pindroch Elküldve Január20, 2010 Megoszt Elküldve Január20, 2010 nekem is 240es van bent most,de nagyon hosszú a difim.és 2.4es a motor. sztem vegyél erősitett rugót,jobban jársz.12ezer db-ja asszem.svéd és nem gagyi. a rekineknagyon könnyű a hátilja,főleg a sedannak.simán el fog pattogni és a telókat is cserélheted kb. 5ezer km-enként.1x kipróbáltuk 1 srácnak.ő 4 garnítúra telót használt el mielött megvette a jó rugókat. ha bontott rugót keresel akkor nem fox jót találni.ennyi idősen már mind szar. Köszi az infot! mindenképpen új rugókat veszek, a bontott eszembe sem jutna rugóból. A difficserén én is gondolkodom, van egy 2.0E automatából kiszerelt keveset futott, aminek elvileg hosszabbnak kéne lennie. Rajta van az áttétel valahol a difin? Bár szerintem túl sokkal nem lehet hosszabb, gondolom a tiéd is inkább valami senatorféleség. egyébként dízel az autód? (Mer úgy tudom hogy akkortájt opeléknek nem volt 2.4 es benzinesük, esetleg a commodoros sorhatos, de az asszem 2.5ös) Ja és még egy kérdés: A bontott automatás rekordban állítható lengéscsillapító volt. Egy szelepen keresztül föl lehetett emelni. Nekem nagyon tetszene, csak sehol nem találok ilyen lengéscsillapítót. Lehet még egyáltalán kapni ilyet, vagy föl lehet újítani a régit? (ez a projekt a rugóktól független, azokat mindenképp megveszem) Üdv: Laci Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagy istván Elküldve Január20, 2010 Megoszt Elküldve Január20, 2010 Köszi az infot! mindenképpen új rugókat veszek, a bontott eszembe sem jutna rugóból. A difficserén én is gondolkodom, van egy 2.0E automatából kiszerelt keveset futott, aminek elvileg hosszabbnak kéne lennie. Rajta van az áttétel valahol a difin? Bár szerintem túl sokkal nem lehet hosszabb, gondolom a tiéd is inkább valami senatorféleség. egyébként dízel az autód? (Mer úgy tudom hogy akkortájt opeléknek nem volt 2.4 es benzinesük, esetleg a commodoros sorhatos, de az asszem 2.5ös) Ja és még egy kérdés: A bontott automatás rekordban állítható lengéscsillapító volt. Egy szelepen keresztül föl lehetett emelni. Nekem nagyon tetszene, csak sehol nem találok ilyen lengéscsillapítót. Lehet még egyáltalán kapni ilyet, vagy föl lehet újítani a régit? (ez a projekt a rugóktól független, azokat mindenképp megveszem) Üdv: Laci a difit szétszedésekor a napkeréken van az áttétel........elég leszedned a difi hátulját.lézerrel van beleégetve.a két kerék fogszáma lesz ott,abból ki tudod számítani. nekem 3.14-es van,ez nagyon ritka volt.a motor meg omié.......... a szintezős teló meg jó dolog,az új 70 ropi.felújítani meg nem lehet tartósan........a caravan és a sedan telója nem ugyanaz.ha van szintezős caravan telód akkor azt elbotólnám veled. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pindroch Elküldve Január20, 2010 Megoszt Elküldve Január20, 2010 a difit szétszedésekor a napkeréken van az áttétel........elég leszedned a difi hátulját.lézerrel van beleégetve.a két kerék fogszáma lesz ott,abból ki tudod számítani. nekem 3.14-es van,ez nagyon ritka volt.a motor meg omié.......... a szintezős teló meg jó dolog,az új 70 ropi.felújítani meg nem lehet tartósan........a caravan és a sedan telója nem ugyanaz.ha van szintezős caravan telód akkor azt elbotólnám veled. Köszi majd megnézem az áttételt. Azt nem tudom, hogy ha ennyiféle difit csináltak, akkor ennyiféle km óra is van? mert ugye a spirál a váltóba van kötve, a difihez semmi köze. Nem mintha zavarna, hogy csal az óra, gondolom gyárilag is csal, mer amúgy is 185/80 as gumit használok, az is bejátszik. Csak érdekel... A szintezős teló sedanban volt, viszont nem teljesen egyformák, a fene tudja, hogy sedaba vagy caravanba valók-e eredetileg. Nekem ez elég fura, én legalábbis ha ilyet cserélnék, csakis párban. Ha gondolod lefotózom, lehet hogy te ránézésre megmondod, hogy mibe való. Én nem vagyok autószerelő, csak egy hülye közgazdász, aki szeret bütykölgetni... :lol: Az egyiken a hollander is rajta van, nem akartam feszegetni, elvágtam a csövet. A gumik rajta egész jó állapotban vannak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagy istván Elküldve Január21, 2010 Megoszt Elküldve Január21, 2010 Köszi majd megnézem az áttételt. Azt nem tudom, hogy ha ennyiféle difit csináltak, akkor ennyiféle km óra is van? mert ugye a spirál a váltóba van kötve, a difihez semmi köze. Nem mintha zavarna, hogy csal az óra, gondolom gyárilag is csal, mer amúgy is 185/80 as gumit használok, az is bejátszik. Csak érdekel... A szintezős teló sedanban volt, viszont nem teljesen egyformák, a fene tudja, hogy sedaba vagy caravanba valók-e eredetileg. Nekem ez elég fura, én legalábbis ha ilyet cserélnék, csakis párban. Ha gondolod lefotózom, lehet hogy te ránézésre megmondod, hogy mibe való. Én nem vagyok autószerelő, csak egy hülye közgazdász, aki szeret bütykölgetni... :lol: Az egyiken a hollander is rajta van, nem akartam feszegetni, elvágtam a csövet. A gumik rajta egész jó állapotban vannak. km óra is van többféle,az aljára van írva:W701....vagy más szám.kb. 5 féle van.de cserélhető a spirál kihajtása a váltóból is.ott 4 féle van és a szineikkel lehet megkülönböztetni őket.gyárilag 175 nem peres vagy 185/70 14es gumi kell rájuk. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Január21, 2010 Szerző Megoszt Elküldve Január21, 2010 Szeretem a havat. Ma megint pörögtünk kicsit a Rekorddal. Egyik kollegám a Corollajával próbált művészkedni, de megmutattam, hogy a kézifékrángatás korántsem egyenértékű a hátsókerákhajtással :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagy istván Elküldve Január21, 2010 Megoszt Elküldve Január21, 2010 Szeretem a havat. Ma megint pörögtünk kicsit a Rekorddal. Egyik kollegám a Corollajával próbált művészkedni, de megmutattam, hogy a kézifékrángatás korántsem egyenértékű a hátsókerákhajtással :rolleyes: most bükön pihizek és itt is láttam 1 kaszkadőrt.......tető lett belőle.megmutattam mit tud az omi neki. Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagy istván Elküldve Január22, 2010 Megoszt Elküldve Január22, 2010 na sikerült leamortizálnom az omit......széthullot a speer.alig értem vele vissza pestre,de legalább jót mókáztam vele.a fűrdő nagy parkolójában jókat lehetett pörögni.volt ott 1 hómentes aszfaltos rész és mikor odaért az 1ik kerék akkor:puffffff............na ott vége lett a dolognak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagy istván Elküldve Január29, 2010 Megoszt Elküldve Január29, 2010 rámjár a rúd:valamikor szétrobban a ventilátorom részben és a kiegyensúlyozatlaság miatt szétverte a szinte új vízpumpám csapágyát. 1 hete még biztos 1ben volt.... az ideg szétb@sz :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Január30, 2010 Szerző Megoszt Elküldve Január30, 2010 Hát egy jó viszkós venti a Rekihez aranyat ér. Bár gondolom nálad is hever pár db tarcsiba :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagy istván Elküldve Január30, 2010 Megoszt Elküldve Január30, 2010 Hát egy jó viszkós venti a Rekihez aranyat ér. Bár gondolom nálad is hever pár db tarcsiba :rolleyes: a lapát törött szét és odahaza van is csak én meg pesten dekkolok.....a wisco része hibátlan. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Január30, 2010 Szerző Megoszt Elküldve Január30, 2010 Ilyennel még nem is találkoztam, hogy széttört a lapát :rolleyes: Ha gondolod küldök lapátot postán, te meg egyszer visszaadod. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Január30, 2010 Szerző Megoszt Elküldve Január30, 2010 Vagy elcseréljük :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagy istván Elküldve Január31, 2010 Megoszt Elküldve Január31, 2010 Vagy elcseréljük :rolleyes: kösz.otthon van és mivel cserés a pumpa ezért haza kell mennem.5ezerért vettem most a pumpát meg 5ös az út szal nem ócssó buli 1 hülyeség miatt. valszeg a nagy fordulattól törött szét.élvezem,hogy az etanollal simán leforogja a szabályzási fordulatot és ki is szoktam használni-főleg pályán. még én sem láttam,hogy letörött volna 1 ága a lapátnak.föleg,hogy ezeknek elég rugalmas az anyaga.nem bakelit. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gelko Elküldve Február5, 2010 Megoszt Elküldve Február5, 2010 valaki mutasson már egy képet az eladó seniről :D ez gyönyörűűű ha az ajtót kicseréljük :rolleyes:: Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Február5, 2010 Szerző Megoszt Elküldve Február5, 2010 Mindenhol kép nélkül hirdeti a gépet. De ha esetleg kérsz róla, és meg is kapod, tedd azért közkinccsé. Nekem csak a színe nem jön be :rolleyes: Igaz, hogy nagyon divat lett a fehér: :D Viccet félretéve. Tényleg rengeteg BMW és Mercedes van a szállított autók közt. Némelyiknek még jól is áll ez a szín. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gelko Elküldve Február5, 2010 Megoszt Elküldve Február5, 2010 Viccet félretéve. Tényleg rengeteg BMW és Mercedes van a szállított autók közt. Némelyiknek még jól is áll ez a szín. tényleg divat...pedig régen meg az volt a legolcsóbb...nekem tetszik fehérben a senator Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Február5, 2010 Megoszt Elküldve Február5, 2010 fent van fórumon annak a fekete senatornak a tulaja akinek ilyen wire wheel van a verdán? múlthéten láttam az autóját telelni meló közben. még mindig szép :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gelko Elküldve Február5, 2010 Megoszt Elküldve Február5, 2010 fent van fórumon annak a fekete senatornak a tulaja akinek ilyen wire wheel van a verdán? múlthéten láttam az autóját telelni meló közben. még mindig szép :rolleyes: sztem nincs...talán MVOK-s Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Február5, 2010 Szerző Megoszt Elküldve Február5, 2010 tényleg divat...pedig régen meg az volt a legolcsóbb...nekem tetszik fehérben a senator Mondja ezt akinek az Asconája is fehér :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gelko Elküldve Február5, 2010 Megoszt Elküldve Február5, 2010 Mondja ezt akinek az Asconája is fehér :rolleyes: meg a nivája :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sor 6 Elküldve Február15, 2010 Megoszt Elküldve Február15, 2010 Sziasztok Opel-osok! Új vagyok még,ezért is,nekem elég bonyolult ez az oldal,de hátha belejövök. Azért regeztem ide,hogy megkérdezzem,nem tudtok-e véletlenül bontódó jó állapotú motorteres "A" Senator-t vagy Monza-t? Ugyanis nem tudom még,boldog tulaja lettem-e egy egyébként szép formájú Monza gépjárműnek (fehér). :( Lehet elhamarkodtam a dolgot? :lol: Plusz 1-2 sallang még érdekelne (ajtótömítő gumi,térképzseb,ablaktekerő,esetleg még szélvédő,fehér búrás balos irányjelző,...). Jahhh és nem tudjátok a méretezését a "B"-s Senator-nak? Első sorban a két első váznyúlvány közti távolság és egyáltalán az érdekelne,nem tudnám-e összeházasítani a két korosztályt a tűzfalig ("B" Senator motortér komplett tűzfalig vs. Monza maradék része). :D Az már biztos hogy más a futómű,bölcső,torony,...,esetleg kormánymű stimmel hozzá? Mert most egyezkedtem egy "B"-s első front-jára és bölcső,futómű cuccaira,elég jó árban. Ennyi kérdés sok is lesz egyszerre szerintem,de olyan jól elvagytok itt,gondoltam,talán egy VW-snek is segítetek,nem csak BMW-s srácoknak. :lol: Előre is köszönöm a választ,bármiféle segítséget! Peter Link to comment Megosztás: More sharing options...
pindroch Elküldve Február15, 2010 Megoszt Elküldve Február15, 2010 Sziasztok! Hétvégén kicseréltem a rekordban a hátsórugókat. Hát, nem vagyok elszállva tőlük. Suplex erősítetteket kapott (ez van a kombihoz is), pár centit emelt is, de megpakolva majdnem ugyanúgy hanyatt esik, mint előtte, sokkal jobbra számítottam. Nem tudom, hogy nekem vannak-e túl nagy elvárásaim, vagy az utángyártottak ennyire szarok.. Mindenesetre ha lesz lóvé, asszem beruházok airsringre... Másik: megmondaná valaki, hogy hol van a tolatólámpa kapcsolója, mer nem világít. Kimértem a biztosítékokat, megnéztem az izzókat, kapcsolóra gyanakszom. köszi, üdv: Laci Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Február15, 2010 Szerző Megoszt Elküldve Február15, 2010 Sziasztok! Hétvégén kicseréltem a rekordban a hátsórugókat. Hát, nem vagyok elszállva tőlük. Suplex erősítetteket kapott (ez van a kombihoz is), pár centit emelt is, de megpakolva majdnem ugyanúgy hanyatt esik, mint előtte, sokkal jobbra számítottam. Nem tudom, hogy nekem vannak-e túl nagy elvárásaim, vagy az utángyártottak ennyire szarok.. Mindenesetre ha lesz lóvé, asszem beruházok airsringre... Másik: megmondaná valaki, hogy hol van a tolatólámpa kapcsolója, mer nem világít. Kimértem a biztosítékokat, megnéztem az izzókat, kapcsolóra gyanakszom. köszi, üdv: Laci Sztem is a légrugó lesz a megnyugtató számodra. ha jól eml, a vaterán van is fenn elég jó áron. Ha mechanikus a váltód, akkor a váltó jobb oldalán van a kapcsoló. automatánál az utastérben a fokozatválasztó kar tövében valahol. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Február15, 2010 Szerző Megoszt Elküldve Február15, 2010 Sziasztok Opel-osok! Új vagyok még,ezért is,nekem elég bonyolult ez az oldal,de hátha belejövök. Azért regeztem ide,hogy megkérdezzem,nem tudtok-e véletlenül bontódó jó állapotú motorteres "A" Senator-t vagy Monza-t? Ugyanis nem tudom még,boldog tulaja lettem-e egy egyébként szép formájú Monza gépjárműnek (fehér). :( Lehet elhamarkodtam a dolgot? :lol: Plusz 1-2 sallang még érdekelne (ajtótömítő gumi,térképzseb,ablaktekerő,esetleg még szélvédő,fehér búrás balos irányjelző,...). Jahhh és nem tudjátok a méretezését a "B"-s Senator-nak? Első sorban a két első váznyúlvány közti távolság és egyáltalán az érdekelne,nem tudnám-e összeházasítani a két korosztályt a tűzfalig ("B" Senator motortér komplett tűzfalig vs. Monza maradék része). :D Az már biztos hogy más a futómű,bölcső,torony,...,esetleg kormánymű stimmel hozzá? Mert most egyezkedtem egy "B"-s első front-jára és bölcső,futómű cuccaira,elég jó árban. Ennyi kérdés sok is lesz egyszerre szerintem,de olyan jól elvagytok itt,gondoltam,talán egy VW-snek is segítetek,nem csak BMW-s srácoknak. :lol: Előre is köszönöm a választ,bármiféle segítséget! Peter Alkatrészügyben keresd gibbonpittit esetleg monzát. Sztem a B Seni elejét nem lenne egyszerű átépíteni, mert más a padló mérete. Még a B Omival is könnyebb lenne házasítani mint az A Senivel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pindroch Elküldve Február15, 2010 Megoszt Elküldve Február15, 2010 Sztem is a légrugó lesz a megnyugtató számodra. ha jól eml, a vaterán van is fenn elég jó áron. Ha mechanikus a váltód, akkor a váltó jobb oldalán van a kapcsoló. automatánál az utastérben a fokozatválasztó kar tövében valahol. Hello. köszi a választ, meglesem majd a kapcsolót, meg a légrugót is! üdv: L Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts