Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Extra-felszerelések beépítése utólag + elektromos kérdések

Amusing

Recommended Posts

Mivel a mostani 55Ah-s gm akksinek mindössze 255(!!!)A az indítóárama, úgygondolom mindenképp jobban járok a ma vásárolt Exide Excell 54Ah 520A indítóáramúval. A héten talán bele is kerül, és egy ideig elfelejthetem az akksival kapcsolatos gondokat.

Azt nem tudjátok véletlenül, hogy a gyári 44Ah-s akksinak mennyi az indítóárama?

Nézegettem Boscht, 44 meg 61 Ah-sat, de azt gondolom nekem elég lesz a 44-es is, nincs olyan extra benne, ami nagyon kikezdené ezt (kp zár, elektromos ablak, klíma + gyári rádió)

Már csak a hosszúság bizonytalanít el, több helyen is írnak 207 meg 242 mm hosszút is, de gondolom akkor a nagyobbnak is bele kellene férnie

Na majd délután lemérem, mekkora van most benne (gm).

Megosztás:

Üdvözlet!

Lehet, hogy már valakinek volt ilyen probépmája, talán már fel is tette a kérdését vele kapcsolatban, de sajnos a fórumot böngészve eddig még nem találtam.Tehát már az elején elenézést kérek ha ne talán tán már szó lett volna róla.

Nos,a hiba jelenség egyszerű, nem indul az autó.:wacko:

Ezt, mind azután meri művelni, miután kapott egy új gyútás kapcsolót, mert a réginek a pici tűskéje ami ugyebár fémből van, eltörött.Hozzá kell tennem ennek a cseréje sem volt egyszerű, de azért ez sikrült.Továbbá ha a kulcsot elfordítom I-es állásba, rövid várakozás után(1-2mp) a motorhibát jelző lámpa(azt hiszem az) villog.A kulcsot tovább fordítva az önidító dolgozik viszont a motort nem idítja el.

Még zár cseréje előtt, mivel az eltört tüske miatt folyamatosan gyújtáson volt az autó, tolásra idult, és csak lefullasztásra tudtam meg állítani.

Elképzelhető hogy ezt nem kellet volna csinálni, talán akkor nem lennének ilyen problémáim. <_<

Viszont, amikor hibát az eljén sikrült beazonosítani(eltört zár), akkor is volt hogy egyszer-kétszer villogot a lámpa,de a jeladót vagy mit kapcsolgattam akkor volt hogy nem csinálta, és ebben az állapotban hagyva az autót kettesben(tolva) el lehetett indítani.Ezt 3-4 alkalommal meg is csináltam.

Lehet, hogy azért mert az opelok hiresek az elektronikai hibájukról, egy resetelés megoldaná problémát,azaz ha lehúzom a test kábelt, majd újra vissza, akkor elképzelhető, hogy szerencsém lesz?

Vagy hiú ábránd a ha szerencse kérdéseként közeleítem meg a dolgokat és forduljak szakemberhez?

Ha valaki, valamit az megköszönném!

Üdv:

mini

Gyújtáskapcsoló cserén mit értesz? Lett új kulcsod is, áttetted az immo chippet a régi kulcsból az újba?

Megosztás:

Ja, elektronikailag inkább az olaszok pl. Fiat gyengélkednek: 2 munkatársamnak is ilyen van, ők nagyon panaszkodnak a vezetékezésre, korróziókra stb. Persze lehet, hogy csak nincs szerencséjük...

Hála nállünk nem így van, több mint 6 éves fiat, soha semmi baja (kopp-kopp-kopp)

astrára ellenben ez nem mondható el, vmi kis bibi mindig van

Megosztás:

Érdekes, ez a hír még hozzám nem ért el, nem FIAT ez!

Köszönöm a gyors válaszokat!

Nem utólag merek ilyeneket mondani, mert pl. az elektromos ablak is szórakozik, ha elindítom felfele, néha gondol egyet és le megy félig, vagy "folyamatosan" a bal oldali világításom elszáll, és amikor ez egy hónapban 3szor fordult elő, akkor mit mondtak az izzó megvásárlásakor: "hogy az opel-ek híresek az elektronikai hibáiról"

Amúgy bennem is valami hasonló sejtés volt, már mint az indítás gátlóval kapcsolatban, és azzal, hogy nem hozzáértő szakértelmemet valaki értékeli fogja.Ezt is Köszönöm!

Megosztás:

"Érdekes, ez a hír még hozzám nem ért el, nem FIAT ez!"

"Mondom" nem én tataláltam ki, már csak azért sem fogalmam, sincs hogy melyik márkának mi a kehéje.

A jó hír az, legalábbis a számomra, hogy az opel már működik. Köszönhetően egy jó barátomnak, ki semmi mást nem csinált, mint hogy letísztította a kapcsolónak az érintkezőit.

-ahogy mr. bb kollega is írta -

Ugyanis zsíros volt, pedig mintha gyári "adaléknak" tűnt volna.

Nem tudom mit csinálhattam vele, de a gyújtás kapcsoló fordítva működött mint hogy kellet volna.

Elnézést kérek minden fórumozótól, ki olvasta a postokat és a kelleténél nagyobb fejfájást okozatam neki! :wacko:

De, ha már opel, elektronika és probléma, valaki megtudná mondani, hogy miért lehet az hogy az ablak néha fogja magát és amikor felfele kellene, hogy menjen egyszer csak irányt vált.A szervóhoz köze lehet, mert észrevettem, hogy amikor(néha) picit mozdítok a kormyányon, akkor műveli ezeket, vagy mikor le állítanám az autót előtte ablak felhúz, majd gyújtás kapcsoló le, és ezzel egyídőben az ablak is elindul lefele.

Na, ez is csak nálam fordul elő? <_<

Megosztás:

"

De, ha már opel, elektronika és probléma, valaki megtudná mondani, hogy miért lehet az hogy az ablak néha fogja magát és amikor felfele kellene, hogy menjen egyszer csak irányt vált.A szervóhoz köze lehet, mert észrevettem, hogy amikor(néha) picit mozdítok a kormyányon, akkor műveli ezeket, vagy mikor le állítanám az autót előtte ablak felhúz, majd gyújtás kapcsoló le, és ezzel egyídőben az ablak is elindul lefele.

Na, ez is csak nálam fordul elő? <_<

Igen! :( Ez tiszta olyan jelenség,mint a 3.típusú találkozásokban. :wacko:

Megosztás:

Oké parajelenség, de akkor most kinek szóljak, Uri-nak?-tudom szerelőnek-

Az autó 3 éve van nálam, előtte elvileg hölgy volt a tulajdonosa-ezt mondjuk csak a keresekedésben mondta az eladó-, tehát nem tudom, hogy előtte is fenn állt-e ezen probléma, illetve számít bár mit is, hogy előtte kié volt, arról nem is beszélve, hogy a kereskedőnek lehet-e egyátalán hinni.

Az az igazság, hogy arra sem emlékszem, hogy már az elejétől csinálja vagy sem, mert nem nagyon figyelgettem.

Viszont, ha nincs semmi ötlet, akkor valószínüleg így marad.

Megosztás:

hölgy volt a tulajdonosa-ezt mondjuk csak a keresekedésben mondta az eladó-,

Ez a kedvencem. Bár nem vagyok hímsoviniszta, de ugye saját asszonyomból kiindulva a női tulaj inkább HÁTRÁNY mint előny... Ok, tudom, esetleg nem hajtják annyira, de vajmi keveset foglalkoznak akármivel a kocsival kapcsolatban. Autóvillamosságishoz vidd szerintem, ne sima szerelőhöz....

Megosztás:

Klasszikus Opel jelenség a párásodás (ha erre gondolsz) Két dolgot lehet tenni:

Pollenszűrőt cserélni, mert ha el van koszolódva jobban párásodik.

Vagy ha van klímád, akkor azt használhatod párátlanításra.

Ha feljebb veszed a fűtést hűteni nem fog, viszont hatékonyabb lesz a páramentesítés.

Télen pedig főleg igaz ez, hisz alacsony hőmérsékletnél alapból be sem indul a hűtőkör, csak a párátlanítás.

Az autó 3 éve van nálam, előtte elvileg hölgy volt a tulajdonosa-ezt mondjuk csak a keresekedésben mondta az eladó-, tehát nem tudom, hogy előtte is fenn állt-e ezen probléma, illetve számít bár mit is, hogy előtte kié volt, arról nem is beszélve, hogy a kereskedőnek lehet-e egyátalán hinni.

Az az igazság, hogy arra sem emlékszem, hogy már az elejétől csinálja vagy sem, mert nem nagyon figyelgettem.

Viszont, ha nincs semmi ötlet, akkor valószínüleg így marad.

Megosztás:

Klasszikus Opel jelenség a párásodás (ha erre gondolsz) Két dolgot lehet tenni:

Pollenszűrőt cserélni, mert ha el van koszolódva jobban párásodik.

Vagy ha van klímád, akkor azt használhatod párátlanításra.

Ha feljebb veszed a fűtést hűteni nem fog, viszont hatékonyabb lesz a páramentesítés.

Télen pedig főleg igaz ez, hisz alacsony hőmérsékletnél alapból be sem indul a hűtőkör, csak a párátlanítás.

Ütős volt a bor??? :wacko:

Nem pára hanem parajelenséget írt!!! <_<

Amúgy az összevissza le és felmenő ablakokkal van probléma!

Szerintem is vidd el valami hozzáértő szerelőhöz- Mini -a kocsit,ez azért így nem az igazi.

Megosztás:

Ütős volt a bor??? :wacko:

Nem pára hanem parajelenséget írt!!! <_<

Amúgy az összevissza le és felmenő ablakokkal van probléma!

Szerintem is vidd el valami hozzáértő szerelőhöz- Mini -a kocsit,ez azért így nem az igazi.

off

Freeze olyan kocka, hogy ekezetek nelkul ir mindent, es olvasasnal is automatice forditja maganak. Tudod, nekem meg van nemi problemam... Na jó ennél azert mindenki ugy szokta irni, hogy van ne'mi problemam...

/off

Megosztás:

nem para!

szerintem 90%

hogy kicseréled a motorvezérlő

elektronikát és jó lesz,

vagy a szerkezet engedett el amiben az ablak fel le mozog

szorul. ekkor is leszokta engedni az ablakot

nálam a hátsó el. ablakon is van szélterelő ha egy kicsit megakad benne akkoris ledobja az ablakot

ha nálad elöl van akkor igazítsd meg vagy ,u, alakú fém kapcsot keressél, ahol értékesítenek szélterelőt biztos kapsz

Megosztás:

Istenem, de jó hogy visszatértem hozzátok :wacko:

Jó család ez :(

Én meg lecsiszolom magam, hogy ne legyek kocka... különben meg olyan sokoldalú vagyok, hogy az már gömb ;)

de,hogy mekkora marha vagyok ;) :o <_<

off

Freeze olyan kocka, hogy ekezetek nelkul ir mindent, es olvasasnal is automatice forditja maganak. Tudod, nekem meg van nemi problemam... Na jó ennél azert mindenki ugy szokta irni, hogy van ne'mi problemam...

/off

Megosztás:

Köszönöm a jó tanácsokat, de biztos ami biztos inkább kerítek valakit aki ért az autóvillamossághoz, mert ahogy már említettem a szervónak biztos van valami köze hozzá.

Ja, amúgy most szervízben van, igaz csak a műszaki miatt, viszont azt mondták hogy 26Ft lesz zöld kártyával együtt, most akkor olyan van, vagy nincs? <_<

Vagy ismételeten én vagyok a láma?

Megosztás:

Sziasztok G Astrások!

Az lenne a kérdésem, hogy hátul lenne 1 kapcsoló, ami a beltérvilágítást kapcsolja azt ugye a classicokban kispórolták. Lehet vhogy pótolni? Vagy túl macerás. Bocs, ha már vhol le volt írva, de nem találtam.

Nem macerás berakni, valamikor már leírtam hogy kell, mindjárt utánakeresek.

http://www.opelforum.hu/index.php?s=&s...st&p=467356

ill egy kép

Megosztás:

Ja, amúgy most szervízben van, igaz csak a műszaki miatt, viszont azt mondták hogy 26Ft lesz zöld kártyával együtt, most akkor olyan van, vagy nincs? <_<

"Kártyát" nem kapsz, csak egy plakettet a hátsó hatósági jelzésre (rendszámra).

Megosztás:

Köszönöm a jó tanácsokat, de biztos ami biztos inkább kerítek valakit aki ért az autóvillamossághoz, mert ahogy már említettem a szervónak biztos van valami köze hozzá.

Egyben van a műszakival.

Megosztás:

Köszi, akkor ezt könnyen gyorsan megoldom, amikor ezt megláttam, hogy ezen spórolnak...

Ezen a kábelkötegen van rajta a hangszórók vezetéke is?

Ami az ajtó és a B oszlop között van köteg, abban még benne van, de az ajtóból már hiányzik.

Ha jól emlékszem, akkor a középső sor két szélső csatijában megy a hang.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.