imy Elküldve Január13, 2012 Megoszt Elküldve Január13, 2012 tegnap bekerült az autóba a komfort index elektronika + extra kívánságomat is teljesítve . nagyon szépen köszönöm KaCsa007 nek a közreműködést ajánlom minden fórumosnak. nem bonyolult a bekötés ,de nagyon király megoldás megéri bekötni. ja 94 et villog az index egy perc alatt ez fontos a programozásnál Ha jó, akkor most én is küldtem neki mailt. Arra válaszol? http://www.kacsa-ignis.hu/komfindel/ Pályán tényleg jól jönne sávváltáskor. Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve Január13, 2012 Megoszt Elküldve Január13, 2012 tegnap bekerült az autóba a komfort index elektronika + extra kívánságomat is teljesítve . nagyon szépen köszönöm KaCsa007 nek a közreműködést ajánlom minden fórumosnak. nem bonyolult a bekötés ,de nagyon király megoldás megéri bekötni. ja 94 et villog az index egy perc alatt ez fontos a programozásnál A "köszönöm" funkciót is bekötötted? Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Január13, 2012 Megoszt Elküldve Január13, 2012 a szürke az e tükör gomb csatija a fekete a tükörbe megy a fehér pedig a csipogó csati Jól mondod! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Január13, 2012 Megoszt Elküldve Január13, 2012 A "köszönöm" funkciót is bekötötted? DartVödör, ezt nem lehet valahogy kevesebb pénzből kihozni? Én annyira nem vágom már az elektronika tervezést, 10 éve középsuliba nyomattam. Valami időzítős dologgal, pl NE555 és valami tranzisztor vezérel relét megoldással? Olcsóbb lenne, mert ebben ha jól tudom PIC van. Mert valami sima időzítős cucc kijönne viszonylag olcsón, és otthon meg lehetne építeni... (NE 555: 50Ft, egy poti: 100ft, Relé, 1000Ft, kisebb alkatrészek 100Ft, doboz: 500Ft ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Január13, 2012 Megoszt Elküldve Január13, 2012 A stadigabi fajta? Mi volt az extra kívánság? Én is gondolkodom egy ilyenen, csak kevésnek találom a 3 villanást. Szerintem 5 villanás lenne az ideális a kar meghúzása után. Nekem teljesen elég a három villanás, körforgalomnál és sávváltásnál is! Csak egy kicsit lassabb a villogás üteme mint a gyári(folyamatos) működésnél. De nem zavaró! Én ezt raktam be! Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Január13, 2012 Megoszt Elküldve Január13, 2012 Nekem teljesen elég a három villanás, körforgalomnál és sávváltásnál is! Csak egy kicsit lassabb a villogás üteme mint a gyári(folyamatos) működésnél. De nem zavaró! Én ezt raktam be! Ez nagyon kemény. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Január13, 2012 Megoszt Elküldve Január13, 2012 Ez nagyon kemény. :devlish: Ez tényleg az, de megtalálod ott szebb formátumban is! Egyébként nekem mint elektronikai analfabétának, többet segít mint egy normális kapcsolási rajz! :devlish: Szívesen megcsinálnék olyan dolgokat is amin DarthVödör gondolkodik, de nem értek hozzá! Ezt pedig be kell ismerni! :D :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve Január13, 2012 Megoszt Elküldve Január13, 2012 DartVödör, ezt nem lehet valahogy kevesebb pénzből kihozni? Én annyira nem vágom már az elektronika tervezést, 10 éve középsuliba nyomattam. Valami időzítős dologgal, pl NE555 és valami tranzisztor vezérel relét megoldással? Olcsóbb lenne, mert ebben ha jól tudom PIC van. Mert valami sima időzítős cucc kijönne viszonylag olcsón, és otthon meg lehetne építeni... (NE 555: 50Ft, egy poti: 100ft, Relé, 1000Ft, kisebb alkatrészek 100Ft, doboz: 500Ft ) Ehhez, "inteligens" megoldás kell. Ha csak egyszer pöccinted meg, villan 3x. Ha 1 mp időn túl, már nem villan. Ha jobbra pöccintetted, de még nem villogta ki a 3-at, és balra kapcsolod, abbahagyja a jobbra villogást, és balra kezdi elölről. Na ezért nem lehet, egyszerű 555 a kapcsolás lényege. Akkor, inkább vegyél VW99-es relét, minden benne van. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Január13, 2012 Megoszt Elküldve Január13, 2012 Sziasztok! Ti melyiket vennétek? Lökhárító vágáshoz kellene. Most vagyok BP-en, és vennem kellene. http://www.praktikerwebshop.hu/termekek/ak...iion/?id=238163 http://www.praktikerwebshop.hu/termekek/ko...135w/?id=238907 Illetve szerintetek kép alapján melyikhez van kis vágótárcsa? Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Január13, 2012 Megoszt Elküldve Január13, 2012 Sziasztok! Ti melyiket vennétek? Lökhárító vágáshoz kellene. Most vagyok BP-en, és vennem kellene. http://www.praktikerwebshop.hu/termekek/ak...iion/?id=238163 http://www.praktikerwebshop.hu/termekek/ko...135w/?id=238907 Illetve szerintetek kép alapján melyikhez van kis vágótárcsa? Mit akarsz a lökhárítón vágni? :lol: :D Én a másodikat választanám, ez mégis csak hálózatról működik. (Én is hasonlót vettem) Ehhez biztos, hogy van tárcsa. Ott van az alsó sorban a szürke színű. Úgy van megoldva, hogy adnak egy tengelyt és erre kell fölrakni a tárcsát, azért van a közepén a furat. Ha törik (ami biztos mert elég gyenge, elég ha egy kicsit megfeszül /ez tapasztalat/már pattan is el. Szemedre vigyázz!)csak a tárcsát kell cserélni. Az elsőnél is ott van középen a korongok között! Itt is ugyan az a megoldás mint a másodiknál. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Január13, 2012 Megoszt Elküldve Január13, 2012 Mit akarsz a lökhárítón vágni? :lol: :devlish: Én a másodikat választanám, ez mégis csak hálózatról működik. (Én is hasonlót vettem) Ehhez biztos, hogy van tárcsa. Ott van az alsó sorban a szürke színű. Úgy van megoldva, hogy adnak egy tengelyt és erre kell fölrakni a tárcsát, azért van a közepén a furat. Ha törik (ami biztos mert elég gyenge, elég ha egy kicsit megfeszül /ez tapasztalat/már pattan is el. Szemedre vigyázz!)csak a tárcsát kell cserélni. És ehhez tartalékot hol lehet venni? Amit itt találtam, az ugyanannyi, mint a vágógép. :D Akkor veszek inkább még egyet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Január13, 2012 Megoszt Elküldve Január13, 2012 És ehhez tartalékot hol lehet venni? Amit itt találtam, az ugyanannyi, mint a vágógép. :lol: Akkor veszek inkább még egyet. Nézz szét a Vaterán. Én ott láttam. Biztos, hogy el fogod használni a korongokat mire kivágod mind a két ablakot. Nekem talán 2db maradt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mr. bb Elküldve Január13, 2012 Megoszt Elküldve Január13, 2012 Ha jó, akkor most én is küldtem neki mailt. Arra válaszol? http://www.kacsa-ignis.hu/komfindel/ Pályán tényleg jól jönne sávváltáskor. válaszolni fog Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Január13, 2012 Megoszt Elküldve Január13, 2012 Nézz szét a Vaterán. Én ott láttam. Biztos, hogy el fogod használni a korongokat mire kivágod mind a két ablakot. Nekem talán 2db maradt. Mire kerestél ott rá? Nem akarok sokat keresni, holnap vizsga. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
ampervadasz Elküldve Január13, 2012 Megoszt Elküldve Január13, 2012 És ehhez tartalékot hol lehet venni? Amit itt találtam, az ugyanannyi, mint a vágógép. :lol: Akkor veszek inkább még egyet. Én nagyáruházban találtam hozzá ilyen szettet csomó szerszám van hozzá fillérekért gyakorlatilag, nem tudom te mit néztél. Kis gyakorlat és megszokás kérdése egyébként a dolog, elejében én is elég sokat eltördeltem a vágókorongból, de ha megszokja az ember, akkor tudod úgy használni hogy ne feszüljön be, és töredezzen el. Műanyagba én már nem szoktam beletörni, gyakorlat és kézügyesség kérdése. Link to comment Megosztás: More sharing options...
KaCsa007 Elküldve Január13, 2012 Megoszt Elküldve Január13, 2012 Nekem teljesen elég a három villanás, körforgalomnál és sávváltásnál is! Csak egy kicsit lassabb a villogás üteme mint a gyári(folyamatos) működésnél. De nem zavaró! Én ezt raktam be! Sziasztok! Engedjétek meg, hogy bemutatkozzak: Csabának hívnak. A neten, ha rákerestek a KaCsa és Ignis szavak kombinációjára az első találati oldalon szinte csak engem lehet megtalálni. SUZUKI IGNIS-em van DDiS. Anno kérdés volt a Suzuki Klubok Egyesületében ( ske.hu )a Komfort Index. Nekiálltam és talán a negyedik nekifutás sikerrel járt. Azóta persz már sok Suzuki tulajdonos mondhatja magáénak eme elektronikát. Aztán egyre többen megkerestek, mert látták az oldalamon is. Készült már ilyen Komfort Index elektronika IGNIS-hez, SWIFT-hez, SX4-hez, SPLASH-hez, OCTAVIA-hoz, TOYOTA RAV4-hez, CELICA GTI 2005-höz, stb. Aztán megkeresett DarthVödör, hogy neki is kellene egy ilyen Komfort Index elektronika, meg egy Tanítható Ablaktörlő elektronika is. Kicsit agyaltam ismét és elkészült az OPEL ASTRA G-hez is. Most még fejlesztés alatt van egy másik változat is, ami kisebb és olcsóbb is lesz ezáltal. A régi elektronika, ami DarthVödörnek is lapul az Astrába, valamint tegnap este óta mr. bb-nek is, ezt az elektronikát az Suzukisoknak 5000.- forintért csináltam. Annyival többet tud mint álltalába az ilyen elektronikák, hogy van egy "megköszönő gomb", ami mr. bb-nél a gomb megnyomása után csinál egy jobbra-balra-jobbra indexelést is. Az eredeti verziómnál háromszor felvillantja mindkét oldali indexlámpákat, aztán abbahagyja a villogást. Vagy ha egy másodpercig folyamatosan nyomom a gombot, majd elengedem, akkor folyamatosan villog mindkét oldalon az index, mint akkor mikor megy a vészjelző. Ez egészen addig megy, míg kettő másodpercig megnem nyomom a gombot. Ekkor abbamarad a villogás. Mivel PIC (Mikrokontroller van benne, szinte mindenre meg lehet tanítani, akár 5 indexelésre a 3 helyett. Konkrétan nekem 4 van beállítva rajta. Itt Budapesten, ahol lakom kell szerintem a 4 villanás sávváltáskor, de persze szabadon választott a villanások száma. "Röviden" ennyi! Ha van esetleg kérdés szívesen válaszolok! Üdv.: KaCsa Link to comment Megosztás: More sharing options...
ampervadasz Elküldve Január13, 2012 Megoszt Elküldve Január13, 2012 Ja, és én is a másodikat választanám ha nincs különösebb ok arra, hogy vezeték nélküli legyen, mert ilyen olcsó cuccoknak nagyon ócska az akksija, hamar meg szokott dögleni, cseredarabot meg természetesen nem lehet hozzá kapni. Meg gondolom az azért gyengébb is. Nekem is hasonló van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Január13, 2012 Megoszt Elküldve Január13, 2012 Én nagyáruházban találtam hozzá ilyen szettet csomó szerszám van hozzá fillérekért gyakorlatilag, nem tudom te mit néztél. Kis gyakorlat és megszokás kérdése egyébként a dolog, elejében én is elég sokat eltördeltem a vágókorongból, de ha megszokja az ember, akkor tudod úgy használni hogy ne feszüljön be, és töredezzen el. Műanyagba én már nem szoktam beletörni, gyakorlat és kézügyesség kérdése. 6e-ért találtam, link feljebb, ez olcsó. Vagy ennél is? Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Január13, 2012 Megoszt Elküldve Január13, 2012 Mire kerestél ott rá? Nem akarok sokat keresni, holnap vizsga. :lol: Pl. ez vagy ez és ez is Link to comment Megosztás: More sharing options...
ampervadasz Elküldve Január13, 2012 Megoszt Elküldve Január13, 2012 6e-ért találtam, link feljebb, ez olcsó. Vagy ennél is? Ja, lehet félreérthető voltam, én a tartalék korongokra meg egyéb szerszámokra értettem, szoktam látni nagyáruházakban is pár száz forintokért szettben. Biztos találni sokkal komolyabbakat drágábban komolyabb munkákhoz, de ilyen barkács célra ezek is tökéletesek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
KaCsa007 Elküldve Január13, 2012 Megoszt Elküldve Január13, 2012 A "köszönöm" funkciót is bekötötted? Szia DarthVödör! :rolleyes: Igen, az is bent van neki, csak egy gombot rak még valahova, mivel neki mindkét kapcsoló (index és ablaktörlő) vége foglalt. Azt kérte mr. bb, hogy jobb-bal-jobb -os köszönés legyen neki. Az is van neki. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Highstore Elküldve Január13, 2012 Megoszt Elküldve Január13, 2012 Hogy lehet az ajtóban levő kábelkorbács végén elhelyezett ajtó csatlakozó dugó "nagy kerek fekete" szakszerűen kibontani belőle a kábeleket hogy a kis fém villák megmaradjanak rajta. Sajnos két kábel korbácsból kell csinálnom egyet. 1 - légzsák, spekaker, csipogó, El tükör 2 - elektr. ablak, spekaer csipogó, centrál Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve Január13, 2012 Megoszt Elküldve Január13, 2012 Szia DarthVödör! :rolleyes: Igen, az is bent van neki, csak egy gombot rak még valahova, mivel neki mindkét kapcsoló (index és ablaktörlő) vége foglalt. Azt kérte mr. bb, hogy jobb-bal-jobb -os köszönés legyen neki. Az is van neki. Szia KaCsa007! Küldtem egy pár Astrást, és a weboldalad is reklámoztam... :huh: Remélem nem gond. Az index, és az ablaktörlő is nagyon jól működik! Gratulálok hozzá! Ismerkedtem a PASRSIC-kal, de nekem a FLOWCODE jobban bejött, és még magyarul is tud... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Január13, 2012 Megoszt Elküldve Január13, 2012 Hogy lehet az ajtóban levő kábelkorbács végén elhelyezett ajtó csatlakozó dugó "nagy kerek fekete" szakszerűen kibontani belőle a kábeleket hogy a kis fém villák megmaradjanak rajta. Sajnos két kábel korbácsból kell csinálnom egyet. 1 - légzsák, spekaker, csipogó, El tükör 2 - elektr. ablak, spekaer csipogó, centrál pinezni akarod a csatlakozót? széthúz a csatit .. kell egy vékony csavarhúzó fogod látni miket kell kipatítani Link to comment Megosztás: More sharing options...
AtiZafi Elküldve Január13, 2012 Megoszt Elküldve Január13, 2012 Emberek! Ki szeretném szedni az első ülést ülésfűtés beszerelése miatt. Mivel sosem csináltam még, valószínűleg időben el fog húzódni. Elsőként a jobb oldalival kezdeném, hogy a bal oldali rutinosabban menjen már. Kérdésem az lenne, hogy mi van akkor, ha pl a jobb első ülés nélkül járok-kelek az autóval. Gondolok itt az övfeszítő, és a oldallégzsák hiányára. Szerintem csak légzsákrendszer hibakód lesz, mintha kontakt-hiba lenne, amit ha kész van a járgány törlök. De azért nyugtasson vagy cáfoljon meg valaki légyszi nehogy hülyeséget csináljak. Köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts