Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Extra-felszerelések beépítése utólag + elektromos kérdések

Amusing

Recommended Posts

Hali mindenki!

Korábban már feltettem a kérdést hogy mekkora a jó töltőfesz. Ma ismét multit vette ma kezembe és megnéztem. Olyan érdekes dologra lettem figyeltem fel hogy hidegen indítva sok fogyasztóval(ablak fűtés világítás fűtőventi 4es en) alig csökken le 13,8-9re de mihelyst megmelegszik a motor surrogó hang jön a generátor környékéről és terhelve alig lesz a fesz 13,5 alapjáraton fordulaton kb 0,2-0,3 v al több. Ezt én nagyon kevesellem mert az akkufesz reggelre ezekben a hidegekben lecsökken 12,3 V ra, ami tudomásom szerint nagyon kevés. Bár igaz hogy a városi tötymörgős benzinzabálós üzemben van használva de a töltés szerintem akkor is kevés.

Vkinek vmi ötlete lenne hogy mit kéne előszőr megnézni. Új szíjat vettem de nem tudom hogy feszítős rendszernél hogy kell azt kicserélni. Pénzem szűkében meg szerelőre nem akarok/tudok most költeni.

Megosztás:

Hali mindenki!

Korábban már feltettem a kérdést hogy mekkora a jó töltőfesz. Ma ismét multit vette ma kezembe és megnéztem. Olyan érdekes dologra lettem figyeltem fel hogy hidegen indítva sok fogyasztóval(ablak fűtés világítás fűtőventi 4es en) alig csökken le 13,8-9re de mihelyst megmelegszik a motor surrogó hang jön a generátor környékéről és terhelve alig lesz a fesz 13,5 alapjáraton fordulaton kb 0,2-0,3 v al több. Ezt én nagyon kevesellem mert az akkufesz reggelre ezekben a hidegekben lecsökken 12,3 V ra, ami tudomásom szerint nagyon kevés. Bár igaz hogy a városi tötymörgős benzinzabálós üzemben van használva de a töltés szerintem akkor is kevés.

Vkinek vmi ötlete lenne hogy mit kéne előszőr megnézni. Új szíjat vettem de nem tudom hogy feszítős rendszernél hogy kell azt kicserélni. Pénzem szűkében meg szerelőre nem akarok/tudok most költeni.

Megosztás:

Hali mindenki!

4000 f/p-nél 14.2-15.2 V. "Így csináld! Opel Astra '98. márciustól"

Megosztás:

Szasztok,

Calibraskent hozzaszolhatok a temahoz? Van egy kis elektromos bibi, hasonlo ehhez. Irtam a Cali topicba, de nem nagyon zaporoznak a valaszok es persze surgos. Itt meg latom, hogy van elet.

Mindegy, leirom, aztan legfelljebb elhajtotok a verbe :lol:

Nna, belso vilagitas par napja nem alszik el, mintha nyitva lenne vmelyik ajto. Persze a riogato is ennek megfeleloen mukodik, nyitasnal visszazar, mert nem erzett ajtonyitast...

Kapcsolok csekkolva, azok rendben vannak. Kikaptam a fenyszoro kapcsolot is, ettol el kellett volna sztem aludnia, ha az a rossz, de nem tette. Ja, meg vmi. Eddig visitott, ha a fenyszoro fel volt kapcsolva ajtonyitaskor, most ezt sem csinalja.

Tud vki segiteni? Nem akarom otthagyni egy szervizben egy hetig, kene vmi modszer, amivel letesztelhetnem a kabelezest, hogy legalabb azt megtudjam, merrefele van a problema.

Megosztás:

Szasztok,

Calibraskent hozzaszolhatok a temahoz? Van egy kis elektromos bibi, hasonlo ehhez. Irtam a Cali topicba, de nem nagyon zaporoznak a valaszok es persze surgos. Itt meg latom, hogy van elet.

Mindegy, leirom, aztan legfelljebb elhajtotok a verbe :lol:

Nna, belso vilagitas par napja nem alszik el, mintha nyitva lenne vmelyik ajto. Persze a riogato is ennek megfeleloen mukodik, nyitasnal visszazar, mert nem erzett ajtonyitast...

Kapcsolok csekkolva, azok rendben vannak. Kikaptam a fenyszoro kapcsolot is, ettol el kellett volna sztem aludnia, ha az a rossz, de nem tette. Ja, meg vmi. Eddig visitott, ha a fenyszoro fel volt kapcsolva ajtonyitaskor, most ezt sem csinalja.

Tud vki segiteni? Nem akarom otthagyni egy szervizben egy hetig, kene vmi modszer, amivel letesztelhetnem a kabelezest, hogy legalabb azt megtudjam, merrefele van a problema.

Szia,üdv itt nálunk!

Hát ez így első elég összetett problémának tűnik számomra,nem tudom,hogy lehet-e

ezt így látatlanba kiokoskodni.

Látom Budapesti vagy így én azt tudom javasolni,hogy van nekünk egy nagyon nagyszerű villamosságis

csapatunk Törökbálinton vidd ki hozzájuk a verdát.Keresd itt a fórumon WESSZ-t.

De egyből mehetsz is hozzájuk,mindjárt előkeresem az elérhetőséget!

Itt van ni:WE-szi autoszerviz,

Telefonon: a 06-20-823-63-66-os telefonszámon.

Telephelyünkön : 2045,Törökbálint,Bajcsy-Zsilinszky út 97. szám alatt

Mond hogy itt az Opel fórumon ajánlották a G Astrások.

Megosztás:

Hali mindenki!

14.5 V-nak kellene tartósan lenni.

Motoromon még alapjáraton is ennyi.

Megosztás:

Sziasztok!

Ma ki akartam próbálni, hogy van-e riasztó az autóban. Ugyanis a kormányoszlop takaróján középen van egy piros led, ami hol villog, hol világít. Valamint a szélvédő mindkét felső sarkánál találtam egy-egy mütyürt, amiről nem tudtam eldönteni hogy mikrofon telefonkihangosítóhoz, vagy esetleg a riasztó érzékelője.

Szóval: bezártam az ajtót kettőre, hogy majd benyúlok hadonászni, és akkor riasztania kéne. Hát erre nem felhúzta? :lol: Na, ezt se tudtam. Hátul viszont tekerős, úgyhogy benyúltam ott. De nem riaszt. Akkor mi lehet az a led?

Megosztás:

Az enyém amerikainak készült,tudod ott kényelmesebbek az emberek

így benne van minden extra,amit a néni kért bele.Isten áldja meg a nevét

Maria-Claire Johansson-nak.Valami ilyesmi neve volt a tulajnak,már nem emlékszem pontosan.

Te most szívatsz...vagy tényleg igaz :lol:

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.