Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Extra-felszerelések beépítése utólag + elektromos kérdések

Amusing

Recommended Posts

abban az esetben igen, ha nem Z-s motorod van, és nincs bekábelezve előre.

nekem Z-s motorom van ,és be volt kábelezve előre.

azaz egy kormány kapcsoló /13,000/, egy kuplungpedál kapcsoló /asszem 4,000/ és programozás, máris kész a tempomat.

Akkor ez igaz a Z16XEP-re is ugye?

Megosztás:

Azt nézzétek meg, hogy ha leveszitek az kormány borítást, az INDEX kapcsoló kábelkötegére rá kell, hogy legyen szig-szallagozva egy kicsi csatlakozó. Ha az ott van, akkor kezdhettek örülni!

De még kell egy kábel+csati a kuplung pedál környékére is rögzítve (ha bemásztok alulra).

Ha azok ott vannak, akkor csak egy pedálkapcsoló + egy tempomatos bajuszkapcsoló és a programozás.

Nekem spec. nem volt bent a kuplungkapcsoló kábele, így azt be kellett húzatnom. A nehézséget a csatlakozó szerzése okozta, ugyanis az OPEL csak komplett kábelszettet ad - arany áron.

Azt bontóból kellett kerítenem.

De nekem is működik.

Szóval első lépés - index kapocsló - VAN-E kicsi kábel csatlakozóval odaragasztva?!?!?!

Megosztás:

Felizgattatok,mert regota foglalkoztatott (mar amennyiben 3 honapos autonal lehet emliteni hogy regota) a tempomat.Kimentem a garageba es megneztem... Sajna nincs ott plusz kabel. :( Hulye voltam hogy nem gondoltam ra megrendeleskor!Majd a kovetkezo kocsin.Ugy 8-10 ev mulva! :D Merthogy ilyen remenyeim vannak!Ez kb. 4-500k futast jelent a mai parameterekkel.De vegulis ertheto.Nem a semmiert tudnak 3,5 misiert kombi dizelt adni viszonylag felkomfortozva.A tempomat meg nem egyenlo a villanyablakkal...

Megosztás:

Még ez esetben is megoldható (tudtommal) csak költségesebb.

Nekem úgy volt ca. 30-32.000,- Ft-ba, hogy nekem a kuplunghoz kellett a kábelt behúzni.

(ca. 18e volt az index+a kuplungkapcsoló, a többi pedig a kábel behúzás és programozás)

Szóval, ha találsz bontóban csatlakozót az indexkapcsolóhoz és a kuplungkapcsolóhoz, akkor megoldható.

Két kérdéses dolog maradt:

1. Uhuhu! A BC az minden esetben tudja már a tempomatot? csak be kell állítani?

2. Van-e kuplungpedál kapcsolód, mert ha nincs, akkor azt is be kell még szerelni. (állítólag van, amikor az sincs)

3. elektromos gázpedálod van-e? Mert ha nem az van, hanem bowdenes, akkor ugrott a dolog tutira.

(szóval ez összesen 3 volt! :rolleyes: )

Megosztás:

pirossal a válaszaim

Még ez esetben is megoldható (tudtommal) csak költségesebb.

Nekem úgy volt ca. 30-32.000,- Ft-ba, hogy nekem a kuplunghoz kellett a kábelt behúzni.

(ca. 18e volt az index+a kuplungkapcsoló, a többi pedig a kábel behúzás és programozás)

Szóval, ha találsz bontóban csatlakozót az indexkapcsolóhoz és a kuplungkapcsolóhoz, akkor megoldható.

Két kérdéses dolog maradt:

1. Uhuhu! A BC az minden esetben tudja már a tempomatot? csak be kell állítani?

NEM A KETTŐ TELJESEN KÜLÖN DOLOG

2. Van-e kuplungpedál kapcsolód, mert ha nincs, akkor azt is be kell még szerelni. (állítólag van, amikor az sincs)

A Dizelekbe van, a benzinesekbe nincs benne gyárilag

3. elektromos gázpedálod van-e? Mert ha nem az van, hanem bowdenes, akkor ugrott a dolog tutira.

(szóval ez összesen 3 volt! :rolleyes: )

A Z-s motorokba elektromos gázpedál van. a Z-s motorokat meg 2001-től csinálják.

Mert a Z-s motor es a Classic II. nem minden esetben fedi egymast?Van olyan Z-s amit nem a polakok raktak ossze?

van,

Z-s motort 2001 óta teszik az opelekbe.

Megosztás:

Endy,enyem is 1.7 CDTI Classic II. Caravan.Leszedtem a kormanyboritast es nincs plusz kabel csatival.Sajna... De nekem ugy tunik a szakerto hozzaszolasokbol hogy azert nem remenytelen.A szalonban ugyemlekszem volt errol szo,de ott meglehetosen passzivan alltak hozza,azt mondtak h a G Astraba nem is lehet egyaltalan utolag rakni csak a H-ba.Persze nem hittem nekik! :rolleyes: Uhu,annak a kuplungkapcsolonak van amugy is valami szerepe a dizelekben?

Megosztás:

Bocsi Uhuhu... én a FÉKPEDÁL kapcsolóra gondoltam! (vagy azaz ami a féklámpát is kapcsolja?)

A szalonban ugyemlekszem volt errol szo,de ott meglehetosen passzivan alltak hozza,azt mondtak h a G Astraba nem is lehet egyaltalan utolag rakni csak a H-ba.

Nekem is ezt mondták! De én egyből mondtam, hogy egy barátom (gondoltam itt Uhuhu-ra kicsit optimistán :rolleyes:) már berakta a coupe-ba, ami ugyanolyan volt mint az enyém. Csak figyeltek! :blink:

És hát íme: Benne van az enyémben is már!

Megosztás:

Azok rakta'k be akik "csak lestek"? :rolleyes:

Nem.

Ott csak a programozás lett volna 16.000,- HUF! Egy magán műhelyben - ahol van Tech2 cucc - max egy 5-ösért megcsinálják.

Amúgy kapcsolókat én szereltem be, a kuplunghoz a kábelt (mert nekem az még kellett) pedig az a műhely húzta be, amelyik felprogramozta a BC-t!

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.