Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve

Szólhattál volna előbb is, akkor abból is teszek bele. Meg kell keresnem őket, elvileg kell lennie kb 3 garnitúrának pluszban.

Tegnap kapott egy új termosztátot is a gép, most már pillanatok alatt üzemmeleg lesz a moci.

Elküldve
Szólhattál volna előbb is, akkor abból is teszek bele. Meg kell keresnem őket, elvileg kell lennie kb 3 garnitúrának pluszban.

Tegnap kapott egy új termosztátot is a gép, most már pillanatok alatt üzemmeleg lesz a moci.

most vettem észre.a maradék is ki volt lazulva.ez a vibráció kikezd mindent,ideértve az idegeimet is.

azért köszönöm.

esetleg nem jössz paksra?

én is most rakom majd be a téli(107 fokos)termostatot.azzal jobb a fűtés is.

Elküldve
Ebben a hónapban csak egy helyre tudunk elmenni, az pedig az évzáró lesz Kecsón.

megjött a csomag.

nagyon köszönöm.

ha esetleg találsz csavarokat és adnál párat nekem,akkor annak természetesen kifizetem az árát.

üdv:istván.

Elküldve

tudna vki segíteni a hídam azonosításában?

annyi a különbség a sima 2.0-s rekivel szemben,hogy ennek az olajat nem a hátulján kell beönteni hanem a gardánbehajtás mellett az öntöttvas házon van a csavar.

és a gardán rögzitése sem olyan a hidra mint a sima rekié,olyan mint a senié..komplett gardánt kellett cserélnem anno hozzá.

Elküldve

Annak örömére, hogy kapott új termosztátot, és hűtősapkát, elfsta magát a vízpumpám. Még jó hogy volt otthon használható. Gyorsan feldobtuk-volna, ha nem automata lenne a gép. Le kellett szedni az ékszíjtárcsát a motorról, de nem tudtuk lefixálni a motort, ezért még az önindítót is leszedhettem ;) A viszkós ventillátor is úgy rá volt szorulva, hogy ketten- csöveket rakva a kulcsokra-sikerült leszedni :D

Elküldve

nekem egyszer menet közben fosta el magát a tömszelence.ha a motor járt nem nagyon folyot.viszont amikor megáltam tankolni kb. 30 mp alatt kifolyt az összes víz.

persze vasárnap volt és még 100 km volt hazáig.adott a kutas 2x20 liter vízet az kitartott hazáig.

talán vasárnap kicserélem a tartót amit adtál.az amit én gyártottam kicsit igénybeveszi a generátort meg a pumpát is.

Elküldve

Ma feladtam a csavarokat.

Két év után rájöttem, hogy nem működik a vákumos előgyújtás szabályozóm. Megvan a kövi programom. Kimostam a hűtőmet, és feltöltöttem a rendszert fagyállóval. Ráadásul találtam egy rozsdafoltot a benzincsövek alatti részen az első dobban :D Műszakiig azt is ki kell hegesztenem.

Elküldve
Kiderült, hogy beázik az első szélvédőm. Szedhetem ki és tömíthetem le.

nem lehet hogy kemény már a gumi?

nekem is beázott régebben,de sikerült vennem új kédert és azóta nincs gondom vele.

szerencse,hogy nem ragasztott.

Elküldve

A ragasztott egyszerűbb, mert kiszeded és visszaragasztod.De itt tényleg kédert kellene cserélni, ami vagy van vagy nincs. Sztem a második esélyesebb.

Elküldve
A ragasztott egyszerűbb, mert kiszeded és visszaragasztod.De itt tényleg kédert kellene cserélni, ami vagy van vagy nincs. Sztem a második esélyesebb.

a ragasztott sem mindig jön ki egyben.elég egy mélyebb karc vagy kavics.

jobb a kéderes.könyebb kiszedni.meg olcsobb is.

Elküldve

Elhatároztam magam, felújíttatom a Senatort. Vannak gondjai, ezért is volt olcsó. Amikor vettem, akkor alkatrésznek szántam, de most már úgy vélem, hogy másképp is hasznomra válhat. Így viszont volna pár kérdésem.

1. A bal első lengéscsillapító elengedte az olajat. Arra gondoltam, ha már cserélni kell, akkor lehetne-e a B Seni keménységállítós lengéscsillapítóit bedobni? Illetve van annak egyáltalán értelme? Használja valaki? Vagy csak középértékre be van állítva, és úgy jár vele mindenki? Mert ha felesleges a keménység állítás, akkor felesleges a pénzkidobás is.

2. Milyen extrák voltak a B Seniben, amit érdemes beépíteni egy alap A/2 Senibe? Gondolok itt fűtött ülésekre, központi zárra, négy elektromos ablakemelőre, elektromos tetőablakra, meg effélékre?

3. Az ülések (első-hátsó) teljesen kompatibilisek? Mert most valami ronda kék plüss vagy bársony (anyagokhoz nem értek) belterem van, ami szerintem nagyon ronda, és cserélni szeretném.

Egyelőre ennyi, húzok melózni.

Elküldve
....2. Milyen extrák voltak a B Seniben, amit érdemes beépíteni egy alap A/2 Senibe? Gondolok itt fűtött ülésekre, központi zárra, négy elektromos ablakemelőre, elektromos tetőablakra, meg effélékre?....

Van olyan A Seni, amiben ez gyárilag benne van :lol:

Mondjuk elektronyos tetőablak nem feltétlenül :lol:

Elküldve
Elhatároztam magam, felújíttatom a Senatort. Vannak gondjai, ezért is volt olcsó. Amikor vettem, akkor alkatrésznek szántam, de most már úgy vélem, hogy másképp is hasznomra válhat. Így viszont volna pár kérdésem.

1. A bal első lengéscsillapító elengedte az olajat. Arra gondoltam, ha már cserélni kell, akkor lehetne-e a B Seni keménységállítós lengéscsillapítóit bedobni? Illetve van annak egyáltalán értelme? Használja valaki? Vagy csak középértékre be van állítva, és úgy jár vele mindenki? Mert ha felesleges a keménység állítás, akkor felesleges a pénzkidobás is.

2. Milyen extrák voltak a B Seniben, amit érdemes beépíteni egy alap A/2 Senibe? Gondolok itt fűtött ülésekre, központi zárra, négy elektromos ablakemelőre, elektromos tetőablakra, meg effélékre?

3. Az ülések (első-hátsó) teljesen kompatibilisek? Mert most valami ronda kék plüss vagy bársony (anyagokhoz nem értek) belterem van, ami szerintem nagyon ronda, és cserélni szeretném.

Egyelőre ennyi, húzok melózni.

a b seni futóműve sehogyan sem jó az a-ba.

a belső dettó.

elektromos tető volt bennük,de csak 84-től és elég ritka mivel azokkban(cd felsz.)volt klíma is.

ha a tiédbe szeretnéd beletenni a sok extrát,feltéve hogy fapados,akkor kösd fel a gatyát.nem kis móka.egyszerűbb egy jól felszereltet venni.

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.