rtomi Elküldve December6, 2011 Megoszt Elküldve December6, 2011 Lehet elnyíródott az ék és elfordult. Mivel szorul nem veszi észre. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve December6, 2011 Szerző Megoszt Elküldve December6, 2011 mióta cih motort rakok össze eszerint szoktam.....pont azért találták ha jelre rakod a vezérlést akkor tudd levenni a hf-t....rakd össze ahogy te gondolod aztán ha nem jó próbáld ki az enyémet is.....én anno próbálkoztam elrakni a vezélést előre-hátra 1-2-3 fogat csak a kisérlet kedvéért,járt alapjáraton rendesen mindig csak erő nem volt benne. ha a lendkerék és a szíjjtárcsa nem áll összhangban akkor ott vmi gubanc van.....elvileg egyiket sem lehet rosszúl felrakni. Nekem is így tűnik logikusnak. Megpróbálom ezt a verziót is. Meg Dedeó Gyula is küldött egy képet, amin úgy mutatja, hogy a főtengely éknek felfelé kell állnia, akkor a láncekéken lévő jel, a lánckerék alatt levő, blokkra felcsavarozott, lemezdarabon lévő bevágásra mutat. Ennyi infóból csak sikerül vhogy megnéznem, hogy jól áll-e ez a sz@r. Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagy istván Elküldve December6, 2011 Megoszt Elküldve December6, 2011 Nekem is így tűnik logikusnak. Megpróbálom ezt a verziót is. Meg Dedeó Gyula is küldött egy képet, amin úgy mutatja, hogy a főtengely éknek felfelé kell állnia, akkor a láncekéken lévő jel, a lánckerék alatt levő, blokkra felcsavarozott, lemezdarabon lévő bevágásra mutat. Ennyi infóból csak sikerül vhogy megnéznem, hogy jól áll-e ez a sz@r. ezeknek 1szerübb a vezérlését összerakni mint egy szíjjasét......a nyulott láncra azért figyelj....tud sokat nyulni. ha végképp nem jó a dolog akkor első dugó felsőholtpontra...az megmutatja jó helyen vannak-e a főtengelyjeleid. Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagy istván Elküldve December6, 2011 Megoszt Elküldve December6, 2011 Lehet elnyíródott az ék és elfordult. Mivel szorul nem veszi észre. :lol: a szíjjtárcsa nekem soha nem szokott szorulni a főtengelyen,passzos,de nem szorul....simán kézzel le-fel rakhatónak kell lennie. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve December6, 2011 Szerző Megoszt Elküldve December6, 2011 Na végére jártam a dolognak. Mily meglepő Istvánnak megint igaza volt. Mikor a főtengelyék felül van, akkor a lendkerék pont jelen van. Ekkor a veztengely pont úgy áll, hogy ki lehet szedni a csavarokat. A lánckeréken lévő jelölés is ott van, ahol lennie kell. Tehát a vezérlésem tökéletesen áll. Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagy istván Elküldve December6, 2011 Megoszt Elküldve December6, 2011 Na végére jártam a dolognak. Mily meglepő Istvánnak megint igaza volt. Mikor a főtengelyék felül van, akkor a lendkerék pont jelen van. Ekkor a veztengely pont úgy áll, hogy ki lehet szedni a csavarokat. A lánckeréken lévő jelölés is ott van, ahol lennie kell. Tehát a vezérlésem tökéletesen áll. és mégsem indul el? Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve December6, 2011 Szerző Megoszt Elküldve December6, 2011 Iszonyú nehezen. Holnap ránézünk strobival az előgyújtásra. Ha az is jó, akkor lövésem sincs mi a gáz. Az is igaz, hogy azóta sz@arakodik, mióta kicseréltem a vákumos előgyújtás szabályzót, és utána lett gyújtás állítva. A szabályzóból csak egy fajta van? Mert volt itthon egy csomó, de csak egyet találtam, ami jó is volt, de azt nem tudom milyen motoron lehetett. Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagy istván Elküldve December7, 2011 Megoszt Elküldve December7, 2011 Iszonyú nehezen. Holnap ránézünk strobival az előgyújtásra. Ha az is jó, akkor lövésem sincs mi a gáz. Az is igaz, hogy azóta sz@arakodik, mióta kicseréltem a vákumos előgyújtás szabályzót, és utána lett gyújtás állítva. A szabályzóból csak egy fajta van? Mert volt itthon egy csomó, de csak egyet találtam, ami jó is volt, de azt nem tudom milyen motoron lehetett. csak a 4-6 hengeres külömbözik. a gyuszit sem komplikált jelre rakni...ha kicsi az előgyújtás akkor tud nehezen indulni..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sor 6 Elküldve December7, 2011 Megoszt Elküldve December7, 2011 Azt tudja vki, hogy a főtengelynek és a vezérl?snek hogy kell állnia? A könyv csak annyit ír, hogy mikor a főtengely-ék felül van, akkor a vezérműlánc lánckerekén levő jelnek felül kell lennie. Jobb lenne, ha azt írná, hogy mikor az ékszíjtárcsa jelen van, akkor hol Kell lennie a vezérlés jelének. Mert sikerült összerakni a vasat, de most már nem csak hidegen teker nehezen, hanem melegen is. Már az a baj,én sem vagyok biztos semmiben,de főleg magamban is kezdem elveszteni a hitet. :lol: :) :P Már ezek után,kíváncsi lennék én is,hol kellene papírforma és gyakorlat szerint is lenni a vezérlés jeleinek,na meg a gyújtástoronynak. Bár,szerelhetőség végett is,csak jelen lehet jó a vezérműtengely. Legalábbis másképp nem lehet lehúzni a hengerfej csavarokat sem. ;) :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sor 6 Elküldve December7, 2011 Megoszt Elküldve December7, 2011 Hülyét kapnék, ha soha semmit nem kellene szerelni ;) Én már kib@szottul tudnék neki örülni. Eleget szereltem már. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sor 6 Elküldve December7, 2011 Megoszt Elküldve December7, 2011 Nekem is így tűnik logikusnak. Megpróbálom ezt a verziót is. Meg Dedeó Gyula is küldött egy képet, amin úgy mutatja, hogy a főtengely éknek felfelé kell állnia, akkor a láncekéken lévő jel, a lánckerék alatt levő, blokkra felcsavarozott, lemezdarabon lévő bevágásra mutat. Ennyi infóból csak sikerül vhogy megnéznem, hogy jól áll-e ez a sz@r. Akkor a vezérlésem jó helyen van. De a gyújtástorony? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagy istván Elküldve December7, 2011 Megoszt Elküldve December7, 2011 Már az a baj,én sem vagyok biztos semmiben,de főleg magamban is kezdem elveszteni a hitet. :lol: :) :P Már ezek után,kíváncsi lennék én is,hol kellene papírforma és gyakorlat szerint is lenni a vezérlés jeleinek,na meg a gyújtástoronynak. Bár,szerelhetőség végett is,csak jelen lehet jó a vezérműtengely. Legalábbis másképp nem lehet lehúzni a hengerfej csavarokat sem. ;) :) amikor felajánlottam az önzetlen segítséget akkor nem éltél vele.....nem akarom az okát fírtatni,te tudod. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve December7, 2011 Szerző Megoszt Elküldve December7, 2011 Ma kaptam kölcsönbe egy stroboszkópos gyújtásállítót. Elég rendesen el volt csavarva az elosztó. Remélem végleg megoldódik az indítási problémám. Csak most az önindító kezd szivatni: indítózás közben elenged a behúzótekercs. Azt mondanom sem kell, hogy mindig akkor, mikor pont elindulna. Sztem csere lesz a.vége. Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagy istván Elküldve December7, 2011 Megoszt Elküldve December7, 2011 Ma kaptam kölcsönbe egy stroboszkópos gyújtásállítót. Elég rendesen el volt csavarva az elosztó. Remélem végleg megoldódik az indítási problémám. Csak most az önindító kezd szivatni: indítózás közben elenged a behúzótekercs. Azt mondanom sem kell, hogy mindig akkor, mikor pont elindulna. Sztem csere lesz a.vége. és kicsi volt az előgyuszi? Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve December7, 2011 Szerző Megoszt Elküldve December7, 2011 és kicsi volt az előgyuszi? Sztem nagy. Az óra járásának megfelően kellett csavarnom az elosztót. A szíjtárcsán nem látszott a jel a strobi felvillanása közben, annyira sz@rul állt Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagy istván Elküldve December8, 2011 Megoszt Elküldve December8, 2011 Sztem nagy. Az óra járásának megfelően kellett csavarnom az elosztót. A szíjtárcsán nem látszott a jel a strobi felvillanása közben, annyira sz@rul állt a beállítási értéket tudod? vákumcső nélkül 5 fok.....bár én menet közben szoktam,mert a gáz elbírja simán a dupláját is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve December8, 2011 Szerző Megoszt Elküldve December8, 2011 a beállítási értéket tudod? vákumcső nélkül 5 fok.....bár én menet közben szoktam,mert a gáz elbírja simán a dupláját is. Azt írta a kézikönyv, hogy a szíjtárcsán és a blokkon levő jelnek kell egybeesnie. Ha abból indulok ki, hogy ha a lendkerék jelen van, akkor a szíjtárcsán levő jel előrébb van, akkor még is lehet az 5 fok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagy istván Elküldve December8, 2011 Megoszt Elküldve December8, 2011 Azt írta a kézikönyv, hogy a szíjtárcsán és a blokkon levő jelnek kell egybeesnie. Ha abból indulok ki, hogy ha a lendkerék jelen van, akkor a szíjtárcsán levő jel előrébb van, akkor még is lehet az 5 fok. a gyújtásnak magán az elosztón van a jele.....a rotorhoz kell hozzáforgatni...de elosztóból uis van 2 féle:karbis és befecsis. mielött még megszól vki:karbisban is volt hall-os gyuszi. csak a lendkereket kell jelre rakni és hozzá kell illeszteni a gyújtáselosztót....ennyi a gyári beállítás.sötétben is mennie kell....strobi nélkül.... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagy istván Elküldve December8, 2011 Megoszt Elküldve December8, 2011 Azt írta a kézikönyv, hogy a szíjtárcsán és a blokkon levő jelnek kell egybeesnie. Ha abból indulok ki, hogy ha a lendkerék jelen van, akkor a szíjtárcsán levő jel előrébb van, akkor még is lehet az 5 fok. a gyújtásnak magán az elosztón van a jele.....a rotorhoz kell hozzáforgatni...de elosztóból uis van 2 féle:karbis és befecsis. mielött még megszól vki:karbisban is volt hall-os gyuszi. csak a lendkereket kell jelre rakni és hozzá kell illeszteni a gyújtáselosztót....ennyi a gyári beállítás.sötétben is mennie kell....strobi nélkül.... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
ukslayer Elküldve December8, 2011 Megoszt Elküldve December8, 2011 Ma kaptam kölcsönbe egy stroboszkópos gyújtásállítót. Elég rendesen el volt csavarva az elosztó. Remélem végleg megoldódik az indítási problémám. Csak most az önindító kezd szivatni: indítózás közben elenged a behúzótekercs. Azt mondanom sem kell, hogy mindig akkor, mikor pont elindulna. Sztem csere lesz a.vége. Az nem behúzótekercs lesz,hanem a bendix szabadonfutója.......... Link to comment Megosztás: More sharing options...
sárgaGSI Elküldve December11, 2011 Megoszt Elküldve December11, 2011 Helló Januárban lesz egy 1.8 E2 rekord bontásra, ha valakinek valamire van igénye az kérem jelezze a: zvarga1985@gmail.com mail címre Köszönöm Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sor 6 Elküldve December11, 2011 Megoszt Elküldve December11, 2011 amikor felajánlottam az önzetlen segítséget akkor nem éltél vele.....nem akarom az okát fírtatni,te tudod. Szerintem is hagyjuk. Link to comment Megosztás: More sharing options...
rtomi Elküldve December12, 2011 Megoszt Elküldve December12, 2011 Helló Januárban lesz egy 1.8 E2 rekord bontásra, ha valakinek valamire van igénye az kérem jelezze a: zvarga1985@gmail.com mail címre Köszönöm Lemerném fogadni,hogy az olajteknő nem eladó. :lol: ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
sárgaGSI Elküldve December12, 2011 Megoszt Elküldve December12, 2011 Lemerném fogadni,hogy az olajteknő nem eladó. :lol: ;) nem olyan van alatt mint a manta alatt sajna :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
MoCSoK Elküldve December13, 2011 Megoszt Elküldve December13, 2011 ti a CC manta 1.8 OHC teknőröl beszéltek? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts