Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Rekord-Senator-Monza

kori

Recommended Posts

Szólhattál volna előbb is, akkor abból is teszek bele. Meg kell keresnem őket, elvileg kell lennie kb 3 garnitúrának pluszban.

Tegnap kapott egy új termosztátot is a gép, most már pillanatok alatt üzemmeleg lesz a moci.

most vettem észre.a maradék is ki volt lazulva.ez a vibráció kikezd mindent,ideértve az idegeimet is.

azért köszönöm.

esetleg nem jössz paksra?

én is most rakom majd be a téli(107 fokos)termostatot.azzal jobb a fűtés is.

Megosztás:

tudna vki segíteni a hídam azonosításában?

annyi a különbség a sima 2.0-s rekivel szemben,hogy ennek az olajat nem a hátulján kell beönteni hanem a gardánbehajtás mellett az öntöttvas házon van a csavar.

és a gardán rögzitése sem olyan a hidra mint a sima rekié,olyan mint a senié..komplett gardánt kellett cserélnem anno hozzá.

Megosztás:

Annak örömére, hogy kapott új termosztátot, és hűtősapkát, elfsta magát a vízpumpám. Még jó hogy volt otthon használható. Gyorsan feldobtuk-volna, ha nem automata lenne a gép. Le kellett szedni az ékszíjtárcsát a motorról, de nem tudtuk lefixálni a motort, ezért még az önindítót is leszedhettem ;) A viszkós ventillátor is úgy rá volt szorulva, hogy ketten- csöveket rakva a kulcsokra-sikerült leszedni :D

Megosztás:

nekem egyszer menet közben fosta el magát a tömszelence.ha a motor járt nem nagyon folyot.viszont amikor megáltam tankolni kb. 30 mp alatt kifolyt az összes víz.

persze vasárnap volt és még 100 km volt hazáig.adott a kutas 2x20 liter vízet az kitartott hazáig.

talán vasárnap kicserélem a tartót amit adtál.az amit én gyártottam kicsit igénybeveszi a generátort meg a pumpát is.

Megosztás:

Ma feladtam a csavarokat.

Két év után rájöttem, hogy nem működik a vákumos előgyújtás szabályozóm. Megvan a kövi programom. Kimostam a hűtőmet, és feltöltöttem a rendszert fagyállóval. Ráadásul találtam egy rozsdafoltot a benzincsövek alatti részen az első dobban :D Műszakiig azt is ki kell hegesztenem.

Megosztás:

Elhatároztam magam, felújíttatom a Senatort. Vannak gondjai, ezért is volt olcsó. Amikor vettem, akkor alkatrésznek szántam, de most már úgy vélem, hogy másképp is hasznomra válhat. Így viszont volna pár kérdésem.

1. A bal első lengéscsillapító elengedte az olajat. Arra gondoltam, ha már cserélni kell, akkor lehetne-e a B Seni keménységállítós lengéscsillapítóit bedobni? Illetve van annak egyáltalán értelme? Használja valaki? Vagy csak középértékre be van állítva, és úgy jár vele mindenki? Mert ha felesleges a keménység állítás, akkor felesleges a pénzkidobás is.

2. Milyen extrák voltak a B Seniben, amit érdemes beépíteni egy alap A/2 Senibe? Gondolok itt fűtött ülésekre, központi zárra, négy elektromos ablakemelőre, elektromos tetőablakra, meg effélékre?

3. Az ülések (első-hátsó) teljesen kompatibilisek? Mert most valami ronda kék plüss vagy bársony (anyagokhoz nem értek) belterem van, ami szerintem nagyon ronda, és cserélni szeretném.

Egyelőre ennyi, húzok melózni.

Megosztás:

....2. Milyen extrák voltak a B Seniben, amit érdemes beépíteni egy alap A/2 Senibe? Gondolok itt fűtött ülésekre, központi zárra, négy elektromos ablakemelőre, elektromos tetőablakra, meg effélékre?....

Van olyan A Seni, amiben ez gyárilag benne van :lol:

Mondjuk elektronyos tetőablak nem feltétlenül :lol:

Megosztás:

Elhatároztam magam, felújíttatom a Senatort. Vannak gondjai, ezért is volt olcsó. Amikor vettem, akkor alkatrésznek szántam, de most már úgy vélem, hogy másképp is hasznomra válhat. Így viszont volna pár kérdésem.

1. A bal első lengéscsillapító elengedte az olajat. Arra gondoltam, ha már cserélni kell, akkor lehetne-e a B Seni keménységállítós lengéscsillapítóit bedobni? Illetve van annak egyáltalán értelme? Használja valaki? Vagy csak középértékre be van állítva, és úgy jár vele mindenki? Mert ha felesleges a keménység állítás, akkor felesleges a pénzkidobás is.

2. Milyen extrák voltak a B Seniben, amit érdemes beépíteni egy alap A/2 Senibe? Gondolok itt fűtött ülésekre, központi zárra, négy elektromos ablakemelőre, elektromos tetőablakra, meg effélékre?

3. Az ülések (első-hátsó) teljesen kompatibilisek? Mert most valami ronda kék plüss vagy bársony (anyagokhoz nem értek) belterem van, ami szerintem nagyon ronda, és cserélni szeretném.

Egyelőre ennyi, húzok melózni.

a b seni futóműve sehogyan sem jó az a-ba.

a belső dettó.

elektromos tető volt bennük,de csak 84-től és elég ritka mivel azokkban(cd felsz.)volt klíma is.

ha a tiédbe szeretnéd beletenni a sok extrát,feltéve hogy fapados,akkor kösd fel a gatyát.nem kis móka.egyszerűbb egy jól felszereltet venni.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.