Zachi Elküldve Július25, 2008 Megoszt Elküldve Július25, 2008 Én is nagyon "szeretm" aki nappal, vagy éjszaka ködlámpával közlekedik, és ködnek semmi nyoma. A Xenon+ ködlámpa, nah az a fincsi. :lol: Már megváltozott a ködlámpa beszerelésének műszaki követelménye. A "ködlámpát csak tompítottal" és az "időjárási viszonyoknak megfelelően" előírás már a múlté. Az uniós jogharmonizáció hozta ezt is (meg pl. a sárfogó gumi nem kötelezőt is). Manapság a ködfény mehet a tompított nélkül/helyett is (ezért van külön kapcsolón az első és a hátsó), vagy irányjelző használata mellett bevilágíthatja az aktuális kanyar ívét. Ez mind nem is volna baj, csak a főfényszóró(k) beállítása mellett szinte mindenki megfeledkezik a kiegészítő fényszórók rendszeres ellenőrzéséről/beállításáról. A gyárival v. utólag szerelt, de gyári minőségnek megfelelőkkel nincs is annyi baj, mint a házilag ide-oda felapplikált, bizonytalan eredetű, funkciójú, minőségű (többnyire made in China) ködlámpa szerű képződményekkel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Július25, 2008 Megoszt Elküldve Július25, 2008 Ahogy más is leírta, ha zavar a hátsó ködlámpám, akkor lépj a fékre, mert nem jó a követési távolságod! Aki meg az utánfutómnak képzeli magát, annak süsse is a szemét. :lol: Mentél már kilómétereket tiszta időben egy világító hátsó ködlámpájú autó után? Akkor is baromira zavaró, ha 20m követési távolságot tartasz... Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabesz76 Elküldve Július25, 2008 Megoszt Elküldve Július25, 2008 Mentél már kilómétereket tiszta időben egy világító hátsó ködlámpájú autó után? Akkor is baromira zavaró, ha 20m követési távolságot tartasz... Gondolom nem 20m hanem 200m-re gondoltál? De végre valaki, aki egyetért velem :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Július25, 2008 Megoszt Elküldve Július25, 2008 Elvileg verőfényes tiszta éjszaka a 20m (~3 autónyi távolság) is megfelelő követési távolságnak számít sztem... és onnan még baromira vakít a hátsó ködlámpa. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Július25, 2008 Megoszt Elküldve Július25, 2008 Mentél már kilómétereket tiszta időben egy világító hátsó ködlámpájú autó után? Akkor is baromira zavaró, ha 20m követési távolságot tartasz... Ki az a nemnormális, aki bekapcsolja tiszta időben? Igaz sok nemnormális ugyanazt csinálja fényes nappal, menőbb, van neki..... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Július25, 2008 Megoszt Elküldve Július25, 2008 Köszi mindenkinek a reagot. Miután berakták a nem Opel rádiót, még jó volt. Megnézem majd a csati kontaktját. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Robz Elküldve Július26, 2008 Megoszt Elküldve Július26, 2008 Mentél már kilómétereket tiszta időben egy világító hátsó ködlámpájú autó után? Akkor is baromira zavaró, ha 20m követési távolságot tartasz... Mint ahogy írtam is, a ködlámpa rossz látási viszonyok közé való az én olvasatomban. Tiszta időben miért kapcsol valaki ködlámpát? Köd van a fejében??? Amúgy tiszta időben ha előttem valaki nyomatja a hátsó ködfényt, akkor refi felvillant, oszt lekapcsolja. Miért akarjátok belemagyarázni a dologba a nem rendeltetésszerű használatot? Az uniós előírás is arról szól, hogy az elsőt bekapcsolhatod, ha jól értelmezem... (persze a jól beállított első ködlámpa nem is zavar szemből) A szabálytalanul, ködlámpa helyett felrakott szúró fényszórók persze zavaróak, de ezt rendőrbácsi díjazza is csekk formájában. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Július26, 2008 Megoszt Elküldve Július26, 2008 Ez mihez jó? Astra G vagy Corsa C? Corsa C Link to comment Megosztás: More sharing options...
ha4nz Elküldve Július26, 2008 Megoszt Elküldve Július26, 2008 Kulcs kivesz, jobb oldali bajuszkapcsoló Magad felé húz.(asszem) Hazavezető fény-ként van írva ha jólemléxem a használati utasításba. Ez mihez jó? Astra G vagy Corsa C? Link to comment Megosztás: More sharing options...
dionaea Elküldve Július26, 2008 Megoszt Elküldve Július26, 2008 akit zavar az első ködlámpa csukja be a szemét és kész . a Hátsót meg nagyon kevesen szokták bekapcsolni. ÉS elég gizda az első ködlámpa :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Július26, 2008 Megoszt Elküldve Július26, 2008 Miért akarjátok belemagyarázni a dologba a nem rendeltetésszerű használatot? Mert létező jelenség, én sokat vezetek és sajna elég gyakran találkozom vele, még autópályán is. Amúgy természetesen éjszaka+tiszta idő kombóra gondoltam. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Robz Elküldve Július26, 2008 Megoszt Elküldve Július26, 2008 Mert létező jelenség, én sokat vezetek és sajna elég gyakran találkozom vele, még autópályán is. Amúgy természetesen éjszaka+tiszta idő kombóra gondoltam. Ezt nem is vitatom, de h_lyék mindig lesznek. Ilyen alapon betilthatunk, korlátozhatunk bármit a technikával. Szerintem inkább a szabályok betartatására kellene hangsúlyt fektetni, és keményen büntetni az ilyen majmokat, hogy legközelebb ne legyen kedve felnyomni azt a fényt, ha nem is kell. Amúgy sajnos a te álláspontodat is megértem, mert a cégnél is napi szinten találkozok azzal a problémával, hogy bizonyos feladatra célgépet kell készítenünk, de a vezérlés legyen "bolondbiztos", mert hiába a szabályok. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
dionaea Elküldve Július26, 2008 Megoszt Elküldve Július26, 2008 sok majmot meg lehet büntetni és én nem is a ködlámpásokkal vagy gyorshajtókkal kezdeném hanem a sok barommal aki autóba ül veri a nyálát hogy milyen szuper fostalicskája van de vezetn...vára nem tud. Én nekem tetszik a hűtő maszk mögötti laza kis lámpa rejtve elég gizda. jó kis hella Link to comment Megosztás: More sharing options...
ROLÓ Elküldve Július27, 2008 Megoszt Elküldve Július27, 2008 Ha megad felé húzod, világít a lámpa 1 percet, "hazavezet" Kipróbáltam, tényleg van ilyen a corsán és működik. Közel egy percig fényt ad, majd lekapcsol automatikusan..... OK! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dom Elküldve Július27, 2008 Megoszt Elküldve Július27, 2008 Ehhez a ködlámpás dologhoz hozzá tartozik,hogy sok olyan ember van,aki azt sem tudja,hogy minek a visszajelzője világít a műszerfalon.Persze tisztelet a kivételnek,de valakit nem is érdekel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
maczko Elküldve Július27, 2008 Megoszt Elküldve Július27, 2008 Felebarátaim... ködlámpa. Az öreg Ascona 1.8E CD-men természetesen volt gyári ködlámpa. 13 év alatt vagy négyszer be is kapcsoltam. üdv. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Július27, 2008 Megoszt Elküldve Július27, 2008 Részemről ha komolyabb eső van autópályán akkor is használom, hogy lássák hol megyek és én is szeretem, ha más ugyanígy cselekszik. Vízfüggönyt kicsit nehéz elhúzni :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Robz Elküldve Július27, 2008 Megoszt Elküldve Július27, 2008 Részemről ha komolyabb eső van autópályán akkor is használom, hogy lássák hol megyek és én is szeretem, ha más ugyanígy cselekszik. Vízfüggönyt kicsit nehéz elhúzni :lol: Tehát rossz látási viszonyok között használod. Ezzel szerintem senkinek nincs is baja. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
maczko Elküldve Július27, 2008 Megoszt Elküldve Július27, 2008 egyetértek Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Július27, 2008 Megoszt Elküldve Július27, 2008 sok majmot meg lehet büntetni és én nem is a ködlámpásokkal vagy gyorshajtókkal kezdeném hanem a sok barommal aki autóba ül veri a nyálát hogy milyen szuper fostalicskája van de vezetn...vára nem tud. Én nekem tetszik a hűtő maszk mögötti laza kis lámpa rejtve elég gizda. jó kis hella Igen! Tényleg jól néz ki. Kár, hogy kb. az 1940-50-es évektől tilos ez az elrendezés ill. páratlan számú lámpát az autó elejére szerelni. Azóta csak veteránokon és egyes "fedett" járműveken lehet látni így elhelyezett lámpatesteket. Gyönyörű szép francia autókat gyártottak kadmiumsárga fényű lámpákkal a hűtőrács mögött. Link to comment Megosztás: More sharing options...
dionaea Elküldve Július27, 2008 Megoszt Elküldve Július27, 2008 Én megcsináltam régi autómnál, alu rács mögött volt 2 lámpa olyan volt mint a 67 es shelby, csak nekem rács mögött. Közelről látszódott, de felkapcsolva brutál volt. Astránál is jól nézne ki tunning rácsba vágva ha nem használod nem bűntethetnek meg gondolom én?. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Harti Elküldve Július28, 2008 Megoszt Elküldve Július28, 2008 Sziasztok! Az ősszel szeretnék beszereltetni ködlámpát a koicsba! (G Astra) A lökhárítómba állítólag be lehet szerelni, tudtok ajánlani valamilyen boltot ahol értelmes áron kaphatok ködlámpát? Most jövök a márkakereskedőtől, potom 70 ezerbe kerülne és ebben nincs benne a beszerelés! ^^ Esetleg utángyártott? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Boldizsar Elküldve Július28, 2008 Megoszt Elküldve Július28, 2008 Sziasztok! Az ősszel szeretnék beszereltetni ködlámpát a koicsba! (G Astra) A lökhárítómba állítólag be lehet szerelni, tudtok ajánlani valamilyen boltot ahol értelmes áron kaphatok ködlámpát? Most jövök a márkakereskedőtől, potom 70 ezerbe kerülne és ebben nincs benne a beszerelés! ^^ Esetleg utángyártott? Bontók....vagy vatera.hu Vagy Üllői úton van lámpabolt... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Robz Elküldve Július28, 2008 Megoszt Elküldve Július28, 2008 Sziasztok! Az ősszel szeretnék beszereltetni ködlámpát a koicsba! (G Astra) A lökhárítómba állítólag be lehet szerelni, tudtok ajánlani valamilyen boltot ahol értelmes áron kaphatok ködlámpát? Most jövök a márkakereskedőtől, potom 70 ezerbe kerülne és ebben nincs benne a beszerelés! ^^ Esetleg utángyártott? Utángyári kb 4,5eFt/db. Ez a gyárival egyező H3 izzós fajta. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Harti Elküldve Július29, 2008 Megoszt Elküldve Július29, 2008 Köszi az ajánlásokat, ez már sokkal barátibban hangzik ár ügyileg!:lol: Az utángyártott minősége rosszabb a gyárinál? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts