nundee Elküldve Július6, 2012 Elküldve Július6, 2012 Vagy a másik, hogy úgy hagyod ahogy van. nekem is van, én kaptam hozzá 2 ellenállást is, de 4 "egység" pislákol. a használati leírásban meg azt írták, ha nem zavarja az embert, akkor hagyja, mert baja nem lesz tőle az autónak. Köszönöm a válaszod és ampervadasz-nak is. Azt gondoltam, hogy nem okozna problémát ez a halvány "derengés", csak nem tudom, hogy az akku hogy tolerálná. De most má' mindegy, vettem pákát meg ónt, oszt' majd lesz valami! :D (U.I.: A vill.üzletben látnotok kellett volna az eladó fejét, mikor kézzel-lábbal magyaráztam - tudatlanként-, hogy milyen ellenállást akarok és mire :D. Jó drága is volt, 5 HUF/db., vettem egy párat).
ampervadasz Elküldve Július6, 2012 Elküldve Július6, 2012 Köszönöm a válaszod és ampervadasz-nak is. Azt gondoltam, hogy nem okozna problémát ez a halvány "derengés", csak nem tudom, hogy az akku hogy tolerálná. De most má' mindegy, vettem pákát meg ónt, oszt' majd lesz valami! :D (U.I.: A vill.üzletben látnotok kellett volna az eladó fejét, mikor kézzel-lábbal magyaráztam - tudatlanként-, hogy milyen ellenállást akarok és mire :D. Jó drága is volt, 5 HUF/db., vettem egy párat). Az akksi mondjuk meg sem érezné, annyira jelentéktelen az az áram ami olyankor átfolyik a ledeken, de ha ilyen egyszerű a megoldás biztos, hogy én sem hagynám úgy.
tgabika76 Elküldve Július7, 2012 Elküldve Július7, 2012 :icon13: jó lett :) Jaja, jó lett, különösen az a rész ahol a kormánykapcsoló csatlakozójának bevezetékelését írod le, mert ezt máshol nem szokták részletezni. Egy közkézen forgó angol nyelvű leírás pl. egyenesen azt írja hogy ha nincs behúzva a vezeték a kormánykapcsolónak, akkor felejtsd el a tempomatot, sose fogod tudni bekötni... ;)
bocs Elküldve Július8, 2012 Elküldve Július8, 2012 Sziasztok! Tudna nekem valaki "mondani" webcímet,ahol minden féle-fajta és színű autó izzót lehet kapni,leginkább hátsó lámpába. Segítséget előre is köszönöm!
killermedve Elküldve Július8, 2012 Elküldve Július8, 2012 Sziasztok! Tudna nekem valaki "mondani" webcímet,ahol minden féle-fajta és színű autó izzót lehet kapni,leginkább hátsó lámpába. Segítséget előre is köszönöm! hy http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:KqbyU4YFdhcJ:fulltuning.hu/index.php%3Faction%3Dindex%26flag%3D49%26parent%3D4+&cd=1&hl=hu&ct=clnk&gl=hu
bocs Elküldve Július8, 2012 Elküldve Július8, 2012 tolatólámpába xenon durva volna Szép is volna.... :) Nem xenon kell,hanem az egyik tuning oldalon kinéztem egy lexus füst színű hátsó lámpapárt,és abba keresek piros színű 21w-os illetve 21/5w-os izzókat. Guglin rákerestem,de sehol nem találtam piros színübe (igaz nem sok helyen néztem meg, 4 weblapon,de itt nincsen egyiknél sem).
bocs Elküldve Július8, 2012 Elküldve Július8, 2012 hy http://webcache.goog...u&ct=clnk&gl=hu Helló! Köszönöm szépen a segítségedet!
kovlaczy Elküldve Július9, 2012 Elküldve Július9, 2012 Tempomat beszerelés: https://docs.google....zhfQkxpbDg/edit Köszönjük, jó kis leírás! :) nem sokára én is belefogok a kivitelezésbe :)
BekeL Elküldve Július9, 2012 Elküldve Július9, 2012 Sziasztok, Létezik Astra G be fogyasztásmérő? Mintha láttam volna már. Van lehetőség utólagos beépítésre? Köszi
tgabika76 Elküldve Július9, 2012 Elküldve Július9, 2012 Mit értesz fogyasztásmérő alatt? A gyári MID tudja ezt a funkciót, és természetesen az is beépíthető utólag, csak némileg költségigényes és bonyolult. De a kérdésfeltevésből feltételezem hogy neked sima TID-ed van, oda létezik egy olcsóbb megoldás, ez itt ni: Itt van info róla és itt lehet megrendelni is: http://veramon.czweb.org/en_pp_cenik_opel.html
gezoli Elküldve Július9, 2012 Elküldve Július9, 2012 Köszönjük, jó kis leírás! :) nem sokára én is belefogok a kivitelezésbe :) Ha valamiben megakadsz szívesen segítek!
nundee Elküldve Július10, 2012 Elküldve Július10, 2012 Sziasztok! Vettem a belső világítás izzójának helyére egy 6 ledes "egységet". A gondom az, ami a topic-ban ROLÓ cartársnál is felmerült, hogy kikapcs. után is halványan "dereng". Olvastam anno, hogy ő párhuzamosan beforrasztott egy 33 kOhm-os ellenállást és megoldódott a probléma. A kérdésem az lenne, hogy ha veszek ellenállását, akkor pontosan ilyen értékűt keressek, vagy mást javasoltok? Illetve tudtok-e a forrasztás helyett más megoldást javasolni esetleg? Köszönöm előre is! Üdv az Uraknak! Ezt ki kell írnom magamból, hátha más - hozzám hasonló amatőr - valaki is belefutna a problémába! :D Szóval, tegnap nekiveselkedtem a feladatnak, nem kevés anyázás közepette (fejmagasság fölött kicsit nehézkesen megy, pláne mivel ez volt az első forrasztásom) beforrasztottam a 30k-s ellenállást. Eredmény: amikor teljes fényerőn kellene világítania a lednek, csak pislákolt. Gondoltam, anyád, ezért kiiktattam az ellenállást csalódottan, visszaállítottam az eredeti állapotot és beraktam a led-et, gondolván sz@rok a derengésére, csak nem szíjja le az akku-t. Ezután becsaptam az ajtót, zártam a központit és sasoltam, hogy mennyire látszik a fényfoszlány és láss csodát, teljesen sötét. :omg: Kíváncsiság képen nyitom a központit, hagytam magától elhalványodni és maradt a derengés... Summa summarum a célját elérte a project, mivel lezárt állapotban tök sötét a led, most öröm van és bódottá'. :D Csak halkan mondom, vagy három órát sz'ptam a semmiért. :blush: Hozzáértők, lehet röhögni! :D
ampervadasz Elküldve Július10, 2012 Elküldve Július10, 2012 Üdv az Uraknak! Ezt ki kell írnom magamból, hátha más - hozzám hasonló amatőr - valaki is belefutna a problémába! :D Szóval, tegnap nekiveselkedtem a feladatnak, nem kevés anyázás közepette (fejmagasság fölött kicsit nehézkesen megy, pláne mivel ez volt az első forrasztásom) beforrasztottam a 30k-s ellenállást. Eredmény: amikor teljes fényerőn kellene világítania a lednek, csak pislákolt. Gondoltam, anyád, ezért kiiktattam az ellenállást csalódottan, visszaállítottam az eredeti állapotot és beraktam a led-et, gondolván sz@rok a derengésére, csak nem szíjja le az akku-t. Ezután becsaptam az ajtót, zártam a központit és sasoltam, hogy mennyire látszik a fényfoszlány és láss csodát, teljesen sötét. :omg: Kíváncsiság képen nyitom a központit, hagytam magától elhalványodni és maradt a derengés... Summa summarum a célját elérte a project, mivel lezárt állapotban tök sötét a led, most öröm van és bódottá'. :D Csak halkan mondom, vagy három órát sz'ptam a semmiért. :blush: Hozzáértők, lehet röhögni! :D :blink: Ezt hogy csináltad? Sorba kötötted azt az ellenállást? A másik meg, hogy miért fej fölött dolgoztál? Úgy kellett volna, hogy kiveszed az egész ledes cuccot, és annak a két érintkezője közé beforrasztod az ellenállatot az asztalon. Aztán teszed vissza a lámpába. :D (Bocs, tényleg vicces kicsit ahogy elképzelem a szitut :) ) Megpróbálhatnád így is mégegyszer, garantáltan nincs vele akkora szívás :)
Alex75 Elküldve Július10, 2012 Elküldve Július10, 2012 Végre volt egy kis időm, és megvalósult a reteszelésre záródó ablak projekt is, alig bírtam betelni vele... :wub: (diódás verzió) Valaki hozzáértőnek van elképzelése arról, a tetőablak zárást mi módon lehetne megoldani? Ott sajnos mindkét irányban folyamatosan nyomva kell tartani a gombot, úgyhogy a dióda nem játszik... Bár, ha lenne esetleg olyasmi megoldás, amit az ablakoknál is használnak...
camaron Elküldve Július10, 2012 Elküldve Július10, 2012 :blink: Ezt hogy csináltad? Sorba kötötted azt az ellenállást? A másik meg, hogy miért fej fölött dolgoztál? Úgy kellett volna, hogy kiveszed az egész ledes cuccot, és annak a két érintkezője közé beforrasztod az ellenállatot az asztalon. Aztán teszed vissza a lámpába. :D (Bocs, tényleg vicces kicsit ahogy elképzelem a szitut :) ) Megpróbálhatnád így is mégegyszer, garantáltan nincs vele akkora szívás :) Akkor már én is kérdezek, ha itt tartunk. nekem is így van, eddig nagyjából nem érdekelt hogy pislákolt. én kaptam hozzá 2db ellenállást csak azt nem írták h melyik lábakhoz kellene forrasztani. az egymás mellett lévő 2 lábhoz vagy az egymás mögött lévő kettőhöz?
DarthVödör Elküldve Július10, 2012 Elküldve Július10, 2012 (edited) On 2012. 07. 10. at 19:08, camaron írta: Módosítva Április7, 2016 : DarthVödör
nundee Elküldve Július10, 2012 Elküldve Július10, 2012 Az "izzóval" párhuzamosan. Köszönöm én is + ampervadasz-nak is! Így egyszerűbbnek tűnik. :D
Alex75 Elküldve Július11, 2012 Elküldve Július11, 2012 Vödör nagyúr esetleg? :) Valaki hozzáértőnek van elképzelése arról, a tetőablak zárást mi módon lehetne megoldani? Ott sajnos mindkét irányban folyamatosan nyomva kell tartani a gombot, úgyhogy a dióda nem játszik... Bár, ha lenne esetleg olyasmi megoldás, amit az ablakoknál is használnak...
tgabika76 Elküldve Július11, 2012 Elküldve Július11, 2012 Végre volt egy kis időm, és megvalósult a reteszelésre záródó ablak projekt is, alig bírtam betelni vele... :wub: (diódás verzió) Miért nem szóltál, mondtam hogy segítek! Valaki hozzáértőnek van elképzelése arról, a tetőablak zárást mi módon lehetne megoldani? Ott sajnos mindkét irányban folyamatosan nyomva kell tartani a gombot, úgyhogy a dióda nem játszik... Bár, ha lenne esetleg olyasmi megoldás, amit az ablakoknál is használnak... Ugyanez esetleg kabriótetőre interpretálva? Ismerősömet ez a verzió érdekelné, de sajna a teljesen elektromos kabriótető is olyan hogy végig nyomva kell tartani a gombot a nyitás/zárás folyamata alatt, ellenkező esetben ott ahol van megáll a tető.
Alex75 Elküldve Július11, 2012 Elküldve Július11, 2012 Miért nem szóltál, mondtam hogy segítek! Egy automata tetőablak-nyitót (Omega) próbáltunk applikálni Péterrel, de sajnos úszott a dolog az eltérő fogaskerekek miatt. Pedig nagyon buli lett volna... :sowwy: Így csak az utastér világítást cseréltük (Omega), meg egyúttal megcsináltuk az ablakemelős projektet is... A dudagomb elvileg péntekig megérkezik, azt viszont megcsinál6nánk 7végén, ha ráérsz...
tgabika76 Elküldve Július11, 2012 Elküldve Július11, 2012 A dudagomb elvileg péntekig megérkezik, azt viszont megcsinál6nánk 7végén, ha ráérsz... Ráérni ráérek, de szólj ha megjött mert akkor nem megyek strandra.
DarthVödör Elküldve Július11, 2012 Elküldve Július11, 2012 (edited) On 2012. 07. 11. at 6:27, Alex75 írta: On 2012. 07. 11. at 7:13, tgabika76 írta: Módosítva Április7, 2016 : DarthVödör
muszta Elküldve Július11, 2012 Elküldve Július11, 2012 Üdv! Kérdésem az lenne, hogy G Astra MID kijelzőjét ki tudom cserélni otthon? Csak az LCD-t. A régi angol nyelvű volt, de sajnos eltörött az LCD-je, vettem egy másik komplett kijelzőt, de ez német menüs, ami annyira nekem nem fekszik. Ha nem túl nehéz akkor kicserélném az LCD-t. Tehát a Német menüs BC-nek az LCD-ját szeretném átrakni a régi angol nyelvű BC-be. Ahogy néztam szalagkábeles, esetleg valakinek tapasztalata e téren? :) Jah és még ahol az órát és a hőmérsékletet jelzi ot pixelhibás is... javítható ez ? Előre is köszönöm a válaszokat és a segítséget! :)
Recommended Posts