gezoli Elküldve Április8, 2012 Megoszt Elküldve Április8, 2012 ECU: A5 gyárilag ez benne van. A13 Féklámpakapcsoló nyitó érintkező (a másik fele gyújtás 12V (F3.38)) A61 Kuplungkapcsoló nyitó érintkezője (a másik fele gyújtás 12V (F3.38)) A62 "A" nyitó érintkező (a másik fele gyújtás 12V (F3.38)) A29 "D" záró érintkező (a másik fele gyújtás 12V (F3.38)) A44 "C" záró érintkező (a másik fele gyújtás 12V (F3.38)) "B" a gyújtás 12V (F3.38) Ha jól értem... Kezdem újra elveszíteni a fonalat, pedig már azt hittem, hogy értem! Mi az a "nyitó érintkező" és mi az a "záró érintkező"? És mit jelent az, hogy a másik fele gyújtás 12V? Ide írok mert elfogyott az 5db hozzászólásom! Valahogy így csináltam meg az Omega intervallumos ablaktörlőkart is. Ti megmondtátok, hogy mit hová kössek. Ez ment is. Az elméleti része az úgy is magas nekem, azzal így nem foglalkoztam. :blink: Köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Április8, 2012 Megoszt Elküldve Április8, 2012 Kezdem újra elveszíteni a fonalat, pedig már azt hittem, hogy értem! Mi az a "nyitó érintkező" és mi az a "záró érintkező"? És mit jelent az, hogy a másik fele gyújtás 12V? szerintem lényegtelen :) oda kösd amiket írtunk mingyá beszerkesztek egy képet a kapcsolóról :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Április8, 2012 Megoszt Elküldve Április8, 2012 Ehhez először nem kell helyzetjelző állásba kapcsolni, Nekem úgy jött le... A kivétel szempontjából nem tudom hogy előrébb van-e vele, de hogy jobban látja a biztosítéktábla hátulját, az biztos. lehet hogy én emlékszek rosszul de az egész egy zárt dobozka ,hogy van rajta luk vagy nyílás arra nem emlékszek de ha van is azon keresztül sok mindent nem tud csinálni a kapcsoló meg szerintem tök mindegy hogy áll :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Április8, 2012 Megoszt Elküldve Április8, 2012 lehet hogy én emlékszek rosszul de az egész egy zárt dobozka ,hogy van rajta luk vagy nyílás arra nem emlékszek de ha van is azon keresztül sok mindent nem tud csinálni a kapcsoló meg szerintem tök mindegy hogy áll :) Nekem itt van a szobában... A jelöléssel ellenkező irányban van a lyuk, ami akkor látható, ha belső világításra (azaz kihúzott állapotra van kapcsolva). Nah oda kell benyomni... A kihúzott állapot a lényeg, a kapcsoló állása pedig mindegy. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Április8, 2012 Megoszt Elküldve Április8, 2012 Nekem itt van a szobában... A jelöléssel ellenkező irányban van a lyuk, ami akkor látható, ha belső világításra (azaz kihúzott állapotra van kapcsolva). Nah oda kell benyomni... A kihúzott állapot a lényeg, a kapcsoló állása pedig mindegy. ezt mondom én is :) a képet most csináltam :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve Április8, 2012 Megoszt Elküldve Április8, 2012 (edited) On 2012. 04. 08. at 14:38, gezoli írta: On 2012. 04. 08. at 13:24, vaszabi79 írta: Módosítva Április8, 2016 : DarthVödör Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Április8, 2012 Megoszt Elküldve Április8, 2012 A13 Féklámpakapcsoló nyitó érintkező (Normál állapotban, 12V, ha rálépsz a fékpedálra, akkor a gyújtás 12V megszakad.) A61 Kuplungkapcsoló nyitó érintkezője (Normál állapotban, 12V, ha rálépsz a kuplungpedálra, akkor a gyújtás 12V megszakad.) A62 "A" nyitó érintkező (Normál állapotban, 12V, ha megnyomod az "O" gombot, akkor a gyújtás 12V megszakad.) A29 "D" záró érintkező (Normál állapotban, 0V, ha megnyomod az "R" gombot, akkor a gyújtás 12V, amíg nyomod.) A44 "C" záró érintkező (Normál állapotban, 0V, ha megnyomod az "I" gombot, akkor a gyújtás 12V, amíg nyomod.) "B" a gyújtás 12V (F3.38) Azért, hogy tudd kipróbálni, mielőtt valamit elkötsz. DarthVödör és Mc-elek! Ez így már számomra is teljesen érthető! Nagyon sokkal tartozom Nektek a tanácsokért! Ígérem ha sikerül az aplikáció meg fogom hálálni! Köszönöm a segítséget és elnézést a sok bárgyu kérdés miatt!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
vaszabi79 Elküldve Április8, 2012 Megoszt Elküldve Április8, 2012 Hú mennyi válasz! Mire jött már megoldottam! Nem a lámpakapcsolót nem tudtam kivenni(az egyszerű), hanem a kapcsoló foglallatát hogy engedjenek a kábelek. De sikerült úgy hogy kivettem a szellőző befúvónyílását. Alul egy csavar felül az elfordítható lamellák mögött 2, így kijön az egész. Visszarakáshoz ügyeskedni kell. De az biztitáblát kivenni horror munka és még ha kinnvan is elég nehéz vele dolgozni, spóroltak a kábelhosszal az opelnál! :-)) A lényeg probléma megoldva!! Köszi mindenkinek! Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve Április8, 2012 Megoszt Elküldve Április8, 2012 (edited) E Módosítva Április8, 2016 : DarthVödör Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Április9, 2012 Megoszt Elküldve Április9, 2012 csak az fránya Z14XEP hiányzik belőle :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Április9, 2012 Megoszt Elküldve Április9, 2012 csak az fránya Z14XEP hiányzik belőle :) Hogy állsz a Z14XEP tempomatjával? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Április9, 2012 Megoszt Elküldve Április9, 2012 Hogy állsz a Z14XEP tempomatjával? ha kész lesz jelzem :) részletek a nyomozás érdekében nem árulhatok el :D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Április9, 2012 Megoszt Elküldve Április9, 2012 az a konkrét hogy Z12XE-be van ... bár senki nem látott még :)... ami biztató hogy ugyan az ECU van abban is mint az 1.4 twp-be... szoftver más rajta a probléma az hogy vannak láb ütközések... Link to comment Megosztás: More sharing options...
GH Elküldve Április9, 2012 Megoszt Elküldve Április9, 2012 weszi mester megcsinálta már ezt nem kell feltalálni a spanyolviaszt :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Április9, 2012 Megoszt Elküldve Április9, 2012 weszi mester megcsinálta már ezt nem kell feltalálni a spanyolviaszt :) T GH igen tudok róla :) de mennyivel jobb ha magadnak csinálod meg .. és megosztod a tudást :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve Április9, 2012 Megoszt Elküldve Április9, 2012 (edited) On 2012. 04. 09. at 9:51, Mc-elek írta: Módosítva Április8, 2016 : DarthVödör Link to comment Megosztás: More sharing options...
GH Elküldve Április9, 2012 Megoszt Elküldve Április9, 2012 T GH igen tudok róla :) de mennyivel jobb ha magadnak csinálod meg .. és megosztod a tudást :) jóvanna, hagylak kibontakozni :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Április9, 2012 Megoszt Elküldve Április9, 2012 Az ECU nem tudja, a románok is megcsinálták, de külön modullal. http://www.clubopel....c.php?p=1325866 Érdekes megoldás. Az elektronikus gázpedál jelét szabályozzák! (és benne van a CC-LED vezérlés) Még ha angolul írnák, de ezt a nyelvet nem ismerem :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
vaszabi79 Elküldve Április9, 2012 Megoszt Elküldve Április9, 2012 Üdv mindenkinek! A hétvégén sikerült abszolválnom a ködlámpa bekötést és az egyéb okosítást! Ezúton köszönöm meg a segítséget Kacsának az ablaktörlő és az index okosításért és a sok segítségért. Na és persze mindenkinek aki jótanácsokkal látott el! Link to comment Megosztás: More sharing options...
szürkeastra Elküldve Április9, 2012 Megoszt Elküldve Április9, 2012 Még ha angolul írnák, de ezt a nyelvet nem ismerem Ha gondolod, megprobálok segíteni Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Április9, 2012 Megoszt Elküldve Április9, 2012 Az ECU nem tudja, a románok is megcsinálták, de külön modullal. http://www.clubopel....c.php?p=1325866 Érdekes megoldás. Az elektronikus gázpedál jelét szabályozzák! (és benne van a CC-LED vezérlés) igen erről is tudok hogy kell hozzá külön egy modul Link to comment Megosztás: More sharing options...
jamies Elküldve Április9, 2012 Megoszt Elküldve Április9, 2012 sziasztok! Az én masínámba is bele lehetne kötni a tempomatot? vagy nem tudja az ECU? /Z12XE/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Április9, 2012 Megoszt Elküldve Április9, 2012 sziasztok! Az én masínámba is bele lehetne kötni a tempomatot? vagy nem tudja az ECU? /Z12XE/ elvileg igen :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
jamies Elküldve Április9, 2012 Megoszt Elküldve Április9, 2012 és az mennyire bonyolult? -kábelezés -kapcsoló a fék illetve kuplungpedálhoz -tempomatos kapcsoló -programozás Dióhéjban ennyi ? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Április9, 2012 Megoszt Elküldve Április9, 2012 és az mennyire bonyolult? -kábelezés -kapcsoló a fék illetve kuplungpedálhoz -tempomatos kapcsoló -programozás Dióhéjban ennyi ? :) igen dióhéjban :) fék kapcsoló az már megvan :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts