Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Rekord-Senator-Monza

kori

Recommended Posts

Tegnapelőtt megállt a jobb hátsó el.ablak fél útan. Kb 5 centit mozgot le-föl. Mivel bowdenes, mindjárt a ladás korszakomból visszamaradt rémálmok jöttek elő kiszálasodott, felcsavarodott, elszakadt bowdenről. De szerencsére csak az egyik fogaskerék tengelynek volt erős zsírhiánya. Kis csavarlazító spré, és zsírspré megoldotta a problémát. Az összarkás csak másodikra sikerült, mert először sok bowdent csavartam fel a dobra. Ezután a többi ajtót is szétkaptam, és befújtam az ablakemelők mechanikáját és a zárszerkezeteket zsírsprével. Most pöpecül megy mindegyik ablak :lol:

én annó(vagy 10en éve)amikor összeraktam a paripát agyonzsíroztam mindet.a következő nyáron folyt is az ajtó alján a zsír ha meleg volt.

Megosztás:

én annó(vagy 10en éve)amikor összeraktam a paripát agyonzsíroztam mindet.a következő nyáron folyt is az ajtó alján a zsír ha meleg volt.

Legalább le volt védve az ajtók belseje korrózió ellen :D

Amúgy erről a sztoriról Csikós a TC-on egy két oldalas szösszenetet írt volna sztem. De amúgy nagyon szeretem az írásait :lol:

Megosztás:

Végre a hétvégén rendes fényt kapott a Senya!!! Már elég kopott volt szegény, lakkok tenyérnyi helyeken váltak, balos ajtók más színűek, javítóívek, meg hasonló nyalánkságok díszítették. Két hét alatt lefestettük Norbi barátomnál. Meló után du 5-7 ig meg két hétvége ráment, de megérte! Újra szerelmes vagyok! :lol:

A metálkéket nem vállaltam be így fehér lett. (bocs Sanyi!) Nem bántam meg, mert piszok jól mutat ebben a színben!!!!

Megosztás:

Végre a hétvégén rendes fényt kapott a Senya!!! Már elég kopott volt szegény, lakkok tenyérnyi helyeken váltak, balos ajtók más színűek, javítóívek, meg hasonló nyalánkságok díszítették. Két hét alatt lefestettük Norbi barátomnál. Meló után du 5-7 ig meg két hétvége ráment, de megérte! Újra szerelmes vagyok! :lol:

A metálkéket nem vállaltam be így fehér lett. (bocs Sanyi!) Nem bántam meg, mert piszok jól mutat ebben a színben!!!!

képet :D

Megosztás:

Szia!! Szép a fehér szín is, csak átlagos Szerintem. Külföldön láttam egy nagyon bruttált ami alatt nagy kerekek voltak,kis ültetés,fóliás ablakok ami diszkréten volt árnyalva. Plüss fekete belső,szóval megfogot kicsit a látvány. És nem voltam egyedül,sokam bambiláztak rajta, :lol:

Képeket nyomjá mán ,hagye lássukmán azt amivel dicsekedel mán :lol: ...

Sok szép napokat a szerelmedhez.. :D Szép napot ..

Megosztás:

• 2 weeks later...

Ma előtúrtam ez összes aut. váltót, amim elvileg Rekihez van. Kiderült, hogy az egyik (kód alapján) Seni 3.0E mocihoz való. Egy másik 2.0E E1-hezvaló. A harmadik, ami az enyémhez lenne, sajnos kinn állt az esőben vmikor, és berohadt a belseje. Ezt szét is kaptam, mert még nem szedtem szét aut.váltót. A közeljövőben vmikor le kell szednem a Rekordról a váltót, mert a "fogaskoszoró" egy helyen meg van kopva, és egyre gyakrabban indíthatatlan a gép. Utána olajteknő tömítést cserélek, mert havi 1 lityi olaj elfolyík a váltóból <_< Vettem már parafa tömítést táblában, hogy abból szabjam ki az új tömítést. Közben állítok egy kicsit a fékszalagon is.

Megosztás:

Ma előtúrtam ez összes aut. váltót, amim elvileg Rekihez van. Kiderült, hogy az egyik (kód alapján) Seni 3.0E mocihoz való. Egy másik 2.0E E1-hezvaló. A harmadik, ami az enyémhez lenne, sajnos kinn állt az esőben vmikor, és berohadt a belseje. Ezt szét is kaptam, mert még nem szedtem szét aut.váltót. A közeljövőben vmikor le kell szednem a Rekordról a váltót, mert a "fogaskoszoró" egy helyen meg van kopva, és egyre gyakrabban indíthatatlan a gép. Utána olajteknő tömítést cserélek, mert havi 1 lityi olaj elfolyík a váltóból :) Vettem már parafa tömítést táblában, hogy abból szabjam ki az új tömítést. Közben állítok egy kicsit a fékszalagon is.

elég bátor vagy hogy hozzá mersz nyúlni.

nekem az omi ezért nem megy,totál fel kell újítani a belét és inkább rakok bele manuált.csak hát az is píz és most meg kell keresnem az árát. <_<

Megosztás:

sikerült 1 nagy pofont adni a sz@rnak..........

nem volt elég magas(nem ment 2 bar fölé)a benyanyomás,igaz vmi japo ac volt fent eddíg.

na most vettem 1 gyárit,ÚJat!!!!!!!!,Deeeeeeeeeeeee most sem megy 2.2 bar fölé sehogyan sem.a pumpa jó,mert ha elszorítom a visszatérőt akkor tud 5 bart is(addíg mér az óra).

valszeg a nyomásszabályzó a rossz,de akkor 2 is?

vettem könyvet és abban 2.8-3.2 bar között kellene lennie a nyomásnak. :)

szétb@sz az ideg...... <_<

Megosztás:

Én is kipróbáltam 4 nyomásszabályzót, mire az egyikkel ment. Bár nem tudom mekkora nyomást csinál.

Nálam pedig ajtócsere projekt folyík. A jobb hátsó ajtó cefetül szétrohadt. Szerencsére van egy nagyon jó és egy kevésbé jó tarcsiba. Eltüntettem az előbbiről pár rozsdafoltot, holnap beszélek a fényezővel mikor ér rá, utána kigittelem, fújás, és végre ez is szép lesz. Már csak a hátsó íveket kellene lecserélnem, és az első sárvédőket kicsit átcsiszolni. De ez még kicsit várat magára, és pénzmagra <_<

Megosztás:

Én is kipróbáltam 4 nyomásszabályzót, mire az egyikkel ment. Bár nem tudom mekkora nyomást csinál.

Nálam pedig ajtócsere projekt folyík. A jobb hátsó ajtó cefetül szétrohadt. Szerencsére van egy nagyon jó és egy kevésbé jó tarcsiba. Eltüntettem az előbbiről pár rozsdafoltot, holnap beszélek a fényezővel mikor ér rá, utána kigittelem, fújás, és végre ez is szép lesz. Már csak a hátsó íveket kellene lecserélnem, és az első sárvédőket kicsit átcsiszolni. De ez még kicsit várat magára, és pénzmagra :)

megy ezzel a nyomással is,de valszeg ettöl nem tom beállítani rendesen. <_<

én megvettem már többek között 4 db új ajtót is a paripára. :) :lol:

Megosztás:

Egy újabb okot találtam, hogy miért nem indult be a Senator múltkorában. Nincs alatta AC! :) Valaki nagyon tudta, miket kell lelopni róla...

A kardánt szedtem szét, hogy lehessen vontatni, és hamarosan újra megpróbáljuk beindítani. Amikor aláfeküdtem, akkor láttam, hogy lóg két kábel, és a tartály egyik rögzítő pántja nincs meghúzva. Szoktam szitkozódni, de ez most különösen cifrára sikerült. Esküszöm, hogy el van átkozva, de ha beledöglök, akkor is autó lesz belőle egyszer...

Amúgy a soffőr felőli A oszlop tövében nem volt meg a burkolat, és ott lógott egy computer csatlakozó üresen. Ekkor jött az, hogy a qrv@ életbe, ezt lelopták. De az anyós oldalról most levettem a burkolatot, ott viszont van egy compi felkötve. Nomost akkor ez hogy van? Gyárilag kettő jár bele? Mire való a másik? Ha legközelebb a közelébe kerülök, akkor végigjárom, hogy melyik kábelköteg hova vezet...

Megosztás:

hosszas tesztelgetés után beállítottam 2.5 bar-ra a benyanyomást a gépsason.elment 1.5-el is simán és ment 4.5-el is.

csak 4.5-nél gyakran elfo.ta magát itt-ott 1-1 csőőőőő....na ez kellemetlen volt néha,mert a kipuffcsonk mellett vannak a csövek(gyárilag!!!!!!).

űa fogyi országúton 9 volt igaz néha nehéz bal lábbal,a város meg horror lehet.

még az alapjárati levegőszabályzóval kell vmit kezdenem,mert melegen nem indul miatta(legalább is sztem az lehet,bár a 2.2-es fecsinek kellene még olaj és levegőhőmérő gomba is amit tölem nem kapott meg),de ha elindult akkor már jóóóó.......

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.