Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve

Sziasztok!

Mivel az astra G a zafirám donora ide csapódom közétek ha megengeditek.

Végig olvastam a hozzászólásokat, okosságokat, és tisztázni szeretnék egy pár dolgot. Mivel szervíz szakemberek is vannak közöttünk így hátha okosabb leszek.

Először is a három soros kijelzőről.

Nekem alaphelyzetben 3 funkciót mutat. Mit kell megnéznem, hogy tudjam lehet-e belőle programozással több funkcióst kreálni.Mert elég sok variáció elhangzott a hozzászólások folyamán.

Másik kérdésem az elektromos ablak, amira szintén több varia volt.

Nekem ha zárom a központit nem húzza fel az ablakot. De mint írta valaki van amit vezeték elvágással vagy összekötéssel (már nem emlékezem) rá lehet bírni a felhúzásra, és van amihez külön modul kell. Ezt honnan tudom meg hogy nekem melyik varia van!

Elküldve

Sziasztok!

1 hónapja vogyok boldog Opel tulaj. Örülök, hogy Rátok találtam.

Az lenne a kérdésem, hogy a hátsó ajtók felső helyére mekkora hangszórót lehet beépíteni? Kábel gyárilag benne van? Az alsó hangszórók bent vannak, de hiányzik a magas hang :P

Köszi és üdv.

Elküldve

Sziasztok,

Itt egy kis irodalom azoknak akik tempomat beszerelését fontolgatják G Astra-ba. Én, a programozás kivételével, saját magam csináltam, nem kell autószerelőnek lenni hozzá, de némi elektronikai/villamossági jártasság nem hátrány. Így összesen 20-25 eFt a teljes költség.

Tempomat

Elküldve
Sziasztok!

1 hónapja vogyok boldog Opel tulaj. Örülök, hogy Rátok találtam.

Az lenne a kérdésem, hogy a hátsó ajtók felső helyére mekkora hangszórót lehet beépíteni? Kábel gyárilag benne van? Az alsó hangszórók bent vannak, de hiányzik a magas hang :P

Köszi és üdv.

Szia Zolobyte

A felső helyekre legkönnyebben 38-40mm külső átmérőjű dómsugárzót lehet beépíteni, csak be kell pattintani. Azt nem tudom hogy a hátsónál a Te esetedben be van-e a magas vezetékezve. Az első ajtónál újabban gyakorlat hogy ha alul bennevan akkor felül be is vezetékezik.

Elküldve
Másik kérdésem az elektromos ablak, amira szintén több varia volt. Nekem ha zárom a központit nem húzza fel az ablakot. De mint írta valaki van amit vezeték elvágással vagy összekötéssel (már nem emlékezem) rá lehet bírni a felhúzásra, és van amihez külön modul kell. Ezt honnan tudom meg hogy nekem melyik varia van!

Ha gyári az ablakemelőd, akkor valószínű szekvenciális (fel/le automatikusan húzódik kicsit hosszabb nyomásra), és ha jól emlékszem Jim régebbi hozzászólásai alapján, ilyen esetben pl nem kell modul. Legalábbis Astránál, ha minden igaz, ez van. Lehet, hogy Zafiránál más a helyzet...

Elküldve

Ezt mindjárt gondoltam, hogy boltba :P

Egyébként a beszerelésről, meg egy csomó jó dologról van leírás itt www.astra4ever.de (ha nem lenne ismert), csak arra lettem volna kíváncsi csinálta-é már valaki?

Elküldve

Sziasztok!

Opel Astra G-ben szeretném kivenni a világításkapcsolót kompletten. Cserére szorul a ködlámpakapcsoló miatt. Ha valaki csinált, vagy tudja hogyan kell minél egyszerűbben kiszerelni segítsen.

Régebben másnál is olvastam hasonló szitut.

Kösz, Üdv.

Elküldve

Hi!

Érdeklődve olvastam Hanati hozzászólását, miszerint némi vezetékgubancolással esetleg megold6ó az ablakok felhúzódása a kpzár működtetésével (gyári el. ablakemelő). Ha ez így van, ki az az ügyes, aki ezt a dolgot szakmai kihívásként kezelve beműtené kedvenc vasamba?

Tolongjatok! :prayer:

Thx

Peace

Elküldve
Sziasztok!

Opel Astra G-ben szeretném kivenni a világításkapcsolót kompletten. Cserére szorul a ködlámpakapcsoló miatt. Ha valaki csinált, vagy tudja hogyan kell minél egyszerűbben kiszerelni segítsen.

Régebben másnál is olvastam hasonló szitut.

Kösz, Üdv.

Hey, Gergo!

A világításkapcsoló kivétele: 1 erősebb késsel, v lapos csavarhúzóval finoman nyúlj a kapcsoló1ség alá, és óvatosan pattintsd ki a helyéről. Úgy emléxem, h a kapcsoló oldalain van 1-1 rugós lapka, ami tartja. Ezeket kipattintva szabad a pálya. Kihúzod, majd stekker le és kész.

Písz

Elküldve
Hi!

Érdeklődve olvastam Hanati hozzászólását, miszerint némi vezetékgubancolással esetleg megold6ó az ablakok felhúzódása a kpzár működtetésével (gyári el. ablakemelő). Ha ez így van, ki az az ügyes, aki ezt a dolgot szakmai kihívásként kezelve beműtené kedvenc vasamba?

Tolongjatok! :prayer:

Thx

Peace

Nekem azt mondta a riasztószerelő anno hogy nem lehet a g astra gyári riasztójára ablak felhúzó modult tenni.A kötögetös megoldásnak az a hátránya hogy ha belül lenyomod az ajtó gombját akkor is felhuzza az ablakot és ez zavaró lehet.Nekem a kötögetős megoldás volt 3000ft-be került és 20 perc se volt,de tapasztalatom nincs vele mert kb 2hétig élvezhettem. :P
Elküldve
Nekem azt mondta a riasztószerelő anno hogy nem lehet a g astra gyári riasztójára ablak felhúzó modult tenni.A kötögetös megoldásnak az a hátránya hogy ha belül lenyomod az ajtó gombját akkor is felhuzza az ablakot és ez zavaró lehet.Nekem a kötögetős megoldás volt 3000ft-be került és 20 perc se volt,de tapasztalatom nincs vele mert kb 2hétig élvezhettem. :P

Én már jó ideje élvezem ezt a megoldást, és még egyszer sem nyomtam meg véletlenül az ajtózáró gombot, még kikönyökléskor sem 8) Pedig az elején én is hezitáltam, hogy jó lesz-e ez így, de tényleg nem annyira vészes. Egyre kell vigyázni: kulccsal az autóban lehúzott ablakon át benyúlva nem szabad lenyomni... :roll: De még azért ekkor is vannak vészmegodások: visszanyomni az ablakot kihasználva a gyári becsípődésgátló funkciót, vagy egyszerűen felhúzni a gombot, ha még elérhető. De ilyenre élesben még eddig nem került sor nálam. Csak próbálgattam... Ja igen, ha van pótkulcs, az is megoldás lehet. :D

Elküldve
Coupe, Telo, köszi. Még 1. Nekem CSAK kpzáram van, no gyári riasztó. A kpzár vezérli, v a riasztó? V mind1?

Sztem nem kell hozzá riasztó...

Elküldve
Már próbáltam nézni bontott cuccot, de itt Nyíregyházán semmi nincs! Nem találtam bontott G-s astrát! Esetleg nem tudsz valami frankó opel bontót vhol a környéken! Esetleg Miskolcon? Köszi! Hb.
Szia! Debrecenben Jánosi út 27 alatt AUTO VMB Magyar-Német kereskedelmi és szolgáltató B.t. foglalkozik bontott Opel cuccokkal (Tel.:52/461-639), Miskolcon Topel Trade Kft. Andrássy út 19. (Tel.:46/370-612), Egerben Cavallino 97 Kft. Sas út 48. (Tel.:36/313-839).

Szerintem a miskolci a legtutibb, nekem idáig ami kellet Astra G-hez mindent be tudtak szerezni. Vagy ott van a Borsodi Apró, 4-5 bontott G-s Astrát mindig hirdetnek.

Elküldve

Tegnap este érdekes dolgot vettem észre. Ha dupla nyomással bezárom a gépet, de utána bedugom a kulcsot és jobbra túlhúzva tartom, felhúzza a lenthagyott ablakokat.

Se riasztó, se egyéb ablakmodul nincs benne.

Elküldve
Tegnap este érdekes dolgot vettem észre. Ha dupla nyomással bezárom a gépet, de utána bedugom a kulcsot és jobbra túlhúzva tartom, felhúzza a lenthagyott ablakokat.

Se riasztó, se egyéb ablakmodul nincs benne.

Hi, NPasi!

Ezt biza jól észlelted! :lol: Vagyunk így ezzel páran. Asszem... :?

Én meg azt vettem észre, h nem hívtál coupe-hűtőmaszk-ügyben... Jól látom? :lol:

Peace

Elküldve
Budai Tamáshoz 1 kérdés

Hol vetted a motorháztetőélvédőizét?

Szia! Bocs, hogy későn válaszolok, de nem voltam gépközelben. A GRS Line Hood Protectort (motorháztetőélvédőizét) a Sparco Rallyshop Hungáriától rendeltem (Tel.:30/9596030) kb. 15EFt-ért. Azóta már túladtam rajta, mert szerintem több hátránya van mint előnye. Tény, hogy jól mutat az autón.

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.