mr. bb Elküldve November23, 2011 Megoszt Elküldve November23, 2011 önindító javítás 16E nincs valakinek valami rajza hogy hogyan is néz ki y17dt önindítója tavaly szénkeféket cseréltek benne 15ezerért most valami csatlakozást kellett kicserélni vagy mit Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve November23, 2011 Megoszt Elküldve November23, 2011 Igen ezt a lassan melegedős témát én is alig tudtam elfogadni, de már megszoktam. Ha jól látom a tiéd Y17DT. AtiZafi írt egy jó megoldást a fűtés / melegedés hatásfokának maximalizására ITT a 4386-os HSZ-ben. Elolvastam, meg is rendeltem a Wahle termosztátot (15600Huf) A vízhőfok, menet közben, meg sem akar mozdulni, vagy vissza hűl. Tavaly, volt cserélve a betét. Most nem barkácsolunk! Link to comment Megosztás: More sharing options...
tuzer Elküldve November23, 2011 Megoszt Elküldve November23, 2011 Sziasztok! Az én astrámban is úgy van gyárilag bekötve,hogy távolsági fénynél is világít a ködfény,sőt munkatársam OFF Chevrolet Lacetti-ében ON sem alszik el a ködfény távfény kapcsolásnál,és neki is gyárilag van benne. Ez különben kisteher úgyhogy lehet,hogy erre nem is vonatkozna a szabály,ha még érvényben volna? Azért köszönöm a jó szándékot! :lol: Valóban, a régi szabályozást ítrtam. Jelenleg mind a műszaki, mind a KRESZ előírások megengedik a ködlámpa hosszú fény MELLETTI használatát. Ők tudják, miért. net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99000006.koh Kresz: (4) Tompított vagy távolsági fényszóró helyett vagy mellett ködfényszórót, továbbá hátsó helyzetjelző ködlámpát abban az esetben szabad használni, ha a látási viszonyok ezt indokolják. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ampervadasz Elküldve November23, 2011 Megoszt Elküldve November23, 2011 Valóban, a régi szabályozást ítrtam. Jelenleg mind a műszaki, mind a KRESZ előírások megengedik a ködlámpa hosszú fény MELLETTI használatát. Ők tudják, miért. net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99000006.koh Kresz: (4) Tompított vagy távolsági fényszóró helyett vagy mellett ködfényszórót, továbbá hátsó helyzetjelző ködlámpát abban az esetben szabad használni, ha a látási viszonyok ezt indokolják. Szerintem azért, mert semmi értelme nem volt, ha távolsági fényszórót használsz, akkor nem tök mind1, hogy világít-e mellette a ködlámpa is? Kit zavarsz vele? Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve November23, 2011 Megoszt Elküldve November23, 2011 Emlékeim szerint korábban a ködfényszóró használatát szigorú előírásokhoz (csak korlátozott látási viszonyok között) kötötték, és talán így akarták megakadályozni hogy tiszta holdvilágos éjszakán (amikor ugye távfényt használ az ember) is lehessen használni a ködlámpát. Mondjuk sztem is értelmetlen... Link to comment Megosztás: More sharing options...
bátyus Elküldve November24, 2011 Megoszt Elküldve November24, 2011 bátyus kérdésére, (PM) a VW 99 wiper relé teszt áramköre. Ha megvetted a "relét", és beépítés előtt ki akarod próbálni, akkor az alábbi kapcsolást hozd létre. Figyelj a polaritásra!!! Ha csak egy pillanatra is fordítva adsz rá feszültséget, többé NEM fog működni! A "mosás"ra adott jel, és a "szakaszos" bekapcsolása között eltelt idő lesz a következő törlés. (53m) Üdv! Nem lehet,hogy az "I" a mosás és a "T" a szakaszos? Nem igazán akar nekem működni!Ja és "53S" az üres? Thx! Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve November24, 2011 Megoszt Elküldve November24, 2011 Üdv! Nem lehet,hogy az "I" a mosás és a "T" a szakaszos? Nem igazán akar nekem működni!Ja és "53S" az üres? Thx! Az "I" intervalum, (szakaszos) a "T" tus, (mosás). 53S a motor végálláskapcsolója. Test, amíg a motor, alsó végállásban van. Ha már töröl, semmi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
bátyus Elküldve November24, 2011 Megoszt Elküldve November24, 2011 Az "I" intervalum, (szakaszos) a "T" tus, (mosás). 53S a motor végálláskapcsolója. Test, amíg a motor, alsó végállásban van. Ha már töröl, semmi. Akkor valószínűleg gagyi relét sikerült vennem,mert "I"-re adott + után behúz a relé,de bármit teszek,úgy is marad,azaz virít az izzó,amíg le nem veszem a 12V-ot!:lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve November24, 2011 Megoszt Elküldve November24, 2011 Akkor valószínűleg gagyi relét sikerült vennem,mert "I"-re adott + után behúz a relé,de bármit teszek,úgy is marad,azaz virít az izzó,amíg le nem veszem a 12V-ot!:lol: 1: a "T"-re adj egy pluszt. (csak egy pillanatra) Közben számold, hogy mennyi idő telt el. 2: "I"-re adj pluszt (folyamatos). A kimeneten, 53m az eltelt idő arányában világít a lámpa. (lehet, hogy kell a test az 53s-re, különben nem tudja, hogy elindult a motor...) Addig kell megszakítanod a testet amíg "megy" a motor. Link to comment Megosztás: More sharing options...
bátyus Elküldve November24, 2011 Megoszt Elküldve November24, 2011 1: a "T"-re adj egy pluszt. (csak egy pillanatra) Közben számold, hogy mennyi idő telt el. 2: "I"-re adj pluszt (folyamatos). A kimeneten, 53m az eltelt idő arányában világít a lámpa. (lehet, hogy kell a test az 53s-re, különben nem tudja, hogy elindult a motor...) Addig kell megszakítanod a testet amíg "megy" a motor. Sajnos a helyzet változatlan! Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve November24, 2011 Megoszt Elküldve November24, 2011 Sajnos a helyzet változatlan! Akkor, csak a száma 99..... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Konkesz Elküldve November25, 2011 Megoszt Elküldve November25, 2011 Elolvastam, meg is rendeltem a Wahle termosztátot (15600Huf) A vízhőfok, menet közben, meg sem akar mozdulni, vagy vissza hűl. Tavaly, volt cserélve a betét. Most nem barkácsolunk! 15.600.- ? Ebben mi van, hogy ennyi, vagy ezt csak kompletten lehet nálad cserélni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve November25, 2011 Megoszt Elküldve November25, 2011 15.600.- ? Ebben mi van, hogy ennyi, vagy ezt csak kompletten lehet nálad cserélni? Ez kompletten, nem csak a betét. Tavaly volt a betét cserélve, de egy évet sem bírt ki. Ezért, a fentebb leírt Wahler termosztát beépítését választottam. Megjött, és csak 15000 Huf volt. Ha már szerviz, akkor olaj, fagyálló, gyertya, szűrők, és felrakatom az alsó motorvédőt is. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve November25, 2011 Megoszt Elküldve November25, 2011 Ez kompletten, nem csak a betét. Tavaly volt a betét cserélve, de egy évet sem bírt ki. Ezért, a fentebb leírt Wahler termosztát beépítését választottam. Megjött, és csak 15000 Huf volt. Ha már szerviz, akkor olaj, fagyálló, gyertya, szűrők, és felrakatom az alsó motorvédőt is. ;) Gyári opelt belőle? :lol: Az egy vagyon, 138e Ft... Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve November25, 2011 Megoszt Elküldve November25, 2011 Gyári opelt belőle? :lol: Az egy vagyon, 138e Ft... 138e??? 15000 Wahle termosztát (komplett), Opel gyertyák, Olaj, Olajszűrő, Légszűrő, Fagyálló, Desztillált víz, Rögzítő csavarok, és műanyag bolhák: 12700 Munkadíj +5000. össz: 32700 Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve November25, 2011 Megoszt Elküldve November25, 2011 Gyári opelt belőle? :lol: Az egy vagyon, 138e Ft... mi a 138E? valamit elnéztél.... 20 körül van a gyári termoztát.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagymag Elküldve November26, 2011 Megoszt Elküldve November26, 2011 mi a 138E? valamit elnéztél.... 20 körül van a gyári termoztát.... motorvédőre gondolt nem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve November26, 2011 Megoszt Elküldve November26, 2011 jajajajaja... de ahogy nézem, nem csak én értelmeztem félre :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra 1 Elküldve November26, 2011 Megoszt Elküldve November26, 2011 Sziasztok! Hogyan lehet beépíteni utólag ködlámpát a kocsiba? Kell másik kapcsolót venni vagy a vakdugó helyére kell csak venni kapcsolót? A kábelezés alapból benne van? Köszi a segítséget! hI! kapcsoló tömb,relé ,2db ködös 1bizti és már működik is. cerka 20ezer.+munka díj, ha szaki vagy akkor ez nincs. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ampervadasz Elküldve November26, 2011 Megoszt Elküldve November26, 2011 hI! kapcsoló tömb,relé ,2db ködös 1bizti és már működik is. cerka 20ezer.+munka díj, ha szaki vagy akkor ez nincs. + ha nincs ott a lámpának a vezeték, akkor a tűzfaltól azt is ki kell építeni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve November26, 2011 Megoszt Elküldve November26, 2011 motorvédőre gondolt nem? Igen, arra. Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve November26, 2011 Megoszt Elküldve November26, 2011 Igen, arra. Olyan mint a tied, veszprémi Rider-től. Tavasszal vettem, most már aktuális volt a felszerelése.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve November26, 2011 Megoszt Elküldve November26, 2011 Olyan mint a tied, veszprémi Rider-től. Tavasszal vettem, most már aktuális volt a felszerelése.... Kezdtem megijedni, hogy gyárit vettél. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve November26, 2011 Megoszt Elküldve November26, 2011 Kezdtem megijedni, hogy gyárit vettél. :lol: Á, de hogy! Nyáron, beszéltük is, hogy kell feltenni, milyen rögzítések kellenek hozzá. Te pedig, szépen leírtad, lefényképezted. Köszönjük. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve November26, 2011 Megoszt Elküldve November26, 2011 Á, de hogy! Nyáron, beszéltük is, hogy kell feltenni, milyen rögzítések kellenek hozzá. Te pedig, szépen leírtad, lefényképezted. Köszönjük. Nincs mit. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts