Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve

Lecseréltem a csomagtartó világítást egy ilyenre http://dx.com/p/42mm-2w-6500k-126-lumen-9-smd-led-white-light-bulb-for-car-dc-12v-51376

Belsőnek is egész jól néz ki csak ott kicsit vakít, majd még állítok rajta.

Viszont a csomagtartóban elegendő fényt áraszt.

Nekem is ilyen az f-es astrámban a belső világitás, nagyon hozzá lehet szokni. Megvettem a g-s astrát és sötétben, mikor felkapcsoltam a belső világítást, mondom ez vicc. :) Hamar ki is kaptam belőle a gyári sofitát és ugrott bele a led. :) Még a hátsó helyzetjelzőn gondolkodom, hogy kicsrélem ledesre.

Elküldve

Nekem is ilyen az f-es astrámban a belső világitás, nagyon hozzá lehet szokni. Megvettem a g-s astrát és sötétben, mikor felkapcsoltam a belső világítást, mondom ez vicc. :) Hamar ki is kaptam belőle a gyári sofitát és ugrott bele a led. :) Még a hátsó helyzetjelzőn gondolkodom, hogy kicsrélem ledesre.

Nekem LED sor van az utastér világításnál is + a gyári izzó, hátul meg egy hosszú LED sor, így nagy világosság van. ;)

20130611_102253_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

20130611_211516_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Elküldve

Nekem LED sor van az utastér világításnál is + a gyári izzó, hátul meg egy hosszú LED sor, így nagy világosság van. ;)

20130611_102253_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

20130611_211516_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Gondolkodtam én is anno led szalagon, de amikor beledobtam a ledes sofitát, meggyőzött, igy a szalag kimaradt, pedig van itthon pár méter. A g-s astrában meg a hátsó ajtoknál is van ugyebár gyári világítás, igy meg már több, mint elég. Egyébként nem rossz.

Elküldve

Sziasztok! Elkezdtem ma beszerelni Kacsa álltal gyártott ablaktörlőelektronika bekötését. (Ezúton is köszönet neki érte !! :D ) A bekötésnél mikor be kell forrasztani a sárga/ fekete vezetékbe a megfelelő szálat szembesültem vele hogy a gyári csatlakozón két ilyen vezeték is van. Az 1. és a 9. lábon lévő. A kérdésem az melyik a szakaszos törlés vezetéke? Nem szeretném rosz szálra forrasztani. Hátha a kukában végezné a munkája esetleg nagyobb baj is keletkezne.

Elküldve

Sziasztok!

Elkezdtem ma utólagosan beszerelni a gyári xenon rendszert! A lámpáim már rég megvannak és a mosó is bekerült már! Nagyon jó áron tudtam szerezni szintezőt és állító nélküli lámpakapcsolót! A szintező egy cupéból lett bontva. Kell őt tanítani vajon?

Picit elakadtam a kábelezésnél! Az oldal szegély lécnél akarom elvinni a 7 szál vezetéket! A kérdésem az lenne hogy hogy jön le ez a szegély léc?

Első ülés ki és egyszerűen le kell csak pattintani? Fogja azt valami valahol?

Még egy! A visszajelzőhöz a ledet és az ellenállást hol tudnám beszerezni? Olyan bolt kéne ahol 1 db ledet is lehet venni nem csak 10-es csomagot!

Elküldve

1:fekete/sárga 0,5mm2 53H

9:fekete/sárga 0,5mm2 I ---- ide kell kötni.

Nekem is tőle van...

Köszönöm NagyÚr a gyors választ. Mondta Csaba hogy a tied volt az első. Mondhatni "prototipus" :icon13:

Elküldve

Sziasztok! Elkezdtem ma beszerelni Kacsa álltal gyártott ablaktörlőelektronika bekötését. (Ezúton is köszönet neki érte !! :D ) A bekötésnél mikor be kell forrasztani a sárga/ fekete vezetékbe a megfelelő szálat szembesültem vele hogy a gyári csatlakozón két ilyen vezeték is van. Az 1. és a 9. lábon lévő. A kérdésem az melyik a szakaszos törlés vezetéke? Nem szeretném rosz szálra forrasztani. Hátha a kukában végezné a munkája esetleg nagyobb baj is keletkezne.

Szia!

Nekem is ilyen van, de én szétszedtem a kapcsoló csatlakozóját és a sarukhoz fogattam oda, így a későbbiekben a gyári kábelek roncsolása nélkül vissza lehet alakítani majd gyárira, ha esetleg úgy hozná a kedvem.

Elküldve

Sziasztok!

Elkezdtem ma utólagosan beszerelni a gyári xenon rendszert! A lámpáim már rég megvannak és a mosó is bekerült már! Nagyon jó áron tudtam szerezni szintezőt és állító nélküli lámpakapcsolót! A szintező egy cupéból lett bontva. Kell őt tanítani vajon?

Picit elakadtam a kábelezésnél! Az oldal szegély lécnél akarom elvinni a 7 szál vezetéket! A kérdésem az lenne hogy hogy jön le ez a szegély léc?

Első ülés ki és egyszerűen le kell csak pattintani? Fogja azt valami valahol?

Még egy! A visszajelzőhöz a ledet és az ellenállást hol tudnám beszerezni? Olyan bolt kéne ahol 1 db ledet is lehet venni nem csak 10-es csomagot!

Szia!

Ha elég annyi hogy csak benyomd a szegély alá a kábeleket akkor nem kell kivenni az ülést, csak egyszerűen feltéped, patentok fogják. Persze mivel bent az ülés csak egy kicsit tudod majd elmozdítani a helyéről.

Ha kiveszed az ülést akkor figyelj a feszítő patronra el ne szóljon, akksit kösd ki előtte.

Elküldve

Sziasztok!

Szerintetek mitöl lehet az, hogy mostanában a rádióm irányérzékeny, távolabb az adótól alig fogja az adást ill nem hangolodik át az alternativ frekvenciára automatikusan? manuális keresésnél meg meg lehet találni az adót a másik frekin.

Esetleg van valahol antennaerősitő valahol?

Köszi a segitséget

Elküldve

Sziasztok!

Szerintetek mitöl lehet az, hogy mostanában a rádióm irányérzékeny, távolabb az adótól alig fogja az adást ill nem hangolodik át az alternativ frekvenciára automatikusan? manuális keresésnél meg meg lehet találni az adót a másik frekin.

Esetleg van valahol antennaerősitő valahol?

Köszi a segitséget

Ugy hiszem itt olvastam a forumon, hogy az antenna talpában van az erősítő. De megcáfolnak, ha nem igy lenne.

Elküldve

Sziasztok

Érdeklődni szeretnék, hogy nekem mi hiányozhat a gyári TID kijelzőm bekötéseiből, mert hiába nyomom meg a kijelző szélén a két gombot, ( akár egyszerre, akár egymás után), nyomhatom egy órán keresztül is akkor is csak az időt és a dátumot tudom állítani. Nem jelenik meg semmiféle adat. A rádióm gyári CAR400 és kommunikál a kijelzővel ( az RDS is szépen ki írja a csatorna nevét ). Az autóm '00 Y17DT Caravan.

Köszi a segítséget.

Attila

Elküldve

Sziasztok

Érdeklődni szeretnék, hogy nekem mi hiányozhat a gyári TID kijelzőm bekötéseiből, mert hiába nyomom meg a kijelző szélén a két gombot, ( akár egyszerre, akár egymás után), nyomhatom egy órán keresztül is akkor is csak az időt és a dátumot tudom állítani. Nem jelenik meg semmiféle adat. A rádióm gyári CAR400 és kommunikál a kijelzővel ( az RDS is szépen ki írja a csatorna nevét ). Az autóm '00 Y17DT Caravan.

Köszi a segítséget.

Attila

Úgy tudom, hogyha teljesen snassz alap a kijelző, akkor csak a sebességet írja ki, ha a két gombot egyszerre nyomod menet közben.

Elküldve

Úgy tudom, hogyha teljesen snassz alap a kijelző, akkor csak a sebességet írja ki, ha a két gombot egyszerre nyomod menet közben.

Nekem szerintem a legalapabb, de hiába nyomom nem ír ki semmit. akár hogy nyomom csak az óra villog

.

Elküldve

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni világítás kérdésben. Több világítás is kialudt a kocsiban, ezért most egyszerre elviszem a szerelőhöz és kicseréltetném, de ha lehet, akkor nem hagyományosra, hanem ledesre. Ebben viszont teljesen tapasztalatlan vagyok és a szerelőm sem naprakész, ezért kéne egy kis segítség. :)

Ezek a világításokat cserélném:

- kilométer óra háttérvilágítás (elrepedt a kilométer óra plexije, gondoltam ha már úgyis kicserélik, akkor a világítást is egy füst alatt megoldhatnánk) :))

- középkonzol világítás (fűtés tekerő gombok körül elsötétült)

- utastér világítás

- rendszámtábla világítás

- helyzetjelzők

- féklámpák

- illetve kiégett az egyik oldalon az utólagos Thunder márkájú xenon izzóm (nem találtam elfogadható áron 1 db-ot pótlásra)

Előre is köszönöm a segítségeteket!!! :))

Gábor

Elküldve

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni világítás kérdésben. Több világítás is kialudt a kocsiban, ezért most egyszerre elviszem a szerelőhöz és kicseréltetném, de ha lehet, akkor nem hagyományosra, hanem ledesre. Ebben viszont teljesen tapasztalatlan vagyok és a szerelőm sem naprakész, ezért kéne egy kis segítség. :)

Ezek a világításokat cserélném:

- kilométer óra háttérvilágítás (elrepedt a kilométer óra plexije, gondoltam ha már úgyis kicserélik, akkor a világítást is egy füst alatt megoldhatnánk) :))

- középkonzol világítás (fűtés tekerő gombok körül elsötétült)

- utastér világítás

- rendszámtábla világítás

- helyzetjelzők

- féklámpák

- illetve kiégett az egyik oldalon az utólagos Thunder márkájú xenon izzóm (nem találtam elfogadható áron 1 db-ot pótlásra)

Előre is köszönöm a segítségeteket!!! :))

Gábor

Nekem már az is nagy segítség lenne, ha valaki segítene abban, hogy milyen számú-foglalatú-típusú led izzókat vásároljak és hol... :))

Köszi előre is. G.

Elküldve

Probald meg az Smpower Kft-t, xenon izzojuk es Led izzoik is vannak.

Köszi! És készen kapható izzókat nem lehet vásárolni a gyári világítás helyére? Mindent barkácsolni kell? Attól félek, hiába veszek meg mindent, a szerelőm elhajt a búsba.... :)

• Like 1
Elküldve

Szia!

Nagyon jó ötlet, köszönöm! Beszéltem velük, és ők a led diódákat javasolják T5/T10-es foglalattal.

Viszont arra hívták fel a figyelmem, hogy míg a halogén szórja a fényt, addig a led egy irányba világít... :/

Szal, kétséges, hogy nem lesznek esetleg sötét foltok...?!

Szerinted?

Elküldve

Szia!

Nagyon jó ötlet, köszönöm! Beszéltem velük, és ők a led diódákat javasolják T5/T10-es foglalattal.

Viszont arra hívták fel a figyelmem, hogy míg a halogén szórja a fényt, addig a led egy irányba világít... :/

Szal, kétséges, hogy nem lesznek esetleg sötét foltok...?!

Szerinted?

Üdv.

Úgy gondolom, hogy a tompított és a távolsági izzó kivételével bármit érdemes lehet ledesíteni, de ezt a kettőt semmiképpen sem ajánlanám. Az utastér és a csomagtartó megvilágítása ledes sofitával mindenképpen előnyös a gyárival szemben, mivel igy arra használható amire kitalálták, szóval lehet is látni, ha keres valamit az ember. A többinek nincs ekkora jelentősége szvsz de praktikus lehet, ha szeretsz barkácsolni. Ha a műszerfalra gondoltál, hogy foltos lehet e a megvilágitása, nos ha csak a gyári izzok helyére tennél leded, akkor minden bizonnyal igen.

• Like 1
Elküldve

sziasztok.

lenne egy olyan problémám, hogy van egy diesel g astrám és a középkonzolon mid kijelző van és az ablaktörlő kapcsoló a sima gyári. vettem bele egy olyan kapcsolót ami tudja vezérelni a mid kijelzőt, de semmit csem csinál vele. mi lehet a probléma? mi kell még hozzá? a segítséget előre is köszönöm.

Elküldve

sziasztok.

lenne egy olyan problémám, hogy van egy diesel g astrám és a középkonzolon mid kijelző van és az ablaktörlő kapcsoló a sima gyári. vettem bele egy olyan kapcsolót ami tudja vezérelni a mid kijelzőt, de semmit csem csinál vele. mi lehet a probléma? mi kell még hozzá? a segítséget előre is köszönöm.

Keress rá a veramon szóra itt a forumon, az kell neked. ;)

• Like 1
Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.