speter Elküldve Július29, 2008 Megoszt Elküldve Július29, 2008 Sziasztok! Az ősszel szeretnék beszereltetni ködlámpát a koicsba! (G Astra) A lökhárítómba állítólag be lehet szerelni, tudtok ajánlani valamilyen boltot ahol értelmes áron kaphatok ködlámpát? Most jövök a márkakereskedőtől, potom 70 ezerbe kerülne és ebben nincs benne a beszerelés! ^^ Esetleg utángyártott? Ha már utángyártott, akkor szerintem Arteb márkájút keress, mert az gyári beszállító (volt), így egy az egybe ugyanaz. Nem tudom, vagy a depot, vagy tyc hasonló, de az állítókája tök máshol van. Ne mondom, hogy nem lehet beszerelni, meg hogy azok nem jók, és 100-ból 99-be sztem ezek kerülnek be. Egyébként én patacsi-nál találtam Artebet. Monjuk az Arteb Depotnál 100, Tycnél 600 Ft-al drágább, de még így is 4125Ft/db. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ha4nz Elküldve Július29, 2008 Megoszt Elküldve Július29, 2008 Hogyan lehet a cl2-nél a szivargyújtóra állandó 12V-ot rakni? Hol és mit kössek át? (Eddig csak gyújtáson megy a cucc) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dom Elküldve Július29, 2008 Megoszt Elküldve Július29, 2008 Hogyan lehet a cl2-nél a szivargyújtóra állandó 12V-ot rakni? Hol és mit kössek át? (Eddig csak gyújtáson megy a cucc) Mesélj mi a terved vele? Link to comment Megosztás: More sharing options...
ha4nz Elküldve Július29, 2008 Megoszt Elküldve Július29, 2008 pl. hűtőtáska bedug és lessz benne finom hideg sör. Telefon töltése. és egyéb hasonló nem negy igényű cuccok működtetése úgy hogy figyelek hogy ne szívja le az akkut. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Harti Elküldve Július29, 2008 Megoszt Elküldve Július29, 2008 Ha már utángyártott, akkor szerintem Arteb márkájút keress, mert az gyári beszállító (volt), így egy az egybe ugyanaz. Nem tudom, vagy a depot, vagy tyc hasonló, de az állítókája tök máshol van. Ne mondom, hogy nem lehet beszerelni, meg hogy azok nem jók, és 100-ból 99-be sztem ezek kerülnek be. Egyébként én patacsi-nál találtam Artebet. Monjuk az Arteb Depotnál 100, Tycnél 600 Ft-al drágább, de még így is 4125Ft/db. Fú, ez egy jó oldal, köszi a linket! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tomka Elküldve Július29, 2008 Megoszt Elküldve Július29, 2008 pl. hűtőtáska bedug és lessz benne finom hideg sör. Telefon töltése. és egyéb hasonló nem negy igényű cuccok működtetése úgy hogy figyelek hogy ne szívja le az akkut. A hűtőtáskánál mondjuk vigyázz, mert abból van egy két izmosabb darab is, aztán hosszútávon fix 6-7A-t kivenni járó motor nélkül... Link to comment Megosztás: More sharing options...
ha4nz Elküldve Július30, 2008 Megoszt Elküldve Július30, 2008 Rakok bele figyelő áramkört, amúgy csak 4A-es a hűtőtatyóm :lol: És valakinek ötlete is van hogy hol és mit kössek át? Link to comment Megosztás: More sharing options...
ha4nz Elküldve Július31, 2008 Megoszt Elküldve Július31, 2008 Valaki tud segíteni a problémámon? Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Július31, 2008 Megoszt Elküldve Július31, 2008 Valaki tud segíteni a problémámon? Valahol a gyújtáskapcsolónál lesz a kutya elásva, ott kell átkötni, de többet én sem tudok, hátha van itt hozzáértőbb. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Július31, 2008 Megoszt Elküldve Július31, 2008 pl. hűtőtáska bedug és lessz benne finom hideg sör. Telefon töltése. és egyéb hasonló nem negy igényű cuccok működtetése úgy hogy figyelek hogy ne szívja le az akkut. Én inkább az akksiról vinnék hátra a csomitartóba egy vastag pozitív ágat lebiztosítva az akksinál. Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Július31, 2008 Megoszt Elküldve Július31, 2008 Én inkább az akksiról vinnék hátra a csomitartóba egy vastag pozitív ágat lebiztosítva az akksinál. Ez talán még jobb is, mint átbarkácsolni a gyujtást, meg kényelmesebb is a csomitartóban a hűtőtáska, mint az utastérben... Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Július31, 2008 Megoszt Elküldve Július31, 2008 Ez talán még jobb is, mint átbarkácsolni a gyujtást, meg kényelmesebb is a csomitartóban a hűtőtáska, mint az utastérben... Így van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Július31, 2008 Megoszt Elküldve Július31, 2008 A hűtőtáskánál mondjuk vigyázz, mert abból van egy két izmosabb darab is, aztán hosszútávon fix 6-7A-t kivenni járó motor nélkül... Csak gyujtáson megy a szivargyujtó aljzat nemhiába, szóval nem lehet probléma. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Július31, 2008 Megoszt Elküldve Július31, 2008 Egyébként is a gyújtás zömmel akkor nincs ráadva, amikor úgysincs senki az autóban. Akkor meg minek otthagyni bármi kütyüt a szivargyújtóba dugva. Kinek hiányzik egy autófeltörés? Link to comment Megosztás: More sharing options...
ha4nz Elküldve Augusztus1, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus1, 2008 Jó akkor pl. autós porszívó, kv főző stb. ahhoz kell az állandó 12V nekem. Én nem csak ülök és vezetek hanem igen sokszor csak ülök benne mert olyan a feladat... de a porszívózás az pl nyomós indok mert a garázsban nincs villany és a 6. ról nem fogok leengedni a parkolóba egy hosszabbítót a porszivózás miatt. Lehet hogy az akksiról kéne tényleg valamit odakötni (biztivel persze)? Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Augusztus1, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus1, 2008 ...igen sokszor csak ülök benne mert olyan a feladat... ezzel kapcs a "régi" kb 20 évvel ezelőtti szomszédunk jutott eszembe, akinek minden nap 18:00-kor az volt a program, hogy a család lement a szép új moszkvicsához, beültek, és álló helyzetben nézegették, simogatták. Vagy a franc sem tudja mit csináltak benne, de az tény, hogy a kocsi nem mozdult ki sokat a parkolóról. "Autóztak", pedig akkor még nem ilyen benzinárak voltak :-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
ha4nz Elküldve Augusztus2, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus2, 2008 Ne nézzetek már hülyének! Én megfigyelő vagyok nem autó*uzi! :lol: Mondjuk Moszkvicsban még nem ültem... Link to comment Megosztás: More sharing options...
setupman Elküldve Augusztus3, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2008 Üdv! 2004-es modellévű G Astrám van. Ál riasztót szeretnék bele tenni egyelőre, csak egy villogó LED-et. Ha jól néztem a kézikönyvében, akkor gyárilag a belsőtér világítás mellett kell lennie két LED-nek, már amikor persze benne is van a rinya. Egyéb esetben szerintetek hova lenne célszerű rakni? Azért a tetőkárpitot nem fogom megbontani. :lol: Meg ahogy néztem a gyárinak külön műanyag burka van. Esetleg a vezetőoldali ajtógomb mellé? Csak akkor az ajtókárpitot kell leszedni. :lol: Tudom nem a legelegánsabb megoldás de most egyelőre ennyire futja. A kapcsolást a villogó LED-nek meg tudom csinálni, elvileg villamosmérnök lennék 2 év múlva ha nem szól közbe a Laplace transzformáció és társai. :lol: (Bár középiskolában egyik hibátlan astabil multivibrátorom se működött. :lol: Biztos a többször használt iskolai alkatrészek. :lol: ) Ja és annyival lehetne fűszerezni a dolgot, hogy csak gyújtás nélkül menjen. Van olyan hely, ahol le lehet szedni csak akkor 12V-ot, ha nincs gyújtás? Ha más nem, megoldom relével. Válaszotokat köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
trapp Elküldve Augusztus3, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2008 Nekem a gyári jelzőled az elakadásjelző kapcsolóban van,a belsőtérvilágitás két oldalán pedig a belsőtér mozgásérzékelője Link to comment Megosztás: More sharing options...
setupman Elküldve Augusztus3, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2008 Értem, kösz! Akkor ahogy azt néztem ovális alakú. Másvalaki, akinek esetleg nem gyári van, hova van rakva a LED? És a nincs gyújtáskor 12V-ot valahonnan hogy tudom megoldani relé nélkül? Link to comment Megosztás: More sharing options...
ROLÓ Elküldve Augusztus3, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2008 Üdv! 2004-es modellévű G Astrám van. Ál riasztót szeretnék bele tenni egyelőre, csak egy villogó LED-et. Ha jól néztem a kézikönyvében, akkor gyárilag a belsőtér világítás mellett kell lennie két LED-nek, már amikor persze benne is van a rinya. Egyéb esetben szerintetek hova lenne célszerű rakni? Azért a tetőkárpitot nem fogom megbontani. :lol: Meg ahogy néztem a gyárinak külön műanyag burka van. Esetleg a vezetőoldali ajtógomb mellé? Csak akkor az ajtókárpitot kell leszedni. :lol: Tudom nem a legelegánsabb megoldás de most egyelőre ennyire futja. A kapcsolást a villogó LED-nek meg tudom csinálni, elvileg villamosmérnök lennék 2 év múlva ha nem szól közbe a Laplace transzformáció és társai. :lol: (Bár középiskolában egyik hibátlan astabil multivibrátorom se működött. :lol: Biztos a többször használt iskolai alkatrészek. :lol: ) Ja és annyival lehetne fűszerezni a dolgot, hogy csak gyújtás nélkül menjen. Van olyan hely, ahol le lehet szedni csak akkor 12V-ot, ha nincs gyújtás? Ha más nem, megoldom relével. Válaszotokat köszönöm! Nem kell multivibrátor, lehet kapni villogó LED diódát gyárilag (üveg színű, vörös fénnyel villog) csak egy ellenállás kell elé és egy igényes foglalat. Meg lehet oldani egy relével úgy, hogy amikor leveszed a gyújtást akkor aktiválja a ledet és fordítva, amikor ráadod nem villog a led. Nekem a hamutál előtti keskeny műanyag csikban (kardánbox) volt beépítve.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
setupman Elküldve Augusztus3, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2008 Nem kell multivibrátor, lehet kapni villogó LED diódát gyárilag (üveg színű, vörös fénnyel villog) csak egy ellenállás kell elé és egy igényes foglalat. Meg lehet oldani egy relével úgy, hogy amikor leveszed a gyújtást akkor aktiválja a ledet és fordítva, amikor ráadod nem villog a led. Nekem a hamutál előtti keskeny műanyag csikban (kardánbox) volt beépítve.... Ok, kösz! Ja tényleg, vannak alapból villogó LED-ek. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Robz Elküldve Augusztus8, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus8, 2008 Nem kell multivibrátor, lehet kapni villogó LED diódát gyárilag (üveg színű, vörös fénnyel villog) csak egy ellenállás kell elé és egy igényes foglalat. Meg lehet oldani egy relével úgy, hogy amikor leveszed a gyújtást akkor aktiválja a ledet és fordítva, amikor ráadod nem villog a led. Nekem a hamutál előtti keskeny műanyag csikban (kardánbox) volt beépítve.... Lehet, hogy hülye kérdés, de miért érdekel, hogy ne villogjon, ha rajta a gyújtás? Zavaró ott lent? Link to comment Megosztás: More sharing options...
ROLÓ Elküldve Augusztus8, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus8, 2008 Lehet, hogy hülye kérdés, de miért érdekel, hogy ne villogjon, ha rajta a gyújtás? Zavaró ott lent? Este minden bizonnyal, amúgy meg full gagyinak néz ki az egész... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Qpack Elküldve Augusztus9, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus9, 2008 Értem, kösz! Akkor ahogy azt néztem ovális alakú. Másvalaki, akinek esetleg nem gyári van, hova van rakva a LED? És a nincs gyújtáskor 12V-ot valahonnan hogy tudom megoldani relé nélkül? ha eletronikai szaki....15-ös kapocs...kapcsolt pozitív...mindíg van olyan fogyasztó amin keresztűl ez a pont testet kap, ha nincs rajta feszej...a másik labat az állandó pozitívra...és már rendben is vagyunk...ha nincs kapcsolt pozitív test van, ha van kapcsolt pozitív akkor nincs potenciál különbség és nincs villogás! :lol: mivel a dióda "egyenirányító is", így nem kap vissza feszkót az állandóról sem a kapcsolt....remélem érthető voltam :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts