Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Rekord-Senator-Monza

kori

Recommended Posts

oda van írva:"mire el bírtam paszolni"!!!!!

szal csak múltidőben..........

HÚ BAMEG!!! kellett volna egy 40 db. :lol: Lekéstem róla. Fegyver szekrényed?? Vagy konténered nincs??

Nekem jó lenne kamion felépítmény is!!! Esetleg a sörösöktől nem tudsz szerezni?? :)

Megosztás:

Sziasztok, kicsit visszatérnék rekordos témára utólagos engedelmetekkel :lol:

Ha nem lenne a rekordomban töltésjelző, akkor nem b..szná a csőrömet a dolog, de van, így leírom:

Ha csak jár a motor, a töltésjelző a 3/4 fölött van kicsit. Ha bekapcsolom a fényszórót (elég nagyok: 100/80 wattosak), akkor picit lentebb megy. Ez eddig teljesen ok.

De ha a fűtőventillátort teljesen felhúzom, akkor lemegy a pirosig, sőt a kontroll-lámpa is kigyullad.

van egy másik érdekes dolog is: amikor megy az index, akkor a mutató nagyon durván ugrál le-föl. (egyébként az indexem szerintem túl gyors, de a vizsgán aszonták, hogy még épp a határon belül van, ne piszkáljam. A relé nagy valószínűséggel jó, mer nincs benne olyan ellenállás, ami megnyúlhat, csak egy fémszalag. Az izzók 12V21W-osak.)

Két éve így van, engem eddig nem zavart, a ventillátort csak addig húztam, hogy ne menjen sárgába. Nemrég egy ismerősöm, aki kicsit ért hozzá meglátta, hogy indexnél mennyire ugrál, és azt mondta, hogy neki nagyon nem tetszik, szerinte testhiba lesz, nézessem meg. (ő szedte szét a relét is)

Szerintetek nézessem meg, vagy hagyjam a francba amíg nincs vele gond?

Előre is köszönöm, üdv: Laci

Megosztás:

Ha nem lenne a rekordomban töltésjelző, akkor nem b..szná a csőrömet a dolog, de van, így leírom:

Ha csak jár a motor, a töltésjelző a 3/4 fölött van kicsit. Ha bekapcsolom a fényszórót (elég nagyok: 100/80 wattosak), akkor picit lentebb megy. Ez eddig teljesen ok.

De ha a fűtőventillátort teljesen felhúzom, akkor lemegy a pirosig, sőt a kontroll-lámpa is kigyullad.

van egy másik érdekes dolog is: amikor megy az index, akkor a mutató nagyon durván ugrál le-föl. (egyébként az indexem szerintem túl gyors, de a vizsgán aszonták, hogy még épp a határon belül van, ne piszkáljam. A relé nagy valószínűséggel jó, mer nincs benne olyan ellenállás, ami megnyúlhat, csak egy fémszalag. Az izzók 12V21W-osak.)

Két éve így van, engem eddig nem zavart, a ventillátort csak addig húztam, hogy ne menjen sárgába. Nemrég egy ismerősöm, aki kicsit ért hozzá meglátta, hogy indexnél mennyire ugrál, és azt mondta, hogy neki nagyon nem tetszik, szerinte testhiba lesz, nézessem meg. (ő szedte szét a relét is)

Szerintem.

-1 ha nem találják meg a hibát,és eddig is működött ne foglalkozz vele.

-2 meg kell nézni,letisztítani minden generátor tól jövő kábel véget, nem e rozsdásak az érintkezőknél.

-3 neszszabályzó!! cseréltél már???

-4 Opel ez ilyen, nekem is minden rendben addig míg lámpát nem kapcsolok,vagy ha fékezem, és ha megy a ventilátorom,De sárgában még nem járt,csak elölte.

-5 Jó a töltésed?? és az aksid az mennyi idős??

Szóval ezek után ,is ezt csinálja akkor marad a 4 es verzió!! Engem már nem zavar.

Megosztás:

1xü a dolog:enerátor csere.

valamelyik(sztem több is)nagy diódád halott.

Megosztás:

Köszönöm a válaszokat!

- Az aksim kb két hónapos, nem hiszem, hogy azzal van a baj, az előzővel is ugyanígy viselkedett.

- A generátorra azért nem gyanakszom, mert ha a világítás fel van kapcsolva, akkor semmi gond 2x100Wnál, a gond indexnél van, vagy ventinél.(nem tudom, hogy a venti hány wattos, de nem hiszem, hogy többet vesz le, mint a 200W világítás)

- töltést úgy mértem, hogy járó motornál megmértem multiméterrel, 13V ot mutatott. Ez így jó, vagy máshogy mérjem? Valaki azt mondta, hogy vegyem le az aksit, és akkor csak a generátort mérem, de én nem akarom úgy, állítólag elbaszhatom vele a generátort)

- Mi az a neszszabályzó? Még sosem hallotam ilyenről. (nem feszszabályzó?)

Első körben hétvégén letisztítom a kábeleket, aztán meglátjuk, ha nem változik semmi, megyek tovább a keresgéléssel, végülis nem sürgős, megy a gép így is, no problem.

(Szerelőhöz nem szivesen vinném, mer nem szeretem hallgatni, hogy ilyen öreg szar, mit akarok, örüljek, hogy még nem hullott szét. Ilyenkor ölni tudnék...)

üdv: Laci

Megosztás:

Köszönöm a válaszokat!

- Az aksim kb két hónapos, nem hiszem, hogy azzal van a baj, az előzővel is ugyanígy viselkedett.

- A generátorra azért nem gyanakszom, mert ha a világítás fel van kapcsolva, akkor semmi gond 2x100Wnál, a gond indexnél van, vagy ventinél.(nem tudom, hogy a venti hány wattos, de nem hiszem, hogy többet vesz le, mint a 200W világítás)

- töltést úgy mértem, hogy járó motornál megmértem multiméterrel, 13V ot mutatott. Ez így jó, vagy máshogy mérjem? Valaki azt mondta, hogy vegyem le az aksit, és akkor csak a generátort mérem, de én nem akarom úgy, állítólag elbaszhatom vele a generátort)

- Mi az a neszszabályzó? Még sosem hallotam ilyenről. (nem feszszabályzó?)

Első körben hétvégén letisztítom a kábeleket, aztán meglátjuk, ha nem változik semmi, megyek tovább a keresgéléssel, végülis nem sürgős, megy a gép így is, no problem.

(Szerelőhöz nem szivesen vinném, mer nem szeretem hallgatni, hogy ilyen öreg szar, mit akarok, örüljek, hogy még nem hullott szét. Ilyenkor ölni tudnék...)

üdv: Laci

ott a hiba sztem:13 volt.

14.4-nek kellene lennie optimálisan.13.5 alatt nem jó a generátor,esetleg lehetnek kontakthibák a vezetékeknél de ez ritkán ad ekkora feszcsökkenést.

nekem a klímás venti 400 vattos,kb annyi lehet a sima is.

az akkudat ki fogod nyírni igy szép lassan,csak hogy tudjad.

szerelő meg nem kell,ezek 1xüek mint az ék.

a 100as izzókat meg vedd ki sztem,mert hamar szétbassza a foncsort.leégeti a krómot belül.tapasztalat.ha jó lesz a töltésed és az izzóig a kontakt akkor semmi baj a sima 60as halogénnel sem.

Megosztás:

14.4-nek kellene lennie optimálisan.13.5 alatt nem jó a generátor,esetleg lehetnek kontakthibák a vezetékeknél de ez ritkán ad ekkora feszcsökkenést.

a 100as izzókat meg vedd ki sztem,mert hamar szétbassza a foncsort.leégeti a krómot belül.tapasztalat.ha jó lesz a töltésed és az izzóig a kontakt akkor semmi baj a sima 60as halogénnel sem.

Köszi, hét végén ráfekszek a problémákra ha lesz időm.

Amúgy felemás érzéseim vannak, ahhoz képest, hogy úgy voltam vele, hogy nem fontos, de biztosamibiztos megkérdezem, most meg azon töprengek, hogy szar a generátorom, szaródik az aksim, szétég a lámpám... :lol:

Mindenesetre köszönöm az infokat, beszámolok majd a feljeményekről.

üdv:

Laci

Megosztás:

Nem mellékesen szétégeti a vil kapcsolóját is. Ha csak nincs berelézve.

Megosztás:

Köszi, hét végén ráfekszek a problémákra ha lesz időm.

Amúgy felemás érzéseim vannak, ahhoz képest, hogy úgy voltam vele, hogy nem fontos, de biztosamibiztos megkérdezem, most meg azon töprengek, hogy szar a generátorom, szaródik az aksim, szétég a lámpám... :lol:

Mindenesetre köszönöm az infokat, beszámolok majd a feljeményekről.

üdv:

Laci

nem hülyeségből mondom amit mondok......1 része tapasztalat a másik tanult dolog.

Megosztás:

Nem mellékesen szétégeti a vil kapcsolóját is. Ha csak nincs berelézve.

a reki/senator nagyon ki van találva,40 amperig biztos bírja.régen nekem sem volt berelézve és 2 bd 140wos és 2 db 100wos izzót is kibírt károsodás nélkül évekig.pedíg nálam sokat világít a refi... :lol:

az asszony off rizsrakétájában már nem merném beválalni a felét sem. :)

Megosztás:

a reki/senator nagyon ki van találva,40 amperig biztos bírja.régen nekem sem volt berelézve és 2 bd 140wos és 2 db 100wos izzót is kibírt károsodás nélkül évekig.pedíg nálam sokat világít a refi... :lol:

Biztosan úgy van. Nem láttam még olyat szétszedve. Ám szvsz a 2x100 nem egyenlő 40-el. ;)

Megosztás:

Relézve van, azért is mertem bele nagyobb izzókat rakni. Én is féltem kicsit hogy baja lesz a foncsornak, de a szaki szerint ezek az autók még nem annyira kényes jószágok. Újabb autóba én sem mernék 60/55-nél nagyobbat rakni, de közel másfél éve vannak benne a 100/80 asok, gond nélkül.

L

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.