imy Elküldve Június3, 2012 Megoszt Elküldve Június3, 2012 Valamitöl negált délután a belső keringetésem ? de egy idő után visszajött de furcsább volt a hangja ? ez milyen hibát vetit előre nekem. Vagy a motor adja meg magát, vagy a mechanika... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Highstore Elküldve Június3, 2012 Megoszt Elküldve Június3, 2012 Vagy a motor adja meg magát, vagy a mechanika... Ezt a motort nehéz kicserélni ? Meg még egy kérdés Mire jó a kuplung pedál kapcsoló ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Június3, 2012 Megoszt Elküldve Június3, 2012 Ezt a motort nehéz kicserélni ? Meg még egy kérdés Mire jó a kuplung pedál kapcsoló ? pl tempomatnak kell Link to comment Megosztás: More sharing options...
törvényenkívüli Elküldve Június4, 2012 Megoszt Elküldve Június4, 2012 Ezt a motort nehéz kicserélni ? Meg még egy kérdés Mire jó a kuplung pedál kapcsoló ? ha egyáltalán kapsz ilyen motort, akkor ki kell venni a kesztyűtartót, az ablakemelőket, és az anyósülés előtt ezt-azt. (ha jól hajlik a kezed és a derekad, akkor elég a kesztyűtartót kivenni a cseréhez) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zolga Elküldve Június4, 2012 Megoszt Elküldve Június4, 2012 Ezt a motort nehéz kicserélni ? Meg még egy kérdés Mire jó a kuplung pedál kapcsoló ? Kesztyűtartó ki, 2-3 csavar, két elektromos csatlakozó és a terelő mozgató pálca lepattintása után kijön a keretével együtt a motor. Ha cserélni kell és máshol nem találsz, nekem van ilyen motorom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Csigipapa Elküldve Június4, 2012 Megoszt Elküldve Június4, 2012 Sziasztok! Érdeklődnék hogy van-e valakinek az autójában, mivel jobb fordítást nem tudok, "hazakísérőfény", coming/leaving home modul? Esetleg meg lehet-e építeni házilag is, és olyan verzióban hogy nyitásra/zárásra kb 1 percig világítsanak a ködlámpák, ne kelljen a tompítottat felkapcsolva hagyni, és a modul majd 30 másodperccel zárás után automatikusan lekapcsolja, ahogy az a boltban kaphatóknál van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Június4, 2012 Megoszt Elküldve Június4, 2012 Sziasztok! Érdeklődnék hogy van-e valakinek az autójában, mivel jobb fordítást nem tudok, "hazakísérőfény", coming/leaving home modul? Esetleg meg lehet-e építeni házilag is, és olyan verzióban hogy nyitásra/zárásra kb 1 percig világítsanak a ködlámpák, ne kelljen a tompítottat felkapcsolva hagyni, és a modul majd 30 másodperccel zárás után automatikusan lekapcsolja, ahogy az a boltban kaphatóknál van. DarthVödör majd talál megoldást rá. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve Június4, 2012 Megoszt Elküldve Június4, 2012 (edited) On 2012. 06. 04. at 11:31, Csigipapa írta: On 2012. 06. 04. at 11:50, imy írta: Módosítva Április8, 2016 : DarthVödör Link to comment Megosztás: More sharing options...
jamies Elküldve Június4, 2012 Megoszt Elküldve Június4, 2012 Véleményem szerint, elég ha a helyzetjelzőket felkapcsolja. (nem mindenkinek van ködlámpája, és elég az a kis fény, elől, és hátul is) Majd 1 perc múlva kikapcsolja. Persze, ennek sincs értelme fényes nappal... Az A.L.S. modulom tud majd ilyet, meg sok mást is... Lesz itt minden :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Csigipapa Elküldve Június4, 2012 Megoszt Elküldve Június4, 2012 azmiatt szeretném ha a ködlámpa világitana, mert erős fény kell, családi ház udvarában áll az autó nem garázsban sajnos,a felkapcsolt helyzetjelző semmit sem ér, hátul az sem baj ha semmi sem világít, elöl a lényeg, azmeg hogy minden nyitáskor záráskor világít, nappal is, nem gondolom problémának, az akku birja, másokat nem zavar, engem meg pláne nem. maximum évente cserélek ködlámpa izzót, nem 3 évente :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Június4, 2012 Megoszt Elküldve Június4, 2012 azmiatt szeretném ha a ködlámpa világitana, mert erős fény kell, családi ház udvarában áll az autó nem garázsban sajnos,a felkapcsolt helyzetjelző semmit sem ér, hátul az sem baj ha semmi sem világít, elöl a lényeg, azmeg hogy minden nyitáskor záráskor világít, nappal is, nem gondolom problémának, az akku birja, másokat nem zavar, engem meg pláne nem. maximum évente cserélek ködlámpa izzót, nem 3 évente :D Amióta beszereltem a ködlámpát köd sem volt. :D Ki sem tudtam próbálni ködben, élesben. :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
nundee Elküldve Június4, 2012 Megoszt Elküldve Június4, 2012 Amióta beszereltem a ködlámpát köd sem volt. :D Ki sem tudtam próbálni ködben, élesben. :( Csodát ne várj tőle. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Június4, 2012 Megoszt Elküldve Június4, 2012 Csodát ne várj tőle. Tudom, nem valami messze világít sajna, ha szabályosan van beállítva. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szopcsi13 Elküldve Június4, 2012 Megoszt Elküldve Június4, 2012 Szerintem semmivel sem látsz jobban ködlámpával. Téged viszont jobban látnak. Én szinte csak nappal használok ködlámpát. A hazakisérőfényre: Nem lenne célszerűbb egy mozgásérzékelős lámpa az ereszdeszkára? Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Június4, 2012 Megoszt Elküldve Június4, 2012 Szerintem semmivel sem látsz jobban ködlámpával. Téged viszont jobban látnak. Én szinte csak nappal használok ködlámpát. A hazakisérőfényre: Nem lenne célszerűbb egy mozgásérzékelős lámpa az ereszdeszkára? ? De az nem szabályos! Link to comment Megosztás: More sharing options...
szopcsi13 Elküldve Június4, 2012 Megoszt Elküldve Június4, 2012 Éjszaka van értelme? Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Június4, 2012 Megoszt Elküldve Június4, 2012 Éjszaka van értelme? (4) Tompított vagy távolsági fényszóró helyett vagy mellett ködfényszórót, továbbá hátsó helyzetjelző ködlámpát abban az esetben szabad használni, ha a látási viszonyok ezt indokolják." lakott területen is tilos használni Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve Június4, 2012 Megoszt Elküldve Június4, 2012 (edited) On 2012. 06. 04. at 23:08, szopcsi13 írta: On 2012. 06. 04. at 23:43, imy írta: Módosítva Április8, 2016 : DarthVödör Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Június5, 2012 Megoszt Elküldve Június5, 2012 (4) Tompított vagy távolsági fényszóró helyett vagy mellett ködfényszórót, továbbá hátsó helyzetjelző ködlámpát abban az esetben szabad használni, ha a látási viszonyok ezt indokolják." Ebben hol van az hogy nappal tilos használni? Az a helyzet hogy hiába van verőfényes déli napsütés, ha te jobban látsz olyankor ködlámpával, akkor máris indokolják a látási viszonyok. Ha tilos lenne ilyen körülmények között használni, akkor egy rakás mai autót ki lehetne vonni a forgalomból ezzel az indokkal, amelyek az egyik oldali ködfényszórót használják kanyarfényszóróként, kormányelfordításra automatikusan felkapcsolva azt (hogy mást ne mondjak a rendőrségi Ford Focusok ilyenek pl.). Mivel a KÖHÉM rendelet olyat hogy "kanyarfényszóró" nem ismer, így attól hogy az ilyen célt szolgál, még névleg ködfényszóró maradt, és bizony előfordul hogy fényes nappal is bekapcsolódik (ha ég a tompított és eltekered a kormányt menet közben pl.) Én ugyan nappal nem (az sztem is túlzás, a példa szélsőséges volt, de létezik), de verőfényes éjszaka szoktam használni vadveszélyes helyeken mert jobban megvilágítja az út szélét. Hozzáteszem hogy sztem egy jól beállított elülső ködfényszóró nem vakít, a hátsó ködzárófény indokolatlan használatát viszont én is keményen büntetném. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szopcsi13 Elküldve Június5, 2012 Megoszt Elküldve Június5, 2012 Én úgy gondolom, hogy egy nappali tejföl jellegű ködben sokkal hasznosabb a ködlámpa, mint egy hasonló éjszakaiban. A vak sötétben mégiscsak messzebbről feltűnik egy lámpafény mint nappal, legyen bármekkora köd. Ezeket még mindig a "látszani" elv tükrében mondom. És nekem is van egy véleményem azokról, akik hátsó ködzárófénnyel mennek folyamatosan előttem, hogy kifolyjon a szemem! Link to comment Megosztás: More sharing options...
mr. bb Elküldve Június5, 2012 Megoszt Elküldve Június5, 2012 na majd dobok képet milyen a xenon a ködlámpában éjszaka, már fél éve nincs benne a vizsga miatt, de bármikor hadra fogható a trafók még bent vannak a lökös alatt autópályán éjszaka brutál a sima xenon is elég de ködlámpával mindent látni még a néger gyerek tenyerét is látod 1 kmről virítani Link to comment Megosztás: More sharing options...
jamies Elküldve Június5, 2012 Megoszt Elküldve Június5, 2012 sziasztok! ismerőst chevrolet aveo-val 5.000,- helyszíni bírsággal jutalmazták (kb. fél éve), nappal városban használt ködlámpa miatt. (amit a gyerkőc kapcsolt fel még indulás elött állítása szerint, mert játszott az autóban...) Link to comment Megosztás: More sharing options...
camaron Elküldve Június6, 2012 Megoszt Elküldve Június6, 2012 sziasztok! ismerőst chevrolet aveo-val 5.000,- helyszíni bírsággal jutalmazták (kb. fél éve), nappal városban használt ködlámpa miatt. (amit a gyerkőc kapcsolt fel még indulás elött állítása szerint, mert játszott az autóban...) gondolom a műszerfalon a visszajelző meg pont akkor nem működött :) ez kb olyan, amikor vki (általában nők) nappal jönnek veled szemben refivel, mert irányjelzéskor nem vették észre, hogy a kart előre tolták. de az nem tűnik fel nekik, h a műszerfalon vmi kék világít, ami nem szokott. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bombero Elküldve Június6, 2012 Megoszt Elküldve Június6, 2012 ez kb olyan, amikor vki (általában nők) nappal jönnek veled szemben refivel, mert irányjelzéskor nem vették észre, hogy a kart előre tolták. de az nem tűnik fel nekik, h a műszerfalon vmi kék világít, ami nem szokott. :) Hú, hányszor felhívtam én erre a feleségem figyelmét, de még manapság is gyakorta előfordul, hogy ég a kék visszajelző lámpácska. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mr. bb Elküldve Június6, 2012 Megoszt Elküldve Június6, 2012 Hú, hányszor felhívtam én erre a feleségem figyelmét, de még manapság is gyakorta előfordul, hogy ég a kék visszajelző lámpácska. ne is mond ennél már csak az volt a jobb amikor szóltam b.nőmnek hogy nem kéne félreállni. -miért?- mert ég a töltésvisszajelző a harmadik szerelőnél voltunk aki nem akart fogadni de kénytelen volt pont a szerelő háza előtt adta meg magát az aksi kirándulás közben 150km re otthonról . hála az égnek volt csere alkatrésze 1 óra alatt meg is volt 15E/óra jól keresett Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts