balazs777 Elküldve Június27, 2012 Elküldve Június27, 2012 A korlátozott működést úgy értem hogy a check control funkciók (olajszint, hűtőfolyadék- ablakmosó szint, izzólámpaellenőrzés, fékbetét ellenőrzés) nem működnének. Ezek nagy részének van külön jeladója, és az egész rendszernek egy vezérlő modulja is. Ezek nélkül a BC csak átlagsebesség, fogyasztás és hasonlók mérésére lenne alkalmas, azaz pont arra mint a Veramon-féle okosított TID. és hibaüzenetet is kiír, hogy ezek nincsenek? vagy működik "rendesen" mintha minden lenne.
Hegyi Elküldve Június27, 2012 Elküldve Június27, 2012 Üdvözlet. Lenne egy apró kis technikai problémám. Sikeresen beépítettem a hátsó villany ablak mechanikát teljesen jól működik csak egy dolgot hiányolok. Az első ablakokat felhúzza az ajtók zárására a hátsókat meg nem. Meg lehet oldani, hogy azokat is húzza zárásra? Vödör nagyúr módszerével van megcsinálva miszerint a kpzár nyák 2 lábát összekötöttem vezetékkel. A segítséget köszönöm szépen!
Alex75 Elküldve Június27, 2012 Elküldve Június27, 2012 ez beépíthető astra g caravan -ba ? Igen. Viszont a hozzá való relét is be kell szerezned.
Highstore Elküldve Június27, 2012 Elküldve Június27, 2012 Igen. Viszont a hozzá való relét is be kell szerezned. esetleg egy gyári számot tudnál mondani ?
tgabika76 Elküldve Június27, 2012 Elküldve Június27, 2012 esetleg egy gyári számot tudnál mondani ? 6238540 vagy 1238526 (kétféle van, évjáratfüggő, a régebbi szürke, az újabb citromsárga színű, de nincs lényegi különbség, mindkettő jó) De újonnan ne akard megvenni, mert még kedvezménnyel is 11e forint...
DarthVödör Elküldve Június27, 2012 Elküldve Június27, 2012 (edited) On 2012. 06. 27. at 18:09, Hegyi írta: Módosítva Április8, 2016 : DarthVödör
Hegyi Elküldve Június27, 2012 Elküldve Június27, 2012 Azoknak is menni kellene. Nézd meg a piros/sárga vezetéket! Lehet, hogy nincs összekötve?! X9/9, és X10/9 pontra megy. (ajtóátvezető) Küldtem 1 pm et
gezoli Elküldve Június28, 2012 Elküldve Június28, 2012 ez beépíthető astra g caravan -ba ? Továbbá sz lenne még a kérdésem hogy a gyári MID kijelző moduljának mi a gyári cikkszáma. Nézd meg ezt ! Én csináltam a leírást és be is építettem!
szpeki Elküldve Június28, 2012 Elküldve Június28, 2012 Ahogy elöttem is írták, csak simán a tolatólámpa vezetékre kell kötni a központi egységet és így csak akkor működik, ha hátramenetbe teszed a kocsid. A képen az én autóm van, és a leírásnak megfelelően helyeztem el a szenzorokat. A képen látható garázs csőre besípol ezért én néhány cm-rel beljebb tenném, ha újra csinálnám,de amúgy annyira nem gáz a sípolás. A tolatóradart megrendeltem, remélem a kis Japok hamar postázzák! :D Én akkor egy kicsit beljebb fúrom majd az oldalsó szenzorokat! Köszönöm a gyors választ, és segítséget! HA megvalósult a beépítés mindenképp ide visszajelzek ide!
szpeki Elküldve Június28, 2012 Elküldve Június28, 2012 Még egy kérdés! :D 1. Mért van az, hogy ha nincs bekötve a biztonsági övem akkor nekem nem jelez vissza a műszerfalon a kis jelölés? 2. Szeretnék felszerelni vonóhorgot, annak a bekötése bonyolult lenne a műszerfalon való visszajelzéshez! Elvileg van egy kis zöld vonóhorog jelzés!
szpeki Elküldve Június28, 2012 Elküldve Június28, 2012 Az ülésfűtés és a TC csatijai :) Mit takar a TC? :D :)
ampervadasz Elküldve Június28, 2012 Elküldve Június28, 2012 Még egy kérdés! :D 1. Mért van az, hogy ha nincs bekötve a biztonsági övem akkor nekem nem jelez vissza a műszerfalon a kis jelölés? 2. Szeretnék felszerelni vonóhorgot, annak a bekötése bonyolult lenne a műszerfalon való visszajelzéshez! Elvileg van egy kis zöld vonóhorog jelzés! A biztonságiöv visszajelző egyikben sincs kiépítve, lehet vannak olyan piacok ahol kiépítették, de az európába készült autókban tudomásom szerint egyikben sincs. A vonóhorog visszajelző kiépítése elvileg annyi, hogy be kell tenni az izzót a műszeregységbe. Nálam legalábbis ennyi volt, de úgy tudom ebben mindegyik egyforma. TC = Traction Control, vagyis kipörgésgátló
szpeki Elküldve Június28, 2012 Elküldve Június28, 2012 Ahaaa! :) az enyémbe van kipörgésgátló! Akkor mért van a csatija a műszerfal alatt? Kérdeztem itt, 4 csatiról, hogy mi az és itt írták, hogy 1 a TC a másik csati az automata váltóé! Akkor a sebességváltóból figyeli a kerekek kipörgését!? Bár ezt nem hinném!
DarthVödör Elküldve Június28, 2012 Elküldve Június28, 2012 (edited) On 2012. 06. 28. at 17:43, szpeki írta: Módosítva Április8, 2016 : DarthVödör
killermedve Elküldve Június28, 2012 Elküldve Június28, 2012 2. Szeretnék felszerelni vonóhorgot, annak a bekötése bonyolult lenne a műszerfalon való visszajelzéshez! Elvileg van egy kis zöld vonóhorog jelzés! nekem ilyen!
Alex75 Elküldve Június28, 2012 Elküldve Június28, 2012 A tied ugye nem TC-s? Mivel, csak a plusz csatlakozó van bent. Attól, h a gomb nincs bekötve, még lehet benne TC, csak kikapcsolni nem lehet, mivel minden TC-s autóban a bekapcsolt állapot az alap. Ha be van kötve a gombja, akkor viszont szükség esetén ;) ki is lehet kapcsolni. Az enyém is ilyen.
zolga Elküldve Június28, 2012 Elküldve Június28, 2012 Attól, h a gomb nincs bekötve, még lehet benne TC, csak kikapcsolni nem lehet, mivel minden TC-s autóban a bekapcsolt állapot az alap. Ha be van kötve a gombja, akkor viszont szükség esetén ;) ki is lehet kapcsolni. Az enyém is ilyen. Én ehhez annyit fűznék hozzá, hogy a kapcsoló és a kábel megléte csak egy dolog. Magának az ABS egységnek (és szerintem az ECU-nak is) kell tudnia a TC kikapcsolás funkciót, tehát ha nem tudja, akkor hiába utólag a kapcsoló. A kapcsolható ABS és a nem kapcolható ABS egység pedig nem felcserélhető csak úgy, mert mindjárt virít a hibakód. (És a váltónak semmi köze a kipörgésgátló rendszerhez :) )
mr. bb Elküldve Június29, 2012 Elküldve Június29, 2012 másnak is villog a km számláló ha ráteszi a vészvillogót? ha nem miért csinálhatja?
imy Elküldve Június29, 2012 Elküldve Június29, 2012 másnak is villog a km számláló ha ráteszi a vészvillogót? ha nem miért csinálhatja? Terheled az akksit, és így lejjebb esik a feszültség, Most hogy ez ~8A-es terheléskor sztem természetes. Ha az elektromos ablak kapcsolójára rákönyökölök, akkor nekem minden kicsit elhalványul....
jamies Elküldve Június30, 2012 Elküldve Június30, 2012 sziasztok! olyan kérdésem lenne hogy szeretném újra használhatóvá tenni a gyári távirányítós kulcsom. bicskakulcs miatt építettem ki belőle az elektronikát és a chippet. arra gondoltam, hogy vennék elektronikát és a gyári nem távirányítós kulcsból kivenném az immo-t. Ez így a valóságban működne?
zolga Elküldve Június30, 2012 Elküldve Június30, 2012 sziasztok! olyan kérdésem lenne hogy szeretném újra használhatóvá tenni a gyári távirányítós kulcsom. bicskakulcs miatt építettem ki belőle az elektronikát és a chippet. arra gondoltam, hogy vennék elektronikát és a gyári nem távirányítós kulcsból kivenném az immo-t. Ez így a valóságban működne? Működni fog, csak nem mindegy milyen elektronikát veszel bele, mert van belőle több fajta. És amelyikben piros led van az feltélen riasztós teória hülyeség. A frekvencia száma a lényeges, de biztos akad itt olyan emberke aki erről tud pontos felvilágosítást adni. Mellesleg erre én is kíváncsi lennék, melyik érték melyikhez jó, mert gyári riaztós B Vectra-hoz próbáltam már párat és egyiket sem tudtam rátanítani.
szpeki Elküldve Június30, 2012 Elküldve Június30, 2012 nekem ilyen! aha köszönöm szépen! Akkor ezt úgylátszik, hogy az index relé kapcsolgatja a műszerfalon! :)
szpeki Elküldve Június30, 2012 Elküldve Június30, 2012 :D EGY KICSIT LASSÍTS! 4 csatlakozót találtál, jó. Nem tudod mi az, jó. De a kábelezés (kábelköteg) még nem tud semmit, vezérlés nélkül. Tehát, ha bent van a kábel, de egyik végén sincs semmi, akkor az a funkció nincs! A tied ugye nem automata váltós? Mivel, csak a plusz csatlakozó van bent. A tied ugye nem TC-s? Mivel, csak a plusz csatlakozó van bent. A tiedbe ugye nincs ülésfűtés? Mivel, csak a plusz csatlakozó van bent. Akkor honnan veszed, hogy az automata váltóból (ami neked nincs) figyeli a kerekek kipörgését? Hát annyit én is tudtam, hogy ami nincs bent a kocsiban az talán nem működik! Aztamindenitmekkorafelfedezés! Csupán annyit nem tudtam, hogy mért van ott csatija de már tudom a ki és a bekapcsolásért! Ha van kapcsoló! Csupán egy egyszerű feltételezés volt, az automata váltó és a tc csati kapcsolata! Nem kell egyből elszáln
gezoli Elküldve Június30, 2012 Elküldve Június30, 2012 Hát annyit én is tudtam, hogy ami nincs bent a kocsiban az talán nem működik! Aztamindenitmekkorafelfedezés! Csupán annyit nem tudtam, hogy mért van ott csatija de már tudom a ki és a bekapcsolásért! Ha van kapcsoló! Csupán egy egyszerű feltételezés volt, az automata váltó és a tc csati kapcsolata! Nem kell egyből elszáln Heló-heló-heló! Nem kell egyből a sértődött kisfiút játszani! Ez az ember akit támadsz, többet tud az autónk elektromos részeiről mint mindannyian együtt véve! Próbál neked segíteni, de Te egyből bevágod a durcát. Ha ilyen ügyes vagy akkor nincs is szükséged segítségre.
szpeki Elküldve Június30, 2012 Elküldve Június30, 2012 Heló-heló-heló! Nem kell egyből a sértődött kisfiút játszani! Ez az ember akit támadsz, többet tud az autónk elektromos részeiről mint mindannyian együtt véve! Próbál neked segíteni, de Te egyből bevágod a durcát. Ha ilyen ügyes vagy akkor nincs is szükséged segítségre. Állj az én stílusom az ilyen! Nem sértődtem én be héé! :) Csak az előző kérdésemet félre értették! Ezért írtam körbe ismét!
Recommended Posts