Gery Elküldve Január8, 2012 Megoszt Elküldve Január8, 2012 Üdv hétvégén lebontottam a hátsó ajtó kárpitokat, az lenne a kérdésem, hogy a fényképen pirossal jelölt csatlakozok mi célt szolgálnak ? Hi! A kétpólusú a csipogó, a négypólusú pedig az ablakemelő csatija. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ampervadasz Elküldve Január8, 2012 Megoszt Elküldve Január8, 2012 Hi! A kétpólusú a csipogó, a négypólusú pedig az ablakemelő csatija. A fehér csatlakozós az nem inkább az ablakemelő nyomógomb csatija (a fekete meg a motoré)? Nem tudom, én még nem szedtem szét csak kérdezem, mert a helye alapján, meg képről én úgy látom, hogy abba 3 vezetkék megy. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Január9, 2012 Megoszt Elküldve Január9, 2012 fehér csati hangszóró (csipogó ) fekete ablakemelő kapcsoló csati Link to comment Megosztás: More sharing options...
Highstore Elküldve Január9, 2012 Megoszt Elküldve Január9, 2012 fehér csati hangszóró (csipogó ) fekete ablakemelő kapcsoló csati Tehàt ha berakok egy csipogot akkor az automatikusan szolni fog Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Január9, 2012 Megoszt Elküldve Január9, 2012 Tehàt ha berakok egy csipogot akkor az automatikusan szolni fog valszeg igen Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Január9, 2012 Megoszt Elküldve Január9, 2012 rendben,köszi! Csináltam képeket, de nem lett az igazi. Majd újra próbálom! Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Január9, 2012 Megoszt Elküldve Január9, 2012 Csináltam képeket, de nem lett az igazi. Majd újra próbálom! Zoli ezzel milyen jó lehet kivágni a ködlámpát. Cégnél van ilyen, csak akksis, karbantartóknál, játszottam is vele szépen lehet vele vágni. :lol: Valami nem bosch kellene, mert annak húzós az ára. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Január9, 2012 Megoszt Elküldve Január9, 2012 Zoli ezzel milyen jó lehet kivágni a ködlámpát. Cégnél van ilyen, csak akksis, karbantartóknál, játszottam is vele szépen lehet vele vágni. :devlish: Valami nem bosch kellene, mert annak húzós az ára. ez nem bosch :lol: http://epitkezes-otthon.vatera.hu/barkacs_...1533180371.html de jobb is :icon13: ződ bosch csak a gyereknek jáccani :D :devlish: Link to comment Megosztás: More sharing options...
balazs777 Elküldve Január9, 2012 Megoszt Elküldve Január9, 2012 Az enyémbe utólagosan benne van :devlish: :D (by Wessz) egyébként "TC" (egyébként bizonyos motorelektronika is feltétele, ami úgy tudom az 1.4 ben nincs meg... :lol: a tiéd milyen mocis?) és mi kellett hozzá? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Január9, 2012 Megoszt Elküldve Január9, 2012 és mi kellett hozzá? asszem más a az abs vezérlő is .. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Január9, 2012 Megoszt Elküldve Január9, 2012 ez nem bosch :D http://epitkezes-otthon.vatera.hu/barkacs_...1533180371.html de jobb is :icon13: ződ bosch csak a gyereknek jáccani :devlish: :devlish: Nekem nincs bajom a Boschokkal, a cégnél sok barkácsgép van, karbantartás nyúzza, üti vágja, és mindegyik még megy. Tönkre egy sem ment, csak vagy széttört, vagy eltűnt... Használtan drága amit linkeltél. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Január9, 2012 Megoszt Elküldve Január9, 2012 Nekem nincs bajom a Boschokkal, a cégnél sok barkácsgép van, karbantartás nyúzza, üti vágja, és mindegyik még megy. Tönkre egy sem ment, csak vagy széttört, vagy eltűnt... Használtan drága amit linkeltél. :lol: jóvan na :D szívom a véred :devlish: Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Január10, 2012 Megoszt Elküldve Január10, 2012 Zoli ezzel milyen jó lehet kivágni a ködlámpát. Cégnél van ilyen, csak akksis, karbantartóknál, játszottam is vele szépen lehet vele vágni. :D Valami nem bosch kellene, mert annak húzós az ára. Nekem már nem kell bi-bi! :lol: Én nem tudnék ennyit várni mint Te. Sokkal izgágább vagyok. De teljesen igazad van, hogy megvárod a jó időt. Majd megfagytam a garázsban amikor az enyémet csináltam, de hát én ilyen türelmetlen vagyok. Egy gondom van csak, nem tudtam még pontosan beállítani a lámpát. Tisztában vagyok a paraméterekkel, de akkor sem. Nem találtam még egy olyan sík felületet ahol lenne egy házfal vagy valami, amin a vetítési képet jól lehet látni. Így csak exhasra van belőve. Az viszont tény, hogy jobban lehet látni az út szélét, főleg az OSRAM Night Breaker Plus +90% izzókkal. Arra leszek csak kíváncsi, hogy az izzók meddig fogják bírni?! Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Január10, 2012 Megoszt Elküldve Január10, 2012 Nekem már nem kell bi-bi! :lol: Én nem tudnék ennyit várni mint Te. Sokkal izgágább vagyok. De teljesen igazad van, hogy megvárod a jó időt. Majd megfagytam a garázsban amikor az enyémet csináltam, de hát én ilyen türelmetlen vagyok. Egy gondom van csak, nem tudtam még pontosan beállítani a lámpát. Tisztában vagyok a paraméterekkel, de akkor sem. Nem találtam még egy olyan sík felületet ahol lenne egy házfal vagy valami, amin a vetítési képet jól lehet látni. Így csak exhasra van belőve. Az viszont tény, hogy jobban lehet látni az út szélét, főleg az OSRAM Night Breaker Plus +90% izzókkal. Arra leszek csak kíváncsi, hogy az izzók meddig fogják bírni?! Nem lehet beállítani, a tompított fényt vizsgáló műszer segítségével? Nekem még a kábelezés is kell. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve Január10, 2012 Megoszt Elküldve Január10, 2012 A hűtővíz elfolyása miatt, gonoltam csinálok, egy vízszint érzékelőt. A kuplung, és a fék folyadékot is, és a mosó vízszintet is kellene figyelni. Mivel lehetne, kijelezni? Ez akár egy körkérdés is lehetne... Ki, mivel, és hol jelezné ki, hogy valamelyik folyadék fogytán van? Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve Január10, 2012 Megoszt Elküldve Január10, 2012 Az üzemanyag kapacitív elvű méréset, tavaszra terveztem, de lehet, hogy csúszik a folyadék szint ellenőrzések miatt. Mi ez a kapacitív elű mérés? Gyárilag, az autókban, egy egyszerű úszó van. Ennek a magassága határozza meg a csúszka (potencióméter) állását. Ha ezt mérjük, (feszültség) egy NEM lineáris értéket kapunk. Azt jelenti, hogy a tele, a háromnegyed, a fél, a negyed, és az üres, csak tájékoztató jellegű adat!!! Ami függ attól hogy lajtő, emelkedőn, jobbra, vagy balra dől az autó. Az úszó, akkor lenne, a legpontossabb, ha a tank közepén lenne, a tengelye. Általában a tank tetelyén helyezik el. Az úszó, egy körívet, (köcikket) ír le, ebből adódik, a másik mérési hiba. A kapacitív mérés NEM úszóval van megoldva. Egy, illetve két szonda merül a folyadékba. A két szonda között, a folyadék a dielektrum, vagyis a két szonda között kapacitást lehet mérni! (egy szonda, a másik a test) Ennek a módszernek, hatására, 1%-os pontossággal ki lehet jelezni, a folyadák mennyiségét!!! Jelen esetben, 50 L.es tank, 1%=0,5 L pontosság! De ezt majd később... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hegyi Elküldve Január10, 2012 Megoszt Elküldve Január10, 2012 A hűtővíz elfolyása miatt, gonoltam csinálok, egy vízszint érzékelőt. A kuplung, és a fék folyadékot is, és a mosó vízszintet is kellene figyelni. Mivel lehetne, kijelezni? Ez akár egy körkérdés is lehetne... Ki, mivel, és hol jelezné ki, hogy valamelyik folyadék fogytán van? Hali DarthVödör! A mosó vízszintet pl lehetne hasonlóval jelezni mint 1 akku fesz mérő. 4 LED függőlegesen. A felső az 1 zöld a következő kettő sárga az utolsó meg piros. Esetleg 1 RGB LED de ez bonyolultabb elvileg. A hamutartó tökéletes hely ilyen dolgoknak feltéve ha nincs használatban. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Január10, 2012 Megoszt Elküldve Január10, 2012 Hali DarthVödör! A mosó vízszintet pl lehetne hasonlóval jelezni mint 1 akku fesz mérő. 4 LED függőlegesen. A felső az 1 zöld a következő kettő sárga az utolsó meg piros. Esetleg 1 RGB LED de ez bonyolultabb elvileg. A hamutartó tökéletes hely ilyen dolgoknak feltéve ha nincs használatban. Ahhoz valami szintmérő kell. Az RGB vagy a vizszintes LED kijelzés, csak megoldás kérdése. (egyszerű logikai áramkör a kijelzés utolsó fázisa) Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve Január10, 2012 Megoszt Elküldve Január10, 2012 Lehet, hogy pontatlanul írtam. A folyadékok minimális szintjét figyelni, és nem a mennyiségét akarom kijelezni. A műszerek között vannak még üres ikonok... csak az ikont kellene megváltoztatni... vagy... A hűtőrendszer ikon villogtatva, a hűtővíz hiánya. A kézifék ikon villogtatva, a fékfolyadék hiánya. Már csak mosóval vagyok tanácstalan. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Január10, 2012 Megoszt Elküldve Január10, 2012 Lehet, hogy pontatlanul írtam. A folyadékok minimális szintjét figyelni, és nem a mennyiségét akarom kijelezni. A műszerek között vannak még üres ikonok... csak az ikont kellene megváltoztatni... vagy... A hűtőrendszer ikon villogtatva, a hűtővíz hiánya. A kézifék ikon villogtatva, a fékfolyadék hiánya. Már csak mosóval vagyok tanácstalan. Alapból benne van? Nincs bekötve? Mi lenne a funkciója? Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Robi_ Elküldve Január10, 2012 Megoszt Elküldve Január10, 2012 Lehet, hogy pontatlanul írtam. A folyadékok minimális szintjét figyelni, és nem a mennyiségét akarom kijelezni. A műszerek között vannak még üres ikonok... csak az ikont kellene megváltoztatni... vagy... A hűtőrendszer ikon villogtatva, a hűtővíz hiánya. A kézifék ikon villogtatva, a fékfolyadék hiánya. Már csak mosóval vagyok tanácstalan. Szerintem meg a legjobb az lenne ha tudnánk a TID I2C bus paraméterezését. És akkor oda ki lehetne iratni ezeket+jó lenne ha már opel 16V abbahagyta az utólagos BC-t építeni vmi hasonlót. Szerintem ha már ennyire belemélyedünk akkor ne az egyszerűség legyen a mérvadó, hanem a jól használhatóság. És még a végén ha összejön full hasonló lesz a gyári BC hez mert az is középre irja ki a nyűgjét. Lehetne mondjuk olyan hogy alapból lehetne választani hogy dátum fogyasztás megtehető km a tankban lévő üzemanyaggal stb ha meg van vmi nyűg akkor meg mondjuk LO_FUEL, LO_COOLW, LO_WASHW, HI_TEMP, LO_BATT Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stofl Elküldve Január11, 2012 Megoszt Elküldve Január11, 2012 Szerintem meg a legjobb az lenne ha tudnánk a TID I2C bus paraméterezését. És akkor oda ki lehetne iratni ezeket+jó lenne ha már opel 16V abbahagyta az utólagos BC-t építeni vmi hasonlót. Szerintem ha már ennyire belemélyedünk akkor ne az egyszerűség legyen a mérvadó, hanem a jól használhatóság. És még a végén ha összejön full hasonló lesz a gyári BC hez mert az is középre irja ki a nyűgjét. Lehetne mondjuk olyan hogy alapból lehetne választani hogy dátum fogyasztás megtehető km a tankban lévő üzemanyaggal stb ha meg van vmi nyűg akkor meg mondjuk LO_FUEL, LO_COOLW, LO_WASHW, HI_TEMP, LO_BATT Hú, huzzatok bele! Sok sikert! Én nagyon várom az okosságokat! Szerintem opel 16V-hez hasonlóan sok vevőt találna az aki kiépítene egy ilyen cuccot! Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve Január11, 2012 Megoszt Elküldve Január11, 2012 Alapból benne van? Nincs bekötve? Mi lenne a funkciója? Alapból benne van, de annak az a funkciója, hogy leteszteli, hűtőrendszert (klíma). Nyomáskapcsolók, ventillátorok, érzékelők. Ha hiba van, folyamatosan világít. Ezért lehetne, villogtatva megkülöböztetni, hogy csak folyadék hiánya van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve Január11, 2012 Megoszt Elküldve Január11, 2012 Szerintem meg a legjobb az lenne ha tudnánk a TID I2C bus paraméterezését. És akkor oda ki lehetne iratni ezeket+jó lenne ha már opel 16V abbahagyta az utólagos BC-t építeni vmi hasonlót. Szerintem ha már ennyire belemélyedünk akkor ne az egyszerűség legyen a mérvadó, hanem a jól használhatóság. És még a végén ha összejön full hasonló lesz a gyári BC hez mert az is középre irja ki a nyűgjét. Lehetne mondjuk olyan hogy alapból lehetne választani hogy dátum fogyasztás megtehető km a tankban lévő üzemanyaggal stb ha meg van vmi nyűg akkor meg mondjuk LO_FUEL, LO_COOLW, LO_WASHW, HI_TEMP, LO_BATT Javítottam már sok I2C-s készüléket, de a programozásba sosem mélyedtem el. Sajnos, úgy tűnik, opel16v abbahagyta az utólagos BC fejlesztészét... Forráskód ismeretében lehetne BC-t építeni. De el kell dönteni, hogy melyik egyszerűbb, olcsóbb. Ezért gondoltam, a már meglévő ikonokra. (és mindenki megtudná csinálni magának) Link to comment Megosztás: More sharing options...
dionaea Elküldve Január11, 2012 Megoszt Elküldve Január11, 2012 jóvan na :lol: szívom a véred :D Nekem március óta van meg a nightbreaker. kollégám aki régen mindig égette a lámpát azt mondta 15e km-t birt. Mivel nekem drl van fent igy csak akkor kapcsolom fel ha muszáj, azóta kb 20e km t mentem és még jó. Amúgy nekem a fein multimaster van és nagyon jó igaz a kiegészitők arany árban vannak nekem a fullos készlet van és tényleg hibátlan. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts