nagy istván Elküldve Július31, 2009 Megoszt Elküldve Július31, 2009 Kicsit tovább mennék: Szlovákiában vajon mennyire macerás legalizálni egy átépített autót? :) má megint az okosság?????? :( :P :hiya: Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagy istván Elküldve Július31, 2009 Megoszt Elküldve Július31, 2009 Azért az ügyintézési illeték nemkevés ám.... :) lehet idősebb ótóra van kedvezmény.... :( :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
Seniman Elküldve Július31, 2009 Megoszt Elküldve Július31, 2009 Azért az ügyintézési illeték nemkevés ám.... :) Ez inkább németből hozott paripára éri meg.Ha egy MV6-ra csak a regadó 9kiló már nem is olyan sok ez az összeg.Nekem már csak azért is megérné,hogy ott fenn a tróger bandát szop@ssam :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Július31, 2009 Szerző Megoszt Elküldve Július31, 2009 Az a gáz, hogy nem teljesen tiszta ez a KW+Luxus adó.Az egy dolog, hogy beleépítik, de hogyan?Erről nem szól a fáma. Mondjuk az tényleg nagy pofátlanság, hogy a kormányzati részben van a legtöbb ilyen ,és azok természetesen adómentesek.Mondjuk 8, mert úgy is mi fizetnénk. V.hogy utána kellene járni, hogy hogyan lehetne legálisan luxemburgi autót venni+itthon használni.Ott kint ugyanis ilyen m@rhaság nincsen. Itt kméten szaladgál pár ilyen rendszámmal, de főleg a nagyértékű fajtából tehát X5, Cayene, 645Ci, ilyesmik....... Amúgy én is agyaltam ezen a Senin, de.......túl sok a DE. Magyar Közlönyben olvastam, de ha gondolod kikeresem és beszkennelem neked: Befizeted a gépjárműadót két részletben az önkormányzatnak. Ezen felül minden év május 20-ig befizeted a gépjármű adó kétszeresének megfelelő összeget luxusadó címén az Apehnek. Majd a tárgyévre vonatkozó adóbevallásodban, ami köv év május 20-ig kell beadni, a luxusadóból annyit visszaigényelhetsz, amennyi a gépjármű adód. Itt direkt nem írtam felet, mivel ha 3x-os a luxusadód, akkor csak a harmadát kapod vissza. Remélem most már világos lesz. Mekkora királyság lenne, ha egy vámos szlovák rendszámos kocsival mászkál :huh: Esetleg egy kibúvó van, ha Veterán minősítésű a gép. Tehát már csak 14 évet kell kibekkelnem az Omival :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Július31, 2009 Megoszt Elküldve Július31, 2009 Magyar Közlönyben olvastam, de ha gondolod kikeresem és beszkennelem neked: Befizeted a gépjárműadót két részletben az önkormányzatnak. Ezen felül minden év május 20-ig befizeted a gépjármű adó kétszeresének megfelelő összeget luxusadó címén az Apehnek. Majd a tárgyévre vonatkozó adóbevallásodban, ami köv év május 20-ig kell beadni, a luxusadóból annyit visszaigényelhetsz, amennyi a gépjármű adód. Itt direkt nem írtam felet, mivel ha 3x-os a luxusadód, akkor csak a harmadát kapod vissza. Remélem most már világos lesz. Esetleg egy kibúvó van, ha Veterán minősítésű a gép. Tehát már csak 14 évet kell kibekkelnem az Omival :huh: Értem, és köszönöm. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Seniman Elküldve Július31, 2009 Megoszt Elküldve Július31, 2009 Mekkora királyság lenne, ha egy vámos szlovák rendszámos kocsival mászkál :huh: Ha a kigyúrt kopasz "üzletembernek" lehet.................... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabo Elküldve Július31, 2009 Megoszt Elküldve Július31, 2009 Esetleg egy kibúvó van, ha Veterán minősítésű a gép. Tehát már csak 14 évet kell kibekkelnem az Omival :huh: Hja és évente hordhatod vizsgára, mekkora üzlet... Ha itt lenne a puszta kezemmel ütném addig, amíg a kipufogóba be nem férne.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Seniman Elküldve Július31, 2009 Megoszt Elküldve Július31, 2009 Ezen felül minden év május 20-ig befizeted a gépjármű adó kétszeresének megfelelő összeget luxusadó címén az Apehnek. Majd a tárgyévre vonatkozó adóbevallásodban, ami köv év május 20-ig kell beadni, a luxusadóból annyit visszaigényelhetsz, amennyi a gépjármű adód. De minek befizetni,ha úgyis visszakapod.Ez a hülye magyar bürokrácia össze is omlana kinjában ha valamit nem bonyolithatnának agyon. Közben leesett.Befizetjük.Nekik egy évig kamatozik.Számoljuk csak ki hányan vagyunk csak itt akik ebbe a csoportba esünk.Következő évben a befizetett összeget visszaadják,persze az infláció korrigálása nélkül,a kamat meg megy a kasszába.100% tiszta lehúzás.Ezeket tényleg csak fel kéne akasztani egy jó magas fára,hogy messzebb lássanak. Tök jó,hogy az autóm árát és eladhatóságát egy törvény korlátozza,nem az adott tipus iránti érdeklődés vagy vásárlási kedv.Több mint 1100 látogató volt a hirdetésen,ahhoz képest elég keveset csörög a telefonom :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gelko Elküldve Augusztus1, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus1, 2009 képet meg nem tok felrakni,az már meghaladja a képességeimet,de megpróbálok majd 1x.nemsokára ugyis azza fogok nyargalni,a kék már teljesen lehasalt. mi lett vele ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Augusztus1, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus1, 2009 mi lett vele ? fentebb..... :huh: Aúgy ótómatában elfelejtették cserézni az olajat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Seniman Elküldve Augusztus1, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus1, 2009 fentebb..... :huh: Aúgy ótómatában elfelejtették cserézni az olajat. A kékre gondolt szerintem.A váltóban cseréltek olajat,csak a szűrőt kontárul rakták fel.Nem tudom ilyenkor mit vág haza a váltóban,de nem lennék a helyében. Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagy istván Elküldve Augusztus1, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus1, 2009 A kékre gondolt szerintem.A váltóban cseréltek olajat,csak a szűrőt kontárul rakták fel.Nem tudom ilyenkor mit vág haza a váltóban,de nem lennék a helyében. hát igazából mindent tönkretett amihez az olajnak köze van. sokat gondolkoztam és arra jutottam inkább megcsinálom az autómatát és akkor lessz 1 teljesen új,szó szerint. a kék meg kaszni terén van lehasalva,de nagyon.meglátszik rajta a 12 év használat meg a millió km. :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagy istván Elküldve Augusztus1, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus1, 2009 Tök jó,hogy az autóm árát és eladhatóságát egy törvény korlátozza,nem az adott tipus iránti érdeklődés vagy vásárlási kedv.Több mint 1100 látogató volt a hirdetésen,ahhoz képest elég keveset csörög a telefonom :huh: sikerült eladni??? már nem látom a hírdetést..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagy istván Elküldve Augusztus1, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus1, 2009 sikerült eladni??? már nem látom a hírdetést..... válasz a saját hülyeségemre:ott van csak ár nélkül. :huh: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Seniman Elküldve Augusztus1, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus1, 2009 Kicsit tovább mennék: Szlovákiában vajon mennyire macerás legalizálni egy átépített autót? :huh: Semennyire,ha a forgalmiba be vannak jegyezve az átalakitások.A németeknél úgy tudom bejegyeznek mindent. De ez le is van irva a linkelt oldalon. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gelko Elküldve Augusztus2, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus2, 2009 valóban a kékre gondoltam. kár h legatyásodott :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagy istván Elküldve Augusztus3, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2009 valóban a kékre gondoltam. kár h legatyásodott :huh: nem annyira kár.már megvan hozzá minden ami kell(új ajtók,stb,stb.) csak 2 hónap szabit kell kieszközölnöm a kasznizásra.lehet csak tavasszal lessz vmi belőle. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Augusztus7, 2009 Szerző Megoszt Elküldve Augusztus7, 2009 Luxusadó: http://kep.tar.hu/korimv6/50648810/38620805 Magyar Közlöny beszkennelve jpg formátumban. Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagy istván Elküldve Augusztus7, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus7, 2009 Luxusadó: http://kep.tar.hu/korimv6/50648810/38620805 Magyar Közlöny beszkennelve jpg formátumban. mázli,hogy ebben az országban mindíg van vki aki ki tud találni fincsi adókat.... :huh: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Seniman Elküldve Augusztus7, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus7, 2009 mázli,hogy ebben az országban mindíg van vki aki ki tud találni fincsi adókat.... :huh: :lol: Kreatív a vezetőség.Jól időzitetted ezt az autóvásárlást. Tavaly árultam a házat,beütött a hitelválság. Idén az autót próbálom,bejön a luxusadó meg az áfa-és benzináremelés. Nálad rosszabbul csak én tudok időziteni ^_^ Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagy istván Elküldve Augusztus7, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus7, 2009 Kreatív a vezetőség.Jól időzitetted ezt az autóvásárlást. Tavaly árultam a házat,beütött a hitelválság. Idén az autót próbálom,bejön a luxusadó meg az áfa-és benzináremelés. Nálad rosszabbul csak én tudok időziteni ^_^ kössz!!!!!!!! :huh: :lol: tavaszik szétküldöm a lelkét aztán megy a levesbe,szétbontva kiárulom-a váltó meg megy a kékbe. van 1 B senatorom is,de hála istennek nem tudtam még lepapírozni eddíg(svájci). Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagy istván Elküldve Augusztus23, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus23, 2009 tudja vki ki is fog szólni a luxusadó befizetése miatt??????? :lol: még nem jött semmi levél. :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Colin Elküldve Augusztus23, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus23, 2009 még ráérsz, majd valamikor jövő tavasszal kell papirt kapjál rola. Mivel tudják hogy van egy ilyen autód, ezért hivatalbol kiküldik, másnem az adóbevalláskor kell fizetni Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Augusztus23, 2009 Szerző Megoszt Elküldve Augusztus23, 2009 Törvény szerint saját magad kell bevallanod, az adózás rendjének megfelelően tárgyév május 20-ig. Tehát akinek luxusautója van, csakis önadózó lehet. Azonban az nem tiszta, miként oldják meg, hogy nem fizetem be a gépjárműadót, és nem akarja majd behajtani az önkormányzat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
MalterKoma Elküldve Augusztus23, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus23, 2009 Utolsó ár(ezalatt inkább felgyújtom) :huh: : http://www.hasznaltauto.hu/3133658_opel_senator_1992 Elvitték??!! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts