balazs777 Elküldve Június27, 2012 Megoszt Elküldve Június27, 2012 A korlátozott működést úgy értem hogy a check control funkciók (olajszint, hűtőfolyadék- ablakmosó szint, izzólámpaellenőrzés, fékbetét ellenőrzés) nem működnének. Ezek nagy részének van külön jeladója, és az egész rendszernek egy vezérlő modulja is. Ezek nélkül a BC csak átlagsebesség, fogyasztás és hasonlók mérésére lenne alkalmas, azaz pont arra mint a Veramon-féle okosított TID. és hibaüzenetet is kiír, hogy ezek nincsenek? vagy működik "rendesen" mintha minden lenne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hegyi Elküldve Június27, 2012 Megoszt Elküldve Június27, 2012 Üdvözlet. Lenne egy apró kis technikai problémám. Sikeresen beépítettem a hátsó villany ablak mechanikát teljesen jól működik csak egy dolgot hiányolok. Az első ablakokat felhúzza az ajtók zárására a hátsókat meg nem. Meg lehet oldani, hogy azokat is húzza zárásra? Vödör nagyúr módszerével van megcsinálva miszerint a kpzár nyák 2 lábát összekötöttem vezetékkel. A segítséget köszönöm szépen! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Június27, 2012 Megoszt Elküldve Június27, 2012 ez beépíthető astra g caravan -ba ? Igen. Viszont a hozzá való relét is be kell szerezned. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Highstore Elküldve Június27, 2012 Megoszt Elküldve Június27, 2012 Igen. Viszont a hozzá való relét is be kell szerezned. esetleg egy gyári számot tudnál mondani ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Június27, 2012 Megoszt Elküldve Június27, 2012 esetleg egy gyári számot tudnál mondani ? 6238540 vagy 1238526 (kétféle van, évjáratfüggő, a régebbi szürke, az újabb citromsárga színű, de nincs lényegi különbség, mindkettő jó) De újonnan ne akard megvenni, mert még kedvezménnyel is 11e forint... Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve Június27, 2012 Megoszt Elküldve Június27, 2012 (edited) On 2012. 06. 27. at 18:09, Hegyi írta: Módosítva Április8, 2016 : DarthVödör Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hegyi Elküldve Június27, 2012 Megoszt Elküldve Június27, 2012 Azoknak is menni kellene. Nézd meg a piros/sárga vezetéket! Lehet, hogy nincs összekötve?! X9/9, és X10/9 pontra megy. (ajtóátvezető) Küldtem 1 pm et Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Június28, 2012 Megoszt Elküldve Június28, 2012 ez beépíthető astra g caravan -ba ? Továbbá sz lenne még a kérdésem hogy a gyári MID kijelző moduljának mi a gyári cikkszáma. Nézd meg ezt ! Én csináltam a leírást és be is építettem! Link to comment Megosztás: More sharing options...
szpeki Elküldve Június28, 2012 Megoszt Elküldve Június28, 2012 Ahogy elöttem is írták, csak simán a tolatólámpa vezetékre kell kötni a központi egységet és így csak akkor működik, ha hátramenetbe teszed a kocsid. A képen az én autóm van, és a leírásnak megfelelően helyeztem el a szenzorokat. A képen látható garázs csőre besípol ezért én néhány cm-rel beljebb tenném, ha újra csinálnám,de amúgy annyira nem gáz a sípolás. A tolatóradart megrendeltem, remélem a kis Japok hamar postázzák! :D Én akkor egy kicsit beljebb fúrom majd az oldalsó szenzorokat! Köszönöm a gyors választ, és segítséget! HA megvalósult a beépítés mindenképp ide visszajelzek ide! Link to comment Megosztás: More sharing options...
szpeki Elküldve Június28, 2012 Megoszt Elküldve Június28, 2012 Még egy kérdés! :D 1. Mért van az, hogy ha nincs bekötve a biztonsági övem akkor nekem nem jelez vissza a műszerfalon a kis jelölés? 2. Szeretnék felszerelni vonóhorgot, annak a bekötése bonyolult lenne a műszerfalon való visszajelzéshez! Elvileg van egy kis zöld vonóhorog jelzés! Link to comment Megosztás: More sharing options...
szpeki Elküldve Június28, 2012 Megoszt Elküldve Június28, 2012 Az ülésfűtés és a TC csatijai :) Mit takar a TC? :D :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
ampervadasz Elküldve Június28, 2012 Megoszt Elküldve Június28, 2012 Még egy kérdés! :D 1. Mért van az, hogy ha nincs bekötve a biztonsági övem akkor nekem nem jelez vissza a műszerfalon a kis jelölés? 2. Szeretnék felszerelni vonóhorgot, annak a bekötése bonyolult lenne a műszerfalon való visszajelzéshez! Elvileg van egy kis zöld vonóhorog jelzés! A biztonságiöv visszajelző egyikben sincs kiépítve, lehet vannak olyan piacok ahol kiépítették, de az európába készült autókban tudomásom szerint egyikben sincs. A vonóhorog visszajelző kiépítése elvileg annyi, hogy be kell tenni az izzót a műszeregységbe. Nálam legalábbis ennyi volt, de úgy tudom ebben mindegyik egyforma. TC = Traction Control, vagyis kipörgésgátló Link to comment Megosztás: More sharing options...
szpeki Elküldve Június28, 2012 Megoszt Elküldve Június28, 2012 Ahaaa! :) az enyémbe van kipörgésgátló! Akkor mért van a csatija a műszerfal alatt? Kérdeztem itt, 4 csatiról, hogy mi az és itt írták, hogy 1 a TC a másik csati az automata váltóé! Akkor a sebességváltóból figyeli a kerekek kipörgését!? Bár ezt nem hinném! Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve Június28, 2012 Megoszt Elküldve Június28, 2012 (edited) On 2012. 06. 28. at 17:43, szpeki írta: Módosítva Április8, 2016 : DarthVödör Link to comment Megosztás: More sharing options...
killermedve Elküldve Június28, 2012 Megoszt Elküldve Június28, 2012 2. Szeretnék felszerelni vonóhorgot, annak a bekötése bonyolult lenne a műszerfalon való visszajelzéshez! Elvileg van egy kis zöld vonóhorog jelzés! nekem ilyen! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Június28, 2012 Megoszt Elküldve Június28, 2012 A tied ugye nem TC-s? Mivel, csak a plusz csatlakozó van bent. Attól, h a gomb nincs bekötve, még lehet benne TC, csak kikapcsolni nem lehet, mivel minden TC-s autóban a bekapcsolt állapot az alap. Ha be van kötve a gombja, akkor viszont szükség esetén ;) ki is lehet kapcsolni. Az enyém is ilyen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zolga Elküldve Június28, 2012 Megoszt Elküldve Június28, 2012 Attól, h a gomb nincs bekötve, még lehet benne TC, csak kikapcsolni nem lehet, mivel minden TC-s autóban a bekapcsolt állapot az alap. Ha be van kötve a gombja, akkor viszont szükség esetén ;) ki is lehet kapcsolni. Az enyém is ilyen. Én ehhez annyit fűznék hozzá, hogy a kapcsoló és a kábel megléte csak egy dolog. Magának az ABS egységnek (és szerintem az ECU-nak is) kell tudnia a TC kikapcsolás funkciót, tehát ha nem tudja, akkor hiába utólag a kapcsoló. A kapcsolható ABS és a nem kapcolható ABS egység pedig nem felcserélhető csak úgy, mert mindjárt virít a hibakód. (És a váltónak semmi köze a kipörgésgátló rendszerhez :) ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
mr. bb Elküldve Június29, 2012 Megoszt Elküldve Június29, 2012 másnak is villog a km számláló ha ráteszi a vészvillogót? ha nem miért csinálhatja? Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Június29, 2012 Megoszt Elküldve Június29, 2012 másnak is villog a km számláló ha ráteszi a vészvillogót? ha nem miért csinálhatja? Terheled az akksit, és így lejjebb esik a feszültség, Most hogy ez ~8A-es terheléskor sztem természetes. Ha az elektromos ablak kapcsolójára rákönyökölök, akkor nekem minden kicsit elhalványul.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
jamies Elküldve Június30, 2012 Megoszt Elküldve Június30, 2012 sziasztok! olyan kérdésem lenne hogy szeretném újra használhatóvá tenni a gyári távirányítós kulcsom. bicskakulcs miatt építettem ki belőle az elektronikát és a chippet. arra gondoltam, hogy vennék elektronikát és a gyári nem távirányítós kulcsból kivenném az immo-t. Ez így a valóságban működne? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zolga Elküldve Június30, 2012 Megoszt Elküldve Június30, 2012 sziasztok! olyan kérdésem lenne hogy szeretném újra használhatóvá tenni a gyári távirányítós kulcsom. bicskakulcs miatt építettem ki belőle az elektronikát és a chippet. arra gondoltam, hogy vennék elektronikát és a gyári nem távirányítós kulcsból kivenném az immo-t. Ez így a valóságban működne? Működni fog, csak nem mindegy milyen elektronikát veszel bele, mert van belőle több fajta. És amelyikben piros led van az feltélen riasztós teória hülyeség. A frekvencia száma a lényeges, de biztos akad itt olyan emberke aki erről tud pontos felvilágosítást adni. Mellesleg erre én is kíváncsi lennék, melyik érték melyikhez jó, mert gyári riaztós B Vectra-hoz próbáltam már párat és egyiket sem tudtam rátanítani. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szpeki Elküldve Június30, 2012 Megoszt Elküldve Június30, 2012 nekem ilyen! aha köszönöm szépen! Akkor ezt úgylátszik, hogy az index relé kapcsolgatja a műszerfalon! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
szpeki Elküldve Június30, 2012 Megoszt Elküldve Június30, 2012 :D EGY KICSIT LASSÍTS! 4 csatlakozót találtál, jó. Nem tudod mi az, jó. De a kábelezés (kábelköteg) még nem tud semmit, vezérlés nélkül. Tehát, ha bent van a kábel, de egyik végén sincs semmi, akkor az a funkció nincs! A tied ugye nem automata váltós? Mivel, csak a plusz csatlakozó van bent. A tied ugye nem TC-s? Mivel, csak a plusz csatlakozó van bent. A tiedbe ugye nincs ülésfűtés? Mivel, csak a plusz csatlakozó van bent. Akkor honnan veszed, hogy az automata váltóból (ami neked nincs) figyeli a kerekek kipörgését? Hát annyit én is tudtam, hogy ami nincs bent a kocsiban az talán nem működik! Aztamindenitmekkorafelfedezés! Csupán annyit nem tudtam, hogy mért van ott csatija de már tudom a ki és a bekapcsolásért! Ha van kapcsoló! Csupán egy egyszerű feltételezés volt, az automata váltó és a tc csati kapcsolata! Nem kell egyből elszáln Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Június30, 2012 Megoszt Elküldve Június30, 2012 Hát annyit én is tudtam, hogy ami nincs bent a kocsiban az talán nem működik! Aztamindenitmekkorafelfedezés! Csupán annyit nem tudtam, hogy mért van ott csatija de már tudom a ki és a bekapcsolásért! Ha van kapcsoló! Csupán egy egyszerű feltételezés volt, az automata váltó és a tc csati kapcsolata! Nem kell egyből elszáln Heló-heló-heló! Nem kell egyből a sértődött kisfiút játszani! Ez az ember akit támadsz, többet tud az autónk elektromos részeiről mint mindannyian együtt véve! Próbál neked segíteni, de Te egyből bevágod a durcát. Ha ilyen ügyes vagy akkor nincs is szükséged segítségre. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szpeki Elküldve Június30, 2012 Megoszt Elküldve Június30, 2012 Heló-heló-heló! Nem kell egyből a sértődött kisfiút játszani! Ez az ember akit támadsz, többet tud az autónk elektromos részeiről mint mindannyian együtt véve! Próbál neked segíteni, de Te egyből bevágod a durcát. Ha ilyen ügyes vagy akkor nincs is szükséged segítségre. Állj az én stílusom az ilyen! Nem sértődtem én be héé! :) Csak az előző kérdésemet félre értették! Ezért írtam körbe ismét! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts