speter Elküldve Október21, 2009 Megoszt Elküldve Október21, 2009 Milyen kulcsra gondolsz? nekem csak a szokásos távirányitós indítókulcsom van, a riasztóhoz nincs külön kulcsom. Vagy az ajtónyitóval kell birizgálni? (ebben egyáltán nincs tapasztalatom)... A távirányítós kulcs kezeli a riasztót is, vagyis ha megszólal, nyomnod kell egy nyitást szerintem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
dsteel Elküldve Október21, 2009 Megoszt Elküldve Október21, 2009 A távirányítós kulcs kezeli a riasztót is, vagyis ha megszólal, nyomnod kell egy nyitást szerintem. OK, ott lesz a kulcs, az tutti! Link to comment Megosztás: More sharing options...
sepihu Elküldve Október24, 2009 Megoszt Elküldve Október24, 2009 Sziasztok! Útólag beépíthető extrákat kínálunk bármilyen autóba olcsón,gyorsan garanciával! A terméklista röviden: Tolatókamerák Tempomatok Tolatóradarok Központizárak Riasztók és indításgátlók GPS nyomkövető (helymeghatározó) Xenon szettek Elektromos ablakemelők Ülésfűtés (kárpitba építve) Fogyasztás csökkentők Áramátalakítók, inverterek Autó hifik Bluetooth kihangosítók Radardetektorok és Lézerblokkolók TuningBoxok Ezenkívül vállaljuk: Optikai tuning Részletek folyamatosan frissülő weblapunkon: www.logicsound.hu Üdv: Sepi Link to comment Megosztás: More sharing options...
156er Elküldve Október28, 2009 Megoszt Elküldve Október28, 2009 sziasztok valaki tud mondani nekem egy kp.zár vezérlő egység cikkszámot egy '99-es astrához, 2.0 dt caravan köszönöm üdv Link to comment Megosztás: More sharing options...
atom Elküldve Október29, 2009 Megoszt Elküldve Október29, 2009 sziasztok valaki tud mondani nekem egy kp.zár vezérlő egység cikkszámot egy '99-es astrához, 2.0 dt caravan köszönöm üdv szerintem ugyan az mint a többié.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Október29, 2009 Megoszt Elküldve Október29, 2009 sziasztok valaki tud mondani nekem egy kp.zár vezérlő egység cikkszámot egy '99-es astrához, 2.0 dt caravan köszönöm üdv T 156er! Mi az alvázszám utolsó 8 karaktere? Van e az autóban gyárilag szerelt riasztó? Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Október29, 2009 Megoszt Elküldve Október29, 2009 Mostanában hűthető kesztyűtartó megoldáson gondolkozom a Coupéban, mert már a Caliban is volt ilyen és zavar hogy ebből meg kihagyták. Csinált esetleg már valaki hasonlót? Amennyire tudom, G Astra ilyen megoldással gyárilag nem készült, szóval meg kell vennem a H Astrából vagy a B Zafirából a kesztyűtartóba azt az elhúzható "kisajtót" ahol majd a klíma csöve be lesz vezetve, de jó lenne tudnom hogy milyen csövet használjak erre a célra (sima műanyag/gumi, esetleg valami hőszigetelt kell), illetve hogy a középkonzol mögötti szellőzőcsöveken melyik az a pont ahol ezt a kesztyűtartóról jövő csövet rá lehetne csatlakoztatni a klímára. Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Október30, 2009 Megoszt Elküldve Október30, 2009 Mostanában hűthető kesztyűtartó megoldáson gondolkozom a Coupéban, mert már a Caliban is volt ilyen és zavar hogy ebből meg kihagyták. Csinált esetleg már valaki hasonlót? Amennyire tudom, G Astra ilyen megoldással gyárilag nem készült, szóval meg kell vennem a H Astrából vagy a B Zafirából a kesztyűtartóba azt az elhúzható "kisajtót" ahol majd a klíma csöve be lesz vezetve, de jó lenne tudnom hogy milyen csövet használjak erre a célra (sima műanyag/gumi, esetleg valami hőszigetelt kell), illetve hogy a középkonzol mögötti szellőzőcsöveken melyik az a pont ahol ezt a kesztyűtartóról jövő csövet rá lehetne csatlakoztatni a klímára. Tekintve, hogy a szellőzőcsövek sima, szerintem igencsak vékony falú műanyagok. Ráadásul minden a beltérbe van, vagyis ha ígyis-úgyis ugyanoda jut a hideg levegőt, akkor fölösleges szigetelni. A helyre szerintem két megoldás van. Az egyik, hogy az anyós lábszellőztetője ott megy el a kesztyűtartó alatt és azt fúrod meg. A másik, hogy ezt egy az egybe leszeded és mindet bevezeted a kesztyűtartóba, már a könyökről. Hátránya, hogy anyóspajtásnak nem lesz lábhűtése (amit egyébként a feleségem kifejezetten utál is, mert kihűl a lába), de legalább az összes hideg oda megy ahova kell, és tényleg lesz hűvös kólád. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Október30, 2009 Megoszt Elküldve Október30, 2009 Köszönöm a cső anyagára vonatkozó javaslatot, lévén hogy jobb ötletem nekem sincs, asszem megfogadom. Amúgy elvileg barkácsolni nem kell, ha jól tudom szellőzés csövein megvan az a pont ahova a klímahűtés csöve csatlakozna, csak épp gyárilag le van dugózva. De mivel ezt én is csak úgy hallottam, ennek a csatlakozásnak a pontos helyére lettem volna kíváncsi, hátha valaki már szedte ki a kesztyűtartót. Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Október30, 2009 Megoszt Elküldve Október30, 2009 Köszönöm a cső anyagára vonatkozó javaslatot, lévén hogy jobb ötletem nekem sincs, asszem megfogadom. Amúgy elvileg barkácsolni nem kell, ha jól tudom szellőzés csövein megvan az a pont ahova a klímahűtés csöve csatlakozna, csak épp gyárilag le van dugózva. De mivel ezt én is csak úgy hallottam, ennek a csatlakozásnak a pontos helyére lettem volna kíváncsi, hátha valaki már szedte ki a kesztyűtartót. Én már szedtem ki, emlékeim szerint van rajta több kilépési pont is, de hogy ezeket ebből a célból csinálták volna nem tudom. Egy vagy két patent fogja a szellőzőcsövet, aztán csak ki kell húzni a középkonzolra merőlegesen. Szerintem egyszerűbb ha lekapod. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Október30, 2009 Megoszt Elküldve Október30, 2009 Tekintve, hogy a szellőzőcsövek sima, szerintem igencsak vékony falú műanyagok. Ráadásul minden a beltérbe van, vagyis ha ígyis-úgyis ugyanoda jut a hideg levegőt, akkor fölösleges szigetelni. A helyre szerintem két megoldás van. Az egyik, hogy az anyós lábszellőztetője ott megy el a kesztyűtartó alatt és azt fúrod meg. A másik, hogy ezt egy az egybe leszeded és mindet bevezeted a kesztyűtartóba, már a könyökről. Hátránya, hogy anyóspajtásnak nem lesz lábhűtése (amit egyébként a feleségem kifejezetten utál is, mert kihűl a lába), de legalább az összes hideg oda megy ahova kell, és tényleg lesz hűvös kólád. És télen mi lesz? :) A nejednek lefagy a lába, de ellenben lesz egy FŰTÖTT kesztyűtartód! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
nemo003 Elküldve Október30, 2009 Megoszt Elküldve Október30, 2009 És télen mi lesz? :) A nejednek lefagy a lába, de ellenben lesz egy FŰTÖTT kesztyűtartód! :) Ez JÓÓ!! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Október30, 2009 Megoszt Elküldve Október30, 2009 És télen mi lesz? :) A nejednek lefagy a lába, de ellenben lesz egy FŰTÖTT kesztyűtartód! :) Jogod. Erre van a retsz, elhúzod, ami eltol egy másikat és megy a lábra a meleg, mint eddig. :D Vagy bedugja a lábát a kesztyűtartóba :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
tomi7711 Elküldve Október30, 2009 Megoszt Elküldve Október30, 2009 2 dolog utólagos beépítése érdekelne... Az egyik az, hogy ha kinyitom a hátsó ajtót, felkapcsoljon a belső világítás (nálam csak elől van, esetleg valaki épített már ilyet be hátsó részre?) A másik meg a központi zárral felhúzódó ablakok. Ehhez mi kell? (ha megoldható utólagosan) Köszi előre is Link to comment Megosztás: More sharing options...
Robz Elküldve Október31, 2009 Megoszt Elküldve Október31, 2009 2 dolog utólagos beépítése érdekelne... Az egyik az, hogy ha kinyitom a hátsó ajtót, felkapcsoljon a belső világítás (nálam csak elől van, esetleg valaki épített már ilyet be hátsó részre?) A másik meg a központi zárral felhúzódó ablakok. Ehhez mi kell? (ha megoldható utólagosan) Köszi előre is 1: Hátsó ajtó = hátsó utastérajtó? Mert erről volt szó korábban. Elvileg a B oszlopban ott a csati, csak ki kell halászni, meg venni kell Opeléknél hozzá ajtókapcsolót és rádugni. Be van drótozva előre, tehát innentől működik is a dolog, semmi egyéb tennivaló nincs. Én is most akarok venni kapcsolókat, mert elegem van abból, hogy alig látok valamit, amikor a gyereket szerkesztem be hátra az ülésébe. Sajna 20km a legközelebbi Opel szalon vagy esélyes bontó és ritkán is járok arra. :) 2: Emlékeim szerint komfort modul kell hozzá az autóban (ha nem barkács megoldást választasz, mert olyan is van), de ezt majd megmondják a hozzáértők. Link to comment Megosztás: More sharing options...
nemo003 Elküldve Október31, 2009 Megoszt Elküldve Október31, 2009 A másik meg a központi zárral felhúzódó ablakok. Ehhez mi kell? Én csináltam ilyet a zafirámba. Egy időzítő modullal amit kb. 5-600 ft-ból hoztam ki. Azért ezt csináltam, mert erről kaptam rajzot, ami ki volt próbálva, és működik is tökéletesen. Ha érdekel nézd meg itt: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9010651 10469,10479, 10490, 10492, 10493, hozzászólások. Van egyszerűbb megoldás is állítólag, amikor csak egy vezetéket kell átkötni, és konkrétan g astráról szól, de ugyanaz mint a zafi: http://docs.google.com/fileview?id=0B3VSng...hNmI5&hl=hu Link to comment Megosztás: More sharing options...
tomi7711 Elküldve November1, 2009 Megoszt Elküldve November1, 2009 A másik meg a központi zárral felhúzódó ablakok. Ehhez mi kell? Én csináltam ilyet a zafirámba. Egy időzítő modullal amit kb. 5-600 ft-ból hoztam ki. Azért ezt csináltam, mert erről kaptam rajzot, ami ki volt próbálva, és működik is tökéletesen. Ha érdekel nézd meg itt: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9010651 10469,10479, 10490, 10492, 10493, hozzászólások. Van egyszerűbb megoldás is állítólag, amikor csak egy vezetéket kell átkötni, és konkrétan g astráról szól, de ugyanaz mint a zafi: http://docs.google.com/fileview?id=0B3VSng...hNmI5&hl=hu Köszi! Bár én nem értek az ilyesmihez, de van egy ismerősöm aki meg tudja csinálni. Rohadtul idegesítő amúgy, hogy ha leveszem a gyújtást, az ablakot már gombbal nem tudom feltekerni... Made In Opel :))) Gondolom a vezeték átkötéses módszer csak úgy működik, ha benne van az a modul. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tomi7711 Elküldve November1, 2009 Megoszt Elküldve November1, 2009 1: Hátsó ajtó = hátsó utastérajtó? Mert erről volt szó korábban. Elvileg a B oszlopban ott a csati, csak ki kell halászni, meg venni kell Opeléknél hozzá ajtókapcsolót és rádugni. Be van drótozva előre, tehát innentől működik is a dolog, semmi egyéb tennivaló nincs. Én is most akarok venni kapcsolókat, mert elegem van abból, hogy alig látok valamit, amikor a gyereket szerkesztem be hátra az ülésébe. Sajna 20km a legközelebbi Opel szalon vagy esélyes bontó és ritkán is járok arra. :) 2: Emlékeim szerint komfort modul kell hozzá az autóban (ha nem barkács megoldást választasz, mert olyan is van), de ezt majd megmondják a hozzáértők. Igen, a hátsó utastér ajtóra gondoltam. Rendszeresen a hátsóra pakolok ha vásárolunk és nekem a kipakolásnál rohadtul bosszantó... Jó lenne egy hátsó utastér világítás is, de ahhoz gondolom sok barkácsolás kell... Meg tetőkárpit csere talán... Link to comment Megosztás: More sharing options...
nemo003 Elküldve November1, 2009 Megoszt Elküldve November1, 2009 Köszi! Bár én nem értek az ilyesmihez, de van egy ismerősöm aki meg tudja csinálni. Rohadtul idegesítő amúgy, hogy ha leveszem a gyújtást, az ablakot már gombbal nem tudom feltekerni... Made In Opel :))) Gondolom a vezeték átkötéses módszer csak úgy működik, ha benne van az a modul. Ha van központi zárad, és elektromos ablakod, akkor benne van az ezeket vezérlő két csatis fekete vez egység, ami az anyos üllés lábterében van. Ehez van a két varáció, vagy átkötéses módszer, vagy az utólag épített,vagy vásárolt modul. Az átkötéses módszer a legegyszerűbb, és legolcsóbb, de erről nincs tapasztalatom, mert amikor ehez a leíráshoz hozzájutottam, már be volt építve a "házi" modul, és mivel tökéletesen teszi a dolgát, már nem foglalkoztam vele tovább. Szerintem ha nem tudsz vele foglalkozni, gyűjtsd össze az összes infót, és menj el vele egy autóvillamoságishoz, vagy valami ismerőshöz aki tud segíteni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve November1, 2009 Megoszt Elküldve November1, 2009 Köszi! Bár én nem értek az ilyesmihez, de van egy ismerősöm aki meg tudja csinálni. Rohadtul idegesítő amúgy, hogy ha leveszem a gyújtást, az ablakot már gombbal nem tudom feltekerni... Made In Opel :) )) Gondolom a vezeték átkötéses módszer csak úgy működik, ha benne van az a modul. Nálam egészen addig elindítható az ablak fel vagy lehúzása, míg a kulcs a gyújtáskapcsolóban van. Ha már elindult, akkor a kulcsot nyugodtan kihúzhatom, a ciklust végigviszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve November1, 2009 Megoszt Elküldve November1, 2009 ...vagy amíg ki nem nyitod a vezetőoldali ajtót, nem? Legalábbis én így emlékszem. :) (ne mán, épp ma indítottam be egy kicsit a Coupét, de ezt pont nem néztem meg) Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve November1, 2009 Megoszt Elküldve November1, 2009 Nálam egészen addig elindítható az ablak fel vagy lehúzása, míg a kulcs a gyújtáskapcsolóban van. Ha már elindult, akkor a kulcsot nyugodtan kihúzhatom, a ciklust végigviszi. nekem is így.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Opelaner Elküldve November1, 2009 Megoszt Elküldve November1, 2009 Köszi! Bár én nem értek az ilyesmihez, de van egy ismerősöm aki meg tudja csinálni. Rohadtul idegesítő amúgy, hogy ha leveszem a gyújtást, az ablakot már gombbal nem tudom feltekerni... Made In Opel :))) Gondolom a vezeték átkötéses módszer csak úgy működik, ha benne van az a modul. Ha jól tudom, akkor a 2003 előtti modelleknél volt így bekötve a rendszer, hogy az ablakemelő csak ráadott gyújtással működik. Utána már javították és a kocsi leállítása után bármikor le-fel húzhatod, amíg a kulcs a helyén van... Improved by Opel :) :D :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
gyuri1985 Elküldve November1, 2009 Megoszt Elküldve November1, 2009 Sziasztok! Nekem is még olyan gyújtásráadásos megoldás van még 2000-ben gördűlt le a kicsike. De a központi+ablakfelhúzás nekem megváltás lenne. Valaki tud esteleg valamit ami házilag is menne, egy kis "barkácsolással? Az elekrtonikához konyítok valamit 6 évig elektrotechnikát tanultam, de ezt sajana kifelejtették a tanyagból :) Előre is köszi, ha valakinek van vmi ötlete!! Üdv, Link to comment Megosztás: More sharing options...
tomi7711 Elküldve November1, 2009 Megoszt Elküldve November1, 2009 Nálam egészen addig elindítható az ablak fel vagy lehúzása, míg a kulcs a gyújtáskapcsolóban van. Ha már elindult, akkor a kulcsot nyugodtan kihúzhatom, a ciklust végigviszi. Nálam is, de ez csak egy kicsivel jobb, mintha gyújtás kellene hozzá... én ha leállítom általában egyből ki is veszem a kulcsot és csak bosszankodok. A 1993-as gyártású golfomnál 5 percig működött kulcskivétel után. onnantól csak gyújtással. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts