mr. bb Elküldve Október4, 2011 Megoszt Elküldve Október4, 2011 sziasztok tegnap vettem észre egy H astrán hogy belelépett a fékbe intenzívebben és elkezdett villogni a féklámpája de gondolom ahogy felengedte simán abbahagyta láttam már olyat is egyéb márkánál hogy felcsapja a vészvillogót is ezek valamelyike valahogy megoldható a g astrába? Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagymag Elküldve Október4, 2011 Megoszt Elküldve Október4, 2011 sziasztok tegnap vettem észre egy H astrán hogy belelépett a fékbe intenzívebben és elkezdett villogni a féklámpája de gondolom ahogy felengedte simán abbahagyta láttam már olyat is egyéb márkánál hogy felcsapja a vészvillogót is ezek valamelyike valahogy megoldható a g astrába? ezek abs-es fékezéseknél vannak csak. a vészvillogó meg csak ha 0ra lefékezel. a pug is ilyen volt. télen marhára idegesített. sztem bonyolult utólag Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Robi_ Elküldve Október4, 2011 Megoszt Elküldve Október4, 2011 A H astra már CAN es a franciák átka Pl. PUG Renault már régóta vagy fél vagy teljes CAN es kb 2001-2002 től már szinte az össze francia üszökben fél vagy teljes CAN van. A kérdésre válaszolva ezt a villogós féklámpát és egyéb csicsát a CAN miatt tudja a kocsit, ott csak programozás kérdése hogy mit műveljen a kocsi. Ami engem érdekelne hogy azt hogyan csinálják ami a youtube on van hogy össze vissza villogatja a H astra a lámpáit + duddant is egyet. Ahhoz mi kell ??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
pruto Elküldve Október5, 2011 Megoszt Elküldve Október5, 2011 Érdekel még valakit az ablakfelhúzás megoldása otthoni módszerrel kulcstávirányitással? Ha igen szívesen megosztom veletek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
nundee Elküldve Október5, 2011 Megoszt Elküldve Október5, 2011 Érdekel még valakit az ablakfelhúzás megoldása otthoni módszerrel kulcstávirányitással? Ha igen szívesen megosztom veletek. Ha leszel szíves! :D Sokunkat érdekel szerintem! Link to comment Megosztás: More sharing options...
pruto Elküldve Október5, 2011 Megoszt Elküldve Október5, 2011 Sziasztok! Akkor belevágok. Sok információt szereztem ez ügyben, végigolvastam a fórumot is, de megoldást senki nem írt le eddig /vidd szerelőhöz megcsinálja, tegyél be diódát stb./ Az ASTRA-mon 4 ablakos szekvencionális modul van gyárilag/ becsípődésgátlos, ha 1 mp nyomod felmegy magától,központi zár kivülről kulcs jobbra tart felhúzza mig tartod/. Ennek ellenére sokszor hagytam lehúzva az ablakot éjszakára, vagy sajnos esőben is. Megoldás: Jobb anyósülés lábánál panel kivesz / 1 db torx csavar/, alatta van a közponzi zár vezérlő modul. Ezt 2 db műanyag anya tartja, lecsavar. Ez kb 10*10 cm műanyag doboz amibe 2 db kábelköteg csatlakozik, 1db 21 pólusu csatlakozó és 1db 12 pólusu catlakozó. Nem mindegyik van bekötve gyárilag, gondolom modell és felszereltség függő. A 21 pólusu csatlakozó 1-es PIN piros/kék vezetékét kell összekötni a 12 pólusu 2-es PIN barna/piros vezetékével . Vagy leblankolod a vezetékeket és áthidalod, vagy én inkább leszedtem a doboz fedelét és összeforrasztottam a nyákon. Tökéletesen működik, távirányitó első zárására felhúzza az ablakokat is. Nem kerűl semmibe kb 3 cm-es vezeték kell hozzá meg egykis cin. Hátrány hogy vezetés közben ha rákönyökölsz a zárra, akkor is felhúzza az ablakot :D . Persze mielött megcsináltam körbejártam a témát. A kulcs jobbrafordításos zárását teszed rá direkre és állandóra.Mivel ez csak egy impulzus jel /kb 80mV/ nem okoz gondot, az ablak kapcsolója felső záráskor megszakítja a jelet a következő jelig. Ha valami nem világos kérdezzetek nyugodtan, illetve képek vannak de csak mailen. Az eredeti ötlet nem tőlem származik, azt egy német fórumból szedtem, én csak körbejártam a kérdést, utánanéztem kapcsolási rajzok alapján/TIS 2000/ kipróbáltam, ellenőriztem. pruto Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagymag Elküldve Október5, 2011 Megoszt Elküldve Október5, 2011 köszönjünk! így összefoglalva nem olvastam még csak iylen félig meddig leírásokat. 7végén szétkapom a Zafit, meglesem hogy abban igy így van-e :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
pruto Elküldve Október5, 2011 Megoszt Elküldve Október5, 2011 köszönjünk! így összefoglalva nem olvastam még csak iylen félig meddig leírásokat. 7végén szétkapom a Zafit, meglesem hogy abban igy így van-e :D TIS 2000í alapján még a kábelek színe is ugyan az lesz, sok sikert. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Október5, 2011 Megoszt Elküldve Október5, 2011 Sziasztok! Akkor belevágok. Sok információt szereztem ez ügyben, végigolvastam a fórumot is, de megoldást senki nem írt le eddig.................................d, vagy én inkább leszedtem a doboz fedelét és összeforrasztottam a nyákon. Tökéletesen működik, távirányitó első zárására felhúzza az ablakokat is. Az eredeti ötlet nem tőlem származik, azt egy német fórumból szedtem, én csak körbejártam a kérdést, utánanéztem kapcsolási rajzok alapján/TIS 2000/ kipróbáltam, ellenőriztem. pruto Ügyes vagy!Gratulálok. Mivel az enyém felhúzza, azt hittem mindegyik feltekeri az ablakot az első gombnyomásra! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Október5, 2011 Megoszt Elküldve Október5, 2011 Sziasztok! Akkor belevágok. Sok információt szereztem ez ügyben, végigolvastam a fórumot is, de megoldást senki nem írt le eddig /vidd szerelőhöz megcsinálja, tegyél be diódát stb./ Az ASTRA-mon 4 ablakos szekvencionális modul van gyárilag/ becsípődésgátlos, ha 1 mp nyomod felmegy magától,központi zár kivülről kulcs jobbra tart felhúzza mig tartod/. Ennek ellenére sokszor hagytam lehúzva az ablakot éjszakára, vagy sajnos esőben is. Megoldás: Jobb anyósülés lábánál panel kivesz / 1 db torx csavar/, alatta van a közponzi zár vezérlő modul. Ezt 2 db műanyag anya tartja, lecsavar. Ez kb 10*10 cm műanyag doboz amibe 2 db kábelköteg csatlakozik, 1db 21 pólusu csatlakozó és 1db 12 pólusu catlakozó. Nem mindegyik van bekötve gyárilag, gondolom modell és felszereltség függő. A 21 pólusu csatlakozó 1-es PIN piros/kék vezetékét kell összekötni a 12 pólusu 2-es PIN barna/piros vezetékével . Vagy leblankolod a vezetékeket és áthidalod, vagy én inkább leszedtem a doboz fedelét és összeforrasztottam a nyákon. Tökéletesen működik, távirányitó első zárására felhúzza az ablakokat is. Nem kerűl semmibe kb 3 cm-es vezeték kell hozzá meg egykis cin. Hátrány hogy vezetés közben ha rákönyökölsz a zárra, akkor is felhúzza az ablakot :P . Persze mielött megcsináltam körbejártam a témát. A kulcs jobbrafordításos zárását teszed rá direkre és állandóra.Mivel ez csak egy impulzus jel /kb 80mV/ nem okoz gondot, az ablak kapcsolója felső záráskor megszakítja a jelet a következő jelig. Ha valami nem világos kérdezzetek nyugodtan, illetve képek vannak de csak mailen. Az eredeti ötlet nem tőlem származik, azt egy német fórumból szedtem, én csak körbejártam a kérdést, utánanéztem kapcsolási rajzok alapján/TIS 2000/ kipróbáltam, ellenőriztem. pruto Ez klassz! :D 7végén én is megnézem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Október5, 2011 Megoszt Elküldve Október5, 2011 Ez klassz! :D 7végén én is megnézem. Elektromos tetőablakra van valami extra? Folyamatosan nyomni a kapcsolót, hogy bezárja... Kulcsra zárja az ablakokkal együtt... Link to comment Megosztás: More sharing options...
pruto Elküldve Október5, 2011 Megoszt Elküldve Október5, 2011 Elektromos tetőablakra van valami extra? Folyamatosan nyomni a kapcsolót, hogy bezárja... Kulcsra zárja az ablakokkal együtt... Ha szerencséd van és kulcsra zárja az ablakokkal együtt, akkor az általam említett 12-es csatlakozó PIN 2 oda is megy vezeték. Nálam is két vezeték megy innen a 4 ablak miatt, nálad estleg három pruto Link to comment Megosztás: More sharing options...
bocs Elküldve Október5, 2011 Megoszt Elküldve Október5, 2011 Sziasztok! Akkor belevágok. Sok információt szereztem ez ügyben, végigolvastam a fórumot is, de megoldást senki nem írt le eddig /vidd szerelőhöz megcsinálja, tegyél be diódát stb./ Az ASTRA-mon 4 ablakos szekvencionális modul van gyárilag/ becsípődésgátlos, ha 1 mp nyomod felmegy magától,központi zár kivülről kulcs jobbra tart felhúzza mig tartod/. Ennek ellenére sokszor hagytam lehúzva az ablakot éjszakára, vagy sajnos esőben is. Megoldás: Jobb anyósülés lábánál panel kivesz / 1 db torx csavar/, alatta van a közponzi zár vezérlő modul. Ezt 2 db műanyag anya tartja, lecsavar. Ez kb 10*10 cm műanyag doboz amibe 2 db kábelköteg csatlakozik, 1db 21 pólusu csatlakozó és 1db 12 pólusu catlakozó. Nem mindegyik van bekötve gyárilag, gondolom modell és felszereltség függő. A 21 pólusu csatlakozó 1-es PIN piros/kék vezetékét kell összekötni a 12 pólusu 2-es PIN barna/piros vezetékével . Vagy leblankolod a vezetékeket és áthidalod, vagy én inkább leszedtem a doboz fedelét és összeforrasztottam a nyákon. Tökéletesen működik, távirányitó első zárására felhúzza az ablakokat is. Nem kerűl semmibe kb 3 cm-es vezeték kell hozzá meg egykis cin. Hátrány hogy vezetés közben ha rákönyökölsz a zárra, akkor is felhúzza az ablakot :D . Persze mielött megcsináltam körbejártam a témát. A kulcs jobbrafordításos zárását teszed rá direkre és állandóra.Mivel ez csak egy impulzus jel /kb 80mV/ nem okoz gondot, az ablak kapcsolója felső záráskor megszakítja a jelet a következő jelig. Ha valami nem világos kérdezzetek nyugodtan, illetve képek vannak de csak mailen. Az eredeti ötlet nem tőlem származik, azt egy német fórumból szedtem, én csak körbejártam a kérdést, utánanéztem kapcsolási rajzok alapján/TIS 2000/ kipróbáltam, ellenőriztem. pruto Szia! Akinek még a kulcs elfordításra sem húzza fel az ablakot,annak érdemes küzdeni a vezetékekkel? Link to comment Megosztás: More sharing options...
pruto Elküldve Október5, 2011 Megoszt Elküldve Október5, 2011 Szia! Akinek még a kulcs elfordításra sem húzza fel az ablakot,annak érdemes küzdeni a vezetékekkel? Szerintem sajnos nem, mivel ezt a funkciót használjuk ki. pruto Link to comment Megosztás: More sharing options...
pruto Elküldve Október6, 2011 Megoszt Elküldve Október6, 2011 Teszek fel képeket Saját: http://www.psharing.com/pic.php?id=591696 http://www.psharing.com/pic.php?id=591697 http://www.psharing.com/pic.php?id=591698 Nem saját: http://www.psharing.com/pic.php?id=591699 http://www.psharing.com/pic.php?id=591700 Link to comment Megosztás: More sharing options...
AtiZafi Elküldve Október6, 2011 Megoszt Elküldve Október6, 2011 Teszek fel képeket Saját: ................. Már 4-5 éve is létezett ez a leírás német nyelven képekkel, de hiányos német tudásomnak köszönhetően nem mertem belevágni. Ezt magyarul még nem láttam :-) Bár a második gombnyomásos diódás megoldás nekem jobban tetszik, de ez is hasít mivel a költségvetése összesen: szorgalom + 0 Ft. Köszi, hogy leírtad tokkal vonóval tapasztalattal. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stofl Elküldve Október6, 2011 Megoszt Elküldve Október6, 2011 Teszek fel képeket Saját: http://www.psharing.com/pic.php?id=591696 http://www.psharing.com/pic.php?id=591697 http://www.psharing.com/pic.php?id=591698 Nem saját: http://www.psharing.com/pic.php?id=591699 http://www.psharing.com/pic.php?id=591700 Szia! Ha könyökkel véletlen/direkt bezárom magam az autóba, akkor utána ugye engedi lehúzni!? Nem tilt le az ablak nyitó az ajtó nyitásáig? Lehet hülyeséget kérdeztem.... Írtad, hogy neked 4 ablakos vezérlőd van. A két elektromos ablakú autóknál is ugyan így működhet? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Október6, 2011 Megoszt Elküldve Október6, 2011 Szia! Ha könyökkel véletlen/direkt bezárom magam az autóba, akkor utána ugye engedi lehúzni!? Nem tilt le az ablak nyitó az ajtó nyitásáig? Lehet hülyeséget kérdeztem.... Kimentem ,megnéztem.Engedi huzigálni az ablakokat! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagymag Elküldve Október6, 2011 Megoszt Elküldve Október6, 2011 Szia! Ha könyökkel véletlen/direkt bezárom magam az autóba, akkor utána ugye engedi lehúzni!? Nem tilt le az ablak nyitó az ajtó nyitásáig? Lehet hülyeséget kérdeztem.... Írtad, hogy neked 4 ablakos vezérlőd van. A két elektromos ablakú autóknál is ugyan így működhet? biztosan igy van. nem hiszem hogy máshogy lenne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stofl Elküldve Október6, 2011 Megoszt Elküldve Október6, 2011 biztosan igy van. nem hiszem hogy máshogy lenne. Valaki megmeri csinálni másodikként? Én szívesen lennék harmadik... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Konkesz Elküldve Október6, 2011 Megoszt Elküldve Október6, 2011 Sziasztok! ...Akkor belevágok. Ha valami nem világos kérdezzetek nyugodtan, illetve képek vannak de csak mailen. Az eredeti ötlet nem tőlem származik, azt egy német fórumból szedtem, én csak körbejártam a kérdést, utánanéztem kapcsolási rajzok alapján/TIS 2000/ kipróbáltam, ellenőriztem. pruto Gratula, ez tetszik! Engem csak egy dolog érdekelne: zárlat, elektromos nyűgök veszélye fennáll-e ( ha igen mekkora ) a fenti moddolás alkalmazásával? Link to comment Megosztás: More sharing options...
pruto Elküldve Október6, 2011 Megoszt Elküldve Október6, 2011 Gratula, ez tetszik! Engem csak egy dolog érdekelne: zárlat, elektromos nyűgök veszélye fennáll-e ( ha igen mekkora ) a fenti moddolás alkalmazásával? Fentebb valaki említette, hogy a németek már régen megcsinálták evvel a módszerrel, az ottani tapasztalat alapján sem okoz semmilyen problémát évek alatt sem. Írtam hogy ez a módszer nem áramot kapcsol csak egy vezérlő jelet kb 70-80 mV /kimértem multiméterrel pont ezért/. Mivel az elektronika végállásban lekapcsolja a motorokat a következő jelig semmi sem történik, nem folyik áram állandóan. Esetleg hibakódot generál tech2 43-ast /vezetőoldali ajtózár hiba/ ha minden igaz, de mivel tudod hogy te csináltad és miből ered nem kell vele foglalkozni. pruto Link to comment Megosztás: More sharing options...
Konkesz Elküldve Október6, 2011 Megoszt Elküldve Október6, 2011 Fentebb valaki említette, hogy a németek már régen megcsinálták evvel a módszerrel, az ottani tapasztalat alapján sem okoz semmilyen problémát évek alatt sem. Írtam hogy ez a módszer nem áramot kapcsol csak egy vezérlő jelet kb 70-80 mV /kimértem multiméterrel pont ezért/. Mivel az elektronika végállásban lekapcsolja a motorokat a következő jelig semmi sem történik, nem folyik áram állandóan. Esetleg hibakódot generál tech2 43-ast /vezetőoldali ajtózár hiba/ ha minden igaz, de mivel tudod hogy te csináltad és miből ered nem kell vele foglalkozni. pruto Köszi szépen, akkor majd kipróbálom. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stofl Elküldve Október6, 2011 Megoszt Elküldve Október6, 2011 Fentebb valaki említette, hogy a németek már régen megcsinálták evvel a módszerrel, az ottani tapasztalat alapján sem okoz semmilyen problémát évek alatt sem. Írtam hogy ez a módszer nem áramot kapcsol csak egy vezérlő jelet kb 70-80 mV /kimértem multiméterrel pont ezért/. Mivel az elektronika végállásban lekapcsolja a motorokat a következő jelig semmi sem történik, nem folyik áram állandóan. Esetleg hibakódot generál tech2 43-ast /vezetőoldali ajtózár hiba/ ha minden igaz, de mivel tudod hogy te csináltad és miből ered nem kell vele foglalkozni. pruto Ez a hibakód műszerfalon is megjelenhet, vagy csak tech2 mutatja? Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve Október6, 2011 Megoszt Elküldve Október6, 2011 (edited) Stofl írta: Módosítva Április9, 2016 : DarthVödör Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts