet, örülnék neki! ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
bátyus Elküldve Október25, 2011 Megoszt Elküldve Október25, 2011 Meg is rendeltem neten a relémet. Ha megérkezik akkor nekiállok és majd beszámolok az eredményekről! ;) Addig ha valaki újra bevállalja a második szerepet, örülnék neki! ;) Remélem nem te foglalóztad le a Geránál? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stofl Elküldve Október25, 2011 Megoszt Elküldve Október25, 2011 Remélem nem te foglalóztad le a Geránál? Nem! ;) Én használtan egy bontós sráctól a zsibvásáron szerzem be. Már fizettem is, a héten érkezik állítólag. Akkor ezt megúsztam, mi lett volna ha én.... ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
shabika Elküldve Október25, 2011 Megoszt Elküldve Október25, 2011 Kitaláltad már, hogy hova teszed a LEDet? (esetleg annak a környékén lelünk 30-ast, meg 15-öst, és 31-est is) baloldalt ahol az első müanyag burkolat csatlakozik a műszerfalhoz. Bár fogalmam sincs hogy rakjam oda be még ;) vagy a bal első szellőzőbe. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pruto Elküldve Október25, 2011 Megoszt Elküldve Október25, 2011 Remélem nem te foglalóztad le a Geránál? Én is a Gerától rendeltem ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Október25, 2011 Megoszt Elküldve Október25, 2011 Sziasztok! G Astram kesztyűtartója mögül fűrészelés hallatszik. :-) Mint kiderült a belső keringetés "gomb" által működtetett kis motor nem akar megállni. Ha gyújtás van, azonnal elkezd forogni. Mindkét végállásba elviszi a lapátot, csak elfelejt megállni. A motorban van valami okosság, hogy megálljon, vagy még előtte valahol ? Illetve kézrátétellel gyógyítható, vagy csere ? Thx Hasznos infókban is szó van róla!Gondolom a tied is ,mint az enyém is még a régebbi(értsd 1998-2002-ig)azért nem ismerős a kép!Ha nagyon gyorsan meg oldanád nagy bontás nélkül-mert lássuk be a lapát javítása nagy meló- akkor ajánlom neked amit én is tettem.Vedd le a motorról a csatlakozót és akkor megáll,elhallgat! Egyszerű,csak a kesztyűtartót kell kivenni(6 torx) és a motor már ott van mögötte !Sok sikert! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bartata Elküldve Október26, 2011 Megoszt Elküldve Október26, 2011 Hasznos infókban is szó van róla!Gondolom a tied is ,mint az enyém is még a régebbi(értsd 1998-2002-ig)azért nem ismerős a kép!Ha nagyon gyorsan meg oldanád nagy bontás nélkül-mert lássuk be a lapát javítása nagy meló- akkor ajánlom neked amit én is tettem.Vedd le a motorról a csatlakozót és akkor megáll,elhallgat! Egyszerű,csak a kesztyűtartót kell kivenni(6 torx) és a motor már ott van mögötte !Sok sikert! Az enyém pont hogy új (2008as) delphi motoros. szétszedtem. pár fogaskerék, a motor, 1 kondi (vagy ellenállás, nem vagyok szakmabeli), semmi más. Azt volna jó tudni, hogy a motor terhelésére áll e meg. vagy valami más vezérli. Mivel 2 szál vezeték megy bele, nem valószínű. Nem merem fixen beletenni azt a stiftet nehogy a lapátot törje el a motor, ha továbbra sem áll meg. Most merült fel egy olyan, hogy valaminek a motor irányváltását is vezérelnie kell. lehet ott van valami ami ezt is leállítaná ? nincs valakinek elektromos rajza róla? Robbantott ábrát már szereztem, de arról nem lehet rájönni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve Október26, 2011 Megoszt Elküldve Október26, 2011 (edited) Bartata írta: Módosítva Április15, 2016 : DarthVödör Link to comment Megosztás: More sharing options...
Barnus Elküldve Október27, 2011 Megoszt Elküldve Október27, 2011 Sziasztok. Tegnap a piros lámpánál álldogálok egyszer csak egy fazon kinyitja az anyósülés oldalon az ajtót, hogy adjak már neki egy kis pénzt. Ekkor jött a gondolat , hogy van-e olyan megoldás, hogy ne nyissa ki a központízár az összes ajtót, csak a vezetőoldalit , de viszont ha zárok akkor minden ajtót zárjon. Van erre valakinek valami ötlete ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tomi 1.6 Elküldve Október27, 2011 Megoszt Elküldve Október27, 2011 Sziasztok. Tegnap a piros lámpánál álldogálok egyszer csak egy fazon kinyitja az anyósülés oldalon az ajtót, hogy adjak már neki egy kis pénzt. Ekkor jött a gondolat , hogy van-e olyan megoldás, hogy ne nyissa ki a központízár az összes ajtót, csak a vezetőoldalit , de viszont ha zárok akkor minden ajtót zárjon. Van erre valakinek valami ötlete ? Kézzel egyesével bezárod. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Október27, 2011 Megoszt Elküldve Október27, 2011 Sziasztok. Tegnap a piros lámpánál álldogálok egyszer csak egy fazon kinyitja az anyósülés oldalon az ajtót, hogy adjak már neki egy kis pénzt. Ekkor jött a gondolat , hogy van-e olyan megoldás, hogy ne nyissa ki a központízár az összes ajtót, csak a vezetőoldalit , de viszont ha zárok akkor minden ajtót zárjon. Van erre valakinek valami ötlete ? Vannak olyan riasztók amik elindulás után bizonyos (kb. 10km/h-s) sebesség elérésekor automatikusan rád zárják az összes ajtót, majd a gyújtás levételekor visszanyitnak. Azt hiszem ezt a funkciót hívják "amerikai zárás"-nak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Barnus Elküldve Október27, 2011 Megoszt Elküldve Október27, 2011 Kézzel egyesével bezárod. ;) Ez túl macerás ott nyújtózkodva forgolódni , aztán kiszállni a csomagteret is bezárni. Nekem jobban tetszene valami elektronikai (nem túl bonyolult) megoldás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szopcsi13 Elküldve Október27, 2011 Megoszt Elküldve Október27, 2011 Ez túl macerás ott nyújtózkodva forgolódni , aztán kiszállni a csomagteret is bezárni. Nekem jobban tetszene valami elektronikai (nem túl bonyolult) megoldás. Lenyomod a sofőrajtót, és lezár az összes. Csak kiszállásnál ki kell nyitni. Ez nem túl macerás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Október27, 2011 Megoszt Elküldve Október27, 2011 ;) Ez túl macerás ott nyújtózkodva forgolódni , aztán kiszállni a csomagteret is bezárni. Nekem jobban tetszene valami elektronikai (nem túl bonyolult) megoldás. Elegánsan,feltünés nélkül könyökkel lenyomod a zárógombot az ajtódon és az okos központi zár minden ajtót bezár! :lol: Ilyenkor minden utas megijjed,hogy mi történt! ;) ! Link to comment Megosztás: More sharing options...
szopcsi13 Elküldve Október27, 2011 Megoszt Elküldve Október27, 2011 ;) Elegánsan,feltünés nélkül könyökkel lenyomod a zárógombot az ajtódon és az okos központi zár minden ajtót bezár! :lol: Ilyenkor minden utas megijjed,hogy mi történt! ;) ! És még az ablak is felmegy, ha olyan, és te is megijedsz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
AtiZafi Elküldve Október27, 2011 Megoszt Elküldve Október27, 2011 Sziasztok. Tegnap a piros lámpánál álldogálok egyszer csak egy fazon kinyitja az anyósülés oldalon az ajtót, hogy adjak már neki egy kis pénzt. Ekkor jött a gondolat , hogy van-e olyan megoldás, hogy ne nyissa ki a központízár az összes ajtót, csak a vezetőoldalit , de viszont ha zárok akkor minden ajtót zárjon. Van erre valakinek valami ötlete ? Elég rémisztő! A zafira sem tudja ezt viszont a 2002-es corsa - m igen. első gombnyomásra csupán a bal elsőt nyitja, semmi mást. Második kulcsnyomásra mindent (tankot csomagtartót is csak ekkor) járó motor mellett pedig már csak bentről a gombot felhúzva nyílnak az ajtók. Ha nyitva van minden és bent ülve lenyomom a bal elsőt, mindent bezár. Ha felhúzom semmit sem csinál. szóval teljesen jól csinálja a dolgát. Ilyen kellene a Zafirába is Link to comment Megosztás: More sharing options...
Barnus Elküldve Október27, 2011 Megoszt Elküldve Október27, 2011 ;) Elegánsan,feltünés nélkül könyökkel lenyomod a zárógombot az ajtódon és az okos központi zár minden ajtót bezár! :lol: Ilyenkor minden utas megijjed,hogy mi történt! ;) ! Csak ennek van egy kis hátránya mert ha valami miatt el kell gyorsan hagyni a kocsit (pl tűz vagy baleset). Link to comment Megosztás: More sharing options...
Barnus Elküldve Október27, 2011 Megoszt Elküldve Október27, 2011 Elég rémisztő! A zafira sem tudja ezt viszont a 2002-es corsa - m igen. első gombnyomásra csupán a bal elsőt nyitja, semmi mást. Második kulcsnyomásra mindent (tankot csomagtartót is csak ekkor) járó motor mellett pedig már csak bentről a gombot felhúzva nyílnak az ajtók. Ha nyitva van minden és bent ülve lenyomom a bal elsőt, mindent bezár. Ha felhúzom semmit sem csinál. szóval teljesen jól csinálja a dolgát. Ilyen kellene a Zafirába is Ez nekem is tetszik ez egy jó megoldás csak azt nem tudom a G Astrába miért nem tették be, ha már az Opel mérnökei kitalálták.Szerintem még opcióban sincs ennél a típusnál ez a lehetőség. Link to comment Megosztás: More sharing options...
rozsav Elküldve Október27, 2011 Megoszt Elküldve Október27, 2011 Sziasztok! Bocs, ha láma kérdés, de azért felteszem. 2005-ös twp 1,4-re szereltem fel vonóhorgot. A műszerfalba betettem a visszajelző izzóját, de nem működik, nincs kiépítve a kábelezése. Nem kínlódok vele, valahová beteszek egy külső visszajelzőt. Most jön a kérdés: ugye ebbe a hagyományos ledes vissszajelző kell, s nem can bus-os? S mi az, hogy egy, ill. két áramkörös, s nekem melyik kell? Esetleg valami beszerelési segítséget is megköszönnék. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts