mr. bb Elküldve December29, 2011 Megoszt Elküldve December29, 2011 Ma megváltam a gyári akksimtól 9 évet bírt. Reggel tölteni kellett újra úgy, hogy az autó garázsban áll. :D Banner Starting Bull-t 55Ah vettem 17.500ft-ért 450A az indító árama. 2 év garral. Ennél olcsóbban csak a neten találtam volna. Az eladó azt mondta, hogy annyit nem fog bírni mint a gyári akksim! nálam ugyan ez volt a helyzet gyári 9 év most banner van benne ugyan ez csak más méret állandó csillaggarázs 3éve a mostani téllel, még bírja nem mondom 100%osnak párszor sikerült lemeríteni de mindig a kocsi töltötte fel :lol: a folyadékszintjét olyan 3havonta nemárt majd megnézni az összes cellának amúgy gond nem sok vele Link to comment Megosztás: More sharing options...
Konkesz Elküldve December29, 2011 Megoszt Elküldve December29, 2011 nálam ugyan ez volt a helyzet gyári 9 év most banner van benne ugyan ez csak más méret állandó csillaggarázs 3éve a mostani téllel, még bírja nem mondom 100%osnak párszor sikerült lemeríteni de mindig a kocsi töltötte fel :lol: a folyadékszintjét olyan 3havonta nemárt majd megnézni az összes cellának amúgy gond nem sok vele Ha már akksi téma: nekem is még a gyári van, ami 4.5 éves VARTA. A folyadékszintet néztem múltkor, de nem tudtam kisilabizálni, hogy hol áll a szint, vagy méginkább hol kellene állnia. Egyáltalán kell-e utánatölteni egy kis naftát vagy az már felesleges lenne? Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve December29, 2011 Megoszt Elküldve December29, 2011 Valaki, utólag, bekábelezte már, a ködlámpa vezetékét? Már csak egy pontos leírás hiányzik! https://sites.google.com/site/opelccled/koedlampa-beepitese Link to comment Megosztás: More sharing options...
harmlevi Elküldve December29, 2011 Megoszt Elküldve December29, 2011 Kinek milyen típusú akkumulátora van, mi vált be és mi nem, mit ajánlotok? Konkrétan kinéztem 2 fajtát a közeli boltban vagy-vagy alapon egyik "budget" kategóriás magyar (LINK->) Jász-plasztik a másik drágább /és talán minőségibb is/ Bosch... De ha valami mást ajánlotok az is jó:lol:! A gyárit feleslegesen drágábbnak tartom, sőt nálam szivárgott is, bár gondolom egyéni probléma volt... Az autó egész évben fedett helyen, de kint parkol, a gyáriakon felül elektromos fogyasztó nincs (erősítő-mélyláda stb.)! Köszi! :D Szerk.: Ígérem legközelebb kicsit visszaolvasok:D, de attól még örülök a válaszoknak:)! Link to comment Megosztás: More sharing options...
killermedve Elküldve December29, 2011 Megoszt Elküldve December29, 2011 Kinek milyen típusú akkumulátora van, mi vált be és mi nem, mit ajánlotok? Konkrétan kinéztem 2 fajtát a közeli boltban vagy-vagy alapon egyik "budget" kategóriás magyar (LINK->) Jász-plasztik a másik drágább /és talán minőségibb is/ Bosch... De ha valami mást ajánlotok az is jó:D! A gyárit feleslegesen drágábbnak tartom, sőt nálam szivárgott is, bár gondolom egyéni probléma volt... Az autó egész évben fedett helyen, de kint parkol, a gyáriakon felül elektromos fogyasztó nincs (erősítő-mélyláda stb.)! Köszi! :devlish: Szerk.: Ígérem legközelebb kicsit visszaolvasok:D, de attól még örülök a válaszoknak:)! hy nekem beszart a régi banner volt 55ah-rás,elöször ezt néztem. http://forex.hu/webshop.html?page=shop.pro...category_id=369 én sokat használom rövidtávon föleg városban, az aksisboltban kérdeztem ezt ájánlották. ezt vettem meg: http://www.akkumulatoraruhaz.hu/Electric-P...r-12V-72Ah.html jo áron volt és a sok rövidtávot jobban birja a 72ah-ás, 2 év garival! a exide árán veszek kettő olcsobbat :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
szopcsi13 Elküldve December29, 2011 Megoszt Elküldve December29, 2011 Kinek milyen típusú akkumulátora van, mi vált be és mi nem, mit ajánlotok? Konkrétan kinéztem 2 fajtát a közeli boltban vagy-vagy alapon egyik "budget" kategóriás magyar (LINK->) Jász-plasztik a másik drágább /és talán minőségibb is/ Bosch... De ha valami mást ajánlotok az is jó:lol:! A gyárit feleslegesen drágábbnak tartom, sőt nálam szivárgott is, bár gondolom egyéni probléma volt... Az autó egész évben fedett helyen, de kint parkol, a gyáriakon felül elektromos fogyasztó nincs (erősítő-mélyláda stb.)! Köszi! :D Szerk.: Ígérem legközelebb kicsit visszaolvasok:D, de attól még örülök a válaszoknak:)! Nekem Jász-Akku van. Pár év alatt vettem már vagy 10-et, de mindig más autóba! (családba, havernak, ismerősnek, ladába, opelbe, mindenbe...) Még soha sem volt baj egyikkel sem. Asszem haver ladájában van legrégebben, vagy 5 éve. De nekem is ottankörül volt, mikor eladtam az autót. Viszonylag jó áron lehet venni, és teszi a dolgát. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve December29, 2011 Megoszt Elküldve December29, 2011 Valaki, utólag, bekábelezte már, a ködlámpa vezetékét? Már csak egy pontos leírás hiányzik! https://sites.google.com/site/opelccled/koedlampa-beepitese majd jelentkezem :lol: elméletben már megvan :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
harmlevi Elküldve December29, 2011 Megoszt Elküldve December29, 2011 hy nekem beszart a régi banner volt 55ah-rás,elöször ezt néztem. http://forex.hu/webshop.html?page=shop.pro...category_id=369 én sokat használom rövidtávon föleg városban, az aksisboltban kérdeztem ezt ájánlották. ezt vettem meg: http://www.akkumulatoraruhaz.hu/Electric-P...r-12V-72Ah.html jo áron volt és a sok rövidtávot jobban birja a 72ah-ás, 2 év garival! a exide árán veszek kettő olcsobbat :lol: Nekem Jász-Akku van. Pár év alatt vettem már vagy 10-et, de mindig más autóba! (családba, havernak, ismerősnek, ladába, opelbe, mindenbe...) Még soha sem volt baj egyikkel sem. Asszem haver ladájában van legrégebben, vagy 5 éve. De nekem is ottankörül volt, mikor eladtam az autót. Viszonylag jó áron lehet venni, és teszi a dolgát. Köszönöm a válaszokat:)! Kettőből ketten ajánlottátok, plusz a boltos sem akart a Bosch-ra rábeszélni, sőt inkább ezt dicsérte, hogy neki mind2 autójában bevált, Bosch-al meg pont volt problémája...:D Ennyi nekem elég, ilyet veszek, legalább támogatom a Magyar dolgozókat:)! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tomika86 Elküldve December29, 2011 Megoszt Elküldve December29, 2011 sziasztok :lol: a bal oldali elektromos tükröm megadta magát és csak jobbra-balra mindkét végpontig elmozdul,illetve fel és le irányba is teker a motor,viszont a tükör olyankor nem mozdul ellenben kis érintésre is mozdítható...szerintem a fülek vagy kapcsok törhettek róla le... szerintetek lehet csak magát a belső részt cserélni,vagy kuka és teljes tükör kell?? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve December29, 2011 Megoszt Elküldve December29, 2011 Valaki, utólag, bekábelezte már, a ködlámpa vezetékét? Már csak egy pontos leírás hiányzik! https://sites.google.com/site/opelccled/koedlampa-beepitese Én majd tavasszal vezetékelem be. A ködlámpák magasságának beállítására nincs valami szabvány, mint a tompítottra? Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve December29, 2011 Megoszt Elküldve December29, 2011 sziasztok :lol: a bal oldali elektromos tükröm megadta magát és csak jobbra-balra mindkét végpontig elmozdul,illetve fel és le irányba is teker a motor,viszont a tükör olyankor nem mozdul ellenben kis érintésre is mozdítható...szerintem a fülek vagy kapcsok törhettek róla le... szerintetek lehet csak magát a belső részt cserélni,vagy kuka és teljes tükör kell?? :D Szia! Először is, ki kell deríteni, mi a hiba. Sajnos, csak a tükör leszedéssel tudod meg. Tükröt kapsz a Folkmannál. (fűthető tükörlap kb 2000) Csak a fül tört le, vagy nagyobb a baj. 90% hogy csak a tükör hátulja engedett el. Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve December29, 2011 Megoszt Elküldve December29, 2011 Én majd tavasszal vezetékelem be. A ködlámpák magasságának beállítására nincs valami szabvány, mint a tompítottra? OK. Annyian írták, hogy bekötik, de nincs pontos "menetrend". Ne vakítsa, a szembe jövőket. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tomika86 Elküldve December29, 2011 Megoszt Elküldve December29, 2011 Szia! Először is, ki kell deríteni, mi a hiba. Sajnos, csak a tükör leszedéssel tudod meg. Tükröt kapsz a Folkmannál. (fűthető kb 2000) Csak a fül tört le, vagy nagyobb a baj. 90% hogy csak a tükör hátulja engedett el. nem látszik semmi rongálódás,lehet,hogy a fül törhetett el,de én inkább nem bontom meg...azt rábízom olyanra aki már csinált ilyet (lehet nem nagy kaland...de én inkább nem szerelek :lol: ... szerinted a komplett tükör lenne 2000?? mert akkor azt veszek és csak át kell pattintani a tükör borítást és a régit ki újat be?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tomika86 Elküldve December29, 2011 Megoszt Elküldve December29, 2011 most látom,hogy hülyeséget írtam :lol: szóval csak a tükörlap 2000...háááát akkor holnap megpróbálom megnézetni mi lehet a baj... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve December29, 2011 Megoszt Elküldve December29, 2011 A ködlámpák magasságának beállítására nincs valami szabvány, mint a tompítottra? 2% lejtésnek kell lennie azaz 10méteren 20cm lejeb kell lenni a fénycsóvának mint a lámpánál Link to comment Megosztás: More sharing options...
ampervadasz Elküldve December29, 2011 Megoszt Elküldve December29, 2011 OK. Annyian írták, hogy bekötik, de nincs pontos "menetrend". Ne vakítsa, a szembe jövőket. :D Úgy néz ki én is csatlakozom a ködlámpa szerelők táborába, ma ugyanis sógoromnak meghozta a posta a lámpáit :lol: Már csak kapcsoló kell. Ha minden igaz, akkor szerencsénk lesz, és ott lógnak a csatlakozók a lökhárító mögött, de ha mégse és kábeleznem kell, akkor dokumentálom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve December29, 2011 Megoszt Elküldve December29, 2011 Úgy néz ki én is csatlakozom a ködlámpa szerelők táborába, ma ugyanis sógoromnak meghozta a posta a lámpáit :D Már csak kapcsoló kell. Ha minden igaz, akkor szerencsénk lesz, és ott lógnak a csatlakozók a lökhárító mögött, de ha mégse és kábeleznem kell, akkor dokumentálom. Bárcsak ne lenne szerencséd?! Neked, a kábel megtalálása, nem okozna gondot. Legalább, pontosan leírnád... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve December29, 2011 Megoszt Elküldve December29, 2011 2% lejtésnek kell lennie azaz 10méteren 20cm lejeb kell lenni a fénycsóvának mint a lámpánál Ezt vajon lehet mérni azzal a műszerrel, mint amivel a tompítottat mérik? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Highstore Elküldve December29, 2011 Megoszt Elküldve December29, 2011 valahogy így : Az instrukció szerinti lefúrt szegecset, csavarral lehet helyetesiteni ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
mr. bb Elküldve December29, 2011 Megoszt Elküldve December29, 2011 sziasztok. valaki nem tudná megmondani, hogy az elektromos tükör kapcsoló csatijában melyik kábelek felelősek az irány váltásért? nálam fordítva kötötték be anno és idegesít, hogy a kis pöcköt fordítva kell használnom fel van cserélve a jobb a ballal. tisben a csatlakozó képénél talán látható a csati kiosztása, hogy melyik pinbe milyen szín való. leírná nekem valaki köszönöm Link to comment Megosztás: More sharing options...
nundee Elküldve December30, 2011 Megoszt Elküldve December30, 2011 Ma raktam osram silverstar +50% égőket ... hát valami döbbenetes a sima izzóhoz :lol: Ideje volt megtérned! :devlish: Nekem GE Sportlight 50%+ van a gépben, beszéltünk is róla, ha emlékszel. Csak annyi bibi van vele, hogy a szín-hőmérséklete miatt (kicsit kékes árnyalatú) este esőben, ködös időben szinte a pokolba kívánom, semmit nem látok vele, még annyit sem, mint a gyári Osram-mal. Száraz időben nagyon ######a. 2 hónapja raktam be őket, azóta működnek (még). /Az Osram párt eltettem tarcsiba/. Volt egy sztorim vagy 2 éve. A gyári Osramok helyet kíváncsiságból (meg azért, mert foltos a vetített kévéje) vettem egy pár alap Hellát a Bárdinál. Eredmény: Hella lámpa+Hella izzó= 3 hónap. :D Ment vissza az Osram... Bocs, ha OFF volt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
psz Elküldve December30, 2011 Megoszt Elküldve December30, 2011 Sziasztok! G astra 2001-es bert. cabrio biztosítéktábláján (már az újabb, 50-ig sorszámozott) nem lelem a tolató lámpa biztosítékát. Sajnos egyik sem ég. Csillio meg egy U.G-t megnéztem, de egyiken se találtam, pedig valahol lennie kell. Még az angol nyelvűbe sincs. Tudtok segíteni? Üdv: SZABOPSZ Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve December30, 2011 Megoszt Elküldve December30, 2011 Sziasztok! Első ködlámpába milyen izzó való? Köszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve December30, 2011 Megoszt Elküldve December30, 2011 sziasztok. valaki nem tudná megmondani, hogy az elektromos tükör kapcsoló csatijában melyik kábelek felelősek az irány váltásért? nálam fordítva kötötték be anno és idegesít, hogy a kis pöcköt fordítva kell használnom fel van cserélve a jobb a ballal. tisben a csatlakozó képénél talán látható a csati kiosztása, hogy melyik pinbe milyen szín való. leírná nekem valaki köszönöm Két féle bekötés van. A jobb, és a bal oldali kormány miatt. Cseréld meg a 3-7 (szürke/sárga, sárga/szürke) és a 4-8 (kék/zöld, zöld/kék) vezetékeket. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve December30, 2011 Megoszt Elküldve December30, 2011 Sziasztok! Első ködlámpába milyen izzó való? Köszi. H3 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts