Boldizsar Elküldve Március8, 2009 Megoszt Elküldve Március8, 2009 Ha halogénest szerzel be és a jelenlegi izzóid belevalók és a fényükkel meg vagy elégedve, akkor maradhatnak. Cartársak nemrég értekeztek itt a fórumon a különféle izzókról. Xenonhoz tervezett lámpatest esetén a halogénizzók felejtősek (műszaki vizsga miatt nem eldobandóak!). Abba xenon rendszer dukál. Miután eldöntötted, hogy milyet veszel, érdeklődj itt a fórumozóknál is, ők pártatlan tanáccsal, sok-sok tapasztalattal szolgálnak. Angel eyes xenon nélkül nagyon gyenge..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Március9, 2009 Megoszt Elküldve Március9, 2009 Tehát akkor a mostani gyári izzókat felejtsem el? Valszeg a boltban ahol veszem tudnak segíteni, hogy mi a fegfelelő hozzá. Köszi! Hát az RS-ben nem igazán, azon kívül, hogy eladják jó áron amijük van, szó szerint másra ne számíts. A többit a többiek leírták. Tényleg! Boldizsar, többiek, Ti a vizsgát hogy oldjátok meg? Leszerelitek a fél elejét az izzócseréhez, vagy olyan helyre viszitek, ahol nem nézik, hogy xenon van benne? Én a xenon berakásakor nem tudtam megoldani, hogy ne kelljen kiszedni az egész lámpatestet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Boldizsar Elküldve Március9, 2009 Megoszt Elküldve Március9, 2009 Hát az RS-ben nem igazán, azon kívül, hogy eladják jó áron amijük van, szó szerint másra ne számíts. A többit a többiek leírták. Tényleg! Boldizsar, többiek, Ti a vizsgát hogy oldjátok meg? Leszerelitek a fél elejét az izzócseréhez, vagy olyan helyre viszitek, ahol nem nézik, hogy xenon van benne? Én a xenon berakásakor nem tudtam megoldani, hogy ne kelljen kiszedni az egész lámpatestet. Azóta most viszem először. Mivel nem akarom kiszedni valszeg olyan helyre viszem... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Harti Elküldve Március9, 2009 Megoszt Elküldve Március9, 2009 Köszi mindenkinek a válaszokat! Amin fennakadtam az az, hogy miért gyenge a fénye? Nem az izzótól függ, hogy mennyire erős? :S Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Március9, 2009 Megoszt Elküldve Március9, 2009 Köszi mindenkinek a válaszokat! Amin fennakadtam az az, hogy miért gyenge a fénye? Nem az izzótól függ, hogy mennyire erős? :S Logikai bukfenc van a kérdésedben: - nem, más típusú a lámpatest, fénytechnikai okai vannak. (Egy projectoros lámpatestbe akármilyen halogént teszel, nem fogsz úgy látni vele, mint a leggyengébb xenonnal) - de igen, az izzó típusától függ (halogén vagy xenon) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Március9, 2009 Megoszt Elküldve Március9, 2009 És ha halogénes lámpatestbe xenont szerelsz az virítani fog, mint a tücsök ....ja, de látni nem fogsz vele, sőt esőben, ködben saját magadat vakítod el. Ennek oka az, hogy a xenon izzóban az izzó közepén keletkezik a fény, tehát nem a tükör (foncsor) gyújtóponjában, így egy erős, de rettenetesen szórt fényt kapsz. A gyenge fényű halogénnél arra gondoltam, hogy vannak a hagyományos, az emelt fényerejűnek titulált (made in China) és a valóban emelt fénykibocsájtású izzók. Ez pedig egy egészen friss adalék a témához. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március10, 2009 Megoszt Elküldve Március10, 2009 És ha halogénes lámpatestbe xenont szerelsz az virítani fog, mint a tücsök ....ja, de látni nem fogsz vele, sőt esőben, ködben saját magadat vakítod el. Ennek oka az, hogy a xenon izzóban az izzó közepén keletkezik a fény, tehát nem a tükör (foncsor) gyújtóponjában, így egy erős, de rettenetesen szórt fényt kapsz. A gyenge fényű halogénnél arra gondoltam, hogy vannak a hagyományos, az emelt fényerejűnek titulált (made in China) és a valóban emelt fénykibocsájtású izzók. Ez pedig egy egészen friss adalék a témához. Ez hülyeség... a ma kapható xenon izzókban ugyanott van az ív, mint a hasonló foglalatban levő halogén égő izzószála. A fókusz-gyújtópont tehát nem csúszik el. A szórást azok a lámpák okozzák, amiknek prizmás az üvegük, vagy koszosak. Továbbá akkor vakít, ha nem jól van beállítva. :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március10, 2009 Megoszt Elküldve Március10, 2009 Ez pedig egy egészen friss adalék a témához. A halogén égők több UV-t bocsájtanak ki, mint a xenonok... :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Március10, 2009 Megoszt Elküldve Március10, 2009 A halogén égők több UV-t bocsájtanak ki, mint a xenonok... :huh: Biztos vagy ebben? Mert ezek szerint a lakásban kell védőpajzsot használni, ívvel hegeszteni meg lehet szabad szemmel? :) Az UV kibocsájtást nem a töltőgáz befolyásolja (na jó, nem számottevően), hanem a fény keletkezésének módja. A halogénnél izzik a spirál, a xenon elektromos ívvel operál. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Harti Elküldve Március10, 2009 Megoszt Elküldve Március10, 2009 Húha, jól belementetek az elméletbe, nem sokat értek belőle. :huh: És esetleg ez? http://cgi.ebay.com/OPEL-ASTRA-G-T98-SCHEI...%3A2%7C294%3A50 Ha jól látom ez teljesen olyan mint a gyári lámpatest csak feketében, mintha ilyet láttam volna már itthon jópár Astrában és nagyon tetszik ez is, nem mellékesen 20assal olcsóbb is. Ebbe a sima izzó való ugye? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Március10, 2009 Megoszt Elküldve Március10, 2009 Húha, jól belementetek az elméletbe, nem sokat értek belőle. :huh: És esetleg ez? http://cgi.ebay.com/OPEL-ASTRA-G-T98-SCHEI...%3A2%7C294%3A50 Ha jól látom ez teljesen olyan mint a gyári lámpatest csak feketében, mintha ilyet láttam volna már itthon jópár Astrában és nagyon tetszik ez is, nem mellékesen 20assal olcsóbb is. Ebbe a sima izzó való ugye? Ha a sima a halogént jelenti, akkor igen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Harti Elküldve Március10, 2009 Megoszt Elküldve Március10, 2009 Ha a sima a halogént jelenti, akkor igen. Igen úgy értettem. Akkor ezt rendelem meg el van döntve! Köszi mindenkineeeek! :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Március10, 2009 Megoszt Elküldve Március10, 2009 Igen úgy értettem. Akkor ezt rendelem meg el van döntve! Köszi mindenkineeeek! :huh: E-bay-ről? Itthon már nézted? pl. Vatera? Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Március11, 2009 Megoszt Elküldve Március11, 2009 ez a lámpa 13 E / darab áron vásárolható itthon.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Harti Elküldve Március11, 2009 Megoszt Elküldve Március11, 2009 Félreértettetek, úgy értettem ezt a fajtát. :huh: Köszi a Vaterás linket! Az, hogy utángyártott az elvesz valamit az értékéből? Műanyag mind a kettő, inkább az izzó számít jól gondolom? Van itt Hella is igaz nem ennyire morcos de szinte ugyan ez. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március11, 2009 Megoszt Elküldve Március11, 2009 Biztos vagy ebben? Mert ezek szerint a lakásban kell védőpajzsot használni, ívvel hegeszteni meg lehet szabad szemmel? :huh: Az UV kibocsájtást nem a töltőgáz befolyásolja (na jó, nem számottevően), hanem a fény keletkezésének módja. A halogénnél izzik a spirál, a xenon elektromos ívvel operál. Totálisan :) Idézek: "A halogénlámpa által felvett energia kilencven százaléka hasznavehetetlen hővé és infravörös sugárzássá alakul át, az ívfénylámpa csak az energia 75 százalékát alakítja hővé és UV-sugárzássá. " Ezen kívül tudni kell, hogy míg minden xenon égő kvarcüvegből készül, ami elnyeli az UV sugárzás szinte teljes volumenét, addig a hagyományos halogén égők közül csak a legdrágábbak használják ezt a technológiát. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Vicsor Elküldve Március11, 2009 Megoszt Elküldve Március11, 2009 Srácok! Egy kis tanács kellene részetekről még peddig abban a témában, hogy hol érdemes beszerezni modjuk váltóra szoknyát (a totalcar áruházat már böngésztem, a Vaterában annyira nem bízok, ebay-n meg azért nem merek vásárolni mert nem igazaán tudok angolul már)? Előre is köszi: Viktor Link to comment Megosztás: More sharing options...
Csabii Elküldve Március11, 2009 Megoszt Elküldve Március11, 2009 vaterán nyugodtan lehet vásárolni.Én sokat szoktam.De nálunk van egy opel autóalkatrészes.Oda valaki gyárt bőrből.2 éve bírja a caliba.Ha gondolog megkérdezhetem de szerintem lehet kapni.Attól függ milyet szeretnél. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Vicsor Elküldve Március11, 2009 Megoszt Elküldve Március11, 2009 vaterán nyugodtan lehet vásárolni.Én sokat szoktam.De nálunk van egy opel autóalkatrészes.Oda valaki gyárt bőrből.2 éve bírja a caliba.Ha gondolog megkérdezhetem de szerintem lehet kapni.Attól függ milyet szeretnél. Azt nagyon megköszönném. Mit értesz az alatt, hogy milyet szeretnék? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Csabii Elküldve Március11, 2009 Megoszt Elküldve Március11, 2009 én sima feketét vettem.De láttam már mindenféle szines izét is benne Link to comment Megosztás: More sharing options...
Vicsor Elküldve Március11, 2009 Megoszt Elküldve Március11, 2009 én sima feketét vettem.De láttam már mindenféle szines izét is benne Nekem elég ha sima fekete. Nem kell semmi cicoma rá. Mennyiért vetted anno? Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Március11, 2009 Megoszt Elküldve Március11, 2009 vaterán nyugodtan lehet vásárolni.Én sokat szoktam.De nálunk van egy opel autóalkatrészes.Oda valaki gyárt bőrből.2 éve bírja a caliba.Ha gondolog megkérdezhetem de szerintem lehet kapni.Attól függ milyet szeretnél. Ez engem is érdekelne! :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Március11, 2009 Megoszt Elküldve Március11, 2009 Totálisan :huh: Na földim, ezt is tisztába tettük! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Harti Elküldve Március11, 2009 Megoszt Elküldve Március11, 2009 Srácok! Egy kis tanács kellene részetekről még peddig abban a témában, hogy hol érdemes beszerezni modjuk váltóra szoknyát (a totalcar áruházat már böngésztem, a Vaterában annyira nem bízok, ebay-n meg azért nem merek vásárolni mert nem igazaán tudok angolul már)? Előre is köszi: Viktor Szia! Én E-bay-ről rendeltem az enyémet kb. 3 hónapja, el vagyok ájulva a minőségén, még a szervízes gyerek is meg volt döbbenve, hogy ez nem gyári, azóta már neki is rendeltem egyet az A Vectrájába, ő is nagy megelégedéssel használja. Mindez 3500HUF postával együtt Angliából, kb 3-4 nap alatt megérkezik. Van sima fekete meg mindenféle színű, én ezt a beszerzési módot nagyon ajánlom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Robz Elküldve Március12, 2009 Megoszt Elküldve Március12, 2009 Srácok! Egy kis tanács kellene részetekről még peddig abban a témában, hogy hol érdemes beszerezni modjuk váltóra szoknyát (a totalcar áruházat már böngésztem, a Vaterában annyira nem bízok, ebay-n meg azért nem merek vásárolni mert nem igazaán tudok angolul már)? Előre is köszi: Viktor Én a Vaterán vettem, közvetlenül a gyártótól. (Dudás Bt, ha jól emlékszem) Nála típusspecifikus cuccok vannak, nagyon pontosan illeszkedett a gyári helyére, és ugye bőr. http://dudasbt.tvn.hu Illetve: http://www.aukcioshaz.ah.hu/bor_sebvalto_s..._130870862.html Ja, és nála 2200 pénz, ha a tvn oldalon nézed, nem a vaterkán keresztül. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts