Robz Elküldve Február4, 2009 Megoszt Elküldve Február4, 2009 Nem biztos hogy az ellenállások kimentek. Van ott egy kis fém henger alakú cucc, olyan mint az ellenállás, csak az nem az. Hanem az egy hőkioldó biztosító. Olyat is lehet venni általában elektronikai boltban. Mérjétek meg, hogy szakadt-e. 6 Mint mondtam, nem most estem le a fáról én sem, a hőbizti áthidalással kezdtünk. Amúgy az ellenállásokat mérni akkor is lehetne, ha a hőbizti nem jó, mivel közvetlenül rá lehet nyúlni a multival az ellenállatok végeire. (nem csak a hőbiztin keresztül) Amúgy ma megrendelt haver egy utángyárit, így téma kifújt. Köszi a segítséget mindenkinek! Most marad a saját projekt: be kéne már szerezni a hátsó ajtóba való kapcsolókat. A beszerzési kérdés arra vonatkozott volna, hogy esetleg más típusé nem azonos-e véletlen a G Astráéval. (Vectra, esetleg régebbi Astra, illetve elől-hátul megegyező-e esetleg) Link to comment Megosztás: More sharing options...
mr. bb Elküldve Február4, 2009 Megoszt Elküldve Február4, 2009 hali fiuk tud valaki segíteni ülésfűtés kábelei hogyan vannak bekötve a kábelkorbácsba. a biztosíték táblában a szivargyújtó helyén jelzi a fűtést akkor innen indul a csatlakozók felé? Rakott már be valaki ilyet? Link to comment Megosztás: More sharing options...
fubela Elküldve Február5, 2009 Megoszt Elküldve Február5, 2009 A két darab gomba bontottan 1.000 pénz beszerelése kb 10 perc / oldal Hátsó ajtóba menő kábelezés gimi-izéjének kiszedése a B-oszlopból, kábel kicsit kihúz, és meglátsz egy leágazó kábelcsatornát. Azt kihúzod, abban van a kábel, a végén a csati. B-oszlopból gumidugót kiveszed, ahova a kapcsoló megy, 50 centi cérnadarabot a végén nehezékkel leengedsz, arra rákötöd a csatit és visszahúzod. Rádugod a gombát, becsavarod és kész. ja, legalapabb astra classic, tehát biztos ott a kábel A módszer tökéletesen működik,ma délután csináltam meg, nem volt fél óra a két kapcsoló beszerelése.(Ráérősen, ajtónként egy sör.) A helyi márkakereskedésben 1440 Ft volt áfával az eredeti GM kapcsolók darabja. Kösz a leírást, meg a képet, sokat segített.(A hátsó ajtók kapcsolójába csak az egyik érintkező pólus van beépítve, a szerviz szerint nem csereszabatos az elsőkkel, csak külsőleg.) Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabesz76 Elküldve Február6, 2009 Megoszt Elküldve Február6, 2009 A héten láttam két g astrát is nappali menetfénnyel. Az egyiknek a ködlámpa helyén volt valami ledes izé, a másiknak, ez jobban tetszett, a lámpaburába volt beépítve! Link to comment Megosztás: More sharing options...
törvényenkívüli Elküldve Február9, 2009 Megoszt Elküldve Február9, 2009 Én ezt ma láttam, sajnos nem jó a kép, mert összejött minden: hóesés, telefon (mármint azzal készült), forgalom. A rendszám megvilágítás olyan hajtogatható világító cső vagy mi. ( :D ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Qpack Elküldve Február9, 2009 Megoszt Elküldve Február9, 2009 A héten láttam két g astrát is nappali menetfénnyel. Az egyiknek a ködlámpa helyén volt valami ledes izé, a másiknak, ez jobban tetszett, a lámpaburába volt beépítve! Nem arról van szó, hogy nem lehet megoldani(én is megxc sinálnám), de ha a rendőrbácsi meglátja, nem csak ejnye-bejnyézni fog....ugyanis a fényszóróba való utólagos bele kontárkodás is módosításnak minősűl és így már nem az a fényszóró, amire engedélyt kapott a gyártó...tehát típusmódosított, engedély nélkűli...jöhet a bünti... :lol: :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Február9, 2009 Megoszt Elküldve Február9, 2009 És szinte az összes szabálytalanul van bekötve! Link to comment Megosztás: More sharing options...
fubela Elküldve Február10, 2009 Megoszt Elküldve Február10, 2009 csak nem kell kihúzni ennyire :D Nem tudod,hogy a classic 2-ben ebben a kábelkötegben benne vannak-e a hátsó ajtók hangszórókábelei? Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Február11, 2009 Megoszt Elküldve Február11, 2009 Nem tudod,hogy a classic 2-ben ebben a kábelkötegben benne vannak-e a hátsó ajtók hangszórókábelei? Ebben benne vannak, az ajtóban már nincsenek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Filewalker Elküldve Február12, 2009 Megoszt Elküldve Február12, 2009 Na gyerekek, mától nekem is van tempomatom, az alkatrészeket (indexkar+kuplungkapcsoló) magam szereltem be, OPC Astra fórumtársunk pedig megcsinálta a programozást. Az egész cakk-pakk 15 rugóba van.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Február12, 2009 Megoszt Elküldve Február12, 2009 milyen motoros autód van, és milyen évjáratú? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Amusing Elküldve Február13, 2009 Szerző Megoszt Elküldve Február13, 2009 Na gyerekek, mától nekem is van tempomatom, az alkatrészeket (indexkar+kuplungkapcsoló) magam szereltem be, OPC Astra fórumtársunk pedig megcsinálta a programozást. Az egész cakk-pakk 15 rugóba van.... ez engem is érdeklne Link to comment Megosztás: More sharing options...
Filewalker Elküldve Február13, 2009 Megoszt Elküldve Február13, 2009 ez engem is érdeklne Szia! Elég ha végigolvasod ezt a topicot, mindenre megkapod a választ. Nekem szerencsém van, mivel be volt vezetékelve a tempomat, a Müller autónál megvettem a tempomatos indexkart (6703 Ft) meg a kuplungkapcsolót (3763 Ft), kb 20 perc alatt beszereltem, a programozás meg 5 perc volt. Nézd meg hogy neked van-e kis csati az indexkar tövében. Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Február13, 2009 Megoszt Elküldve Február13, 2009 Szia! Elég ha végigolvasod ezt a topicot, mindenre megkapod a választ. Nekem szerencsém van, mivel be volt vezetékelve a tempomat, a Müller autónál megvettem a tempomatos indexkart (6703 Ft) meg a kuplungkapcsolót (3763 Ft), kb 20 perc alatt beszereltem, a programozás meg 5 perc volt. Nézd meg hogy neked van-e kis csati az indexkar tövében. Eddig ok, de milyen moci van a kocsidban? Z14XEP? :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
rele Elküldve Február13, 2009 Megoszt Elküldve Február13, 2009 Valaki szerelt már be utólag lámpamosót? Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Február13, 2009 Megoszt Elküldve Február13, 2009 Valaki szerelt már be utólag lámpamosót? Ha minden igaz mostanában fogok. :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabesz76 Elküldve Február13, 2009 Megoszt Elküldve Február13, 2009 Akkor légyszi majd egy leírást a beszerelésről illetve egy alkatrész listát, költségvetést közölj róla. :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Boldizsar Elküldve Február13, 2009 Megoszt Elküldve Február13, 2009 Akkor légyszi majd egy leírást a beszerelésről illetve egy alkatrész listát, költségvetést közölj róla. :blush: + Képeket is ha lehet!!!!! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Amusing Elküldve Február13, 2009 Szerző Megoszt Elküldve Február13, 2009 Szia! Elég ha végigolvasod ezt a topicot, mindenre megkapod a választ. Nekem szerencsém van, mivel be volt vezetékelve a tempomat, a Müller autónál megvettem a tempomatos indexkart (6703 Ft) meg a kuplungkapcsolót (3763 Ft), kb 20 perc alatt beszereltem, a programozás meg 5 perc volt. Nézd meg hogy neked van-e kis csati az indexkar tövében. milyen motorod van? tól -ig laszámot tudsz mondani? van egy pár oldal :blush:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Filewalker Elküldve Február13, 2009 Megoszt Elküldve Február13, 2009 milyen motorod van? tól -ig laszámot tudsz mondani? van egy pár oldal :blush:) Szia! Nekem Z16XE van, részleteket küldöm mail-ben! Link to comment Megosztás: More sharing options...
rele Elküldve Február13, 2009 Megoszt Elküldve Február13, 2009 Ha minden igaz mostanában fogok. :blush: Tök jó. Ahogy a többiek is írták, majd egy pár részletet írhatnál. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Amusing Elküldve Február13, 2009 Szerző Megoszt Elküldve Február13, 2009 Szia! Nekem Z16XE van, részleteket küldöm mail-ben! köszönöm :blush:)) várom.... már a 110. oldalig visszaolvastam, de egyre nehezebben megy az olvasás :lol:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
mr. bb Elküldve Február13, 2009 Megoszt Elküldve Február13, 2009 Ha minden igaz mostanában fogok. :blush: hali engem is érdekelne minden részlet , hogy kell bekötni elektromosan , milyen alkatrészek kellenek és ezeknek az ára és hogy hol vetted ezeket Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabesz76 Elküldve Február14, 2009 Megoszt Elküldve Február14, 2009 hali engem is érdekelne minden részlet , hogy kell bekötni elektromosan , milyen alkatrészek kellenek és ezeknek az ára és hogy hol vetted ezeket Fizettél-e ÁFA-t Kaptál-e számlát :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Február16, 2009 Megoszt Elküldve Február16, 2009 A helyzet az, hogy pont múlt csütörtökön kaptam egy eladó szettre ajánlatot. Ki is képeztem magam elméletileg, úgyhogy majd ezt is leírom Nektek. Nem titok Opelbonto-ba régóta vadászom, és most szóltak, hogy jött egy olyan autó, amiben van. El is mentem szombaton, de nem vettem meg, mert: - el volt törve a szabályozó szelep - repedt volt a fényszórómosó motor. Korábban kértem árajánlatot müllerautótól, ime: tömlő 14 51 018 1 db legkisebb mennyiség 10 m 2849 bilincs 14 52 877 5 db 128/db szabályozó szelep 14 52 667 1 db 4694 fúvók jobb 14 52 750 1 db 5793 vagy fúvók jobb alapozott 14 52 760 1 db 5793 fúvók bal 14 52 751 1 db 5791 vagy fúvók bal alapozott 14 52 759 1 db 5793 fúvóka tartórugó 14 52 869 2 db 180 tartály 14 52 528 1 db 5122 fényszórómosó szivattyú 14 52 104 1 db 18309 szűrő 14 50 578 1 db 705 tömítés 14 52 200 1 db 500 relé 62 38 574 1 db 12074 + a vizesblokk csatlakozói Namost én úgy számoltam, hogy szabályozó szelepet tutira kell vennem, fényszoró motort meg 90%, így a bontós 20.000 Ft-ot engedményes ajánlata már nem is tűnt jónak, úgyhogy mondtam, hogy várok amíg lesz ép. A beszerelés mechanikai része nem nagy cucc, kiszed (bal első kerék doblemez lebont, lökös levesz és mindehez hozzáférsz), ugyanoda betesz. egyedül a lököst kell megfúrni a fényszórómosók helyén, de állítólag ahogyan a ködlámpa helye is be van sütve, úgy a spricnik helye is. Az elektromos bekötést én csak rajzról néztem meg, de ha veszel szettet, akkor úgy kell alkudni, hogy minden csati + a relé + reléfoglalat + a tűzfal csatija, vagy legalább abból az a 3 pin, ami átmegy a tűzfalon. Ennyi dolog kell hozzá, utána TIS-ből kinézed, melyik pint hova kell bekötni a tűzfal csatiba és kész is. Illetve a tűzfal csatijának kiszerelése lehet nehéz, mert elég hülye helyen van. Az utastérbe elvileg semmi sem kell, mert minden az alap rendszerre van kötve. A fényszórómosó reléje egy késleltetett relé, amit az első ablakmosó működtet. Ennyi az elméletről, ha sikerül végre ép szettet találnom, akkor leírom mi volt a gyakorlatban. Az árakról annyit, hogy müllerautó ad kedvezményt, így azokból az árakból, ha mindent megveszel -25% lejön, de annyi a hátránya,hogy Ő elektromos cuccokat (kábelköteget, pineket stb.) tutira nem tud adni, így szerintem a bontós verzió marad, vagyis 25-30-ból kijön az egész, attól függ milyen kedvük lesz. Na aztán nem megvenni előlem a szettet :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts