Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

• 3 weeks later...
Elküldve
Köszi! Még egyet kérdeznék. Nem kértem bele rádiót, mert kaptam egy eredeti Cd-s opel "hangdobozt", a behelyezés után frankón megszólal, minden müködik, de a kijelzőn az ablak alatt nem mutat semmit, marad továbra is a dátum kiírva. Mi lehet a gond???

Szia!

Kérdésem lenne, hogy mit csináltál végülis ezzel a problémáddal? Hogyan oldottad meg? Nekem is hasonló a szitu. Car400-as magnó G-Asrába. Korábban egy Omegában volt.

A kijelzőm semmit sem csinál, csak kitartóan időt és hőfokot mér:)

Néztem a magnó hátsó csatijait, volt valami maszekolás már a korábbi tulaj részéről. Először erre gondoltam, de most olvasom a hasonló problémád, gondoltam hátha megoldódott már...

Előre is köszi!

Esetleg ha más tud hozzászólni konkrétat, megköszönném.

Üdv!

P. Máté

Elküldve

Sziasztok!

Még egy kérdésem lenne:

Nem tudjátok, hogy G-ASTRÁNÁL az üllésfűtés mennyire van előkészítve? Azért kérdem, mert találtam az első üllések alatt kábelcsatornát, kontakt egységet, és egy-egy kábelt bevezetve az üllésekbe. Ez lenne az üllésfűtés? És ha kérném a szervízben akkor soktízezer forintért beraknának két kapcsolót, hogy kapjon 12V-ot? Mert ha igen, akkor ezt én is meg tudnám csinálni...

Nincs valakinek tapasztalata ezzel kapcs?

Egyáltalán elég csak 12V-ot adni neki, vagy kell valami termosztát, vezérlőkütyü, stb?

P. Máté

Elküldve
Sziasztok!

Még egy kérdésem lenne:

Nem tudjátok, hogy G-ASTRÁNÁL az üllésfűtés mennyire van előkészítve? Azért kérdem, mert találtam az első üllések alatt kábelcsatornát, kontakt egységet, és egy-egy kábelt bevezetve az üllésekbe. Ez lenne az üllésfűtés? És ha kérném a szervízben akkor soktízezer forintért beraknának két kapcsolót, hogy kapjon 12V-ot? Mert ha igen, akkor ezt én is meg tudnám csinálni...

Nincs valakinek tapasztalata ezzel kapcs?

Egyáltalán elég csak 12V-ot adni neki, vagy kell valami termosztát, vezérlőkütyü, stb?

P. Máté

Ha egy mód van rá, azokat az elektromos vezetékeket ne nagyon maceráld, mert a pirotechnikai övfeszítő kábelei.Szal inkább valami alternatív megoldás jobb lenne.Sztem. :wink:

Elküldve

Ha egy mód van rá, azokat az elektromos vezetékeket ne nagyon maceráld, mert a pirotechnikai övfeszítő kábelei.Szal inkább valami alternatív megoldás jobb lenne.Sztem. :wink:

nincs előkészitve.

én tettem a kadettomba astra ülésfűtést, kell venni az ülésre ülésfütéspárnát, kell 1 db relé, és be kell kötni....

csak k.drága a gyári cucc...

Elküldve

Húúú! Köszi a figyelmeztetést. Először én is arra gondoltam, hogy lehet, hogy valami gyorsulásmérő lehet a légzsákokhoz, vagy valami, de aztán elindult a bogár.... ezért is gondoltam, hogy rákérdezek először:)

Amúgy mi ez a pirotechnikai övfeszítő dolog? Hogy műxik?

M.

Elküldve

Ez mind csak teória, de sztem ha be van kapcsolva a biztonsági öved, üközéskor a légzsák indulásával együtt elsül ez a kütyü, és befeszíti az övet, valamit a benne lévő manust, hogy ne epüljön előre, mert ilyenkor az ember hihetetlen nyúlásra képes+jön szembe a légzsák is.Sztem.

Az ülésfűtésre pedig Uhuhu megoldása a legjobb, de mint említette, k.va drága az utólagos beszerelése, szal inkább sztem vesgél olyan szivargyújtóba bedugósat.Hidegben az is tökéletesen funkcionál.A szüleim szerint.

Elküldve

Én úgy tudom, hogy az anyos ülés alatt utas érzékelő van. Ha nem ül ott senki, nem robban a légzsák. Jól tudom?

Elküldve
Én úgy tudom, hogy az anyos ülés alatt utas érzékelő van. Ha nem ül ott senki, nem robban a légzsák. Jól tudom?

igen. de nem a tiedben hanem az astra H ba már lehet rendelni....

ott v an az övfeszitő elektromos csatija...

Elküldve

igen. de nem a tiedben hanem az astra H ba már lehet rendelni....

ott v an az övfeszitő elektromos csatija...

Olyan jó lesz, hogy majd megint tudsz ilyen és friss kis finom infókat írogatni majd megint :( :( :lol: :D :D

Elküldve

Az élettartamban,mert a szrerlő elmondása szerint az utángyártott e.abalkot akár már néhány hónap aktív használat után javítani kell.Beállítás, meg ilyenek.Amúgy nekem a bontott gyári bszerelésének a vége lesz úgy 50 körül, mert utólag berakni nem egyszerű móka.Ajtókárpit, vezetékelés, miegymás.Szal a 65e. jónak tűnik.

Nekem két autóba is a vilcomp XIII. ker épített elektromos ablakot, és illesztette a riasztóhoz, központi zárhoz, ebből egyet ők építettek be (már a zárból egy ötajtós rendszert.)Mindkét autó F ASTRA volt. Soha semmilyen utólagos problémám nem volt. Plusz pénzekért intelligens vezérlést is tudnak adni. Az ár durván 2/3-a a gyárinak.

Elküldve
Nekem két autóba is a vilcomp XIII. ker épített elektromos ablakot, és illesztette a riasztóhoz, központi zárhoz, ebből egyet ők építettek be (már a zárból egy ötajtós rendszert.)Mindkét autó F ASTRA volt. Soha semmilyen utólagos problémám nem volt. Plusz pénzekért intelligens vezérlést is tudnak adni. Az ár durván 2/3-a a gyárinak.

A Vilcomp tényleg normális hely. Én ivásároltam már párszor náluk. Pl. audiobank csipogókat :(.

Elküldve

Hi!

Austin írta:

Köszi! Még egyet kérdeznék. Nem kértem bele rádiót, mert kaptam egy eredeti Cd-s opel "hangdobozt", a behelyezés után frankón megszólal, minden müködik, de a kijelzőn az ablak alatt nem mutat semmit, marad továbra is a dátum kiírva. Mi lehet a gond???

Szia!

Kérdésem lenne, hogy mit csináltál végülis ezzel a problémáddal? Hogyan oldottad meg? Nekem is hasonló a szitu. Car400-as magnó G-Asrába. Korábban egy Omegában volt.

A kijelzőm semmit sem csinál, csak kitartóan időt és hőfokot mér

Néztem a magnó hátsó csatijait, volt valami maszekolás már a korábbi tulaj részéről. Először erre gondoltam, de most olvasom a hasonló problémád, gondoltam hátha megoldódott már...

Előre is köszi!

Esetleg ha más tud hozzászólni konkrétat, megköszönném.

Üdv!

P. Máté

Ha úgy vetted a gépet hogy nem kértél bele gyári audiót akkor aktivizálni kell a szervízben a kijelzőt és utánna elvileg mennie kell a dolognak. Legalábbis nálam ez volt a probléma, amikor egy gyári rádiót tettem bele és nem akarta meghajtani, utánna ment minden rendesen.

Elküldve

A kormányról való vezérlés vezeték nélküli kapcsolat? Amit beletettek (nem gyári, JVC rádiót) gépkönyve valami ilyesmit írogat, de nem túl bőven és állítólag kompatibilis. Hú! ezt még leírni se semmi :( ! Csak érdeklődés szinten érdekel, mert nagyon csúnyák az ilyen kormányok ezért nem rendeltem. Az új vectrában már szépen beágyazták a kormányba a gombokat.

Elküldve
Hi!

Ha úgy vetted a gépet hogy nem kértél bele gyári audiót akkor aktivizálni kell a szervízben a kijelzőt és utánna elvileg mennie kell a dolognak. Legalábbis nálam ez volt a probléma, amikor egy gyári rádiót tettem bele és nem akarta meghajtani, utánna ment minden rendesen.

Milyen áron aktiválták a kijelződ???

Csak hogy ne nagyon tudjanak átverzni:)

Köszi!

Elküldve

A probléma a következő: ORszágúti fény klikk jön szembe valaki- le klikk- és hiába a klikk a lámpa égve marad.... Sokszori ide oda klikk-el újra kikapcsolt waze!

Motor leálítva gyujtás off az országúti világít waze!!!! Látattok már ilyet?

Nem mindííg csak néha sikerül ez a szitu! (de sok kapcsolgatással elmúlik!)

Szerinetetek????? :wink:

Elküldve
A probléma a következő: ORszágúti fény klikk jön szembe valaki- le klikk- és hiába a klikk a lámpa égve marad.... Sokszori ide oda klikk-el újra kikapcsolt waze!

Motor leálítva gyujtás off az országúti világít waze!!!! Látattok már ilyet?

Nem mindííg csak néha sikerül ez a szitu! (de sok kapcsolgatással elmúlik!)

Szerinetetek????? :wink:

Szia!

Én is jártam már így 3x/4x... senkinek nem kívánom...a szembejövők ugyanis elég messzire jutottak felmenőim sorolásában, mire sikerült levennem a refit... Pontosan nem tom hogy sikerült, mivel éppen nagyon kapkodtam:) Ha jól rémlik, akkor megpróbáltam fénykürtözni párszor. Aztán volt olyan is, hogy ilyen "hirtelenmagamrahúzomdemégazzalalendülettelvisszaispattintani" módszert alkalmaztam. Mostanában nem nagyon jött elő, bár a télen nem mentem annyit...

Ha vki tud okosságot rá, azt én is szivesen olvasnám!

M.

Elküldve

Az F-ben ez még úgy működik, hogyha magamfelé húzom fénykürt és visszaugrik, ha a műszerfal felé tolom akkor ott marad és fényszóró amíg vissza nem húzom alapállapotra.

G-ben ez nem így van már?

Elküldve
Az F-ben ez még úgy működik, hogyha magamfelé húzom fénykürt és visszaugrik, ha a műszerfal felé tolom akkor ott marad és fényszóró amíg vissza nem húzom alapállapotra.

G-ben ez nem így van már?

Hát az alapműködés G Astrában is ez, csak épp az említett probléma rendellenes működésből adódott...

Elküldve

Értem már, de sajnos ezek alapján nem tudok semmi okosat...

Talán szét kellene a kapcsolót szedni és megnézni, hogy az érintkezőknél minden rendben van-e.

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.