furomester71 Elküldve Március1, 2012 Elküldve Március1, 2012 És amikor más gyertya volt benne, akkor is nálad volt a kocsi? Igen,kb. 20000Km-et mentem vele,amikor cseréltem(160000Km)GM gyertyák voltak benne,de h mióta,azt nem tudom.Most,185000 van benne,és a fogyasztás maradt. :D
Gyula519 Elküldve Március1, 2012 Elküldve Március1, 2012 Szia DarthVödör! :icon1: Valóban hibáztam, de mentségemre legyen, hogy éjszaka készült már a rajz. Azóta már kijavítottam, de köszönöm tgabika76-nak az észrevételt. :icon1: Természetesen köszönöm a sarukat, az ötletet. Én is látom a képeimet az oldaladon. Valamint köszönöm, hogy ott is megemlítetted a Komfort Ablaktörlő Elektronikát!
KaCsa007 Elküldve Március1, 2012 Elküldve Március1, 2012 Szia, KaCsa nagyon tetszik ez a megoldás. Hozzá lehet jutni valamilyen formában, ugymond ˝földi halandóknak˝ is, vagy csak ismerősöknek gyártod le? Köszönöm a válaszod Szia szürkeastra! :icon1: Írtam személyest üzenetet neked. Üdv.: KaCsa
grofbandi Elküldve Március2, 2012 Elküldve Március2, 2012 Igen,kb. 20000Km-et mentem vele,amikor cseréltem(160000Km)GM gyertyák voltak benne,de h mióta,azt nem tudom.Most,185000 van benne,és a fogyasztás maradt. :D Nekem előtte is NGK volt benne, a GM olcsó ugyan, de inkább hanyagolom...
Bangyi Elküldve Március2, 2012 Elküldve Március2, 2012 Sziasztok! Központizár távirányítójával kapcsolatban (2001-es G-s Astra) tud valaki segíteni? A képen jelölt kondi sajnos letört. Tud valaki kapcsolási rajzot, vagy valaki nem tudja véletlenül milyen értékű a kondi? https://picasaweb.google.com/114038295447607788213/Nevtelen?authkey=Gv1sRgCP_4uPzWj-HpqgE#5715346282466037954 Előre is kösz a segítséget!
Mc-elek Elküldve Március2, 2012 Elküldve Március2, 2012 http://auto-motor.vatera.hu/alkatresz_felszereles_szemelygepkocsi/autovillamossagi_alkatresz/egyeb/komfort_index_autobahn_blinker_modul_1548788636.html?bk_medium=selfpromo&bk_source=gravity_vatera&bk_campaign=gravity&bk_term=komfort_index_2c_autobahn_blinker_modul&bk_content=listings_big3_bottom&bk_referral=http%3A%2F%2Fwww.vatera.hu%2Flistings%2Findex.php%3Fq%3Dz14xep%26td%3Don%26ob%3D2%26obd%3D2 :)
KaCsa007 Elküldve Március3, 2012 Elküldve Március3, 2012 http://auto-motor.va...b%3D2%26obd%3D2 :) Sziasztok! :icon1: Nem is rossz! De ASTRA G -hez nem is jó!!! Ez a fajta olyan autókhoz jó, aminek külön index villogtató reléje van és az előállított szaggatott jelet aztán az indexkapcsolval lehet hol jobbra, hol balra kapcsolgatni a lámpákra. Olyanokhoz, mint pl. az én IGNIS-em is. (Ez a "régi", hagyományos megoldás.) Az ASTRA G nem ilyen! Ha már Komfort Index, akkor: http://www.kacsa-ignis.hu/komfindel/ Ezt lehet alkalmazni ASTRA G -hez is!
Mc-elek Elküldve Március3, 2012 Elküldve Március3, 2012 én csak úgy beraktam... :), nemtom hogy jó e vagy sem mostanában ez a téma :)
imy Elküldve Március3, 2012 Elküldve Március3, 2012 Kijött a jó idő, nekiállok a ködlámpának, ma bevezetékezem. :)
gezoli Elküldve Március3, 2012 Elküldve Március3, 2012 Kijött a jó idő, nekiállok a ködlámpának, ma bevezetékezem. :) Hajrá Imy! Lélekben veled vagyok! :hiya:
ampervadasz Elküldve Március3, 2012 Elküldve Március3, 2012 Kijött a jó idő, nekiállok a ködlámpának, ma bevezetékezem. :) Apropó ködlámpa: Mi is megcsináltuk sógoromnak még decemberben, akartam is írni róla, meg képet feltenni, csak teljesen kiment a fejemből. Vezeték szempontjából jól emlékeztem, az már benne volt gyárilag, így azzal nekem nem kellett foglalkozni, csak világításkapcsolót cserélni, meg relét betenni. Úgyhogy a feladat inkább a lökhárító kivágására korlátozódott, és azt kell mondjam sajnos az a kis multifunkciós gép amit korábban tárgyaltunk erre a feladatra nem vált be. Túl kicsi, hogy ekkora szakaszokat szépen egyenesen lehessen vele vágni (nekem legalábbis nem nagyon sikerült), és nem is lehet igazán jól hozzáférni vele. A dekopírfűrész viszont bevált. Azzal egész szépen sikerült körbevágni a vonal mellett, csak a sarki íveknél kellett a kisgéppel finomítani. A baj csak az volt, hogy hiába vágtuk szépen vonalnál körbe, nem passzolt a ködlámpa, így sok helyen tágítani, igazítani kellett a kivágáson így nem lett igazán szép a végeredmény. Gondolom ez azért van, mert idővel a lökhárító már minden irányba elvetemedett, mivel még a felfogatási pontok sem passzoltak teljesen pontosan, még így is feszül egy kicsit. Gondolom újabb kocsiknál/lökhárítóknál ez még nem annyira jelentkezik, bár nem tudom ezen mióta lehet rajta ez a lökös, mert valószínű volt már törve az eleje, úgyhogy lehet már nem a gyári van rajta, még az is elképzelhető, hogy valami utángyártott.
ampervadasz Elküldve Március3, 2012 Elküldve Március3, 2012 ... Ha már Komfort Index, akkor: http://www.kacsa-ignis.hu/komfindel/ ... Kicsit off leszek, de az oldaladon levő képeket látva megint felötlött bennem a kérdés, és nem hagy nyugodni :D : Hogy kerül egy Suzukiba GM világítás és kormánykapcsoló? Mi köze a két cégnek egymáshoz? Volt valami közös fejlesztésük, vagy ez most hogy?
Mc-elek Elküldve Március3, 2012 Elküldve Március3, 2012 Kicsit off leszek, de az oldaladon levő képeket látva megint felötlött bennem a kérdés, és nem hagy nyugodni :D : Hogy kerül egy Suzukiba GM világítás és kormánykapcsoló? Mi köze a két cégnek egymáshoz? Volt valami közös fejlesztésük, vagy ez most hogy? tudod :) agila A = wagon r agila B= splash azaz sok opel alkatrész van suzukiba :)
tgabika76 Elküldve Március3, 2012 Elküldve Március3, 2012 Kicsit off leszek, de az oldaladon levő képeket látva megint felötlött bennem a kérdés, és nem hagy nyugodni :D : Hogy kerül egy Suzukiba GM világítás és kormánykapcsoló? Mi köze a két cégnek egymáshoz? Volt valami közös fejlesztésük, vagy ez most hogy? Úgyúgy! Anno a GM bevásárolta magát a Suzukiba, egy időben közös fejlesztések is voltak, lásd Suzuki Splash/Opel Agila, szinte ugyanaz a két autó, de már az előző Agila is nagyban megegyezett a Wagon R+-al. Amennyire tudom azóta a közös munka véget ért, szóval már nem tart az együttműködés. De azonos alkatrészek akkor is kerülhetnek teljesen különböző típusokba, ha amúgy a két márkának semmi köze nincs egymáshoz. Egyszerűen annyi kell hozzá hogy a beszállító (azaz az adott alkatrész gyártója) több márkának is eladja ugyanazt a terméket. Így fordulhatott elő hogy az Astrából és egyéb Opel típusokból ismert elektromos tükörállítás kapcsolója ugyanaz volt egyebek mellett a Lamborghini Diablo utolsó változataiban is, pedig a Lamborghini akkor már az Audi (és így közvetve a VW, az opel legfőbb konkurrense) tulajdonában volt: Íme az ominózus kapcsoló a Lamborghiniben:
imy Elküldve Március3, 2012 Elküldve Március3, 2012 Hajrá Imy! Lélekben veled vagyok! :hiya: Köszönöm! :D Vezetékezés kész, már csak a lökhárítót kell kivágni. Jövő héten megrendelem a ködlámpákat, és a hozzá való cuccokat. Ez a sok vacak kivétele, majd visszaszerelése a hosszadalmas művelet. A km órát kivettem, de be nem bírtam addig tenni, amíg a youtube-on meg nem néztem hogy fordítják ki. :) Jajj, meg a vezetőoldali szellőző kivétele 2 perc, visszatenni meg hosszadalmasabb mire rájöttem, hogy a ki kell fordítani és akkor férek hozzá a csavarokhoz. Másik, ami érdekes, a TID-em meg megbuggyant. Lekapcsoltam a világítást, kihúztam a kulcsot, és világított tovább, majd hozzáértem és összefolyt az egész... Biztosítéka ki-be, és jó lett. Majd beállítottam az időt, és mindent lekapcsoltam, és kb 5 másodpercig világított, és csak utána aludt el... :wacko: Utánna próbálgattam, de nem jött elő... :wacko: Valaki tudja, hogy a H3-as izzóra 6.3-as, vagy 8-as csúszó érintkező megy?
ampervadasz Elküldve Március3, 2012 Elküldve Március3, 2012 MC-elek, tgabika: köszi a felhomályosítást, nekem ez eddig kimaradt, hogy dolgoztak együtt, pláne hogy a GM-nek részesedése van a Suzukiban, de sejtettem hogy valami ilyenről lehet szó. imy: a H3-asra sima 8-as csúszóvég megy rá.
imy Elküldve Március3, 2012 Elküldve Március3, 2012 MC-elek, tgabika: köszi a felhomályosítást, nekem ez eddig kimaradt, hogy dolgoztak együtt, pláne hogy a GM-nek részesedése van a Suzukiban, de sejtettem hogy valami ilyenről lehet szó. imy: a H3-asra sima 8-as csúszóvég megy rá. Köszönöm! Vettem pont 8-ast is, mert úgy rémlett, hogy 6.3 kicsit kicsi lesz.
KaCsa007 Elküldve Március3, 2012 Elküldve Március3, 2012 MC-elek, tgabika: köszi a felhomályosítást, nekem ez eddig kimaradt, hogy dolgoztak együtt, pláne hogy a GM-nek részesedése van a Suzukiban, de sejtettem hogy valami ilyenről lehet szó. imy: a H3-asra sima 8-as csúszóvég megy rá. Szia ampervadasz! :icon1: Többször voltam már Esztergomban, a Magyar Suzuki Zrt.-nél gyárlátogatáson. Nagyon látványos. A DDiS IGNIS-emnek konkrétan OPEL váltója és FIAT Multijet motorja van. Sőt, ott készül a FIAT SEDICI = SX4 is. Elötte ott készült az IGNIS = SUBARU JUSTY is. Az IGNIS-ben sok OPEL kapcsoló és nyomógomb van, még az elektromostükör mozgatógombja is OPEL (GM). KaCsa
balazs777 Elküldve Március4, 2012 Elküldve Március4, 2012 tudja valaki, hogy mennyibe kerül az OPC tükör?
tommirra Elküldve Március4, 2012 Elküldve Március4, 2012 Sziasztok. Valószínüleg meghalt a középkonzoli kijelzőm a kocsiban. Ilyen kijelzőt megvehetem a legközelebbi bontóban "oszt jóvan" vagy van autóspecifikusság és nézni kell valamit, hogy jót vegyek? ja, kumabushi leírása sokat segített a szerelésben. ezúton is köszönet neki.
tgabika76 Elküldve Március4, 2012 Elküldve Március4, 2012 tudja valaki, hogy mennyibe kerül az OPC tükör? Nem akarsz te olyat... (gyári újban legalábbis biztosan nem) A tükör most akciósan 45e, viszont a tartója (tükörháromszög) további 50e Ft. Ja, darabja. Szóval a komplett készlet két oldalra ha fényezni is akarod a tükörházat, akkor bizony ~200e Ft. :blush:
balazs777 Elküldve Március4, 2012 Elküldve Március4, 2012 Nem akarsz te olyat... (gyári újban legalábbis biztosan nem) A tükör most akciósan 45e, viszont a tartója (tükörháromszög) további 50e Ft. Ja, darabja. Szóval a komplett készlet két oldalra ha fényezni is akarod a tükörházat, akkor bizony ~200e Ft. :blush: és mennyi lenne ha normál tükröt raknék rá? tegnap ugyanis egy ügyes sofőr a parkoló autóm tökrét levitte!
tgabika76 Elküldve Március4, 2012 Elküldve Március4, 2012 és mennyi lenne ha normál tükröt raknék rá? tegnap ugyanis egy ügyes sofőr a parkoló autóm tökrét levitte! Gondolom akkor csak egy darab kell. De mi tört össze? Csak tükörház kell, vagy a rajta levő fényezetlen betét illetve a tükörlap is eltört? Illetve ha elektromos a tükröd akkor vajon a motor megúszta-e? (Mert akkor sztem elég a sima tükörház, abba is át lehet rakni az állítómotort, nem kell elektromos)
DarthVödör Elküldve Március4, 2012 Elküldve Március4, 2012 Sziasztok. Valószínüleg meghalt a középkonzoli kijelzőm a kocsiban. Ilyen kijelzőt megvehetem a legközelebbi bontóban "oszt jóvan" vagy van autóspecifikusság és nézni kell valamit, hogy jót vegyek? ja, kumabushi leírása sokat segített a szerelésben. ezúton is köszönet neki. Biztos, hogy meghalt? Sima TID. Szerintem, csak a háttérvilágítása (2 izzó) halt meg. https://sites.google.com/site/opelccled/ledezes/tid
Recommended Posts