Ernie Elküldve Augusztus1, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus1, 2011 csak gyújtáson ég piros állandó + aksiról fekete kábel a gyújtás + barna test - innentől a bekötés nem lehet gond Köszi a választ, de lehet, hogy a can-bus miatt máshogy működik! Nem akarom másik helyre is beírni, mert még megszólnak érte, ezért itt folytatom. Esetleg megnézné nekem egy can-busos autós is? Vagy esetleg akinek van TIS 2000-je, és eligazodik rajta, a kapcsolási rajzot, hogy melyik szálakat érdemes megcsapolni? Mert én úgy veszem ki a rajzból, hogy a beltéri lámpák (olvasó, a lábtér, a csomagtér és a kesztyűtartó) ugyanarra a biztire vannak kötve, és a kesztyűtartó közvetlenül földelve. Tehát, ha a lábtér lámpa pozitívját megcsapolom és kap egy közvetlen földelést az úgy jó lehet? Más alternatív javaslatot is szívesen veszek. Kicsit hosszúra sikeredett. Köszönöm a segítséget! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Augusztus1, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus1, 2011 Rossz idő volt, unatkoztam, úgyhogy bekerült végre ez is: Egy rádió beszerelőkeretbe lett az egész belerakva, és úgy került bele az alsó rakodópolc helyén levő szintén 1DIN méretű helyre. Egyelőre tetszik, bár ha pohár is van a pohártartó részében, akkor váltáskor lesznek még helyhiányból adódó problémák úgy látom: Nagyon helyre kis gép, egyszer élőben is megnézném... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Augusztus2, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus2, 2011 Nagyon helyre kis gép, egyszer élőben is megnézném... :) Szeptember végéig semmi akadálya, onnantól téli álmot alszik egy garázsban. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Augusztus2, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus2, 2011 Szeptember végéig semmi akadálya, onnantól téli álmot alszik egy garázsban. Szavadon foglak... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
bocs Elküldve Augusztus2, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus2, 2011 Szavadon foglak... :D Szia! Nem akarok nagyképűsködni :D ,de én már láttam Tgabika76 autóját,és a látvány önmagáért beszél,tényleg nagyon jól néz ki,és nagyon igényes és szép a belső kialakítás. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
balage08 Elküldve Augusztus2, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus2, 2011 nekem 2003-as z16xe és nem volt vezetékelve. mindent ki kellett vezetékelni. milyen felszereltségű az autó? Comfort felszereltségű,abban szerinted van?Sajna még nem volt időm megnézni,de a képes segítséget köszönöm! Még egy-két kérdésem lenne:Az EGR szelepet akarom kivezérelni,hogy a szelepszárat lepucoljam!Arról van rajzom,hogy pozitívot,negatívot hova kössem,de: 1.Milyen kábel lenne jó? 2.Ha kinyitott és leveszem a kábelt visszahúzza magát,vagy míg pucolom áram alatt kell tartani? Előre is köszönöm! (Húú már sok mindenben kaptam itt segítséget ezalatt a rövid idő alatt,mióta ide reggeltem! :) Nem lesz valamikor egy opelos találkozó ahol az itt lévő sűrű fórumozók fent vannak?Szívesen megnéznék pár pipec G Astrát és én is szívesen megmutatnám az enyém,bár még készülőben van a csinosítása) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fecso Elküldve Augusztus2, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus2, 2011 Ne szabad kábelvéget, hanem ilyen csatlakozót keress a kormányburkolat mögött: Üdv! Ha ilyen csatit találtam, de a kuplungnál nincs kapcsoló, akkor mi a teendő tovább? Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Augusztus3, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2011 Üdv! Ha ilyen csatit találtam, de a kuplungnál nincs kapcsoló, akkor mi a teendő tovább? Akkor meg kell keresni a kuplungkapcsolóra menő vezetéket valahol a lábtérben, ez is egy szabad csati lesz, pontosan nem tudom már hogy milyen, de ha jól emlékszem nagyobb mint emez volt a kormány mögött. Nekem ez a csati az A oszlop felől jövő vezetékkötegben volt, jól fel kellett nyúlni hogy elérjem. Ha ez is megvan akkor meg kell venni a kuplungkapcsolót meg a tempomatos indexkart, beszerelni, felprogramozni és kész is. Szerk.: Találtam képet a kuplungkapcsolóra menő csatlakozóról is, ilyet keress: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Augusztus3, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2011 Akkor meg kell keresni a kuplungkapcsolóra menő vezetéket valahol a lábtérben, ez is egy szabad csati lesz, pontosan nem tudom már hogy milyen, de ha jól emlékszem nagyobb mint emez volt a kormány mögött. Nekem ez a csati az A oszlop felől jövő vezetékkötegben volt, jól fel kellett nyúlni hogy elérjem. Ha ez is megvan akkor meg kell venni a kuplungkapcsolót meg a tempomatos indexkart, beszerelni, felprogramozni és kész is. Szerk.: Találtam képet a kuplungkapcsolóra menő csatlakozóról is, ilyet keress: Mindegyik GAstrában ilyen a kuplungkapcs csatlakozó, mindegy, hogy bovdenes, v elektromos a gázpedál? Mert ezzel én is találkoztam, az indexkarkapcs csatlakozóját szintén megtaláltam, a fékpedálé adott. A húzómotorra dugandó 10PIN-es csatlakozót viszont sehol nem találom... X motorkódhoz kell a húzómotor. Fecó cartársnak is! :) Valamint a sebességjelet honnan veszi? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stofl Elküldve Augusztus3, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2011 Sziasztok! Volt szerencsém 400km-t levezetni két kartámaszos, könyöklős autóban, így rájöttem nekem is kell. Visszaolvastam a fórumon, de régi bejegyzéseket találtam. Kérdés, hogy akinek van, az milyen fajtát használ? Mit ajánlotok? Mindenképpen hátrahajthatósat, és tárolósat szeretnék. Ezt néztem ki első körben: http://www.riderauto.hu/large.php?fac=%&am...mp;rownum=23192 Köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagymag Elküldve Augusztus3, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2011 Na tegnap bekerült a xenon :) egyenlőre mosó nélkül, de nagyon csecse. (mosó csak azért nincs, mert a mosófejek nem voltak jók) de van tartály 2 szivattyú meg minden. ehhez is kapcsolódna a kérdésem: nem tud valaki valami épkézláb bontót kom.esztergom megyében?. A pestiek nem nagyon voltak jók és a monori erdőnél lévő nagy bontóban sem volt se zafira, se astra, se vectra c mosófej. (elég fura) köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
szkszaby Elküldve Augusztus3, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2011 Sziasztok! Volt szerencsém 400km-t levezetni két kartámaszos, könyöklős autóban, így rájöttem nekem is kell. Visszaolvastam a fórumon, de régi bejegyzéseket találtam. Kérdés, hogy akinek van, az milyen fajtát használ? Mit ajánlotok? Mindenképpen hátrahajthatósat, és tárolósat szeretnék. Ezt néztem ki első körben: http://www.riderauto.hu/large.php?fac=%&am...mp;rownum=23192 Köszi! Szia! Még annó én is nézegettem, de aztán nem vettem kartámaszt. Én ezzel szemeztem: Kartámasz most van egy ilyen is: http://auto-motor.vatera.hu/alkatresz_fels...1468221707.html Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fecso Elküldve Augusztus3, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2011 Akkor meg kell keresni a kuplungkapcsolóra menő vezetéket valahol a lábtérben, ez is egy szabad csati lesz, pontosan nem tudom már hogy milyen, de ha jól emlékszem nagyobb mint emez volt a kormány mögött. Nekem ez a csati az A oszlop felől jövő vezetékkötegben volt, jól fel kellett nyúlni hogy elérjem. Ha ez is megvan akkor meg kell venni a kuplungkapcsolót meg a tempomatos indexkart, beszerelni, felprogramozni és kész is. Szerk.: Találtam képet a kuplungkapcsolóra menő csatlakozóról is, ilyet keress: Még egy kérdés ha bowdenes a gázpedál, akkor is ennyi az egész? (x14xe) Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Augusztus3, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2011 Nemnem, ha bowdenes a gáz az autóban és nem elektromos, akkor kell egy motor is ami a bowdent húzkodja, viszont ilyenkor mintha nem kéne programozni Tech2-vel nekem úgy rémlik... bár bowdenes tempomathoz még csak Calibrában volt szerencsém. :) Korábban elfelejtettem hogy a fékpedálnál levő kapcsolót is meg kell nézni, ha 4 vezetékes akkor jó, de ha csak 2 vezeték megy rá, akkor cserélni kell azt is 4vezetékesre. @Alex75: A sebességjelet az ECU-tól veszi a tempomat, az ECU meg ugye az ABS-től, tehát ABS nélküli autóba eleve kizárt a beszerelése. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Augusztus3, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2011 @Alex75: A sebességjelet az ECU-tól veszi a tempomat, az ECU meg ugye az ABS-től, tehát ABS nélküli autóba eleve kizárt a beszerelése. Az enyém akkor valami földönkivűli Astra! :) 99-es X16XEL ,ABS nélküli(sajnos),de tempomatom van(gyári)! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sanyi84 Elküldve Augusztus3, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2011 Sziasztok! Cromax-nál 5691 Ft-ba kerül a tempomatos kar. http://www.cromax.hu/index.php?katid=45379...matos%20kivitel Én is szemezgetek vele már egy ideje de még anyagi helyzetem nem engedte még meg, nekem Y17DT-be megy 2004-es évjáratba. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tomi 1.6 Elküldve Augusztus3, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2011 Sziasztok! Volt szerencsém 400km-t levezetni két kartámaszos, könyöklős autóban, így rájöttem nekem is kell. Visszaolvastam a fórumon, de régi bejegyzéseket találtam. Kérdés, hogy akinek van, az milyen fajtát használ? Mit ajánlotok? Mindenképpen hátrahajthatósat, és tárolósat szeretnék. Ezt néztem ki első körben: http://www.riderauto.hu/large.php?fac=%&am...mp;rownum=23192 Köszi! Ha Kalocsán jársz megmutatom. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stofl Elküldve Augusztus3, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2011 Ha Kalocsán jársz megmutatom. :) Szia! Riderautós van neked is? Közben annyira türelmetlen voltam, hogy pont mielőtt olvastam volna a hozzászólásod meg is rendeltem vateráról... Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Augusztus3, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2011 Szia! Még annó én is nézegettem, de aztán nem vettem kartámaszt. Én ezzel szemeztem: Kartámasz most van egy ilyen is: http://auto-motor.vatera.hu/alkatresz_fels...1468221707.html Én 4e Ft-ért vettem még a homasitában, nem nagy szám, de már 3 éve bírja. Semmi csicsa, sima fekete...univezálisan lehet rögzíteni, nekem oldalanként 2-2 csavar fogja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Augusztus3, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2011 Az enyém akkor valami földönkivűli Astra! :) 99-es X16XEL ,ABS nélküli(sajnos),de tempomatom van(gyári)! Hát pedig a tempomatnak kell sebességjel... :D Rosszul fogalmaztam korábban: nem ABS kell, csak ABS érzékelővel ellátott kerékagy. Eszembe jutott apám Corsája: abban sincs ABS, de az egyik első kerékagy mégis ABS-es a sebességjel miatt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
dsteel Elküldve Augusztus3, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2011 Sziasztok! Cromax-nál 5691 Ft-ba kerül a tempomatos kar. http://www.cromax.hu/index.php?katid=45379...matos%20kivitel Én is szemezgetek vele már egy ideje de még anyagi helyzetem nem engedte még meg, nekem Y17DT-be megy 2004-es évjáratba. Szerintem Neked csak a kar kell meg majd a felprogramozás... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Augusztus3, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2011 Nemnem, ha bowdenes a gáz az autóban és nem elektromos, akkor kell egy motor is ami a bowdent húzkodja, viszont ilyenkor mintha nem kéne programozni Tech2-vel nekem úgy rémlik... bár bowdenes tempomathoz még csak Calibrában volt szerencsém. :) Korábban elfelejtettem hogy a fékpedálnál levő kapcsolót is meg kell nézni, ha 4 vezetékes akkor jó, de ha csak 2 vezeték megy rá, akkor cserélni kell azt is 4vezetékesre. @Alex75: A sebességjelet az ECU-tól veszi a tempomat, az ECU meg ugye az ABS-től, tehát ABS nélküli autóba eleve kizárt a beszerelése. Az abs nem gond... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tomi 1.6 Elküldve Augusztus4, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus4, 2011 Szia! Riderautós van neked is? Közben annyira türelmetlen voltam, hogy pont mielőtt olvastam volna a hozzászólásod meg is rendeltem vateráról... Nem. Nefelejts Kft-s van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Augusztus4, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus4, 2011 Hát pedig a tempomatnak kell sebességjel... :D Rosszul fogalmaztam korábban: nem ABS kell, csak ABS érzékelővel ellátott kerékagy. Eszembe jutott apám Corsája: abban sincs ABS, de az egyik első kerékagy mégis ABS-es a sebességjel miatt. A kuplungpedál kapcsolójáról tudnál feltenni képet? Megköszönném... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
balazs777 Elküldve Augusztus4, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus4, 2011 Comfort felszereltségű,abban szerinted van?Sajna még nem volt időm megnézni,de a képes segítséget köszönöm! Még egy-két kérdésem lenne:Az EGR szelepet akarom kivezérelni,hogy a szelepszárat lepucoljam!Arról van rajzom,hogy pozitívot,negatívot hova kössem,de: 1.Milyen kábel lenne jó? 2.Ha kinyitott és leveszem a kábelt visszahúzza magát,vagy míg pucolom áram alatt kell tartani? Előre is köszönöm! (Húú már sok mindenben kaptam itt segítséget ezalatt a rövid idő alatt,mióta ide reggeltem! :) Nem lesz valamikor egy opelos találkozó ahol az itt lévő sűrű fórumozók fent vannak?Szívesen megnéznék pár pipec G Astrát és én is szívesen megmutatnám az enyém,bár még készülőben van a csinosítása) szerintem abban nincs, mert "alacsony" felszereltségű. azt mondta a szerelő hogy az astra g-ben a dízelekben és magas felszereltségűekben be van vezetékelve. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts