Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Extra-felszerelések beépítése utólag + elektromos kérdések

Amusing

Recommended Posts

Milyen kartervédőt ajánlotok 2008-as kocsira?

Találtam használt gyári fémet, de kicsit sokallom a lyukat rajta. Az utángyártottak sokkal zártabbak, de gyengébbek is.

Bár lehet, hogy szellőzést kellene hagyni a motornak.

Motor tisztasága miatt szeretnék ilyenbe befektetni, valamint reménykedek hogy

kicsit zárja is a motorteret és talán hamarabb elérné a motor az üzemi hőmérsékletet.

Gyári:(idézem a márkeszervíz ajánlatát)

A képen láthatóhoz hasonlít a gyári, amik a diesel verziókon voltak

alapfelszerelésben, csak a gyárin van még egy zaj, és hőszigetelő réteg.

Nálunk az ára 136000.-ft bruttó. Van belőle készleten.

A rögzítők 3500.-ft-ba kerülnek.

Van egy fém változat is a gyári kínálatban, aminek az ára 30000,-ft

Után gyártott rieder autónál: 9500Ft. Nekem ez van van.

Megosztás:

Gyári:(idézem a márkeszervíz ajánlatát)

Van egy fém változat is a gyári kínálatban, aminek az ára 30000,-ft

Után gyártott rieder autónál: 9500Ft. Nekem ez van van.

Konkrétan ezt találtam: http://auto-motor.vatera.hu/alkatresz_felszereles_szemelygepkocsi/kulso_autofelszereles/egyeb/opel_astra_g_zafira_a_gyari_fem_kartervedo_1550159045.html

A reider milyen anyagból készül?

Mit vettél észre, motor hamarabb bemelegszik e?

Megosztás:

Konkrétan ezt találtam: http://auto-motor.va...1550159045.html

Ez kartervédő és nem hűtőtakaró. Semmi kimutatható hatása nincs a motor bemelegedésére.

Ha nincs kint farkasordító hideg és mégis lassan melegszik be a motor, akkor a termosztátot kéne megvizslatni.

Megosztás:

Konkrétan ezt találtam: http://auto-motor.va...1550159045.html

Nekem is ilyen gyári fém van mint amit linkeltél. Az oldalamon találsz róla képeket.

Nagyon masszív durva darab. Melegedésre szerintem nincs hatással. A motor fizikai védelmét szolgálja. A hátránya hogy így sokkal hamarabb leér az autó, viszont ha olyan helyen akad el ahol maga a motor is leérne akkor megvédi az biztos. Padkára álláskor lazán megemeli az autót károsodás nélkül.

Megosztás:

Srácok!

Nem tudom szóba került-e már, de ha már ennyire elektronikáztok nem gondoltatok még olyanra, hogy a hátsó ablaktörlővel is foglalkoztok?

Konkrétan arra gondolok, ha az első törlő üzemel és rükvercbe kerül a kocsi, akkor a hátsó automatikusan elkezd törölni. Szaros pözsó partnereken már megvan ez a fícsör, itt meg...

Megosztás:

Srácok!

Nem tudom szóba került-e már, de ha már ennyire elektronikáztok nem gondoltatok még olyanra, hogy a hátsó ablaktörlővel is foglalkoztok?

Konkrétan arra gondolok, ha az első törlő üzemel és rükvercbe kerül a kocsi, akkor a hátsó automatikusan elkezd törölni. Szaros pözsó partnereken már megvan ez a fícsör, itt meg...

Volt már erről szó, igaz jó régen.

Ha kell, akkor csak egy mozdulat jobb kézzel a működtető karon és már meg is van oldva e hatalmas probléma. Akinek ez nehézséget okoz az ássa el magát vagy használja a tükröket.

Persze ez csak az én véleményem, lehet más másképp látja a dolgot.

Megosztás:

Srácok!

Én nem tartom jó megoldásnak. Télen kifejezetten káros a lapátnak és az üvegnek. Még ha az eső esik akkor is csak kb minden 10. tolatásnál kell a hátsó törlő. Télen pedig leolvasztom, inkább ne töröljön. Szerintem.

Megosztás:

Én nem tartom jó megoldásnak. Télen kifejezetten káros a lapátnak és az üvegnek. Még ha az eső esik akkor is csak kb minden 10. tolatásnál kell a hátsó törlő. Télen pedig leolvasztom, inkább ne töröljön. Szerintem.

Ja, kérem! Aki nem Caravant hajt ... az nem tudja, hogy a koszolódáshoz még eső sem kell! :P Elég egy pohárnyi víz az úton.

Megosztás:

Srácok!

Legyen?

Megosztás:

:D Ezek szerint a Caravan ablaka koszolódós. Ezt nem tudtam. De 3/5 ajtósnál nincs értelme.

Én csak nagy ritkán használom.

Különben sem nagyon látok ki a hátsó ablakon, függöny van rajta, ne világítsanak, és ne látsanak be hátulról ;)

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.