joc Elküldve November27, 2011 Megoszt Elküldve November27, 2011 Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy az antenna erősítője honnan kap áramot? Talán a magnótól? Nem tudok semmit mérni az antennánál. Egy darab rézdróttal több adó jön be mint ha össze van dugva. Nem a gyári fejegység van benne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve November27, 2011 Megoszt Elküldve November27, 2011 Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy az antenna erősítője honnan kap áramot? Talán a magnótól? Nem tudok semmit mérni az antennánál. Egy darab rézdróttal több adó jön be mint ha össze van dugva. Nem a gyári fejegység van benne. A fejegységtől kapja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve November28, 2011 Megoszt Elküldve November28, 2011 Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy az antenna erősítője honnan kap áramot? Talán a magnótól? Nem tudok semmit mérni az antennánál. Egy darab rézdróttal több adó jön be mint ha össze van dugva. Nem a gyári fejegység van benne. az alsó csatlakozó, TEL és KL30 között. Gyárilag Piros/Fehér vezetékre, a rádió ad +12V-ot. Link to comment Megosztás: More sharing options...
joc Elküldve November28, 2011 Megoszt Elküldve November28, 2011 http://noob.hu/2011/11/28/car300_csati.jpg az alsó csatlakozó, TEL és KL30 között. Gyárilag Piros/Fehér vezetékre, a rádió ad +12V-ot. http://noob.hu/2011/11/28/RADIO-CD-1_ant.jpg Köszönöm a választ. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kovlaczy Elküldve November29, 2011 Megoszt Elküldve November29, 2011 Üdv Mindenkinek! Támad egy ötletem, de még egyenlőre gyerek cipőben jár. Le szeretném cserélni a gyári sipoló cuccot, ami ha benthagyom a kulcsot, vagy bekapcsolva hagyom a világítást és kinyitom az ajtót iszonyat hangon sipol. A terv az, hogy az amerikai verdákban hallható diszkrét csengő hangot halljam. Erre az elektonika nem sokára készen van. csak az a kérdésem, merre van a műszerfalban a gyári csipogó? Ennek jelével indulna a csengetős változat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Balageaxe Elküldve November29, 2011 Megoszt Elküldve November29, 2011 Üdv Mindenkinek! Támad egy ötletem, de még egyenlőre gyerek cipőben jár. Le szeretném cserélni a gyári sipoló cuccot, ami ha benthagyom a kulcsot, vagy bekapcsolva hagyom a világítást és kinyitom az ajtót iszonyat hangon sipol. A terv az, hogy az amerikai verdákban hallható diszkrét csengő hangot halljam. Erre az elektonika nem sokára készen van. csak az a kérdésem, merre van a műszerfalban a gyári csipogó? Ennek jelével indulna a csengetős változat. Ha jól tudom a multitimerben. Már ki akartam kötni, mert marhára idegesítő, csak nem szántam rá magam, hogy szétszedjem... Majd talán tavasszal :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve November29, 2011 Megoszt Elküldve November29, 2011 Üdv Mindenkinek! Támad egy ötletem, de még egyenlőre gyerek cipőben jár. Le szeretném cserélni a gyári sipoló cuccot, ami ha benthagyom a kulcsot, vagy bekapcsolva hagyom a világítást és kinyitom az ajtót iszonyat hangon sipol. A terv az, hogy az amerikai verdákban hallható diszkrét csengő hangot halljam. Erre az elektonika nem sokára készen van. csak az a kérdésem, merre van a műszerfalban a gyári csipogó? Ennek jelével indulna a csengetős változat. A biztosíték tábla mögött, a Multitimer. Ebből jön a sípoló hang. Elég nehéz kiszedni... a fekete: egy csatlakozó, két oldalt fül rögzíti a zöld: a modul rögzítője. így néz ki. a piezó (ami sípol) lábai. kb. 1 KHz-es jel van rajta, amikor szól. Sok sikert! Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve November29, 2011 Megoszt Elküldve November29, 2011 azt a kis jelet ismeri valaki?! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve November29, 2011 Megoszt Elküldve November29, 2011 http://noob.hu/2011/11/29/IMG_0507_a.JPG azt a kis jelet ismeri valaki?! Az olyan kicsi,hogy én nem is látok ki belőle semmit!Nagyobba nincs meg? Miben van amúgy? Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve November29, 2011 Megoszt Elküldve November29, 2011 Az olyan kicsi,hogy én nem is látok ki belőle semmit!Nagyobba nincs meg? Miben van amúgy? ez a jel van, az AC-hűtő vezérlő egységében, a NYÁK-on, ráfestve. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kovlaczy Elküldve November29, 2011 Megoszt Elküldve November29, 2011 A biztosíték tábla mögött, a Multitimer. Ebből jön a sípoló hang. Elég nehéz kiszedni... http://noob.hu/2011/11/29/multi_a.JPG a fekete: egy csatlakozó, két oldalt fül rögzíti a zöld: a modul rögzítője. http://noob.hu/2011/11/29/MUT-Innenleben.jpg így néz ki. http://noob.hu/2011/11/29/multi_b_0.JPG a piezó (ami sípol) lábai. kb. 1 KHz-es jel van rajta, amikor szól. Sok sikert! Köszönöm szépen !! :lol:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve November29, 2011 Megoszt Elküldve November29, 2011 Köszönöm szépen !! :lol:) az idézetből vedd ki az img -t nincs mit. Link to comment Megosztás: More sharing options...
bocs Elküldve November29, 2011 Megoszt Elküldve November29, 2011 http://noob.hu/2011/11/29/logo_a.jpg ez a jel van, az AC-hűtő vezérlő egységében, a NYÁK-on, ráfestve. Lehet,hogy egy egész VÁRAT rejtettek el a panelon? :lol: ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve November29, 2011 Megoszt Elküldve November29, 2011 http://noob.hu/2011/11/29/logo_a.jpg ez a jel van, az AC-hűtő vezérlő egységében, a NYÁK-on, ráfestve. Nem lehetséges,hogy a jel a nyák gyártójához tartozik? Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve November30, 2011 Megoszt Elküldve November30, 2011 Nem lehetséges,hogy a jel a nyák gyártójához tartozik? De igen, sőt, a gyár ahol gyártották a panelt (összeszerelték)... Nem kell messzire menni, itthon, Magyarországon. A jel, egy vár. Egy város logója... Melyik az a város, ki tudja?! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve November30, 2011 Megoszt Elküldve November30, 2011 De igen, sőt, a gyár ahol gyártották a panelt (összeszerelték)... Nem kell messzire menni, itthon, Magyarországon. A jel, egy vár. Egy város logója... Melyik az a város, ki tudja?! Alba Regia.(tipp) Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve November30, 2011 Megoszt Elküldve November30, 2011 Alba Regia.(tipp) Igen! A Videoton gyártotta, Delphi felirattal!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve December2, 2011 Megoszt Elküldve December2, 2011 Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni! Vettem egy gyári multi bőr kormányt amit ma beépítettem. Minden szép és jó csak a Blaupunkt( nem gyári) cd nem működik. Azt írja ki: PHONE Mintha telefont érzékelne. Alapból az autóban nem volt gyári fejegység. Mi a megoldás? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
bátyus Elküldve December2, 2011 Megoszt Elküldve December2, 2011 Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni! Vettem egy gyári multi bőr kormányt amit ma beépítettem. Minden szép és jó csak a Blaupunkt( nem gyári) cd nem működik. Azt írja ki: PHONE Mintha telefont érzékelne. Alapból az autóban nem volt gyári fejegység. Mi a megoldás? :lol: Üdv! Elsőként próbáld meg a képen piros pöttyel jelölt kábelt megszakítani! http://noob.hu/2011/12/02/car400.JPG Ja és nem ártana tudni esetleg a "nem gyári" fejegység típusát is! Üdv! Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve December2, 2011 Megoszt Elküldve December2, 2011 Üdv! Ja és nem ártana tudni esetleg a "nem gyári" fejegység típusát is! Üdv! Megoldódott! Jól mondtad a telefon vezetékét kellett megszakítani. Csak az a vezeték nem ott van ahol a Te képeden, hanem az "SWC" helyén. Csak azt nem értem, hogy amíg a multikormány nem volt benne addig nem volt ilyen gond. Beépítettem a kormányt és megjelent a hiba. Egyébként a "nem gyári" fejegység típusa: Blaupunkt MP34 MILANO Link to comment Megosztás: More sharing options...
pepike73 Elküldve December4, 2011 Megoszt Elküldve December4, 2011 Utólagos ködlámpa beszerelésébe vágtam bele,de elakadtam addig eljutottam,hogy müködik a kapcsolo( a müszerfalon kigyullad az első ködlámpa visszajelzöje) csak nem tudom,hogy honnan mennek a szállak az első ködlámpához,a motor térben (a spojlernél alúl)nem találtam semmi olyan szálat ami üresen állna.Ja a gép Astra G 2003 1,4 Z14XE. Ha bármilyen segitséget tud valaki kérem irja meg,köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve December4, 2011 Megoszt Elküldve December4, 2011 Utólagos ködlámpa beszerelésébe vágtam bele,de elakadtam addig eljutottam,hogy müködik a kapcsolo( a müszerfalon kigyullad az első ködlámpa visszajelzöje) csak nem tudom,hogy honnan mennek a szállak az első ködlámpához,a motor térben (a spojlernél alúl)nem találtam semmi olyan szálat ami üresen állna.Ja a gép Astra G 2003 1,4 Z14XE. Ha bármilyen segitséget tud valaki kérem irja meg,köszönöm. Pedig elvileg a G-n az első lökhárítóig el van húzva a vezeték, valahol ott kell lennie. Aki utólag tett bele, az majd segít. De a ködlámpa mennyit javít a látásodon, 5m-re világít talán? Érdemes? Én nem látom értelmét, volt ködlámpás kocsink, de nem sokat ért a ködlámpa. Maximum jobban néz ki a kocsi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ampervadasz Elküldve December4, 2011 Megoszt Elküldve December4, 2011 Pedig elvileg a G-n az első lökhárítóig el van húzva a vezeték, valahol ott kell lennie. Aki utólag tett bele, az majd segít. De a ködlámpa mennyit javít a látásodon, 5m-re világít talán? Érdemes? Én nem látom értelmét, volt ködlámpás kocsink, de nem sokat ért a ködlámpa. Maximum jobban néz ki a kocsi. Hát pedig egy jó és jól beállított ködlámpa rengeteget számít. Épp tegnap este jöttem hazafelé jó kis ködben, ég és föld volt a különbség a ködlámpával. A ködlámpának pont az a lényege, hogy nem messzire világít, mint a normál fényszórók, hanem közvetlen az autó előtt teríti a fényt. Sűrű ködben remekül látszik ha megpróbálsz a távfényszóróval belevilágítani még rosszabbul látsz, mert a vízpára visszaveri a fényt, közvetlen közelre meg a tompítottal se látsz igazán jól, mert az is hosszabb fénycsóvára van kialakítva mint amekkora nagy ködben a látótávolság, a ködös meg pont azt a területet világítja be jól, ami már a tompítottnak is túl közeli. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve December4, 2011 Megoszt Elküldve December4, 2011 Utólagos ködlámpa beszerelésébe vágtam bele,de elakadtam addig eljutottam,hogy müködik a kapcsolo( a müszerfalon kigyullad az első ködlámpa visszajelzöje) csak nem tudom,hogy honnan mennek a szállak az első ködlámpához,a motor térben (a spojlernél alúl)nem találtam semmi olyan szálat ami üresen állna.Ja a gép Astra G 2003 1,4 Z14XE. Ha bármilyen segitséget tud valaki kérem irja meg,köszönöm. Az enyém ugyanez az évjárat és motor. Nekem, ha szembe állsz az autóval, a jobb oldali fényszóró hűtő felöli oldalán a kábelköteghez van hozzárögzítve egy csatlakozó. Az a ködlámpa csatlakozója. Csak ezen az oldalon keresd mert a másik oldalra neked kell átvinni. A biztosítéktáblába kellett relét rakni? A műszerfalban benne volt az izzó? A lökhárítót Te vágod ki? Én is most gondolkodom rajta. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve December4, 2011 Megoszt Elküldve December4, 2011 Hát pedig egy jó és jól beállított ködlámpa rengeteget számít. Épp tegnap este jöttem hazafelé jó kis ködben, ég és föld volt a különbség a ködlámpával. A ködlámpának pont az a lényege, hogy nem messzire világít, mint a normál fényszórók, hanem közvetlen az autó előtt teríti a fényt. Sűrű ködben remekül látszik ha megpróbálsz a távfényszóróval belevilágítani még rosszabbul látsz, mert a vízpára visszaveri a fényt, közvetlen közelre meg a tompítottal se látsz igazán jól, mert az is hosszabb fénycsóvára van kialakítva mint amekkora nagy ködben a látótávolság, a ködös meg pont azt a területet világítja be jól, ami már a tompítottnak is túl közeli. Én is tegnap este BP-ről nagy ködben jöttem haza. Autópályán még oké volt, de volt nem is egy olyan szakasz főút, ahol 40-nel mentem, de alig láttam( max 2-3 felezővonalat). De ennél is távolabb világit laposan a ködlámpa? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts