Zachi Elküldve Február6, 2008 Elküldve Február6, 2008 Megvolt az égőcsere. 55w-s helyett 100wattosat raktam bele, lássák csak, hogy jövök :) Akkor már most kezdj el gyűjteni lámpatestre! :)
opel16v Elküldve Február6, 2008 Elküldve Február6, 2008 öööö. miért is? :) Talán mert így kétszer akkora áramok futkosnak a feleakkorára méretezett vezetéken, és a foncsor sem szereti ezt a nagy hőleadást :)
telo Elküldve Február6, 2008 Elküldve Február6, 2008 Milyen típusú égő kell elölre a G Astrába? H7-es? Másik kérdés, hogy hogy a fenébe lehet kicserélni, mert az Istennek sem bírtam kifodítani a helyéről a lámpabúrát. Gondolom a két felső csavaron kívül van még máshol is ami fogja, de ahhoz meg végképp nem férek hozzá. Már a Vectránál is megőrjített az égőcsere. Egyszerűen egy borzalom, hogy le kell bontani a lámpabúra körül a fél autót. Nyugi, semmi ilyesmit nem kell csinélni égőcseréhez. Nem kell kiszedni az egész lámpabúrát. Hátulról ki lehet csavarni az égőt foglalattal együtt. H7 kell bele. Nézd meg a kezelési útmutatót, le van írva benne az izzócsere. Nem bonyolult, kell egy kis kézügyesség a visszarakáskor, főleg a jobb oldalinál, de sztem menni fog.
urbanjozsi Elküldve Február6, 2008 Elküldve Február6, 2008 öööö. miért is? Talán mert így kétszer akkora áramok futkosnak a feleakkorára méretezett vezetéken, és a foncsor sem szereti ezt a nagy hőleadást :) S lőn világosság. Vagy mégse.......... :) :)
Zachi Elküldve Február6, 2008 Elküldve Február6, 2008 Talán mert így kétszer akkora áramok futkosnak a feleakkorára méretezett vezetéken, és a foncsor sem szereti ezt a nagy hőleadást :) Még a műanyagok és én sem se szemből, se tükörből. :) Ez az izzó amúgy is csak a versenyeken megengedett.
telo Elküldve Február6, 2008 Elküldve Február6, 2008 Asszem kicsit elkéstem az előbbi hozzászólásommal.... :)
Zachi Elküldve Február6, 2008 Elküldve Február6, 2008 Asszem kicsit elkéstem az előbbi hozzászólásommal.... :) A szándék a fontos! :) Az meg jó volt. :)
ROLÓ Elküldve Február6, 2008 Elküldve Február6, 2008 öööö. miért is? :) A 100w os halogént nem ide tervezték, a már felsorolt érvek miatt is.... Ha erősebb fényt akarsz, más technológiát kell választanod: xenon... :)
Levin01 Elküldve Február6, 2008 Elküldve Február6, 2008 A 100w os halogént nem ide tervezték, a már felsorolt érvek miatt is.... Ha erősebb fényt akarsz, más technológiát kell választanod: xenon... :) jó, mindjárt megyek venni, csak előbb eladom a vesémet :)
ROLÓ Elküldve Február6, 2008 Elküldve Február6, 2008 jó, mindjárt megyek venni, csak előbb eladom a vesémet :) A kapott pénzt inkább egy kis plusz agyra szánd, hogy ne sok ilyen hülyeséget találj ki, mint a 100w H7....... :)
Zachi Elküldve Február6, 2008 Elküldve Február6, 2008 A 100w os halogént nem ide tervezték, a már felsorolt érvek miatt is.... Ha erősebb fényt akarsz, más technológiát kell választanod: xenon... :lol: Nálad a pont! Full fapad + xenon :D :) :) :)
Levin01 Elküldve Február6, 2008 Elküldve Február6, 2008 A kapott pénzt inkább egy kis plusz agyra szánd, hogy ne sok ilyen hülyeséget találj ki, mint a 100w H7....... :) jól van na, bazi sokat értek ám hozzá... Havernak van A Vectra és abba is erősebbet tett mint a gyári és vígan szaladgál 2éve így vele. Ezek szerint mázlija van.
telo Elküldve Február6, 2008 Elküldve Február6, 2008 Egyébként az is egy kérdés ám, hogy mennyivel világít jobban a 100w-os, mert annyira nagy fényerő különbség sztem nincs.
adorjant Elküldve Február6, 2008 Elküldve Február6, 2008 Egyébként az is egy kérdés ám, hogy mennyivel világít jobban a 100w-os, mert annyira nagy fényerő különbség sztem nincs. akkor inkább valamilyen emelt fényerejű izzó :) (Tunsgram Megalight,Osram,Philips,van ezer féle)
Levin01 Elküldve Február6, 2008 Elküldve Február6, 2008 egyébként nem értem miért terhelné a vezetéket, amikor az 55wattos is 12v-t kap meg a 100-as is :)
ROLÓ Elküldve Február6, 2008 Elküldve Február6, 2008 jól van na, bazi sokat értek ám hozzá... Havernak van A Vectra és abba is erősebbet tett mint a gyári és vígan szaladgál 2éve így vele. Ezek szerint mázlija van. OK! Nem sértésnek szántam én sem, de ne csinálj alapból hülyeséget: nem véletlen van ráírva és kitalálva a max Watt szám a lámpatesthez, sőt a vezetékek is méretezve vannak.. :) A xenon tényleg nem olcsó, bár jól lehet sokkal elérhetőbb az ára mint egy-két éve. Az meg hogy a barátod eddig eljárt így vele és nem volt gond, örülhet neki, szerencséje volt, vagy talán nem használta annyit... Nem elrettentés képpen, de egyszer saját szememmel láttam, amikor a gagyi kínai elektromos vízforraló kb 2másodperc alatt rommá égett vezetéke (ami a szivargyújtóra volt kötve) majdnem tüzet okozott egy autóban... A vezeték a cérnánál is vékonyabb volt, az egészet épp hogy bedugták kipróbálni....
Zachi Elküldve Február6, 2008 Elküldve Február6, 2008 jól van na, bazi sokat értek ám hozzá... Havernak van A Vectra és abba is erősebbet tett mint a gyári és vígan szaladgál 2éve így vele. Ezek szerint mázlija van. Határozottan igen! Mert még senki nem állította meg, mivel mire visszanyerte látóképességét, a marhája már messze járt. Autózzatok egy kicsit egymás mögött, majd szembe. Baromira nagy élmény lesz garantálom. Viszont LÁTÁSRA! :) P.S.: Ja 12volt. De hány amper?
ROLÓ Elküldve Február6, 2008 Elküldve Február6, 2008 egyébként nem értem miért terhelné a vezetéket, amikor az 55wattos is 12v-t kap meg a 100-as is :) Ami ilyenkor változik az az ÁRAMERŐSSÉG! A feszültség konstans (majdnem), viszont ugyanakkora keresztmetszetű vezetéken jóval nagyobb áram folyik.... :)
opel16v Elküldve Február6, 2008 Elküldve Február6, 2008 Havernak van A Vectra és abba is erősebbet tett mint a gyári és vígan szaladgál 2éve így vele. Ezek szerint mázlija van. Láttunk már szétégett világításkapcsolót hasonló lámpatuning miatt... :) egyébként nem értem miért terhelné a vezetéket, amikor az 55wattos is 12v-t kap meg a 100-as is :) kis általános iskolás fizika: teljesítmény = feszültség * áramerősség :) kis tudomány: a vezeték keresztmetszete határozza meg a rajta átvihető maximális áramot. :D
gabesz76 Elküldve Február6, 2008 Elküldve Február6, 2008 Megvolt az égőcsere. 55w-s helyett 100wattosat raktam bele, lássák csak, hogy jövök :) Tungsram Megalight!!! Nekem bevált. Jobb fénye van mint egy sima 50valahány w-osnak. Ja és a szemből jövők sem anyáznak :) Szebb, fehérebb a fénye is és nem sárgás árnyalatú.
Zachi Elküldve Február6, 2008 Elküldve Február6, 2008 Tungsram Megalight!!! Nekem bevált. Jobb fénye van mint egy sima 50valahány w-osnak. Ja és a szemből jövők sem anyáznak :) Szebb, fehérebb a fénye is és nem sárgás árnyalatú. Csak nem hallod! :) :)
DM101 Elküldve Február6, 2008 Elküldve Február6, 2008 Én a Tungsramban dolgozom,és H7 illetve H4-es lápákhoz csinálok alkatrészeket.Tudom milyen szar midegyik!Ennek több féle oka van, de most nem állok le részletezni.Ha valaki jót akar nem ilyet vesz az tuti.
urbanjozsi Elküldve Február7, 2008 Elküldve Február7, 2008 Én a Tungsramban dolgozom,és H7 illetve H4-es lápákhoz csinálok alkatrészeket.Tudom milyen szar midegyik!Ennek több féle oka van, de most nem állok le részletezni.Ha valaki jót akar nem ilyet vesz az tuti. Ez az igazi PR munka :) Remélem a főnököd nem "opelfórumozik" :)
Levin01 Elküldve Február7, 2008 Elküldve Február7, 2008 Hallgattam a szép szóra és kicseréltem 55W-re az égőket :)
Recommended Posts