Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Rekord-Senator-Monza

kori

Recommended Posts

nem hinném,hogy ilyen olcsó lenne.irta nemrég hogy az omik is hasonló árban vannak mint itt.ez meg jó állapotúnak tünik.

bár lehet ott a fehéreket árelőny illeti....... :lol:

Nem illet árelőny... a kirakott ára 40000 ZAR, azaz x25 ft... igen... annyi.... a 3000 ajró alulbecsülés volt... ok szép állapotban van miegymás, de ez NEM egy Lotus Omega...

Röhejesen magasak itt az árak... 90000 ért akartak rámsózni egy 2,6V6 -t... 2 henger nem ment...

Alap 2 lityis 79-82 es Rekordok 12-16 ezer, helyenként 20 ezer randért (x 25Ft) vannak hirdetve. És nem nagyon akaróznak engedni az árból... a 40-50 ezres BMW 5ösök agyonviseltek, kívül belül egyaránt... ami jobb pl amit itt kinéztem 528 as 98 as év, 70 ezer!... Mo drága, de nem ennyire... ráadásul elvileg ezek még itt is készültek (BMW, Rekord meg még néhány)

Megosztás:

Pénteken "kicsit" megszivatott a Rekord. Nejem elment vele dolgozni. Munka után beindítaná, de semmi. Akku k.o. Bebikáztam az Omegával, majd elindultunk. Menet közben nagyon hangosan csikorgott a Rekord, gondoltam, hogy hirtelen nagy áramot vesz fel az akku, és a generátor vmiért ezt nem bírja, vagy szimplán az ékszíj csúszik emiatt. Otthon leszedtem a generátort, és szétborítottam. A csapágyak egész jó állapotban voltak, ezért csak bezsíroztam őket. A szénkefe kicsit megkopott, így azt cserélni kellett. Mindjárt cserélve lett mindkét ékszíj is. Az akkut tegnap 12 órán keresztül töltöttem, de a töltő nem mutatta, hogy valamennyit is töltődött volna. Este óta állt az akku, majd ma összeraktam a Rekordot, bele az akku és láss csodát simán beindult. Ezután letéptem az akku tetejéről a papírt ami pont a dugókra volt ráragasztva. A dugókat evileg nem kellett volna kiszedni, mivel az akku abszolút gondozásmentes, így még bevágás sem volt a dugókon. Azért kifeszegettem őket. Igencsak meglepődtem, mert az összes cella szárazon volt! A dugók nem is dugók voltak, hanem menettel ellátott csavarok. Ezért flexel vágtam rájuk hornyot, hogy ezentúl lehessen ellenőrizni a folyadékszintet. Természetesen a hiányzó folyadékot desztvízzel pótoltam. Tehát a drága autótulajdonos alaposan át van bszva az abszolút gondozásmentesnek kikiálltott akkuval, amiből egy vagy két év alatt úgysem tűnik el a víz, de utánna már esélyes, így rövidítve az akku élettartamát, és fogyasztásra (új akku vásárlására) kényszerítve a júzert :lol: Azonban, hogy mitől merült le az akku nem tudom.

Megosztás:

Pénteken "kicsit" megszivatott a Rekord. Nejem elment vele dolgozni. Munka után beindítaná, de semmi. Akku k.o. Bebikáztam az Omegával, majd elindultunk. Menet közben nagyon hangosan csikorgott a Rekord, gondoltam, hogy hirtelen nagy áramot vesz fel az akku, és a generátor vmiért ezt nem bírja, vagy szimplán az ékszíj csúszik emiatt. Otthon leszedtem a generátort, és szétborítottam. A csapágyak egész jó állapotban voltak, ezért csak bezsíroztam őket. A szénkefe kicsit megkopott, így azt cserélni kellett. Mindjárt cserélve lett mindkét ékszíj is. Az akkut tegnap 12 órán keresztül töltöttem, de a töltő nem mutatta, hogy valamennyit is töltődött volna. Este óta állt az akku, majd ma összeraktam a Rekordot, bele az akku és láss csodát simán beindult. Ezután letéptem az akku tetejéről a papírt ami pont a dugókra volt ráragasztva. A dugókat evileg nem kellett volna kiszedni, mivel az akku abszolút gondozásmentes, így még bevágás sem volt a dugókon. Azért kifeszegettem őket. Igencsak meglepődtem, mert az összes cella szárazon volt! A dugók nem is dugók voltak, hanem menettel ellátott csavarok. Ezért flexel vágtam rájuk hornyot, hogy ezentúl lehessen ellenőrizni a folyadékszintet. Természetesen a hiányzó folyadékot desztvízzel pótoltam. Tehát a drága autótulajdonos alaposan át van bszva az abszolút gondozásmentesnek kikiálltott akkuval, amiből egy vagy két év alatt úgysem tűnik el a víz, de utánna már esélyes, így rövidítve az akku élettartamát, és fogyasztásra (új akku vásárlására) kényszerítve a júzert :lol: Azonban, hogy mitől merült le az akku nem tudom.

nekem évente cserések az akkujaim(2 db van)és inkább veszem a no nem-et mint a márkásat.azok sem bírják tovább sajnos.

ha hiányzik az elektrolit akkor nem tudja a töltést sem felvenni a cella,ergo minnél kevesebb a letyek benne annál kevesebb a tárolóképessége.csak a folyadék szintjéig tudnak a lemezek dolgozni.ha kicsi a szint akkor elég a rádio készenléti áramfelvétele meg a riasztó és 5-6 óra múlva el sem indul.

Megosztás:

Nem illet árelőny... a kirakott ára 40000 ZAR, azaz x25 ft... igen... annyi.... a 3000 ajró alulbecsülés volt... ok szép állapotban van miegymás, de ez NEM egy Lotus Omega...

Röhejesen magasak itt az árak... 90000 ért akartak rámsózni egy 2,6V6 -t... 2 henger nem ment...

Alap 2 lityis 79-82 es Rekordok 12-16 ezer, helyenként 20 ezer randért (x 25Ft) vannak hirdetve. És nem nagyon akaróznak engedni az árból... a 40-50 ezres BMW 5ösök agyonviseltek, kívül belül egyaránt... ami jobb pl amit itt kinéztem 528 as 98 as év, 70 ezer!... Mo drága, de nem ennyire... ráadásul elvileg ezek még itt is készültek (BMW, Rekord meg még néhány)

és mitől ilyen drágák ott a verdák??????

sok a gazdag ember? :lol:

azért lefotózhatnál 1 ilyen vényócas motorteret.....1x

Megosztás:

és mitől ilyen drágák ott a verdák??????

sok a gazdag ember? :lol:

azért lefotózhatnál 1 ilyen vényócas motorteret.....1x

Mondjuk a bimmerét: P hja nem a V8at veszem meg... ;)

Ok, rajta vok az ügyön, de amíg nincs kocsim, nem tok mászkálni, itt nincs tömegközeledés... Szal majd utána nézek rekordoknak .. Monza az pl itt annyi van mint a szemét.. minden 4-5. auó az, de sajna nem aurópai monzák.. itt a sedan Kadettet hívják így :P :) ;)

Nem tom mitől drágák a verdák.. lehet adó, nem tom, mert az átíratás az kb 20 ezer Ft körül megvan vizsgával mindennel együtt. Szal passz.

Megosztás:

Mondjuk a bimmerét: P hja nem a V8at veszem meg... :P

Ok, rajta vok az ügyön, de amíg nincs kocsim, nem tok mászkálni, itt nincs tömegközeledés... Szal majd utána nézek rekordoknak .. Monza az pl itt annyi van mint a szemét.. minden 4-5. auó az, de sajna nem aurópai monzák.. itt a sedan Kadettet hívják így :P ;) ;)

Nem tom mitől drágák a verdák.. lehet adó, nem tom, mert az átíratás az kb 20 ezer Ft körül megvan vizsgával mindennel együtt. Szal passz.

én a reki vényócra gondolok. béjemvéjé nem érdekel,az nem autó..... :) :lol:

Megosztás:

Ezt pont neki nem kellett volna mondani. Így is el van szállva magától ;) :P

Nem is, .... nem hiszem magamról, hogy legokosabb, legjobb stb stb vagyok (mert a legokosabb tudja, hogy ő az überállat, és ez nem kell terjesztenie... ;) :lol: )

Végtelenül szerény, barátságos stb stb stb vagyok :) Nem is értem Gellért kartárs megjegyzését.. kérem kérjen bocsánatot :P ;))

Megosztás:

De mi a f@szt keres Gabó Dél-Afrikában? :)

Le vagyok maradva picit. :lol:

Dolgozom...

Tavaly júni óta várta a melót. Blitzen csak azért voltam, mert ez Afrika, és sokan nem értenek ahhoz amit csinálnak... szal magad uram, de infók hiányában nem igazán ment.

Szal 3 évig itt tespedek terv szerint keresek némi pénzt, hogy a hiteleimet, adósságaimat kicsit rendezzem... ;) És közben nincs fűtésszámla.. (még - mert itt most jön az ősz... éjjel már hieg van 10-12 fok pl :P brrr ;) )

Megosztás:

megunta a sok havat itt és elment elnyomni a szegény feketéket..... :lol:

1xrüen csak autóneppert játszik a déli féltekén. :)

Nem vok én olyan, nem nyomom el őket.. a lányokat meg, de az más tészta :P ;)

Nem autónepper sem, az még nem, bár pl Seiko órákat itt jó áron lehet eladni.. kicsiben kezdem, és a végén európai import autókat (is) fogok árulni. Itt a Mondeo az most jön be (nem a legújabb, a régebbi, bár az az előttiből se sok van), Vectrát azt se tudják eszik vagy isszák, és A Omegából már láttam 1 et!!! Mondjuk itt 95 ig gyártották a Rekordokat... aztán B2 Omegáig (ami itt kimerül a 2,2 és 2,6 ban - néhány ember 30 lityist importált) nagy szünet. Amikor itt az alkatrészesnek mondtam, hogy 3,2 es Omegához kéne ez az (csak érdeklődés szintjén) azt mondta olyan nincs is. mondtam van, és nem csak Afrika létezik. ;)

Megosztás:

kicsi a gáztartályo(45 liter) a v8hoz.......azért kösz :lol:

sztem az a 45 lityi elég arra, hogy elhajts a legközelebbi boltba, bevásárolj, irány a kút, teli, s másnap megint.. nem? :) ;) ;)

És mekkora vagi, hogy V8 al jársz vásárolni :P

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.