gabesz76 Elküldve November23, 2005 Megoszt Elküldve November23, 2005 Szia! Bocs, hogy későn válaszolok, de nem voltam gépközelben. A GRS Line Hood Protectort (motorháztetőélvédőizét) a Sparco Rallyshop Hungáriától rendeltem (Tel.:30/9596030) kb. 15EFt-ért. Azóta már túladtam rajta, mert szerintem több hátránya van mint előnye. Tény, hogy jól mutat az autón.Szia! Mi a hátránya???? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kombitomi Elküldve November23, 2005 Megoszt Elküldve November23, 2005 Szia! Mi a hátránya????Ha megázik, és nem veszed le az autóról, betejesedik (fehéredik) a lakk az autón-ez főleg a metálfényezésnél fordul elő. A varrások kidörzsölik a fényezést az apró mocorgás miatt. Macerás felrakni kb 10-15 perc és +20 fok felett ajánlott (a felrakása), mivel hidegben nem nyúlik így nem fog rámenni a motorháztetőre. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabesz76 Elküldve November24, 2005 Megoszt Elküldve November24, 2005 Köszi Tamás a korrekt tájékoztatást. Így meggondolandó a dolog. Köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gyula519 Elküldve November24, 2005 Megoszt Elküldve November24, 2005 Sziasztok! Szeretnék segítséget kapni abban, hogy létezik ablaktörlő idővallumkapcsoló, mely a szakaszos üzem be-ill. kikapcsolásával programozható 1-20 mp között. Opelhez kapható-e, mert felhívtam egy-két autóvillamossági boltot és csak VW-hez és Skodához volt. Nekem van egy VW-hez való relé, melyet az eredeti relé helyére kell betenni, de sajnos ennek eggyel több érintkezője van mint az Opel relének, tehát nem lehet bedugni az eredeti helyére. :lol: Tudtok-e megoldást, vagy hallottatok-e arról, hol lehetne beszerezni. Elképzelhetőnek tartom, hogy az Opel ezt máshogy oldotta meg pl: a karban van potméterrel állítható elektronika, vagy esőérzékelő. Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve November24, 2005 Megoszt Elküldve November24, 2005 az asztrához volt esőérzékelő, de az szerintem teljesen más, mint a szakaszosan törlő, potméterrel. annál a szélvédőnh van egy érzékelő, ami érzékeli a fénytörést a szélvédő egy adott helyen, és ennek hatására töröl egyet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
bigyo Elküldve November24, 2005 Megoszt Elküldve November24, 2005 A Corsa C-nél be lehet állítani az időintervallumot,de,hogy egy elektronikát,vagy egy relét állítasz,azt nem tudom Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gyula519 Elküldve November25, 2005 Megoszt Elküldve November25, 2005 Köszönöm a válaszokat. Gyula Link to comment Megosztás: More sharing options...
mozdvez Elküldve November30, 2005 Megoszt Elküldve November30, 2005 Sziasztok! Szeretném lecserélni G Astrám hűtőrácsát. Tudtok olyan helyet ahol reális áron lehet hozzájutni az OPC-s hez? Köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
FBalazs Elküldve November30, 2005 Megoszt Elküldve November30, 2005 www.csergoe.hu Link to comment Megosztás: More sharing options...
LacBp Elküldve December3, 2005 Megoszt Elküldve December3, 2005 Én már jó ideje élvezem ezt a megoldást, és még egyszer sem nyomtam meg véletlenül az ajtózáró gombot, még kikönyökléskor sem 8) Pedig az elején én is hezitáltam, hogy jó lesz-e ez így, de tényleg nem annyira vészes. Egyre kell vigyázni: kulccsal az autóban lehúzott ablakon át benyúlva nem szabad lenyomni... :roll: De még azért ekkor is vannak vészmegodások: visszanyomni az ablakot kihasználva a gyári becsípődésgátló funkciót, vagy egyszerűen felhúzni a gombot, ha még elérhető. De ilyenre élesben még eddig nem került sor nálam. Csak próbálgattam... Ja igen, ha van pótkulcs, az is megoldás lehet. :lol: Telo! Elárulod,hogy melyik kábelt kell melyik kábellel összekötözetni,hogy eme működtetés az én személygépjárművemben is űzemeljen? vagy valaki aki tudja! köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
telo Elküldve December5, 2005 Megoszt Elküldve December5, 2005 Telo! Elárulod,hogy melyik kábelt kell melyik kábellel összekötözetni,hogy eme működtetés az én személygépjárművemben is űzemeljen? vagy valaki aki tudja! köszi Sajna nem tudom, mert uhuék-nál csinálta egy szervizes srác... Link to comment Megosztás: More sharing options...
LacBp Elküldve December11, 2005 Megoszt Elküldve December11, 2005 Sajna nem tudom, mert uhuék-nál csinálta egy szervizes srác... KÖszi! akkor lehet,h UHU-t kell megkérdeznem.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve December11, 2005 Megoszt Elküldve December11, 2005 KÖszi! akkor lehet,h UHU-t kell megkérdeznem.. én az enyémbe egy időzitő relét épittettem be pénteken. olyan 5 K körül volt a relé... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gyepi Elküldve December13, 2005 Megoszt Elküldve December13, 2005 Sziasztok! Először is üdvözlök minden Opelost, nekem Daewoo Nexiám van! Azért fordulok hozzátok, mert szereztem egy Astra G műszerfalba való kijelzőt, és a bekötése érdekelne. A fejegységre nem akarom kötni, végül is a táp ellátása kellene, hogy melyik kivezetésre kell kötni, és a hőmérséklet mérő kábelei kellenének! Légyszives segítsetek, mert be szeretném építeni! Köszönöm! Tisztelettel: Gyepi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Rastalos Elküldve December14, 2005 Megoszt Elküldve December14, 2005 Sziasztok! Szeretném lecserélni G Astrám hűtőrácsát. Tudtok olyan helyet ahol reális áron lehet hozzájutni az OPC-s hez? Köszi! Hi! OPC-t csak nem ócsóért tudok, viszont jó áron eladó a coupe-hűtőrácsom. Ha érdekel, írj! Peace Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve December14, 2005 Megoszt Elküldve December14, 2005 Hi! OPC-t csak nem ócsóért tudok, viszont jó áron eladó a coupe-hűtőrácsom. Ha érdekel, írj! Peace a kupé hütőrácsomtól én is megszabadulnék ... :lol: ilyen: http://emc.elte.hu/~uhuhu/kupe/1206/dscn2173.jpg Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve December14, 2005 Megoszt Elküldve December14, 2005 a kupé hütőrácsomtól én is megszabadulnék ... :lol: ilyen: http://emc.elte.hu/~uhuhu/kupe/1206/dscn2173.jpg Nem tetszik? Pedig nem rossz. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve December14, 2005 Megoszt Elküldve December14, 2005 Nem tetszik? Pedig nem rossz. :lol: vagy ilyet: vagy egy irmcher-t szeretnék: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gyepi Elküldve December19, 2005 Megoszt Elküldve December19, 2005 Sziasztok! Végig szaladtam a hozzászólásokon, és nem találtam választ a problémámra. Valaki meg tudná nekem mondani, hogy az Astra G kijelző csatlakozóján a hőmérséklet jeladó melyik lábakra van rákötve? Nagyon fontos lenne! Köszi! Gyepi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dipa Elküldve December19, 2005 Megoszt Elküldve December19, 2005 Sziasztok! Végig szaladtam a hozzászólásokon, és nem találtam választ a problémámra. Valaki meg tudná nekem mondani, hogy az Astra G kijelző csatlakozóján a hőmérséklet jeladó melyik lábakra van rákötve? Nagyon fontos lenne! Köszi! Gyepi! Szia! Van itt két link ahonnan tölthetsz le infót a TID csatlakozóval kapcsolatban: http://www.eelkevisser.nl/tacho.htm http://www.eserviceinfo.com/downloadsm/145...0Corsa%20C.html Üdv: Dipa Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gyepi Elküldve December21, 2005 Megoszt Elküldve December21, 2005 Hi! Köszönöm a segítséget, megtaláltam a megoldást. Már csak annyit kellene kiderítenem, hogy a hőmérséklet jeladó hogyan működik. Ellenállás, ami a hőmérséklet változására változtatja az értékét? :blink: Megkérdeztem az árát, és 2900 pénzér adják, egy ilyen ellenállás ahhoz képest filléres darab! ??? Üdv: Gyepi Link to comment Megosztás: More sharing options...
meriva1.8 Elküldve December21, 2005 Megoszt Elküldve December21, 2005 Hi! Köszönöm a segítséget, megtaláltam a megoldást. Már csak annyit kellene kiderítenem, hogy a hőmérséklet jeladó hogyan működik. Ellenállás, ami a hőmérséklet változására változtatja az értékét? :blink: Megkérdeztem az árát, és 2900 pénzér adják, egy ilyen ellenállás ahhoz képest filléres darab! ??? Üdv: Gyepi Naja, a kényelemnek ára van. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
LacBp Elküldve December22, 2005 Megoszt Elküldve December22, 2005 jó ez a holland oldal... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gyepi Elküldve December23, 2005 Megoszt Elküldve December23, 2005 Sziasztok! Vettem külső hőmérséklet jeladót (Astra G 2890Ft), és kiderült, hogy ez egy egyszerű ellenállás, amin szobahőmérsékleten (22Cfok) 5.5kOhm és 0Cfok-nál 15,5kOhm értékeket mértem! Csak azt nem tudom, hogy ezeknek az ellenállásoknak mi a nevük és milyen paramétereket kell hozzá tudni, de szerintem párszáz forintos tétel. Meggondolandó, hogy egy kis vacak műanyag házért ennyi pénzt kiadjon az ember, főleg, ha szeret barkácsolni! :blink: Ha valaki tudja, szóljon! Üdv: Gyepi (Boldog Karácsonyt! :) ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gyula519 Elküldve December23, 2005 Megoszt Elküldve December23, 2005 Sziasztok! Vettem külső hőmérséklet jeladót (Astra G 2890Ft), és kiderült, hogy ez egy egyszerű ellenállás, amin szobahőmérsékleten (22Cfok) 5.5kOhm és 0Cfok-nál 15,5kOhm értékeket mértem! Csak azt nem tudom, hogy ezeknek az ellenállásoknak mi a nevük és milyen paramétereket kell hozzá tudni, de szerintem párszáz forintos tétel. Meggondolandó, hogy egy kis vacak műanyag házért ennyi pénzt kiadjon az ember, főleg, ha szeret barkácsolni! :blink: Ha valaki tudja, szóljon! Üdv: Gyepi (Boldog Karácsonyt! :) ) Szia Gyepi! Ez nem egy "egyszerű" ellenállás, hanem egy hőfokfüggő ellenállás. Mint mérted is 22 Cfok kölönbségnél 3 szoros értéked ad. Ezeket hőfokkarakterisztikára hangolva gyártják, vagyis különböző hőfoktartományokra, különböző ellenállásértékekre és különböző meredekségekre. Tehát csak látszólag egyszerű a dolog. (A különböző elektronikai eszközökben lévő ellenállások viszonylag tág hőmérséklettartományok mellett is megőrzik az ellenállásértéküket, azok valóban néhány forintos tételek) Üdv: Gyula Boldog Karácsonyt Mindenkinek! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts