KMiki Elküldve Február21, 2016 Elküldve Február21, 2016 3 órája, lazy jack írta: Esetleg valakinek van tapasztalata fűthető szélvédővel? Nemrég találtam az ebay-en: http://www.ebay.co.uk/itm/Vauxhall-Astra-G-MK4-Heated-Windscreen-/322002776900?hash=item4af8dc7344:g:4eIAAOSwBLlVVhHu Ugyan nem Astra, még csak nem is Opel, de én használtam off Ford Focus-t és nagyon praktikus volt szeptember-december között a reggeli deresedésben (főleg, ha kintalvós a jármű). Egyetlen zavaró körülmény lehet, de ez is megszokható: a fűtőszálak, amik hullámos vonalban függőlegesen futnak jó sűrűn, sötétben zavaróan hatnak ha a szemből jövő autó fényszórója megvilágítja. 1
tgabika76 Elküldve Február21, 2016 Elküldve Február21, 2016 8 órája, lazy jack írta: Találtam egy citromsárga csatlakozót a kesztyűtartót kiszerelve, nincs rádugva semmire, mi lehet vajon? Ez az esőérzékelő vezérlőjének a csatlakozója. 1
Nyil Elküldve Február21, 2016 Elküldve Február21, 2016 14 órája, Nyil írta: Hali, sajnos nem tartott sokáig az őröm. A fűtés az előtét ellenállás csere után működött. Azonban a minap nem indult a fűtés. Ma reggel néztem, minden fokozatban ment. Aztan délután induláskor meg sem moccant a venti egyetlen fokozatban sem. Azóta nem megy. Régi ellenállást visszaraktam (eddig azzal 4-en direktben ment) ma már azzal sem indult. 2-es helyen biztosítékot megnéztem, az rendben van. Valakinek ötlet a hiba okára?? Megnéztem újra, a venti egy kis kézi rásegítés útán megy rendesen. Szerintetek motor csere vagy javítható a hiba?
nlac24 Elküldve Február21, 2016 Elküldve Február21, 2016 Üdvözlet mindnekinek! Használtan vennék autót (Astra G) Van egy kiszemeltem, annyi gond van vele hogy nincs benne elektromos ablakemelő. A kérdésem az lenne, hogy elektronikai szempontból mennyire komplikált utólag beletenni egy bontottat? Gondolok itt arra pl. hogy elég -e az ajtóban a kábelköteget cserélni, vagy jobban bele kell nyúlni? Válaszokat előre is köszönöm.
Stofl Elküldve Február21, 2016 Elküldve Február21, 2016 18 minutes ago, nlac24 said: Üdvözlet mindnekinek! Használtan vennék autót (Astra G) Van egy kiszemeltem, annyi gond van vele hogy nincs benne elektromos ablakemelő. A kérdésem az lenne, hogy elektronikai szempontból mennyire komplikált utólag beletenni egy bontottat? Gondolok itt arra pl. hogy elég -e az ajtóban a kábelköteget cserélni, vagy jobban bele kell nyúlni? Válaszokat előre is köszönöm. Megoldható, komoly dolgok nincsenek, de kábelezni kell. A hátsóra van részletes leírás, de biztos lesz aki segít az elsőben. https://sites.google.com/site/opelccled/hatso-eablak Lényeg, hogy bontottat vegyél, ragaszkodj a gyárihoz!
nlac24 Elküldve Február21, 2016 Elküldve Február21, 2016 1 perc, Stofl írta: Megoldható, komoly dolgok nincsenek, de kábelezni kell. A hátsóra van részletes leírás, de biztos lesz aki segít az elsőben. https://sites.google.com/site/opelccled/hatso-eablak Lényeg, hogy bontottat vegyél, ragaszkodj a gyárihoz! Köszönöm. Nekem csak az első a lényeg. Mindenképp gyárit veszek. Abban reménykedem, hogy gyárilag az ajtóig benne van a vezeték hozzá.
DarthVödör Elküldve Február21, 2016 Elküldve Február21, 2016 (edited) On 2016. 02. 20. at 15:00, Nyil írta: Módosítva Április4, 2016 : DarthVödör 1
lazy jack Elküldve Február21, 2016 Elküldve Február21, 2016 14 hours ago, KMiki said: Ugyan nem Astra, még csak nem is Opel, de én használtam off Ford Focus-t és nagyon praktikus volt szeptember-december között a reggeli deresedésben (főleg, ha kintalvós a jármű). Egyetlen zavaró körülmény lehet, de ez is megszokható: a fűtőszálak, amik hullámos vonalban függőlegesen futnak jó sűrűn, sötétben zavaróan hatnak ha a szemből jövő autó fényszórója megvilágítja. Köszi a választ, Fordban már én is találkoztam vele, de Astraban -főleg G-ben- valahogy nem igen, gyárilag talán nem is volt hozzá, ezért érdekes ez az e-bayes. Annyira nem is mondanám horrornak az árát, kérdés, hogy ez is hasonló-e a konkurenciákéhoz.
lazy jack Elküldve Február21, 2016 Elküldve Február21, 2016 9 hours ago, tgabika76 said: Ez az esőérzékelő vezérlőjének a csatlakozója. Köszönöm, érdekes, hogy úgymond elő van készítve, talán a tempomat és a MID is ugyanígy elő lehet készítve? Fentebb olvastam, hogy a MID-hez elég sokat kell drótozni, azt nem vállalnám be, de ha csak a kütyüket kell rádugni a csatikra akkor belevágnék. Érdekes, hogy ennyi plusz csatit benne hagytak és mind a 8 hangszóró megvan, de a hátsó ajtók kapcsolóját már kihagyták, no meg a tükörfűtés kapcsolóját is a hátsó szélvédőére kötötték -Opeléknél is vannak furcsaságok a modell-politikában, legalább is az F-hez képest.
retfirD Elküldve Február21, 2016 Elküldve Február21, 2016 1 óra, lazy jack írta: Köszönöm, érdekes, hogy úgymond elő van készítve, talán a tempomat és a MID is ugyanígy elő lehet készítve? Fentebb olvastam, hogy a MID-hez elég sokat kell drótozni, azt nem vállalnám be, de ha csak a kütyüket kell rádugni a csatikra akkor belevágnék. Érdekes, hogy ennyi plusz csatit benne hagytak és mind a 8 hangszóró megvan, de a hátsó ajtók kapcsolóját már kihagyták, no meg a tükörfűtés kapcsolóját is a hátsó szélvédőére kötötték -Opeléknél is vannak furcsaságok a modell-politikában, legalább is az F-hez képest. Szerintem nem nagyon szokták külön, Renault-ban is együtt megy a kettő.
Tomi8201 Elküldve Február21, 2016 Elküldve Február21, 2016 A Fordban és a Mazdában is együtt működik a tükörfűtés és a hátsóablakfűtés. Az én G Astrámban is bent van, télen jól szokott jönni. Amúgy sok minden be van vezetékelve nekem is pl.: hátsó elektromos ablakemelő, ülésfűtés kapcsolók. A műszerfal mögött és a motortérben is több helyen vannak lógó csatlakozók, csak pont az nincs amit be akarnék szerelni, pl.: tempomat, mid kilyelző.
lazy jack Elküldve Február21, 2016 Elküldve Február21, 2016 33 minutes ago, retfirD said: Szerintem nem nagyon szokták külön, Renault-ban is együtt megy a kettő. 11 minutes ago, Tomi8201 said: A Fordban és a Mazdában is együtt működik a tükörfűtés és a hátsóablakfűtés. Az én G Astrámban is bent van, télen jól szokott jönni. Nem is zavar annyira, csak furcsa volt F Astra után, mert ugyanolyan maga a tükörállító gonb, de hiányzik róla a tükörfűtés kapcsolója + ledje. Az kényelmesebb volt, mert csak bekapcsoltam és egy időzítő 15 perc múlva kikapcsolta automatikusan. A hátsó szélvédő fűtést én nem használtam egyik autómon sem, de nem gond, majd kiszedem a biztosítékját vagy a reléjét, mert ahogy néztem az külön van -csak a gomb ugyanaz.
trassher Elküldve Február22, 2016 Elküldve Február22, 2016 Sziasztok! Az érdekelne hogy 5 ajtós g astrában a beltér világításhoz mekkora méretű sofita izzók kellenek? Elől 41mm-re emlékszem de a többit nem tudom. Hátsó kapaszkodók, csomagtér, kesztyűtartó.
nemeth_laca Elküldve Február22, 2016 Elküldve Február22, 2016 (edited) 2 órája, trassher írta: Sziasztok! Az érdekelne hogy 5 ajtós g astrában a beltér világításhoz mekkora méretű sofita izzók kellenek? Elől 41mm-re emlékszem de a többit nem tudom. Hátsó kapaszkodók, csomagtér, kesztyűtartó. Kesztyűtartó, térképlámpa, csomagtartó 41 mm, hátsó kapaszkodók 36 mm úgyemlékszem * 39mm a hátsó kapaszkodó bocsi, most mértem meg Módosítva Február22, 2016 : nemeth_laca 1
trassher Elküldve Február22, 2016 Elküldve Február22, 2016 2 órája, nemeth_laca írta: Kesztyűtartó, térképlámpa, csomagtartó 41 mm, hátsó kapaszkodók 36 mm úgyemlékszem * 39mm a hátsó kapaszkodó bocsi, most mértem meg Köszi! Ezek szerint kell nekem 3db 41mm-es és 2db 39mm-es izzó. Ledes izzókon gondolkodok csak nem tudom hogy kell e ezeken kívül még valamilyen plusz alkatrész. Azt nem szeretném hogy "kikapcsolt" állapotban halványan derengjenek.
ketyere79 Elküldve Február22, 2016 Elküldve Február22, 2016 Sziasztok! Az a kérdés merült fel bennem hogy ha esetleg amúgyis hozzá kellene nyúlni a motorhoz (z16xe), esetleg lecseréltetném az olajteknőt egy jeladósra. Csak annyi a dolog hogy keresek egy computeres z16xe kódú donort vagy több dologra oda kell figyelni pl: más nívópálca fog kelleni hozzá stb. Vagy nem eszik Ennyire forrón a dolgot, mindegyik ugyan olyan csak valamelyikén van furat jeladóval, van amelyik pedig furat nélküli. Valamelyikőtök csinált már ilyet? Előre is Köszi!
nemeth_laca Elküldve Február22, 2016 Elküldve Február22, 2016 2 órája, trassher írta: Köszi! Ezek szerint kell nekem 3db 41mm-es és 2db 39mm-es izzó. Ledes izzókon gondolkodok csak nem tudom hogy kell e ezeken kívül még valamilyen plusz alkatrész. Azt nem szeretném hogy "kikapcsolt" állapotban halványan derengjenek. Can-bus rendszerűt vegyél, az nem fog derengeni. Vagy ellenállast kell forrasztani elé, de a can-bus-al nem kell vacakolni, meg forrasztani Mondjuk nekem led szalag van berakva a térképlámpába, plusz bennehagytam a szofitát, hogy ne derengjen. Majd ha megmurdel, akkor fogok venni bele can-bus-os ledet. Mondjuk két éve van így hiba nélkül (kop-kop), és van fényerő bőven :D 1
trassher Elküldve Február22, 2016 Elküldve Február22, 2016 4 perce, nemeth_laca írta: Can-bus rendszerűt vegyél, az nem fog derengeni. Vagy ellenállast kell forrasztani elé, de a can-bus-al nem kell vacakolni, meg forrasztani Mondjuk nekem led szalag van berakva a térképlámpába, plusz bennehagytam a szofitát, hogy ne derengjen. Majd ha megmurdel, akkor fogok venni bele can-bus-os ledet. Mondjuk két éve van így hiba nélkül (kop-kop), és van fényerő bőven :D Van itt helyben canbus-os izzó is így akkor azt veszem. 1,5W-os 3W-os amit dob az oldal. Sajnos méret nincs megadva. Ha jól gondolom térképlámpába és csomagtartóba kell a 3W-os, többi helyre pedig az 1,5W-os.
nemeth_laca Elküldve Február23, 2016 Elküldve Február23, 2016 8 órája, trassher írta: Van itt helyben canbus-os izzó is így akkor azt veszem. 1,5W-os 3W-os amit dob az oldal. Sajnos méret nincs megadva. Ha jól gondolom térképlámpába és csomagtartóba kell a 3W-os, többi helyre pedig az 1,5W-os. Nyugodtan, mivel a hagyományos szofita 10 wattos, úgyhogy, ha találsz nagyobbat a 3 wattosnál, akkor olyat is rakhatsz bele.
ketyere79 Elküldve Február26, 2016 Elküldve Február26, 2016 On 2016.02.22. at 20:30, ketyere79 írta: Sziasztok! Az a kérdés merült fel bennem hogy ha esetleg amúgyis hozzá kellene nyúlni a motorhoz (z16xe), esetleg lecseréltetném az olajteknőt egy jeladósra. Csak annyi a dolog hogy keresek egy computeres z16xe kódú donort vagy több dologra oda kell figyelni pl: más nívópálca fog kelleni hozzá stb. Vagy nem eszik Ennyire forrón a dolgot, mindegyik ugyan olyan csak valamelyikén van furat jeladóval, van amelyik pedig furat nélküli. Valamelyikőtök csinált már ilyet? Előre is Köszi! Valaki erre valamit?
trassher Elküldve Február29, 2016 Elküldve Február29, 2016 Ma meg is ejtettem a beltéri izzók cseréjét ledesre. Köszönöm az útmutatást nemeth_laca! 3
nemeth_laca Elküldve Március1, 2016 Elküldve Március1, 2016 (edited) 7 órája, trassher írta: Ma meg is ejtettem a beltéri izzók cseréjét ledesre. Köszönöm az útmutatást nemeth_laca! S lőn világosság! Patent lett! Módosítva Március1, 2016 : nemeth_laca 1
gezoli Elküldve Március2, 2016 Elküldve Március2, 2016 Ma készen lett az autómban a fényre sötétedő tükör beépítése. Ha valakit érdekelnek a részletek nyugodtan kereshet. https://www.google.hu/search?q=astra+g+f%C3%A9nyre+s%C3%B6t%C3%A9ted%C5%91+t%C3%BCk%C3%B6r&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwje9Je8xKLLAhWmDZoKHVKQAzUQsAQIGg&biw=1708&bih=794&dpr=0.8#imgrc=N79kLMlQza5WbM%3A 1
DarthVödör Elküldve Március2, 2016 Elküldve Március2, 2016 (edited) On 2016. 03. 01. at 18:34, gezoli írta: Módosítva Április4, 2016 : DarthVödör
nemeth_laca Elküldve Március2, 2016 Elküldve Március2, 2016 1 órával ezelőtt, gezoli írta: Ma készen lett az autómban a fényre sötétedő tükör beépítése. Ha valakit érdekelnek a részletek nyugodtan kereshet. https://www.google.hu/search?q=astra+g+f%C3%A9nyre+s%C3%B6t%C3%A9ted%C5%91+t%C3%BCk%C3%B6r&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwje9Je8xKLLAhWmDZoKHVKQAzUQsAQIGg&biw=1708&bih=794&dpr=0.8#imgrc=N79kLMlQza5WbM%3A Grat! Biztos jó dolog ez, csak én már lefóliáztattam, így nem vakítanak. De, ha nemlenne fólia, biztos befabrikálnám.
Recommended Posts