Artid Elküldve Április6, 2006 Megoszt Elküldve Április6, 2006 szerintem legolcsóbban a Homasitába lesz Köszi, s kell hozzá valami exrta, vagy csak izzócsere és kész? Link to comment Megosztás: More sharing options...
telo Elküldve Április6, 2006 Megoszt Elküldve Április6, 2006 Köszi, s kell hozzá valami exrta, vagy csak izzócsere és kész? Nem kell semmi. Közönséges izzócsere az egész. Mindössze annyi a különbség ránézésre egy normál és egy ilyen izzó között, hogy ezen izzók búrái általában kékes színűek szemben a normál izzók átlátszó színével. Egyébként nekem is ilyenek vannak most benn. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kékmókus Elküldve Április6, 2006 Megoszt Elküldve Április6, 2006 Nem kell semmi. Közönséges izzócsere az egész. Mindössze annyi a különbség ránézésre egy normál és egy ilyen izzó között, hogy ezen izzók búrái általában kékes színűek szemben a normál izzók átlátszó színével. Egyébként nekem is ilyenek vannak most benn. Jól néz ki?Nem égnek ki nagyon hamar?Valami ilyesmit hallottam.Még az F-esben volt valami kék színű(bár akkor még valszeg nem volt xenon töltésű),de 1-2 hónapnál nem tartott tovább.....Ezek már jobbak? Link to comment Megosztás: More sharing options...
telo Elküldve Április6, 2006 Megoszt Elküldve Április6, 2006 Jól néz ki?Nem égnek ki nagyon hamar?Valami ilyesmit hallottam.Még az F-esben volt valami kék színű(bár akkor még valszeg nem volt xenon töltésű),de 1-2 hónapnál nem tartott tovább.....Ezek már jobbak? Nekem tetszik, sztem szebb, mint a sárgás fényű hagyományos izzó. A tartósságról még nem tudok nyilatkozni, mert még csak nemrég raktam be az Astra1.6-tól kapott vmennyire már használt izzókat, amikről nem tudom, nála mennyit voltak használva. Talán Amusing tudna mesélni, mert neki ilyenek van már régebb óta. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Amusing Elküldve Április6, 2006 Szerző Megoszt Elküldve Április6, 2006 az első tescó gazdaságos izzó fél évig bírta, a mostani lassan 1 éve van benne Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hic Elküldve Április6, 2006 Megoszt Elküldve Április6, 2006 Jól néz ki?Nem égnek ki nagyon hamar?Valami ilyesmit hallottam.Még az F-esben volt valami kék színű(bár akkor még valszeg nem volt xenon töltésű),de 1-2 hónapnál nem tartott tovább.....Ezek már jobbak? Nekem már elég sok tapasztalatom van a fehér izzókkal - sajna tényleg hamarabb kiégnek... A márkásak (Philips volt nekem) azok bírták kb. 8-10 hónapot, a gagyik (á la Homasita) kb. 3-at B) Sajnos az a helyzet, hogy ezek az izzók azon túl, hogy fehérek, mind ún. nagy fényerejű kivitelek. Általában úgy is reklámozzák őket, hogy "30% nagyobb fényerő" stb. - és hát csodák nincsenek, ez magasabb hőmérsékletű izzószálat jelent. Tehát egyrészt eleve hamarabb öregszik el, másrészt sokkal érzékenyebb - ha elkapsz egy k nagy kátyút, akkor olyat rezdül az autó az izzókkal együtt, hogy a szál elszakad.... (ez is saját tapasztalat :blink: ) Szóval szép, meg nagy a fénye, de gyakrabban kell majd cserélned... a szépség oltárán áldozni kell :D Amikor az előző kocsimban (Stilo) már harmadszor kellett cserélnem a fehér izzót, (kb. 1.5 óra, akku és akkutartó kiszereléssel) elborult az agyam és váltottam - most Tungsram LongLife izzót használok, már másfél éve megy gond nélkül. Persze az "normál" fényű... Link to comment Megosztás: More sharing options...
tuzer Elküldve Április6, 2006 Megoszt Elküldve Április6, 2006 az nem az amikor bezárom a kocsit felhúzza az ablakot? mert olyanom van Neked csupán csatolva van az ablakemelő a riasztóhoz. A komfort modul külön pénz, ötjegyű+beépítés. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Speed Elküldve Április6, 2006 Megoszt Elküldve Április6, 2006 Köszi, s kell hozzá valami exrta, vagy csak izzócsere és kész? Nem kell semmi. Közönséges izzócsere az egész. Mindössze annyi a különbség ránézésre egy normál és egy ilyen izzó között, hogy ezen izzók búrái általában kékes színűek szemben a normál izzók átlátszó színével. Egyébként nekem is ilyenek vannak most benn. Nekem ezeknek a fényerejével volt bajom. Elég gyatrák sajnos - főleg a kékre festett fejűek. A múltkor rendeltem egy párat e-bay-en (több kacat mellett) és amikor beraktam, az egyik már nem működött (ok, gyári hiba vagy szállítás) de a másikat bent hagytam és visszaraktam a gyárit mellé. Hááát! Volt különbség! Tényleg sokkal szebb volt a "Xenon gázos" izzó, de a fénye az sokkal gyengébb volt! :blink: Neked csupán csatolva van az ablakemelő a riasztóhoz. A komfort modul külön pénz, ötjegyű+beépítés. Egy komfort modul 5-6e ft körül mozog. Link to comment Megosztás: More sharing options...
telo Elküldve Április6, 2006 Megoszt Elküldve Április6, 2006 Nekem ezeknek a fényerejével volt bajom. Elég gyatrák sajnos - főleg a kékre festett fejűek. A múltkor rendeltem egy párat e-bay-en (több kacat mellett) és amikor beraktam, az egyik már nem működött (ok, gyári hiba vagy szállítás) de a másikat bent hagytam és visszaraktam a gyárit mellé. Hááát! Volt különbség! Tényleg sokkal szebb volt a "Xenon gázos" izzó, de a fénye az sokkal gyengébb volt! :blink: Nekem nem tűnt fel hogy kisebb lenne a fényereje, sőt nekem nagyobbnak tűnt... De majd azért megfigyelem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Speed Elküldve Április6, 2006 Megoszt Elküldve Április6, 2006 Nekem nem tűnt fel hogy kisebb lenne a fényereje, sőt nekem nagyobbnak tűnt... De majd azért megfigyelem. Nem tudom Teló! Én 2-3 ilyen izzót próbáltam. Nekem gyengébbnek tűntek. Illetve egyben nem vagyok biztos, az pedig a Boombastic által forgalmazott aranyozott foglalatos (1 év garanciás) izzó. De mintha az is picit gyöngébb lett volna... :blink: Úgy lehet látni a különbséget, ha marad a régi a másik lámpában és odaállsz pl. egy falhoz, aztán máshova... stb. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Amusing Elküldve Április7, 2006 Szerző Megoszt Elküldve Április7, 2006 Nekem nem tűnt fel hogy kisebb lenne a fényereje, sőt nekem nagyobbnak tűnt... De majd azért megfigyelem. hááááát akkor menj egyszer este, amikor esik az eső, szart se látni vele :blink: ja és ezek sokkal jobban vakítják a többi autóst, ezt mások mondták, akik mögött már mentem egy párszor Link to comment Megosztás: More sharing options...
Speed Elküldve Április7, 2006 Megoszt Elküldve Április7, 2006 hááááát akkor menj egyszer este, amikor esik az eső, szart se látni vele :blink: ja és ezek sokkal jobban vakítják a többi autóst, ezt mások mondták, akik mögött már mentem egy párszor A magyarázat k...a egyszerű! A kékes fényt sokkal jobban elnyeli a környezet, sokkal kevésbé veri azt vissza (ráadásul még mivel le is van festve az izzó, a festék is megszűri a fényt, ezáltal kevesebbet vetítve az útra. A sárgás-fehér halogén fény az meg feltűnő, azt nem nyeli el úgy a környezet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hic Elküldve Április7, 2006 Megoszt Elküldve Április7, 2006 A magyarázat k...a egyszerű! A kékes fényt sokkal jobban elnyeli a környezet, sokkal kevésbé veri azt vissza (ráadásul még mivel le is van festve az izzó, a festék is megszűri a fényt, ezáltal kevesebbet vetítve az útra. A sárgás-fehér halogén fény az meg feltűnő, azt nem nyeli el úgy a környezet. Így van! A Philips direkt ködös-esős körülményekre fejlesztett izzója igencsak sárgás fényű! Az ívkisüléses izzók nem azért adnak jó láthatóságot, mert kékesfehér fényük van, hanem a k nagy fényteljesítményük miatt. Sajnos ezt halogénizzókkal nem lehet reprodukálni (gáztöltéstől függetlenül), mert a hatásfokuk sokkal rosszabb... szóval örüljünk a fehér fényű izzónak, de csodát senki se várjon tőle. Link to comment Megosztás: More sharing options...
telo Elküldve Április7, 2006 Megoszt Elküldve Április7, 2006 Majd megnézem esete esős időben... Lehet, hogy igazatok van. Még nem nagyon próbáltam ilyen körülmények között. Meg nem hasonlítottam össze még egymás mellett... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Jim Elküldve Április7, 2006 Megoszt Elküldve Április7, 2006 hááááát akkor menj egyszer este, amikor esik az eső, szart se látni vele :blink: ja és ezek sokkal jobban vakítják a többi autóst, ezt mások mondták, akik mögött már mentem egy párszor Egyetértek. Nekem 1 hétig volt bent ilyen izzó (xenonizzo.hu -tól vettem), de visszaraktam a hagyományost, mert egyszerűen kifolyt a szemem az erölkködéstől éjszaka, mikor nem láttam semmit B). Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tomka Elküldve Május1, 2006 Megoszt Elküldve Május1, 2006 Helló! Végülis utánajárt valaki, hogy a H Astra ablakmosó fúvókája belerakható-e könnyen a G Astrába? Ugye a G-é nem valami komolyan vizezi a szélvédőt és jó lenne valahogy hatásosabbá rakni. :) Csak mert régebben mintha lett volna szó róla.. Tomka Link to comment Megosztás: More sharing options...
Speed Elküldve Május12, 2006 Megoszt Elküldve Május12, 2006 Helló! Végülis utánajárt valaki, hogy a H Astra ablakmosó fúvókája belerakható-e könnyen a G Astrába? Ugye a G-é nem valami komolyan vizezi a szélvédőt és jó lenne valahogy hatásosabbá rakni. :) Csak mert régebben mintha lett volna szó róla.. Tomka Hohóóóó! A H Astrán már olyan fúvóka van, ami szorja/porlaszja a vizet??? :( Mert akkor én is beraknám az enyémbe! A másik, amire kíváncsi lennék, hogy a H Astra lapátjait rá lehet-e rakni a G-re?! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hic Elküldve Május12, 2006 Megoszt Elküldve Május12, 2006 Hohóóóó! A H Astrán már olyan fúvóka van, ami szorja/porlaszja a vizet??? :) Mert akkor én is beraknám az enyémbe! A másik, amire kíváncsi lennék, hogy a H Astra lapátjait rá lehet-e rakni a G-re?! :) Miért, mi olyan extra egy ablaktörlőlapátban?? Mindenféle csilivili extra törlőlapátot lehet kapni, de nekem eddig a gyári mindig bevált. Max. be kell állítani... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tomka Elküldve Május12, 2006 Megoszt Elküldve Május12, 2006 Hohóóóó! A H Astrán már olyan fúvóka van, ami szorja/porlaszja a vizet??? :) Mert akkor én is beraknám az enyémbe! A másik, amire kíváncsi lennék, hogy a H Astra lapátjait rá lehet-e rakni a G-re?! :) Én úgy tudom, hogy az már ilyen, de javítsatok ki, ha tévedek. Sajna mostanság még nem volt időm, hogy utánajárjak komolyabban. Annyit már tudok, hogy a pumpa az ugyanaz, tehát ha javítottak valamit, akkor elég a fuvókát cserélni.. Tomka Link to comment Megosztás: More sharing options...
Speed Elküldve Május12, 2006 Megoszt Elküldve Május12, 2006 Miért, mi olyan extra egy ablaktörlőlapátban?? Mindenféle csilivili extra törlőlapátot lehet kapni, de nekem eddig a gyári mindig bevált. Max. be kell állítani...A H Astrán (legalábbis a GTC-n tuti) már ez az új fajta ablaktörlő lapát van! (ez a lapos...) Elvileg ez nagy sebességnél is szépen töröl... na meg jól is néz ki! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
ENDYKA Elküldve Május16, 2006 Megoszt Elküldve Május16, 2006 Azon gondolkodom, hogy a hátsó dob fékeket lecserélem tárcsákra. Azt is tudom, hogy kompletten kellene átszerelni. Kb: mit kóstálhatna a műtét? Gondolom a bontókat érdemes végighivni?! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Amusing Elküldve Május16, 2006 Szerző Megoszt Elküldve Május16, 2006 Azon gondolkodom, hogy a hátsó dob fékeket lecserélem tárcsákra. Azt is tudom, hogy kompletten kellene átszerelni. Kb: mit kóstálhatna a műtét? Gondolom a bontókat érdemes végighivni?! astra 1.6 már lecserélte, kérdezd meg tőle Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Május16, 2006 Megoszt Elküldve Május16, 2006 szív is vele rendesen.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
ENDYKA Elküldve Május16, 2006 Megoszt Elküldve Május16, 2006 szív is vele rendesen.... Ezt, ha kifejtenéd...megköszönném! Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Május16, 2006 Megoszt Elküldve Május16, 2006 hát a féknyereg a szar... valami nemtudni milyen féknyereg van az autóján, és a csuszkák ki vannak kopva, és zörög fék menet közbern. mivel ezt már nem gyártják, igy nyerget kéne cserélni.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts