imy Elküldve Június14, 2008 Megoszt Elküldve Június14, 2008 Keresgettem, a hátsó rolót a Te elképzelésed szerint rakták fel gyárilag a Mazdára. :P És szerencsére látszik is az oldalsó. Ha szépen fel tudnám/lehetne szerkeszteni, nagyon baba lenne. :D A VW gyári rolója sem rossz. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Június14, 2008 Megoszt Elküldve Június14, 2008 Picit más: Találtam egy leírást a neten a tempomat utólagos beszereléséről itt: http://www.astraownersclub.com/technical_guides.php (Astra Mk4 Technical Guides/Interior/How to Fit Cruise Control) Gondoltam megnézem lehetséges-e az enyémbe beszerelni, ha már egyszer úgysincs túl nagy költségvonzata. Az ECU csatlakozójában meg is találtam a vezetéket a 10-es pinen (ugyan a leírás szerint egy barna és egy fekete között kéne lennie, nekem meg barna/zöld van a 9-as pinen, és szürke/zöld a 11-esen, de ez legyen a kisebbik baj), valamint a kormánykapcsoló vezetékkötegénél eldugva is ott volt a 4pólusú csatlakozó a tempomatos kormánykapcsolónak, sőt még a fékpedálnál levő kapcsolóm is a 4 pólusú ahogy írják, viszont az arra menő vezetékkötegben az istennek se leltem szabad csatlakozót aminek a kuplungkapcsolóra kéne mennie. Most picit elment a kedvem, mert az elején egészen fellelkesültem, de a leírásban nem írnak semmit hogy mivan ha nincs csati a kuplungkapcsolónak. Akkor vajon beszerelhető-e? Vagy az mindegyikben benne van, csak nézzek jobban körül? Amúgy nem is kerülne sokba ha megoldható lenne, a Csergőben 18e egy tempomatos kormánykapcsoló, és 7e a kuplungpedálhoz való, úgyhogy 25e-ből meg egy órai munkából kijönne az egész... Nekem ezt írták 2007-es Z14XEP-re: Az Ön által megadott modellévű Astra G-be a tempomat beszerelése korrekt módon nem végezhető el, mivel az tempomat működéséhez szükséges gyári kábelezés hiányzik. A tempomatos gyári kábelköteg ugyan rendelhető, de az ára százezres nagyságrendű. Márkaszervizként pedig az utólagos kábelezést nem támogatjuk. Link to comment Megosztás: More sharing options...
vipi Elküldve Június14, 2008 Megoszt Elküldve Június14, 2008 Sziasztok! Sajnos az ablakok sötétítése elmarad, mert kicsit drága. 30-35e között válalnáék el. Az ilyen rolók-ról mia atapasztalat? A homasita kft postáz is, mert nekem Bp 250km. Nekem az 5 ajtóst 18ért vállalták volna el. A hátsó ablak, és a hátsó oldalsók. És ezt hivatalosan, amivel vizsgára is lehet menni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Június14, 2008 Megoszt Elküldve Június14, 2008 Nekem ezt írták 2007-es Z14XEP-re: Az Ön által megadott modellévű Astra G-be a tempomat beszerelése korrekt módon nem végezhető el, mivel az tempomat működéséhez szükséges gyári kábelezés hiányzik. A tempomatos gyári kábelköteg ugyan rendelhető, de az ára százezres nagyságrendű. Márkaszervizként pedig az utólagos kábelezést nem támogatjuk. Namost ezaz hogy nekem a kábel benne van a motorvezérlő meg a kormánykapcsoló között is, csak az a r.hadt kuplungkapcsoló szivat meg... Leginkább azért, mert a leírásban is olyat írnak mind a kormáynkapcsoló vezetékénél, mind az ECU-énál, hogy ha ezek hiányoznak, nem lehetséges a tempomat beszerelése, de semmi ilyesmit nem írnak viszont a kuplungkapcsolóról. Vagy ha az első kettő benne van egy autóban akkor ott kell lennie enek is, csak én nem találtam meg? Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Június14, 2008 Megoszt Elküldve Június14, 2008 Nekem az 5 ajtóst 18ért vállalták volna el. A hátsó ablak, és a hátsó oldalsók. És ezt hivatalosan, amivel vizsgára is lehet menni. Körbekérdeztem (Zala megye) az összes szóbajöhetőt, kicsit drágállotam....A roló meg jóval olcsóbb. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Június14, 2008 Megoszt Elküldve Június14, 2008 Namost ezaz hogy nekem a kábel benne van a motorvezérlő meg a kormánykapcsoló között is, csak az a r.hadt kuplungkapcsoló szivat meg... Leginkább azért, mert a leírásban is olyat írnak mind a kormáynkapcsoló vezetékénél, mind az ECU-énál, hogy ha ezek hiányoznak, nem lehetséges a tempomat beszerelése, de semmi ilyesmit nem írnak viszont a kuplungkapcsolóról. Vagy ha az első kettő benne van egy autóban akkor ott kell lennie enek is, csak én nem találtam meg? Hát az jó kérdés.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
vipi Elküldve Június14, 2008 Megoszt Elküldve Június14, 2008 Körbekérdeztem (Zala megye) az összes szóbajöhetőt, kicsit drágállotam....A roló meg jóval olcsóbb. :D Zalából nem érné meg le jönni hozzánk. Ország közepe kb 300, és még vissza is kell menni. Én nem vagyok a roló híve. Rossz tapasztalatokat látok kollégáknál. Persze lehet itt is van minőségi cuccos is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
dionaea Elküldve Június14, 2008 Megoszt Elküldve Június14, 2008 kik foglalkoznak ilyen roló építéssel :D ? a gyáriak igen jól éznek ki a bmw nél a pillangó ablakra külön kis roló van nagyon komolyan néz ki, benne vana roló a pillango ablak keretben. És a bömbnél teljes ablakot elfedi nincsenek centis "hézagok" kárpiba meg ugye a kérdés hogy rögzíted a rolót meg hogy be fér e Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Június14, 2008 Megoszt Elküldve Június14, 2008 kik foglalkoznak ilyen roló építéssel :D ? a gyáriak igen jól éznek ki a bmw nél a pillangó ablakra külön kis roló van nagyon komolyan néz ki, benne vana roló a pillango ablak keretben. És a bömbnél teljes ablakot elfedi nincsenek centis "hézagok" kárpiba meg ugye a kérdés hogy rögzíted a rolót meg hogy be fér e Az oldalsót majd megnézem meló után, és agyalok rajta, hogy rendeljek-e..., és hogy hogyan lehet beépíteni. A lidl-ben láttam meg, de az nagyon bután nézett ki, és gondoltam, hátha találok valami normálissat, és haladok. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
vipi Elküldve Június14, 2008 Megoszt Elküldve Június14, 2008 kik foglalkoznak ilyen roló építéssel :D ? a gyáriak igen jól éznek ki a bmw nél a pillangó ablakra külön kis roló van nagyon komolyan néz ki, benne vana roló a pillango ablak keretben. És a bömbnél teljes ablakot elfedi nincsenek centis "hézagok" kárpiba meg ugye a kérdés hogy rögzíted a rolót meg hogy be fér e Én a fóliázásra válaszoltam, rolóst nem ismerek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
dionaea Elküldve Június14, 2008 Megoszt Elküldve Június14, 2008 Én a fóliázásra válaszoltam, rolóst nem ismerek. Ja bocs:) Imy: ha van vmi jó ötletd oldasóra oszd majd meg hátha ki lehet vmit okoskodni ami jól is néz ki Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Június14, 2008 Megoszt Elküldve Június14, 2008 Ja bocs:) Imy: ha van vmi jó ötletd oldasóra oszd majd meg hátha ki lehet vmit okoskodni ami jól is néz ki naná, a hátsó ezek után meni fog, csak az oldalsón kell még agyalnom egy kicsit, ha nem megy, akkor marad roló nélkül, de jó lenne rá, mert egész nap a tűző napon áll minden nap a kocsi a munkahelyem parkolójában. Link to comment Megosztás: More sharing options...
dionaea Elküldve Június14, 2008 Megoszt Elküldve Június14, 2008 naná, a hátsó ezek után meni fog, csak az oldalsón kell még agyalnom egy kicsit, ha nem megy, akkor marad roló nélkül, de jó lenne rá, mert egész nap a tűző napon áll minden nap a kocsi a munkahelyem parkolójában. igazából ugyan úgy melegszik a kocsi. sztem ez is olyan jólnéz ki dolog, ha nem gagyin van felrakva. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Boldizsar Elküldve Június14, 2008 Megoszt Elküldve Június14, 2008 naná, a hátsó ezek után meni fog, csak az oldalsón kell még agyalnom egy kicsit, ha nem megy, akkor marad roló nélkül, de jó lenne rá, mert egész nap a tűző napon áll minden nap a kocsi a munkahelyem parkolójában. ezért kell fóliáztatni. Nekem az előző F astrámon roló volt most fóliázva van asszem kb 30ezer volt de legális. és jó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
dionaea Elküldve Június15, 2008 Megoszt Elküldve Június15, 2008 ezért kell fóliáztatni. Nekem az előző F astrámon roló volt most fóliázva van asszem kb 30ezer volt de legális. és jó. Hát igen 30 ezerért.Mekem a fólával az a bajom hogy este meg télen zavar ha sötét van kint és még sötétebb a fólia miatt akkor a rolót egyszerüen feltekerem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Robz Elküldve Június15, 2008 Megoszt Elküldve Június15, 2008 Aki már épített be könyöktámaszt: mekkora a max szélesség, ami befér? Megmértem ugyan, de nem tudom, mindennapos használatban nem zavaró-e, ha éppen határon van a mérete. 15cm a két ülés között a hely, szerintetek érdemes ide 15 széleset venni, vagy jobb a 12cm? (félek, hogy az ülés oldalát kicsiszolja, vagy bírja ez?) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Boldizsar Elküldve Június15, 2008 Megoszt Elküldve Június15, 2008 Hát igen 30 ezerért.Mekem a fólával az a bajom hogy este meg télen zavar ha sötét van kint és még sötétebb a fólia miatt akkor a rolót egyszerüen feltekerem. Hozzá kell szokni.Engem már nem zavar... Link to comment Megosztás: More sharing options...
dionaea Elküldve Június15, 2008 Megoszt Elküldve Június15, 2008 Hozzá kell szokni.Engem már nem zavar... sajnos nekem 1 év alatt nem sikerült. Nyáron nappall nagyon jó volt de este már nem, lehet mondjuk nem heggesztő szemüvegben kellett volna vezetni. Itt buktam el a dolgot?. Link to comment Megosztás: More sharing options...
streetracer Elküldve Június15, 2008 Megoszt Elküldve Június15, 2008 Hát igen 30 ezerért.Mekem a fólával az a bajom hogy este meg télen zavar ha sötét van kint és még sötétebb a fólia miatt akkor a rolót egyszerüen feltekerem. Vannak nagyon világos fóliák is amelyek szinte megeggyeznek a gyári "zölditéssel" de a hő és UV-védelme megeggyezik a legsötétebbekével.Az egyik haver ugy rakatta fel a fóliát,hogy a hátsóra és a hátsó-oldalsóra sötétebbet,a két elsőre néhány árnyalattal világosabbat rakatott.Kivülről nem feltünő a különbség de belülről nagyon észrevenni kilátás szempontjából.Az én fóliásomnál lehet ugynevezett "viztiszta" fóliát kapni amely teljesen szinezetmentes mégis több mint 50%-s hővédelmet biztosit,úgyhogy az első szélvédőre is fel lehet rakni nem torzit nem zavar.Csak az a vicc.hogy majdnem ez legdrágább. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Robz Elküldve Június15, 2008 Megoszt Elküldve Június15, 2008 sajnos nekem 1 év alatt nem sikerült. Nyáron nappall nagyon jó volt de este már nem, lehet mondjuk nem heggesztő szemüvegben kellett volna vezetni. Itt buktam el a dolgot?. Nekem a Corsa volt fóliáztatva 3M fóliával. Ez engedélyes, de mint már tárgyaltuk, max 70% fényáteresztő a szabályos, az alatt nem. Nekem a mostani Astra gyárilag 70% színezett, így nem kell ezzel foglalkoznom. A Corsa 60% fóliával volt megcsináltatva, erről még belefért a 70%-os papír. Tehát senki nem köthet bele. Mivel körben egyenletesen van fóliázva és ez még nem a "halottaskocsi" kategória, így szerintem nem zavaró. (majdnem gyári színezett, szemre nem lehetett megmondani, hogy nem az) Kb 4 éve csináltattam, akkor volt 21e Fehérváron, a szélvédő kivételével mindenhol lett csináltatva. Szélvédő csak felülre kapott "napcsíkot", az volt +2e. Ja, első szélvédőre is lehetett volna rakatni ezt a fóliát, csak macerás a felrakás, ezért nem is tetettem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Június15, 2008 Megoszt Elküldve Június15, 2008 Zalából nem érné meg le jönni hozzánk. Ország közepe kb 300, és még vissza is kell menni. Én nem vagyok a roló híve. Rossz tapasztalatokat látok kollégáknál. Persze lehet itt is van minőségi cuccos is. és mik voltak a rossz tapasztalatok?(hogy mire figyeljek oda) :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Qpack Elküldve Június15, 2008 Megoszt Elküldve Június15, 2008 Nekem a Corsa volt fóliáztatva 3M fóliával. Ez engedélyes, de mint már tárgyaltuk, max 70% fényáteresztő a szabályos, az alatt nem. Nekem a mostani Astra gyárilag 70% színezett, így nem kell ezzel foglalkoznom. A Corsa 60% fóliával volt megcsináltatva, erről még belefért a 70%-os papír. Tehát senki nem köthet bele. Mivel körben egyenletesen van fóliázva és ez még nem a "halottaskocsi" kategória, így szerintem nem zavaró. (majdnem gyári színezett, szemre nem lehetett megmondani, hogy nem az) Kb 4 éve csináltattam, akkor volt 21e Fehérváron, a szélvédő kivételével mindenhol lett csináltatva. Szélvédő csak felülre kapott "napcsíkot", az volt +2e. Ja, első szélvédőre is lehetett volna rakatni ezt a fóliát, csak macerás a felrakás, ezért nem is tetettem. Akkor olvass bele a fóliázás topicomba...ha jól emlékszem leírtam...azóta nem tudom a KKF-nek változott e a dolga, de anno, azt írták, hogy kis hazánkban nincs olyan fólia engedélyezve, mert ugye mindnek engedély száma van, ami legalább 70%-os fényáteresztő...szóval, ha vki még ki is mert állítani ilyet az tuti bukta, mert ilyen fólia nincs (vagy legalábbis akkor nem volt)...szóval úgy megbüntiz a közeg, hogy öröm lesz vakarni...hacsak azóta nem változott vmi...lehet most megint intézek egy levelet, de szerintem nincs változás.... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Június15, 2008 Megoszt Elküldve Június15, 2008 Fúrással sajnos meg pattental de alátétes fekete csavarralis lehet sztem.nem látszik semmi csak ha kinyitod az 5. ajtót. oldalsó nekem a bekasztós van de kiváncsi lennék hogy a roló be fér e a kárpit alá és akkor csak a ki kell húzni viszont a felfogatását nem tudom mivel nem láttam még mekkora a hely. de lenne olyan ötletem hogy a B oszlopra felrakni akkor az ajtót i ki lehet nyitni az ablakot is le lehet húzni és vizszinten húzod ki a rolót a pillangó ablak végéig. :P Az lenne ezzel kapcsolatossan a kérdésem, hogy mibe furtad bele a csavart, vagy a patentet? Mert nem akarom véletlenül a tetőt kilyukasztani :D , illetbe ha késöbb nem tetszik, ne látszodjon helye, hogy fent volt. :D Az oldalsó ablakot nézegettem, háát nem lehetne szerintem szépen megcsinálni, vagyis ugy, ha későbbiekben nem tetszik vissza lehessen bontani, és hogy ne látszodjon.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Június15, 2008 Megoszt Elküldve Június15, 2008 Akkor olvass bele a fóliázás topicomba...ha jól emlékszem leírtam...azóta nem tudom a KKF-nek változott e a dolga, de anno, azt írták, hogy kis hazánkban nincs olyan fólia engedélyezve, mert ugye mindnek engedély száma van, ami legalább 70%-os fényáteresztő...szóval, ha vki még ki is mert állítani ilyet az tuti bukta, mert ilyen fólia nincs (vagy legalábbis akkor nem volt)...szóval úgy megbüntiz a közeg, hogy öröm lesz vakarni...hacsak azóta nem változott vmi...lehet most megint intézek egy levelet, de szerintem nincs változás.... :D Biztossan nem, nekem a gyári üvegek(2007) a törvényben megengedettek...ennél sötétebb nem lehet, aztán allig látszik, hogy sötétített. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Június15, 2008 Megoszt Elküldve Június15, 2008 Asszem az oldalsó ablakokra marad EZ Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts