Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Rekord-Senator-Monza

kori

Recommended Posts

légkulcs apa, hozzávaló dugókulccsal

anélkül csak szenvedés az folytonos új szerszám és új csavar beszerzése....

2.2es alatt nem lehet kicsi difi, a 3.89 nemtom miért van alatta, nem speres svájci kombiból van?

Szerintem biztos, hogy nem!

Ellenben az előbbi hozzászólásomban kevergettem a számokat

Szóval az áhított áttétel a 33:9, vagy a 31:9 (a linkelt táblázat alapján ez a leghoszabb)

Viszont, ha pontos az excell tábla amit csatoltál, akkor nekem a 35:9-es is jó lehet.

Megosztás:

Szerintem biztos, hogy nem!

Ellenben az előbbi hozzászólásomban kevergettem a számokat

Szóval az áhított áttétel a 33:9, vagy a 31:9 (a linkelt táblázat alapján ez a leghoszabb)

Viszont, ha pontos az excell tábla amit csatoltál, akkor nekem a 35:9-es is jó lehet.

ami nekem most van az autómban az 39:11 áttételü.elvileg diesel híd.legalábbis még másban nem láttam ilyet.

ilyet szerez,ennél nagyobb áttételűt nem találsz.

Megosztás:

ami nekem most van az autómban az 39:11 áttételü.elvileg diesel híd.legalábbis még másban nem láttam ilyet.

ilyet szerez,ennél nagyobb áttételűt nem találsz.

Fent azt írtad, hogy a tiéd 3,44-es a 39:11 az 3,54

Berlina által linkelt táblázat alapján okoskodva létezik, 33:9-es és 31:9-es is.

Ha csak az áttételt nézzük és nem a beépíthetőséget nekem valószínűleg a 33:9-es lenne a legjobb. A 31:9-es már túl hosszú, de a 4,22-höz képest jelentős javulás a 35:9, és a 39:11-is!

Megosztás:

Fent azt írtad, hogy a tiéd 3,44-es a 39:11 az 3,54

Berlina által linkelt táblázat alapján okoskodva létezik, 33:9-es és 31:9-es is.

Ha csak az áttételt nézzük és nem a beépíthetőséget nekem valószínűleg a 33:9-es lenne a legjobb. A 31:9-es már túl hosszú, de a 4,22-höz képest jelentős javulás a 35:9, és a 39:11-is!

megkövetlek,igazad van.

elnéztem,3,54 az áttételem.

a gyári 2.0 difi ha jól emlékszem 3,89 áttételü.nekem ez a diesel híd sokat javitott a fogyin is(pályán kb 1 litert).

vasárnapra kiderül mit ér az overdrive váltó.szombaton építem be.

mentem nem rég egy gyári E1-es rekivel amiben ez volt és a fordulatszámérőböl kiindulva jobb mint az ötös váltó.csak a karbis 2.0 motor volt kevés a hosszabb átételhez.

majd kiderül hétvégén.

Megosztás:

megkövetlek,igazad van.

elnéztem,3,54 az áttételem.

a gyári 2.0 difi ha jól emlékszem 3,89 áttételü.nekem ez a diesel híd sokat javitott a fogyin is(pályán kb 1 litert).

vasárnapra kiderül mit ér az overdrive váltó.szombaton építem be.

mentem nem rég egy gyári E1-es rekivel amiben ez volt és a fordulatszámérőböl kiindulva jobb mint az ötös váltó.csak a karbis 2.0 motor volt kevés a hosszabb átételhez.

majd kiderül hétvégén.

Természetesen drukkolok, hogy neked beváljon!

Megosztás:

Az általam talált információk getrag 240 vs. 4-sebességes +OD az alábbiak:

4-sebességes váltó OD fokozatban : 0,800

Getrag 240 5.-sebességben: 0,805-0,813 típustól függően.

nem merültem ennyire bele az adatokba.

a konkrét tapasztalat:mindkét autón ugyanolyan méretű gumi volt(az enyémen és az E1-esen)185/60/14.

nekem 140-nél 5.-ben 3000 fordulatom van,az overdrive-val ez csak 2600-2650 kb.

szerintem ez megéri(legalábbis nekem)a felrakást.

de majd kiderül......

Megosztás:

csekKold a fordszámméröt pl fordszámmérös stroboszkóppal,

enyém is Csal 250-et.

a fordzsámmérön van egy kis poti hátul azzal beállítható

Kori már cserélt difit E-ben és volt problémája a difimérettel, majd jön és elmondja, gondolom

az enyém biztos jól mér.amikor beraktam a 6 hengeres moci helyére a 4-est akkor hozzá lett állítva hitelesített műszerrel.

a másik autó meg teljesen gyári(minden elemében,soha nem javitottak rajta semmit a 110 000 km alatt),német tulajdonosa van.

egyébként én is vezettem és éreztem a nagyobb végáttételt a motor erején.

nekem a gyári difivel voltak a fenti adatok.a mostanival(diesel)már kevesebbet mutat.

Megosztás:

sziasztok !

olyan kérdéssel forulok hozzátok hogy...... nem e tudtok valami olyan helyet ahol opelos kabátot pólót és egyébb erekjéket lehet beszerezni!

használd aktívan a GOOGLE-t. :D

a világhálón minden van. :D

van egy német oldal,már nem tudom a címét,ahol van minden ilyesmi és nem is horror az ár.

Megosztás:

használd aktívan a GOOGLE-t. :D

a világhálón minden van. :D

van egy német oldal,már nem tudom a címét,ahol van minden ilyesmi és nem is horror az ár.

a googlet márt halálra gyaláztam a keressésekkel de szinte semmi!:D

valami magyar bolt vagy oldal nincsen esetleg???

Megosztás:

Az ügyhöz csak annyit tudok hozzáfűzni, hogy: Egy gyári 5-ös hátsó hídba szerettem volna belerakni egy sperrt,de kb 3-4 mm-rel szélesebb volt, és nem fért bele. Tehát maradt a komplett hídcsere. Sajnos miután szétszedtük a hidat, majd újra összeraktuk, a sperres elkezdett búgni, és be kellett volna állítani, ami nem történt meg. Vszínű, most féltengely csapágyat kell cserélnem, mert az is búgni kezdett. Tehát, ha szétszeded a hidat, olyannalrakasd össze, aki be is tudja állítani. Ezek az én tapasztalataim, ami nem biztos, hogy mindig érvényesek.

Megosztás:

Az ügyhöz csak annyit tudok hozzáfűzni, hogy: Egy gyári 5-ös hátsó hídba szerettem volna belerakni egy sperrt,de kb 3-4 mm-rel szélesebb volt, és nem fért bele. Tehát maradt a komplett hídcsere. Sajnos miután szétszedtük a hidat, majd újra összeraktuk, a sperres elkezdett búgni, és be kellett volna állítani, ami nem történt meg. Vszínű, most féltengely csapágyat kell cserélnem, mert az is búgni kezdett. Tehát, ha szétszeded a hidat, olyannalrakasd össze, aki be is tudja állítani. Ezek az én tapasztalataim, ami nem biztos, hogy mindig érvényesek.

ez igy igaz.

difit összerekni nagy lutri.....

Megosztás:

Hááát.... Az enyémet már szétszedte. :D De az is lehet, hogy levette a fedelet, és szétugrott magától. :D :D :lol:

lesz(ha lesz)hozzá türelme és össze fogja rakni.

én a 4.-nél feladtam.

azt egy nap 15x szedtem szét hézagolás miatt.persze nem lett jó.

egyszerübb hidat cserélni.

bár mióta ATOMMANÓ elvitte a speert azóta úgy cseréltem a hidakat 2 hónapig mintha tépőzárosak lettek volna. :D

Megosztás:

Sziasztok!

Én igaziból nem Senator tulaj vagyok csak a szerelőmnek szeretnék segíteni eladni 2db senatorját, mert nincs internete és itt könnyebb mint tudjuk...

Szóval eladná : 1db 3,0 24v 204 le ezüst metál automata, bőrüléssel, digit műsz.fal.klíma nagyon jó állapotú stb... többet nem tudok az autóról

és 1 db 3,0 12v 177 le manuális váltós azt hiszem szürke színű metál , szövet borít. ülés stb.jó állapotú ugyancsak. A kettő autó összesen 700.000 ft.

A szerelőm telefonja : 06-30-941-33-57, neve: Tóth István

Rám lehet hivatkozni : Én Begyik Tibor vagyok, mellesleg calibrás és nagy Senator rajongó is.

Minden további infot a tulajjal kell megbeszélni.Előre is köszönöm, ha nem OFF a táma.

Üdv minden senatorosnak

Megosztás:

Sziasztok!

Én igaziból nem Senator tulaj vagyok csak a szerelőmnek szeretnék segíteni eladni 2db senatorját, mert nincs internete és itt könnyebb mint tudjuk...

Szóval eladná : 1db 3,0 24v 204 le ezüst metál automata, bőrüléssel, digit műsz.fal.klíma nagyon jó állapotú stb... többet nem tudok az autóról

és 1 db 3,0 12v 177 le manuális váltós azt hiszem szürke színű metál , szövet borít. ülés stb.jó állapotú ugyancsak. A kettő autó összesen 700.000 ft.

Rám lehet hivatkozni : Én Begyik Tibor vagyok, mellesleg calibrás és nagy Senator rajongó is.

Minden további infot a tulajjal kell megbeszélni.Előre is köszönöm, ha nem OFF a táma.

Üdv minden senatorosnak

De jó, köszi :D

Képet nem tudnál róluk szerezni véletlenül ?

Megosztás:

Sziasztok!

Üdv minden senatorosnak

képet.....képet.....képet...... :D :D

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.