Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. Az egyik munkatársam Astrájában nem működnek a hátsó üléseknél lévő olvasólámpák. Izzó csere megvolt, nem javult meg. Elképzelhető, hogy más biztosítékon vannak mint az első villany? :)

Előre is köszi.

• Like 1
Elküldve
Akkor Ti még nem láttatok olyat, ami porlasztja / szórja!

Az nem sugarat nyom, hanem a vizet egy "fejre fordított háromszög" alakban nyomja... mint pl. amikor a slagg végén a tekerőt "terítésre, vagy szórásra" állítod.

Ezeknél csak 2 helyről nyomja a vizet, de az beteríti az egész szélvédőt!! Nagyon tuti!!!

pl. a céges Fábia már így csinálja!

De úgy emlékszem - a Nagy Opel Próbáról - hogy a C Vectra is már így nyomja a vizet!

Sok törlés:

Ma nagyon utáltam! Mentem le Szegedre és elég dzsuvás volt az út, az autók mindig felverték a koszt a szélvédőre. Lemostam, az ablakot a 2 törlésre szárazra és tisztára húzta.. de a 3. és 4. törlésnél valahol talált egy kis maszatot és az egészen szétkente!!! :) :D ;) Úgyhogy morcos volt! ;)

http://www.vezess.hu/hir.php?idx=5322

itta megoldás, csak q. drága.

Elküldve
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. Az egyik munkatársam Astrájában nem működnek a hátsó üléseknél lévő olvasólámpák. Izzó csere megvolt, nem javult meg. Elképzelhető, hogy más biztosítékon vannak mint az első villany? :)

Előre is köszi.

Sziasztok!

Ma fény derült a hiba okára. Ma kivettük az elülső belső világítás lámpatestjét és kiderült, hogy egy csatlakozón keresztül szalagkábellel megy hátra a két olvasólámpához a feszültség. Ezt a csatlakozót nem jól dugták vissza a helyére amikor a kihangosítót vezetékelték be és szétrázódótt. szerencsére elég gagyi hiba volt. :D

• Like 1
  • 2 weeks later...
Elküldve
65°C-os víz a jeges szélvédőre? :D

Nem reped el? Én nem merném rányomni! :)

De ha egyszer ott van : "A 65 fokos vízhőmérséklet ideális, mivel jól tisztít, elolvasztja a jeget, de nem tud kárt tenni szélvédőnkben."

Gondolom, teszelték tán ;)

Elküldve
65°C-os víz a jeges szélvédőre? :D

Nem reped el? Én nem merném rányomni! :)

ezzel ugyanaz a bajom, mint a jégoldóval, hogy ugyan akkor lemegy a jég, de amíg nem tudsz rendesen fűteni, addigra megint ráfagy a cuccos

Elküldve
De ha egyszer ott van : "A 65 fokos vízhőmérséklet ideális, mivel jól tisztít, elolvasztja a jeget, de nem tud kárt tenni szélvédőnkben."

Gondolom, teszelték tán :D

;) Azt vágom, hogy tesztelték, de csak egy fokozott "stressz helyzetnek" van kitéve a szélvédő!

Ha pl. már amúgy is sérült, szerintem így sokkal hajlamosabb lehet a tovább repedésre. :)

Bár lehet, hogy nincs igazam.

Elküldve
:D Azt vágom, hogy tesztelték, de csak egy fokozott "stressz helyzetnek" van kitéve a szélvédő!

Ha pl. már amúgy is sérült, szerintem így sokkal hajlamosabb lehet a tovább repedésre. :)

Szerintem ha repedt, akkor már maga a téli lefegyás > fűtés > lefagyás >.... nagy eséllyel "garantálja" a repedés szétfutását ;)

Elküldve

Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy elvileg (legalábbis papíron) fűthető a külső tükör. Ezt hol lehet bekapcsolni? Mert én csak az irányító gombot találom rajt meg az átkapcsolót a balk és jobb tükör között. Nemkellene hogy legyen rajt egy visszajelző lámpa (led)?

Köszi

Elküldve
Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy elvileg (legalábbis papíron) fűthető a külső tükör. Ezt hol lehet bekapcsolni? Mert én csak az irányító gombot találom rajt meg az átkapcsolót a balk és jobb tükör között. Nemkellene hogy legyen rajt egy visszajelző lámpa (led)?

Köszi

Az F-eken volt LED, az akkor világított, ha kapcsoltad a fűtést. S talán azt lehetett külön kapcsolni.... :)

Elküldve

A B Corsámon volt külön kapcsoló (nyomógomb) meg visszajelző is... :P

Az F Astrán úgy látom már csak visszajelző... ;)

A G Astrán már semmi, egyszerűen összevonták az ablakfűtéssel... ;)

Csak azt nem tudom, hogy van valami limit miután lekapcsol a tükörfűtés... :)

Vagy addig melegít amíg megy az ablakfűtés :D

Elküldve
A B Corsámon volt külön kapcsoló (nyomógomb) meg visszajelző is...

Az F Astrán úgy látom már csak visszajelző...

A G Astrán már semmi, egyszerűen összevonták az ablakfűtéssel...

Csak azt nem tudom, hogy van valami limit miután lekapcsol a tükörfűtés...

Vagy addig melegít amíg megy az ablakfűtés

F-Astrán is külön gomb van szerintem. G-n pedig 15 perc a kikapcs.
Elküldve
:D Azt vágom, hogy tesztelték, de csak egy fokozott "stressz helyzetnek" van kitéve a szélvédő!

Nekem nincs ilyen, de a lyányomék árulják. Ott megtekinthető céges autóba beépítve. Állítólag pazar hatásfokú, és nincs vele gond. De ennyiért?!

Elküldve
Hali!

Olyanba kellene segitség, hogy G astra gépetőhöz kellene kitámasztó teleszkóp ... ötlet?

Köcc :rolleyes:

..........powered by Atommanó.Szerintem. :blink:

Elküldve

Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni, hogy mostanába viszem az Astra Classic II-t átvizsgálásra és hogy lehetséges lenne az hogy a szervaízbe betudják állítani úgy az elektromos ablakokat hogy központi zár hatására maguktól felhúzódjanak? Vagy ez mennyi munkával jár?

Köszi

Elküldve
Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni, hogy mostanába viszem az Astra Classic II-t átvizsgálásra és hogy lehetséges lenne az hogy a szervaízbe betudják állítani úgy az elektromos ablakokat hogy központi zár hatására maguktól felhúzódjanak? Vagy ez mennyi munkával jár?

Köszi

Ehhez kell egy komfort modul. Azt kell rákötni a központizárra.

Van riasztó az autódban?

Elküldve
Szia!

Nincsen riasztó. És kb mennyibe kerül egy ilyen modul hozzá? Vagy nemérdemes áldozni rá?

Köszi

4000 körül van egy ilyen modul.

Elküldve
4000 körül van egy ilyen modul.

Így van. És nem nagy dolog a bekötése sem, szóval még 1-2 ezerért biztos be is köti valamelyik autóvillamosságis.

(azt nem tudom, hogy a gyári központira rá lehet-e kötni, de a riasztóra már tuti... bár ez most Nálad nincs)

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.