bitu Elküldve November5, 2018 Megoszt Elküldve November5, 2018 On 2018. 11. 01. at 14:15, bitu írta: Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. 1.2 2003-as évjáratú g astrám van, elektromos ablak nincs benne, viszont beleszeretném rakni, megvettem a gyári elektromos ablakot, viszont kábelkötegelve nincs az autóba. Más megoldásként belelehet rakni? Hallottam olyat is hogy a központi zár ha benne azzal megoldható. Vkinek vmi tapasztalata van ezzel kapcsolatban? tudna vki segíteni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November5, 2018 Megoszt Elküldve November5, 2018 47 perce, bitu írta: tudna vki segíteni? Legegyszerűbb ha elmész egy bontóba és kiszeded egy ugyanilyen felszereltségű autóból a kábelköteget. Kábelköteget szinte senki nem visz, oda szokták adni bagóért. Legalább akkor pontosan tudod mi-merre megy és hová van bekötve. Kapcsolási rajz birtokában ki is lehet kábelezni, de az bonyolultabb, és mivel nincsenek csatlakozóid mindenhol vágni meg forrasztani kell, ami ugye bonthatatlanná teszi a kötéseket. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Razor01 Elküldve November12, 2018 Megoszt Elküldve November12, 2018 Sziasztok! Úgy tűnik hamarosan első ködlámpát fogok beszerelni. Ehhez átnéztem az egész fórumot, de nem tálaltam teljes leírást. Leginkább az hiányzik, hogy a fényszóró kapcsolóba, hogyan kell bekötni azt a kis nyomógombot ami alapból hiányzik (ködlámpa nélküli kapcsoló) és az hogy ha ez megvan, akkor már csak a relétől kell kihúzni kábelt a lámpákig, vagy még kell művészkedni a multitimer (?) körül valamit? Persze könnyebb lenne berakni egy "maszek" kapcsolót, de az nem szép... Ha valaki egy rendes leírást tud, esetleg képekkel azt is örömmel fogadom. Apropó az alany egy 2006os Z17DTL. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kukacka Elküldve November12, 2018 Megoszt Elküldve November12, 2018 18 perce, Razor01 írta: Sziasztok! Úgy tűnik hamarosan első ködlámpát fogok beszerelni. Ehhez átnéztem az egész fórumot, de nem tálaltam teljes leírást. Leginkább az hiányzik, hogy a fényszóró kapcsolóba, hogyan kell bekötni azt a kis nyomógombot ami alapból hiányzik (ködlámpa nélküli kapcsoló) és az hogy ha ez megvan, akkor már csak a relétől kell kihúzni kábelt a lámpákig, vagy még kell művészkedni a multitimer (?) körül valamit? Persze könnyebb lenne berakni egy "maszek" kapcsolót, de az nem szép... Ha valaki egy rendes leírást tud, esetleg képekkel azt is örömmel fogadom. Apropó az alany egy 2006os Z17DTL. Hegyekben állnak a ködlámpás kapcsolók, én ezen nem meditálnék, gyakorlatilag 1k ráfizuval anno ezt megoldottam. A kérdés, hogy neked vannak-e ködlámpa csatik a helyükön, ha vannak akkor ennyi a sztori. Ha nem, akkor lesz még vezetékelés is gazdagon. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gyurigyerek Elküldve November13, 2018 Megoszt Elküldve November13, 2018 (edited) 14 órája, Razor01 írta: Sziasztok! Úgy tűnik hamarosan első ködlámpát fogok beszerelni. Ehhez átnéztem az egész fórumot, de nem tálaltam teljes leírást. Leginkább az hiányzik, hogy a fényszóró kapcsolóba, hogyan kell bekötni azt a kis nyomógombot ami alapból hiányzik (ködlámpa nélküli kapcsoló) és az hogy ha ez megvan, akkor már csak a relétől kell kihúzni kábelt a lámpákig, vagy még kell művészkedni a multitimer (?) körül valamit? Persze könnyebb lenne berakni egy "maszek" kapcsolót, de az nem szép... Ha valaki egy rendes leírást tud, esetleg képekkel azt is örömmel fogadom. Apropó az alany egy 2006os Z17DTL. Anno én ez alapján oldottam meg. http://www.kacsa-ignis.hu/vilagitaskapcsolo/ A műszer egységbe csak izzó kellett a visszajelzéshez. Multitimerben nem kellett "bűvészkedni". Módosítva November13, 2018 : gyurigyerek 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lepo Elküldve November16, 2018 Megoszt Elküldve November16, 2018 (edited) On 2016. 03. 02. at 18:34, gezoli írta: Ma készen lett az autómban a fényre sötétedő tükör beépítése. Ha valakit érdekelnek a részletek nyugodtan kereshet. Segítségedet szeretném kérni. Most kezdenék G astra coupéba egy fényre sötétedő tükör beépítésébe. Utána olvasgattam a fórumon, de nekem nincs sajnos kikábelezve. Amit eddig összeszedtem: 1-es láb: F3.13 5A (15 gyujtás kapcsolt), X1-es csatlakozó 40-es láb. 2-es láb: TEST 3- as láb: RFS (tolató lámpa kapcsoló S31, +12V-ot kapcsol a lábra), X1-es csatlakozó 18-as láb. 4-es láb: MUT 33-as láb, X1-es csatlakozó 66-os láb. Ez a beltér lámpa szürkéje!!!!!! Kérdésem: Tudnál küldeni egy képet az x1- es csatlakozóról? Mi az a MUT 33-as láb? A 0,75mm vezeték megfelel erre a célra? Egy egy kábel milyen hosszú kell legyen? Módosítva November16, 2018 : Lepo Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve November17, 2018 Megoszt Elküldve November17, 2018 (edited) 12 órája, Lepo írta: A leírás helyes. 1: gyújtás +12V, 2: test, 3: tolatólámpa kapcsoló, 4: belsővilágítás kapcsoló. A legegyszerűbb ha a mennyezetilámpa csatlakozóról kábelezed az 1,2 és 4-es pontot. Közel is van a belső tükörhöz. Ami 1 hosszabb, kb 2 méter (0,5mm ) kell még a tolatós +12V bekötéséhez. (nekem nincs bekötve, tolatáskor nem kapcsolja ki a sötétítést) MUT=multitimer egy egység ami az összes kisebb fogyasztó be/ki/időzített kikapcsolását végzi. Ennek megfelelően a MUT 33, a multitimer 33-as lába. Mivel megy az X1-es csatlakozóra is ezért azt könnyebb bekötni/megtalálni/hozzáférni. X1 ez egy nagy világoszöld téglatest alakú csatlakozó. (gépház nyitó kar alatt, a burkolat mögött) https://www.dropbox.com/s/p8rt9gejvy6n146/rain.jpg?dl=0 Módosítva November17, 2018 : DarthVödör 2 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lepo Elküldve November18, 2018 Megoszt Elküldve November18, 2018 Hálás köszönet!!!! 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
llaci89 Elküldve November18, 2018 Megoszt Elküldve November18, 2018 Üdv. Induláskor felkapcsolom a világítást, kb 1 perc múlva magától lekapcsol, ha ez után fel.le kapcsolom utána már világít ahogy kell, kérdes az hogy a világitás kapcsot kell cserélni?! Z14xe 2002 1.4 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lepo Elküldve November19, 2018 Megoszt Elküldve November19, 2018 On 2018. 11. 17. at 1:48, DarthVödör írta: A leírás helyes. 1: gyújtás +12V, 2: test, 3: tolatólámpa kapcsoló, 4: belsővilágítás kapcsoló. A legegyszerűbb ha a mennyezetilámpa csatlakozóról kábelezed az 1,2 és 4-es pontot. Közel is van a belső tükörhöz. Ami 1 hosszabb, kb 2 méter (0,5mm ) kell még a tolatós +12V bekötéséhez. (nekem nincs bekötve, tolatáskor nem kapcsolja ki a sötétítést) MUT=multitimer egy egység ami az összes kisebb fogyasztó be/ki/időzített kikapcsolását végzi. Ennek megfelelően a MUT 33, a multitimer 33-as lába. Mivel megy az X1-es csatlakozóra is ezért azt könnyebb bekötni/megtalálni/hozzáférni. X1 ez egy nagy világoszöld téglatest alakú csatlakozó. (gépház nyitó kar alatt, a burkolat mögött) https://www.dropbox.com/s/p8rt9gejvy6n146/rain.jpg?dl=0 Köszönet mindenkinek a segítségért. Egyetlen kérdésem maradt. Rövidített takarót (coupéba) honnan tudnék beszerezni: https://drive.google.com/open?id=10YGPg-us8Q-_43LvK68b06MU6NQViTJQ Előre is köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
kobraCode Elküldve November19, 2018 Megoszt Elküldve November19, 2018 14 órája, llaci89 írta: Üdv. Induláskor felkapcsolom a világítást, kb 1 perc múlva magától lekapcsol, ha ez után fel.le kapcsolom utána már világít ahogy kell, kérdes az hogy a világitás kapcsot kell cserélni?! Z14xe 2002 1.4 Mielőtt cserélnéd a kapcsolót, lehet elég neki egy "karbantartás" is. Én biztosan szétszedném megnézém vele mi a helyzet: http://kacsa-ignis.hu/vkapcs/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
morattila Elküldve November19, 2018 Megoszt Elküldve November19, 2018 23 perce, Lepo írta: Köszönet mindenkinek a segítségért. Egyetlen kérdésem maradt. Rövidített takarót (coupéba) honnan tudnék beszerezni: https://drive.google.com/open?id=10YGPg-us8Q-_43LvK68b06MU6NQViTJQ Előre is köszönöm! Talán a csergőnél van de elég ritka már, kéz alatt ha tálalsz azt meg csak tükörrel együtt adják oda. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sadebilly Elküldve November27, 2018 Megoszt Elküldve November27, 2018 Sziasztok! Nincs meg valakinek A gezoli féle vw intervalumos relé beszerelése.Most pont időszakos és nem is gondoltam volna hogy szükségem lehetne rá.. köszönöm Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve November28, 2018 Megoszt Elküldve November28, 2018 5 órája, Sadebilly írta: Sziasztok! Nincs meg valakinek A gezoli féle vw intervalumos relé beszerelése.Most pont időszakos és nem is gondoltam volna hogy szükségem lehetne rá.. köszönöm gezolinak nem VW intervallumos van hanem Opel-relés. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sadebilly Elküldve November28, 2018 Megoszt Elküldve November28, 2018 1 óra, gezoli írta: gezolinak nem VW intervallumos van hanem Opel-relés. Igen igazad van rosszul olvastam. Esetleg valaki tud vw99 relé beszereléséről mit hogyan merre.Köszönöm 937D77F8330_4B2B_4E06_930_tn.jpg Link to comment Megosztás: More sharing options...
freddy_ Elküldve November28, 2018 Megoszt Elküldve November28, 2018 12 órája, Sadebilly írta: Igen igazad van rosszul olvastam. Esetleg valaki tud vw99 relé beszereléséről mit hogyan merre.Köszönöm 937D77F8330_4B2B_4E06_930_tn.jpg Itt a fórumon is van leírás. Vagy javaslom esetleg Gezoli leírását (ha megkéred, talán megosztja - nem tudom mennyire publikus). A teljesség kedvéért egy német leírás (Gezolié mellett ezt is használtam a sajátom beépítésénél). Szerk.: Félreolvastam. Esetleg ez segít? Link to comment Megosztás: More sharing options...
kobraCode Elküldve November28, 2018 Megoszt Elküldve November28, 2018 12 órája, Sadebilly írta: Igen igazad van rosszul olvastam. Esetleg valaki tud vw99 relé beszereléséről mit hogyan merre.Köszönöm 937D77F8330_4B2B_4E06_930_tn.jpg Stofl kolléga jóvoltából össze volt szedve régen, de valamiért nem megy a link. https://sites.google.com/site/gastraokossagok/extra-felszerelesek#TOC-VW-99-rel-s-megold-s: Ha jól sejtem DarthVödör oldalára mutatott talán ami sajna megszűnt. Talán keresd őt, lehet tud segíteni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sadebilly Elküldve November28, 2018 Megoszt Elküldve November28, 2018 (edited) Köszönöm.Megkérdezem tőle. Módosítva November28, 2018 : Sadebilly Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve November29, 2018 Megoszt Elküldve November29, 2018 4 órája, Sadebilly írta: Köszönöm.Megkérdezem tőle. Nem értem miért erőlteted a VW megoldást. Az Opel-relés sem bonyolultabb. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve November29, 2018 Megoszt Elküldve November29, 2018 3 órája, gezoli írta: Nem értem miért erőlteted a VW megoldást. Az Opel-relés sem bonyolultabb. Én meg már azt hittem, hogy eldöntheti ő maga hogy mit szeretne... Valóban így kell egy fórumon "szerepelni"... 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve November29, 2018 Megoszt Elküldve November29, 2018 1 óra, Janó32 írta: Én meg már azt hittem, hogy eldöntheti ő maga hogy mit szeretne... Valóban így kell egy fórumon "szerepelni"... Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve November29, 2018 Megoszt Elküldve November29, 2018 7 órája, gezoli írta: Nem értem miért erőlteted a VW megoldást. Az Opel-relés sem bonyolultabb. VW99 relé inteligens ablaktörlő relé. Nem kell hozzá az omega potis bajuszkapcsoló. Felpöccinted törlésre, majd amikor ismét törölni kell, felkapcsolod. Megjegyzi a pöccintés, és a felkapcsolás közötti időt. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
nyolc8 Elküldve November29, 2018 Megoszt Elküldve November29, 2018 3 órája, DarthVödör írta: VW99 relé inteligens ablaktörlő relé. Nem kell hozzá az omega potis bajuszkapcsoló. Felpöccinted törlésre, majd amikor ismét törölni kell, felkapcsolod. Megjegyzi a pöccintés, és a felkapcsolás közötti időt. Ha egyáltalán nem csinálok pöccintést hanem azonnal benyomom szakaszos módba a kart akkor mi az intervallum? Tehát ha nem "tanitom" akkor mit csinál? Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve November29, 2018 Megoszt Elküldve November29, 2018 1 óra, nyolc8 írta: Ha egyáltalán nem csinálok pöccintést hanem azonnal benyomom szakaszos módba a kart akkor mi az intervallum? Tehát ha nem "tanitom" akkor mit csinál? Akkor 3 másodpercenként töröl. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve November29, 2018 Megoszt Elküldve November29, 2018 Egyébként a C Corsa már gyárilag ilyen, bár nem tudom a relé miatt van-e ez, ennyire nem néztem utána. Viszont potis kar abban sincs. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts