Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Rekord-Senator-Monza

kori

Recommended Posts

Urak!! Van valakinek MONZA ajtókba kéder gumija, Jó állapotút keresnék?? Vagy ötlet??? Köszi! A 6-hengereseké a világ! ;) .. Főleg,hogy mostmár száguldozhatok is , nagyon jó lett a motor és az elektronika össze hangolása. VÉGRE! Felújítás árából már vehettem volna egy lepukkant B asconát MIskolcról! Ami még vizsgás is!! Na mindegy ez a szerelem !! Üdv mindenkinek!! Attila..... ;) ...

Megosztás:

Ma megint injektorsort kellett cserélnem, mert benzinnel csak 2 henger ment. elég szívás, hogy az előző garnitúra 5e km-t bírt ;) Amúgy már a 4. garnitúra van benne.

Nem lehet,hogy mással van ott a gond?

Amúgy nekem megmaradt a Rekordból egy 2.0-ás L Jetronic szívósorom.

Megosztás:

Ma megint injektorsort kellett cserélnem, mert benzinnel csak 2 henger ment. elég szívás, hogy az előző garnitúra 5e km-t bírt ;) Amúgy már a 4. garnitúra van benne.

sztem rakj 1 üzemanyagszűrőt közvetlen az injektor sor elé....... :P

ha kell befecskendező tudok adni.......van 1 vagon belöle(ezeket úgy néz ki nem sikerült kidobnom). ;) ;)

Megosztás:

Beszéltem egy szerelővel, és említette, hogy gázos Alfáknál már ő is találkozott ilyennel ;) Injektorból sosem elég, tehát érdekel a dolog ;)

hát nem tom..........kb. tizenéves gázozás után(mind a kékkel volt)sem tapasztaltam effélét. ;)

ha rosszul kötik be az emulátort,ami azt hivatott megakadályozni hogy a fecsik akkor is dolgozzanak amikor gázzal mész,akkor lehet ilyen jelenség.

én 1x véletlenül kihagytam összerakásnál és benya nélkül mentek a fecsik.kb. 3-400 km után már nem annyira akartak kinyitni.kell nekik a benya kenése.

sok injektoros autónál csak az A/C-t kötik ki gáz üzemnél,és akkor lehet ez a gond.

ha megyek haza megnézem mennyi van még és küldök neked.milyen színü legyen a csatija?mert nem mindegy az ellenállás miatt.

Megosztás:

hát nem tom..........kb. tizenéves gázozás után(mind a kékkel volt)sem tapasztaltam effélét. ;)

ha rosszul kötik be az emulátort,ami azt hivatott megakadályozni hogy a fecsik akkor is dolgozzanak amikor gázzal mész,akkor lehet ilyen jelenség.

én 1x véletlenül kihagytam összerakásnál és benya nélkül mentek a fecsik.kb. 3-400 km után már nem annyira akartak kinyitni.kell nekik a benya kenése.

sok injektoros autónál csak az A/C-t kötik ki gáz üzemnél,és akkor lehet ez a gond.

ha megyek haza megnézem mennyi van még és küldök neked.milyen színü legyen a csatija?mert nem mindegy az ellenállás miatt.

Nekem is kikapcsolt az AC gázüzemben, de azt visszakötöttem, mert mindig kiszáradtak a benzincsövek. Az injektorokat az emulátor kapcsolja le. Az érdekes, hogy anyum autójában nincs emulátor. Ott az injektorok negatív vezetékét szakítja meg a gázrendszer. Már én is gondoltam rá, hogy a tankban lehet vmi amitől beállnak az injektorok, és 3-4 havonta eldurran egy benzincső. A lényeg: narancssárga az injektorok müa része.

Megosztás:

Nekem is kikapcsolt az AC gázüzemben, de azt visszakötöttem, mert mindig kiszáradtak a benzincsövek. Az injektorokat az emulátor kapcsolja le. Az érdekes, hogy anyum autójában nincs emulátor. Ott az injektorok negatív vezetékét szakítja meg a gázrendszer. Már én is gondoltam rá, hogy a tankban lehet vmi amitől beállnak az injektorok, és 3-4 havonta eldurran egy benzincső. A lényeg: narancssárga az injektorok müa része.

ok.ha 1x eljutok haza kukázok párat..... ;)

Megosztás:

És azt külön lehet lelni ? Vagy csak egyben ?

Ha cserélve lesz a henger, akkor gondolom hozzá kell állítani a kulcshoz nemde ?

ha állítható a kormánymagassága akkor nem hagyományos módon van megoldva a gyujtáskapcsoló......... :lol:

senatorokban pedig gyárilag olyan van. <_<

rudazattal müködteti a 2 kapcsoló 1séget.amik a kormányoszlopn egészen alul vannak. :lol: :lol:

nem 1xü hozzájuk férni.

Megosztás:

Sziasztok!

Pár napja elkezdett rángatni a rekordom.

Az az érdekes benne, hogy kb 30 km után kezdődik, előtte semmi gond nincs vele, és egy 100 km-es út során kb 6-8 szor csinálja. Olyan, mintha ki akarna belőle fogyni a benzin, vagy a gyújtás hagyna ki 2-3 másodpercre.

Az üzemanyagrendszerrel szerintem minden rendben, tavaly új tankot kapott, új benzincsöveket, benzinszűrőt, és kapott még benzinszűrőt az ac és a tank közé, és egyet az injektorsor elé. Ja és az injektorok is ki lettek tisztítva. Az sem lehet hogy betankoltam valami szar benzint.

Én valami elektronikai hibára gyanakszom.

Volt már valakinek hasonló gondja, vagy van ötletetek, hogy mi lehet a baj?

Előre is köszönöm!

üdv: Laci

Megosztás:

Sziasztok!

Pár napja elkezdett rángatni a rekordom.

Az az érdekes benne, hogy kb 30 km után kezdődik, előtte semmi gond nincs vele, és egy 100 km-es út során kb 6-8 szor csinálja. Olyan, mintha ki akarna belőle fogyni a benzin, vagy a gyújtás hagyna ki 2-3 másodpercre.

Az üzemanyagrendszerrel szerintem minden rendben, tavaly új tankot kapott, új benzincsöveket, benzinszűrőt, és kapott még benzinszűrőt az ac és a tank közé, és egyet az injektorsor elé. Ja és az injektorok is ki lettek tisztítva. Az sem lehet hogy betankoltam valami szar benzint.

Én valami elektronikai hibára gyanakszom.

Volt már valakinek hasonló gondja, vagy van ötletetek, hogy mi lehet a baj?

Előre is köszönöm!

üdv: Laci

van 1 7 lábu relé a tüzfalon a motortérben(az A/C reléje).esetleg ott nézz körül.........az szokott érdekeseket csinálni.

Megosztás:

Leakartam húzni a csatit a reléről, de kijött a tokjából, csak ferdén húztam és akkor lett KO. Holnap tervezem, hogy kiderítem miért nem megy. És a gáz nagy előnye, hogy 149 ft/liter <_<

itt 135 :lol: :lol: :lol:

tudnál nekem pár képet csinálni a gázról a motortérben?

igazábol elég lenne 1 jó nagy felbontású totál az egészröl..... :lol:

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.