törvényenkívüli Elküldve Június13, 2013 Megoszt Elküldve Június13, 2013 Nekem nagyobb fény kellett volna, akkor marad a LED-esítés belülről. Én ilyet raktam bele csak mozgásérzékelőset (akkor még szó volt a riasztóról, azóta az kútba esett). A bt kihangosító mikrofonját is beleraktam. 1500 volt bontóban. http://www.ebay.de/itm/Opel-Omega-B-Innenraumbeleuchtung-Innenbeleuchtung-Leselampe-90440210-/370803940459?pt=DE_Autoteile&fits=Make%3AOpel%7CModel%3AOmega+B&hash=item5655a31c6b (Az egyetlen hibája, hogy autó nyitás után a vezető oldali olvasó égve marad, azt manuálisan kell kikapcsolni. Szerintem csak rosszul kötöttem be.) Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Június13, 2013 Megoszt Elküldve Június13, 2013 Ma pollenszűrő csere volt, gondolom akkor már ha ott vagyok, akkor megcsinálom, hogy kulcs zárásra az ablakok felmenjenek. Az akksit lusta voltam levenni, inkább a biztit kerestem meg, s kivettem. Láttam hogy a 11-es 15A-es biztinek nincs meg a burkolata, gondoltam majd kicserélem, ha végeztem. A központi zár biztijét visszatettem, majd megnéztem a 11-es biztit (ami a ködlámpáé, tavaly építettem be) és akkor látom, hogy ok, hogy nincs meg a teteje, de azért nincs mert beleolvad a biztosíték táblába.... Kb 1 óra munka árán sikerült kiszedni (ki kellett marni, mert az egész össze volt olvadva. Majd gondolkodtam mi lehetett. Az első szembetűnő, hogy vékonyabb volt a késem, 0,65mm, a gyáriaké 0.8mm... (nem áll benne olyan szorosan, ha vékony) A másik, megnéztem egy ugyanilyet, s az olvadószál is egészen más volt. Szóval szerintem a nagy teljesítmény miatt megmelegedett, és beleolvadt. Nem jól volt méretezve. Tehát vigyázzatok a bóvlikkal. :excl: Most ezek után vajon melyiket érdemes megvenni??? :o :o :o És még az akksit is lemerítettem kb 1 óra alatt (csomagtartó nyitva, ajtók nyitva, rádó ment, és a gyújtás is ment egy 20 percet, hogy a szivargyújtóba legyen áram a steklámpának... Ezt nem merem így hagyni, mivel csúnyán néz ki. Kap egy 5A-es biztit (relé vezérlére bőven elég védelem), és az AC relé dobozába behúzok egy + szálat, azt megrelézem, és onnan kapja majd azt az áramot, ami kell. Mert így esélyes, hogy megint összeég. Biztosíték táblát cserélni lehetetlen küldetés... Link to comment Megosztás: More sharing options...
ampervadasz Elküldve Június13, 2013 Megoszt Elküldve Június13, 2013 Ez a 2 relé (ami a sarokban van biztivel az az AC) minek a reléi? (lila és a fekete?) Az AC a másik lila, a biztosítékos lila többek között a lambdáknak, tankszellőztetőnek, egr-nek, twinport szelepnek stb. ad tápot. A fekete pedig az esőérzékelő egyik reléje lenne. Ilyen extra gondolom a tidben sincs, de mivel váltóérintkezős relé, és alaphelyzetben az köti össze az ablaktörlő motor végálláskapcsolóját az ablaktörlő kapcsolóval, valószínűleg azért van benne. Lehet nálad ez nem is relé, csak egy átkötés. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Június13, 2013 Megoszt Elküldve Június13, 2013 Az AC a másik lila, a biztosítékos lila többek között a lambdáknak, tankszellőztetőnek, egr-nek, twinport szelepnek stb. ad tápot. A fekete pedig az esőérzékelő egyik reléje lenne. Ilyen extra gondolom a tidben sincs, de mivel váltóérintkezős relé, és alaphelyzetben az köti össze az ablaktörlő motor végálláskapcsolóját az ablaktörlő kapcsolóval, valószínűleg azért van benne. Lehet nálad ez nem is relé, csak egy átkötés. Köszi! :) Pedig a fekete nálam relé, több vezeték is megy rá. Ide gondoltam betenni az első ködfényszórók reléjét. Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra 1 Elküldve Június13, 2013 Megoszt Elküldve Június13, 2013 Én ilyet raktam bele csak mozgásérzékelőset (akkor még szó volt a riasztóról, azóta az kútba esett). A bt kihangosító mikrofonját is beleraktam. 1500 volt bontóban. http://www.ebay.de/itm/Opel-Omega-B-Innenraumbeleuchtung-Innenbeleuchtung-Leselampe-90440210-/370803940459?pt=DE_Autoteile&fits=Make%3AOpel%7CModel%3AOmega+B&hash=item5655a31c6b (Az egyetlen hibája, hogy autó nyitás után a vezető oldali olvasó égve marad, azt manuálisan kell kikapcsolni. Szerintem csak rosszul kötöttem be.) Szia! Segíthetnél nekem a be kötésben. Link to comment Megosztás: More sharing options...
törvényenkívüli Elküldve Június13, 2013 Megoszt Elküldve Június13, 2013 Szia! Segíthetnél nekem a be kötésben. pin 1 = szürke kábel a régi világításból pin 2 = piros kábel a régi világításból pin 5 = test pin 8 = test pin 9 = piros kábel a régi világításból A lámpa csatlakozóra rá van írva hogy melyik az 1 és a 9 pin Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tacso Elküldve Június13, 2013 Megoszt Elküldve Június13, 2013 Sziasztok! Van esetleg valaki itt a fórumon (vagy tudtok-e valakit), aki némi apanázs ellenében segít személyesen beszerelni veramon bc-t? Konkrétan nem a középkonzol kivétele okoz nehézséget, csak az elektromos részétől tartok. TID-et nem kell tudni programozni (gyújtás, rádió kikapcsolva és a dátumot mutatja), és a klímavezérlő része sem "izgat". Üdv., Tacso Link to comment Megosztás: More sharing options...
DM101 Elküldve Június15, 2013 Megoszt Elküldve Június15, 2013 Voltam egy Opel szalonban egy dolog miatt, és ott láttam az új autókban egy jó cuccott, aminek betekintésgátló árnyékoló a neve.Sima roló, de az ajtóba van beépítve.Nagyon jó dolog. Nem kell sötétítő fólia sem, hogy a hátul ülőknek ne forrjon fel az agyvizük.Csak az a bibi, hogy én baromira nem találok ilyet a neten. Gondoltam veszek és beépítem.Valaki nem találkozott ilyennel? Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Június15, 2013 Megoszt Elküldve Június15, 2013 Voltam egy Opel szalonban egy dolog miatt, és ott láttam az új autókban egy jó cuccott, aminek betekintésgátló árnyékoló a neve.Sima roló, de az ajtóba van beépítve.Nagyon jó dolog. Nem kell sötétítő fólia sem, hogy a hátul ülőknek ne forrjon fel az agyvizük.Csak az a bibi, hogy én baromira nem találok ilyet a neten. Gondoltam veszek és beépítem.Valaki nem találkozott ilyennel? Ez már régóta van máshol is, más márkáknál, franciák előszeretettel használják. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
andris83 Elküldve Június15, 2013 Megoszt Elküldve Június15, 2013 Az sima napvédő roló lesz, csak mivel gyári, így be tudják építeni az ajtókárpitba. Ilyesmi lehet beépítve. Utólag ilyet szerintem nehézkes... csak ezek a tappancsos megoldások jöhetnek szóba. Voltam egy Opel szalonban egy dolog miatt, és ott láttam az új autókban egy jó cuccott, aminek betekintésgátló árnyékoló a neve.Sima roló, de az ajtóba van beépítve.Nagyon jó dolog. Nem kell sötétítő fólia sem, hogy a hátul ülőknek ne forrjon fel az agyvizük.Csak az a bibi, hogy én baromira nem találok ilyet a neten. Gondoltam veszek és beépítem.Valaki nem találkozott ilyennel? Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Június15, 2013 Megoszt Elküldve Június15, 2013 Voltam egy Opel szalonban egy dolog miatt, és ott láttam az új autókban egy jó cuccott, aminek betekintésgátló árnyékoló a neve.Sima roló, de az ajtóba van beépítve.Nagyon jó dolog. Nem kell sötétítő fólia sem, hogy a hátul ülőknek ne forrjon fel az agyvizük.Csak az a bibi, hogy én baromira nem találok ilyet a neten. Gondoltam veszek és beépítem.Valaki nem találkozott ilyennel? Ami ajtóba van beépítve, az gyári. Utólag beépíthetőt biztos nem találsz, csak a hátsó ablakra. Link to comment Megosztás: More sharing options...
DM101 Elküldve Június16, 2013 Megoszt Elküldve Június16, 2013 Ha valakit érdekel, eladóvá vált a veramonos klíma vezérlő cuccom. A pedálok felett, vagy a környékén hol van gumidugó, amin át tudnék vezetni kábelt motortérbe? Link to comment Megosztás: More sharing options...
mr. bb Elküldve Június16, 2013 Megoszt Elküldve Június16, 2013 Ha valakit érdekel, eladóvá vált a veramonos klíma vezérlő cuccom. A pedálok felett, vagy a környékén hol van gumidugó, amin át tudnék vezetni kábelt motortérbe? mennyi volna? a gázpedál és fékpedál között kb felfele van tutira nekem ott megy minden tempomat, zene meg a vera :) 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Június16, 2013 Megoszt Elküldve Június16, 2013 Ha valakit érdekel, eladóvá vált a veramonos klíma vezérlő cuccom. A pedálok felett, vagy a környékén hol van gumidugó, amin át tudnék vezetni kábelt motortérbe? Ahol én húztam ki a ködlámának a vezetéket. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
DM101 Elküldve Június16, 2013 Megoszt Elküldve Június16, 2013 mennyi volna? a gázpedál és fékpedál között kb felfele van tutira nekem ott megy minden tempomat, zene meg a vera :) Háromért odaadom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mr. bb Elküldve Június16, 2013 Megoszt Elküldve Június16, 2013 Háromért odaadom. oksa vittem ha ez a klíma vezérlés teljes rendszere Link to comment Megosztás: More sharing options...
DM101 Elküldve Június16, 2013 Megoszt Elküldve Június16, 2013 oksa vittem ha ez a klíma vezérlés teljes rendszere Ez csak akkor jó, ha van veramonod!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
mr. bb Elküldve Június17, 2013 Megoszt Elküldve Június17, 2013 Ez csak akkor jó, ha van veramonod!! van ám :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra 1 Elküldve Június17, 2013 Megoszt Elküldve Június17, 2013 pin 1 = szürke kábel a régi világításból pin 2 = piros kábel a régi világításból pin 5 = test pin 8 = test pin 9 = piros kábel a régi világításból A lámpa csatlakozóra rá van írva hogy melyik az 1 és a 9 pin kösz,de ezzel a leírással csak részben működik,meg találtam a nagy úr oldalán köszönet neki. Link to comment Megosztás: More sharing options...
DM101 Elküldve Június17, 2013 Megoszt Elküldve Június17, 2013 Srácok, A veramonos klíma vezérlős cucc, továbbra is eladó, ha érdekel valakit. Link to comment Megosztás: More sharing options...
törvényenkívüli Elküldve Június19, 2013 Megoszt Elküldve Június19, 2013 kösz,de ezzel a leírással csak részben működik,meg találtam a nagy úr oldalán köszönet neki. És ott mit találtál, amitől teljes lett? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Berci1 Elküldve Június20, 2013 Megoszt Elküldve Június20, 2013 Szevasztok. Tudom nem ide kellet volna irnom de hátha tudtok segiteni.Asztra H. 1,7CDTI (DTH)kocsim van a fogyasztása több Kb 0,5l-rel mint amit amit a kopjuter kiir,OP-Commal szeretnénk állitani rajta de nemtudom menyire állitsam most 00-át mutat.Ha valaki már csinált ijet,vagy tudja hogy kel segitsen már.A segitséget előre is köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve Június20, 2013 Megoszt Elküldve Június20, 2013 (edited) On 2013. 06. 19. at 23:22, törvényenkívüli írta: Módosítva Április5, 2016 : DarthVödör Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra 1 Elküldve Június20, 2013 Megoszt Elküldve Június20, 2013 pin 1 = szürke kábel a régi világításból (Multitimer) pin 2 = piros kábel a régi világításból (Gyújtás +12V) pin 5 = test pin 8 = test pin 9 = piros kábel a régi világításból (Akku +12V) az első leírásból a zárójel be lévő kimaradt,ezért nem igazán tudtam ,hogy mi micsoda A riasztó részét értem de a légzsák az mit takar vissza jelzés? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Findzs Elküldve Június20, 2013 Megoszt Elküldve Június20, 2013 sziasztok nem tudom melyik topikba való lenne a kérdésem: -nem tudjátok hol lehet venni astra g 5 ajtóshoz hátsó ablaktörlő lapát csavar takaró műanyagot? -illetve első lökhárítóba műanyag rács, az egyik benne van de a másik eltünt (ami a rendszámtábla mögött/alatt van) köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts