Wodka Elküldve Október22, 2013 Megoszt Elküldve Október22, 2013 Szia! Megmértem, 20 fok körül a szenzor nálam is 5KOhm, a vezetéken viszont stabil 5V van.Ha nálad ez folyamatosan változik az pedig a kijelzőre tereli a gyanút sajnos. Elszállhatott egy feszültségstabilizátor a TID-ben ami a referenciafeszültséget adja a méréshez. Köszi, hogy megmérted, így már biztos vagyok benne, hogy nem az érzékelő rossz. :blush: A TID javítható szerintetek? Sokat nem tudnék rá költeni, emiatt másikat biztos, hogy nem veszek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve Október22, 2013 Megoszt Elküldve Október22, 2013 (edited) On 2013. 10. 22. at 13:08, Wodka írta: Módosítva Április5, 2016 : DarthVödör Link to comment Megosztás: More sharing options...
Wodka Elküldve Október22, 2013 Megoszt Elküldve Október22, 2013 A középkonzolban elhelyezett TID, MID, (CID, GID) kijelzők mérik a külső hőmérsékletet, és +3 °C alatt, egy ikonnal figyelmeztet a fagyásveszélyre. A külső szenzor (ellenállás) meghibásodása a jellemző. Ilyenkor, vagy extrém értékek, vagy --,-°C olvasható. A szenzor, az első lökhárítóban, középen található. Körmös pattintós a rögzítése. Az ellenállást kivéve, az érintkezőkön: 0V, és +5V-ot kell mérni. Az ellenállás, 0°C körül: 10KOhm. Lehetséges hiba még, az érintkezők oxidálódása. Köszi, hogy megmérted, így már biztos vagyok benne, hogy nem az érzékelő rossz. :blush: A TID javítható szerintetek? Sokat nem tudnék rá költeni, emiatt másikat biztos, hogy nem veszek. Írd meg, milyen gyártmányú. Talán tudok segíteni... Nem tudom sajnos, gondolom a hátulján van írva. A rádióm: Siemens VDO CCR600, ha ez segít. És mint írtam nem stabil 5V van a két vezeték közt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve Október22, 2013 Megoszt Elküldve Október22, 2013 (edited) On 2013. 10. 22. at 16:04, Wodka írta: Módosítva Április5, 2016 : DarthVödör Link to comment Megosztás: More sharing options...
Wodka Elküldve Október22, 2013 Megoszt Elküldve Október22, 2013 Ez kevés, bármi lehet. A vezetéket mindig a testhez képest mérjük! Ne a másik(0V)-hoz mérj! Megmértem úgy is, ugyanaz. :sowwy: Sőt, csak 4V kereken. Akkor ennek annyi, ugye? Link to comment Megosztás: More sharing options...
hezso Elküldve Október22, 2013 Megoszt Elküldve Október22, 2013 Üdv mindenkinek. Tudna valaki nekem segíteni kettő dologban? 1. Hogyan tudom elérni, hogy a G astram fedélzeti órája kiírja nekem a fogyasztást. 2. van-e gyárilag az ülésekben fűtőbetét? 2002-e G astra köszönöm Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stofl Elküldve Október22, 2013 Megoszt Elküldve Október22, 2013 Miért nem próbálkozol 7"-os tablettel? Sgery fórumozó a Corsa C topikból már megcsinálta, és ahhoz sem kell sokat faragni. Még leírást is készített hozzá, itt van ni: http://logout.hu/cikk/tablet_autoba_epitese/bevezetes.html Szia! Köszi! Ismerem a leírást, konzultáltam is Sgeryvel. A probléma az, hogy a G Astrában kisebb a hely. Más a konzol kialakítása. Az 5"-os 16:9-es tablethez is faragni kell egy picit. A 7"-os pedig nem fér be a konzol mérete és íve miatt. C Corsanal fentebb van a kijelző. Itt csak úgy lehetne megcsinálni, kivágni az egészet, és üvegszállal újra építeni a konzol szélét. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
hezso Elküldve Október22, 2013 Megoszt Elküldve Október22, 2013 Mert nekem a G astra óra burkolata egyben van a középkonzollal. A táblagép nem kivitelezhető sajnos Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stofl Elküldve Október22, 2013 Megoszt Elküldve Október22, 2013 Navis középkonzolt kell venni, mint amit én meg is tettem. 5"-os tablet / gps tök jó bele. Csak nincs már ilyen Androidos cucc. WinCE eszközzel meg nem vagyok elölrébb.... Mert nekem a G astra óra burkolata egyben van a középkonzollal. A táblagép nem kivitelezhető sajnos Link to comment Megosztás: More sharing options...
DM101 Elküldve Október22, 2013 Megoszt Elküldve Október22, 2013 Üdv mindenkinek. Tudna valaki nekem segíteni kettő dologban? 1. Hogyan tudom elérni, hogy a G astram fedélzeti órája kiírja nekem a fogyasztást. 2. van-e gyárilag az ülésekben fűtőbetét? 2002-e G astra köszönöm Túl sok az információ a kocsiról! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Október22, 2013 Megoszt Elküldve Október22, 2013 Na ennek örülök! És mi a véleményed a Depo-ról?Van valami különbség,a teljesen eredeti lámpádhoz képest? Mivel nekem a gyári lámpám az eredetileg nem projektoros volt hanem a hagyományos FF tükrös, így persze hogy van különbség, nem is kevés. :D Eredeti gyári projektoros lámpával sajna nincsen tapasztalatom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Október22, 2013 Megoszt Elküldve Október22, 2013 Milyen az a projektoros H7-es lámpa? Tudnál egyet linkelni? http://www.deviltuning.hu/?oldal=2&kat=49&termek=125776 Lehet én is ilyet veszek. Van króm is, de nekem a fekete keretes jön be. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hezso Elküldve Október22, 2013 Megoszt Elküldve Október22, 2013 Mit írjak még le? nem rég van nálam az autó és nem nagyon értek az ilyen átalakításokról, csak olvastam valahol, hogy megoldható, hogy a fedélzeti óra kiírja valahogy a fogyasztást is. ebben szeretnék segítséget kérni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Október22, 2013 Megoszt Elküldve Október22, 2013 Mit írjak még le? nem rég van nálam az autó és nem nagyon értek az ilyen átalakításokról, csak olvastam valahol, hogy megoldható, hogy a fedélzeti óra kiírja valahogy a fogyasztást is. ebben szeretnék segítséget kérni. Ha csak sima háromosztatú kijelződ van (ismertebb nevén TID, pontos időt, külső hőmérsékletet és az alsó sorban a dátumot vagy a rádióállomás nevét írja ki), akkor vagy kicseréled gyári MID-re (ez fedélzeti computer, tudja egyebek között a fogyasztást is, az ablaktörlőkar végén levő gombokkal kapcsolható), vagy beszerelsz egy Veramon nevű cseh fejlesztésű eszközt ami a TID-ből MID-et csinál. Többünknek már van itt ilyen, Google-n ha rákeresel a nevére (Veramon) akkor még egy videót is találhatsz a funkcióiról és a működéséről. Átalakítás nélkül sajnos nem fog menni, mindenképp szerelni kell. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hezso Elküldve Október22, 2013 Megoszt Elküldve Október22, 2013 Egy ilyen átalakítás mennyiben volna? Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Október22, 2013 Megoszt Elküldve Október22, 2013 Egy ilyen átalakítás mennyiben volna? Nekem ha jól emlékszem a teljes funkciós Veramon 17e Ft-ban állt meg postával együtt (ehhez jön még a beszerelés díja ha nem magad csinálod, bár elég jó leírás van hozzá), de ha nem akarsz daylight vezérlést, PIN-kódos indítástiltást és klímavezérlést bele akkor megvan 10e Ft körül is. A gyári MID húzósabb, mert az tudja a folyadékszinteket is monitorozni (olajszint, hűtőfolyadékszint, ablakmosófolyadék-szint), viszont ehhez meg kell venni a gyári szenzorokat, így az nem fog kijönni 50e Ft alatt... Itt vannak a Veramon-féle computer funkciói (angolul): http://veramon.czweb.org/en_pp_opel.html Itt pedig az árak: http://veramon.czweb.org/en_pp_cenik_opel.html Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kdani Elküldve Október22, 2013 Megoszt Elküldve Október22, 2013 http://www.deviltuning.hu/?oldal=2&kat=49&termek=125776 Lehet én is ilyet veszek. Van króm is, de nekem a fekete keretes jön be. Hát ez nemrossz :D El tudnám képzelni a gépben és még aránylag nem is nagyon drága. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hezso Elküldve Október22, 2013 Megoszt Elküldve Október22, 2013 kezdem érteni, azonban szerintem nekem kapcsolót is vennem kell,mert az enyém végén semmi kapcsoló nincs. egyszerű ablaktörlő kapcsoló . a leírást hol találom? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Geopake Elküldve Október22, 2013 Megoszt Elküldve Október22, 2013 Szépek ezek a projektoros lámpák,de egy idő után semmit sem lehet vele látni.Az 55 watt is simán megsüti.Azért kókányolták bele az utólagos xenonokat.A Calibrába Bmwkbe Audikba mind szétégett egy időután a műanyag foncsor.Ha fémből van az szerencsésebb eset. Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Október22, 2013 Megoszt Elküldve Október22, 2013 Szépek ezek a projektoros lámpák,de egy idő után semmit sem lehet vele látni.Az 55 watt is simán megsüti.Azért kókányolták bele az utólagos xenonokat.A Calibrába Bmwkbe Audikba mind szétégett egy időután a műanyag foncsor.Ha fémből van az szerencsésebb eset. Azt mondod, a gyári lámpa jobb? Mert kettő között filózok, vagy a projektoros amit belinkeltem, vagy a hagyományos Hella. Árban nincs nagy különbség. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Geopake Elküldve Október22, 2013 Megoszt Elküldve Október22, 2013 Inkább a gyári Hella.A többi csak dísz és nappalra való :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Október23, 2013 Megoszt Elküldve Október23, 2013 Azert 50-60korul nem nagyon kapni uj hella lampat... Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Október23, 2013 Megoszt Elküldve Október23, 2013 Azert 50-60korul nem nagyon kapni uj hella lampat... http://www.unixauto.hu/TL_IMAGES/00996/00996734.unk 23992Ft Link to comment Megosztás: More sharing options...
Amusing Elküldve Október23, 2013 Szerző Megoszt Elküldve Október23, 2013 Nekem ha jól emlékszem a teljes funkciós Veramon 17e Ft-ban állt meg postával együtt (ehhez jön még a beszerelés díja ha nem magad csinálod, bár elég jó leírás van hozzá), de ha nem akarsz daylight vezérlést, PIN-kódos indítástiltást és klímavezérlést bele akkor megvan 10e Ft körül is. A gyári MID húzósabb, mert az tudja a folyadékszinteket is monitorozni (olajszint, hűtőfolyadékszint, ablakmosófolyadék-szint), viszont ehhez meg kell venni a gyári szenzorokat, így az nem fog kijönni 50e Ft alatt... Itt vannak a Veramon-féle computer funkciói (angolul): http://veramon.czweb.org/en_pp_opel.html Itt pedig az árak: http://veramon.czweb.org/en_pp_cenik_opel.html És tudsz mondani mondani vkit aki a beszerelést vállalja? Lehetőleg Bp. pesti oldala? Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Október23, 2013 Megoszt Elküldve Október23, 2013 http://www.unixauto.hu/TL_IMAGES/00996/00996734.unk23992FtOk, de ez hol projektoros? Sehol. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts