Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Rekord-Senator-Monza

kori

Recommended Posts

Beindúúúúúlt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

Szóval gyorsan csaptam is vele egy kört az utcában. :)

Nagyon szépen jár, nem füstöl, szóval elvileg nem lesz baj ezzel a motorral. (ez a két 2.0-ából összelegózótt darab) Az új kipurendszernek meg kurvaszép hangja van. B)

Nem túl hangos, de azért karakteres és mély. :(

image-3CDB_4DA9D9EC.jpg

Lehet vissza se teszem a lökösöket. :) Csak a rendőr meg a kpm-es meg ne lássa. :)

Viszont ami nem tetszik, hogy ha hagyom, akkor van alapjárat, szép egyenletes, de ha megyek, és elengedem a gázt, akkor leáll.

Meg az olajnyomás... annak mennyinek kéne lenni alapjáraton?

És az üzemi motorhőfok az a műszerfali skála melyik része?

Megosztás:

Beindúúúúúlt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

Szóval gyorsan csaptam is vele egy kört az utcában. :D

Nagyon szépen jár, nem füstöl, szóval elvileg nem lesz baj ezzel a motorral. (ez a két 2.0-ából összelegózótt darab) Az új kipurendszernek meg kurvaszép hangja van. :)

Nem túl hangos, de azért karakteres és mély. :D

image-3CDB_4DA9D9EC.jpg

Lehet vissza se teszem a lökösöket. :lol: Csak a rendőr meg a kpm-es meg ne lássa. :lol:

Viszont ami nem tetszik, hogy ha hagyom, akkor van alapjárat, szép egyenletes, de ha megyek, és elengedem a gázt, akkor leáll.

Meg az olajnyomás... annak mennyinek kéne lenni alapjáraton?

És az üzemi motorhőfok az a műszerfali skála melyik része?

Gratulálok!

Bár már ott tartanék ahol Te. :)

Szélvédőt se teszel bele? Nyár jön. B)

Jahhh! :lol:

https://picasaweb.google.com/V8engines67/Mo...246862455858770

Sajnos nekem úgy tűnik,meg van égetve a lendkerék is.

Mondjon már v.ki v.mi okosat,mi a lóf@szt csináljak?

2.5-essel egyezhet a kuplung? :) De a válasz szerintem nemleges,mivel hogy az csak 140 ló (sincs).

Bár,sok reményt nem fűznék hozzá,hogy az is jó. A felmatricázásokból ítélve. :(

Jahhh,nem kevéssé szidtam az Opel eme motorjának olajteknő tömítés megoldásának a feltalálóját! :) Tudok fogalmazni,mi? B)

A négy saroknál lehet hogy szivárogni fog. Esély meg van rá. Bár,oda adtam kis masszát azért,de... :D

Mennyire szokás megtépni a teknő csavarokat? Most még egyelőre csak 10-es csőkulccsal húztam meg.

Ugye a parafa vége,az íves gumik alá van rakva? Nem kicsit vakartam a fejem,hogy legyen. Na meg hogy hogy fog megállni a tömítés,míg felteszem a teknőt. (Még mindig egyedül csináltam.)

Már "csak" a hátsó főtengelyszimeringre várok.

De lehet,azt majd már a helyén benyomom.

Megosztás:

Gratulálok!

Bár már ott tartanék ahol Te. :(

Jahhh! :)

https://picasaweb.google.com/V8engines67/Mo...246862455858770

Sajnos nekem úgy tűnik,meg van égetve a lendkerék is.

Mondjon már v.ki v.mi okosat,mi a lóf@szt csináljak?

2.5-essel egyezhet a kuplung? :) De a válasz szerintem nemleges,mivel hogy az csak 140 ló (sincs).

Bár,sok reményt nem fűznék hozzá,hogy az is jó. A felmatricázásokból ítélve. :)

Jahhh,nem kevéssé szidtam az Opel eme motorjának olajteknő tömítés megoldásának a feltalálóját! :D Tudok fogalmazni,mi? :)

A négy saroknál lehet hogy szivárogni fog. Esély meg van rá. Bár,oda adtam kis masszát azért,de... B)

Mennyire szokás megtépni a teknő csavarokat? Most még egyelőre csak 10-es csőkulccsal húztam meg.

Ugye a parafa vége,az íves gumik alá van rakva? Nem kicsit vakartam a fejem,hogy legyen. Na meg hogy hogy fog megállni a tömítés,míg felteszem a teknőt. (Még mindig egyedül csináltam.)

Már "csak" a hátsó főtengelyszimeringre várok.

De lehet,azt majd már a helyén benyomom.

Igazából adja magát, így hogy nincs előttem nem tudom megmondani.

Amúgy tényleg érdekes megoldás...

Én felpasztázom, az megfogja, míg felteszem a kartert.

Megosztás:

Amit még kérdezni szerettem volna.

A főtengelytárcsa alatti "réztuskónak" mi a szerepe? B)

Megosztás:

Nem szeretem a pasztát,csak ha és ahol nagyon muszáj. Megszáradt,leváló darabok nem igazán frankók a felszívott motorolajban.

Pont a 2.5-esről raktam át a felszívó szűrős részt (törött volt),tele volt megszáradt piros paszta ganéjjal.

Alig bírtam kibányászni és csak reménykedem hogy nem maradt több benne. B)

Megosztás:

Nem szeretem a pasztát,csak ha és ahol nagyon muszáj. Megszáradt,leváló darabok nem igazán frankók a felszívott motorolajban.

Pont a 2.5-esről raktam át a felszívó szűrős részt (törött volt),tele volt megszáradt piros paszta ganéjjal.

Alig bírtam kibányászni és csak reménykedem hogy nem maradt több benne. B)

Hát nem úgy kell megkenni mint a vajas kenyeres. :D

Én lehelet vékonyan szoktam, és hagyok neki helyet a szélén terjeszkedni.

Még eddig sose hullott be.

Azt a pirosat én nem szeretem.

Megosztás:

Valaki tud nekem egy olyat mondani, hogy hány centi hosszú a reki ötös illetve 4-es váltója, valamint az ezekhez tartozó kardánok?

Jól gondolom hogy a csukló és a difi közti rész egyforma, csak a váltó és a csukló közti más? Mert akkor elég lenne annak a hossza.

Csak mert azon variálok hogy az overdriveos váltó helyett, hogy fogom tudni berakni az r25öt, mert az r25 lemérve a váltóharang elejétől a kihajtás végéig, (az a 3 ágú izé, amire a hardi megy) 54.5 centi, az overdriveos meg szemre vagy 10 centivel hosszabb, így a kardánhoz is hozzá kell nyúljak.

Megosztás:

Valaki tud nekem egy olyat mondani, hogy hány centi hosszú a reki ötös illetve 4-es váltója, valamint az ezekhez tartozó kardánok?

Jól gondolom hogy a csukló és a difi közti rész egyforma, csak a váltó és a csukló közti más? Mert akkor elég lenne annak a hossza.

Csak mert azon variálok hogy az overdriveos váltó helyett, hogy fogom tudni berakni az r25öt, mert az r25 lemérve a váltóharang elejétől a kihajtás végéig, (az a 3 ágú izé, amire a hardi megy) 54.5 centi, az overdriveos meg szemre vagy 10 centivel hosszabb, így a kardánhoz is hozzá kell nyúljak.

És még vedd számításba, hogy az 5-ös váltó kardánjának szélesebb a kardán-keresztje.

Megosztás:

Valakinek nincs elfekvőben e1hez szélvédője?

Sima fehér.

Az enyém akkora kavicsot kapott, hogy ezzel már nem megy át a műszakin.

Nézegettem a kettest, nem lehet hogy ott meg a kéder vastagabb?

Mert akkord kéderrel együtt mehetne az egyesbe.

Nagy István!!! neki talán van. Ha eladja egyáltalán... B)

Megosztás:

Nagy István!!! neki talán van. Ha eladja egyáltalán... B)

aki venni jön az mindíg megkapja amiért jön...aki csak időtöltésnek szánja a nálam töltött időt az meg ne sírjon ha nem kap semmit...... :D

egyébként meg van még szélvédőm csak a kollégának nem hiszem,hogy megéri eljönni érte,mégha ingyen adom is.....bár kori eljött értük anno... :)

Megosztás:

aki venni jön az mindíg megkapja amiért jön...aki csak időtöltésnek szánja a nálam töltött időt az meg ne sírjon ha nem kap semmit...... B)

egyébként meg van még szélvédőm csak a kollégának nem hiszem,hogy megéri eljönni érte,mégha ingyen adom is.....bár kori eljött értük anno... :D

Van e1-hez?

Mert ha igen, akkor tudok érte küldeni valakit.

Ja, persze attól függ hogy hol van.

Megosztás:

Alig bírtam kibányászni és csak reménykedem hogy nem maradt több benne. :D

Szépen alakul az autód. és megint csak gratula... B) .. a lelki ismeretes fel újításért. Lehet,hogy nem is akarod használni?? Mert ha így rendbe van hozva ,ezt el kell dugni majd. és kiáltásokra vinni csak. Tükröket alá tenni stb... :) ..

--Ja ne gányolj,holmi féle pasztákkal. Lehet,hogy jó és tömít. Csak mikor majd le szeded .majd.. vagy befelé is megy majd belőle. És el kezdi enni az olaj. be kerül a rendszerbe. akkor lesz .. :) ..meg.. :) ...

-- Az a réz genyó??? Azt én is most látom először. Megnézek valami papírost ,mi is lehet??

-- Csak így tovább--- Kitartás--- Nem sokára occcsssó lesz a benzin .. :( ...

Megosztás:

Szépen alakul az autód. és megint csak gratula... B) .. a lelki ismeretes fel újításért. Lehet,hogy nem is akarod használni?? Mert ha így rendbe van hozva ,ezt el kell dugni majd. és kiáltásokra vinni csak. Tükröket alá tenni stb... :) ..

--Ja ne gányolj,holmi féle pasztákkal. Lehet,hogy jó és tömít. Csak mikor majd le szeded .majd.. vagy befelé is megy majd belőle. És el kezdi enni az olaj. be kerül a rendszerbe. akkor lesz .. :) ..meg.. :) ...

-- Az a réz genyó??? Azt én is most látom először. Megnézek valami papírost ,mi is lehet??

-- Csak így tovább--- Kitartás--- Nem sokára occcsssó lesz a benzin .. :( ...

Occccccsó? Mennyi? 200-ért szívesebben tankolnék. Nem E85 és hasonló sz@rokat. Csak és kizárólag 98-ast.

Igényeim vannak. :D

"Lehet,hogy nem is akarod használni??" :D

Majd csak akkor viszem ki,ha nincsenek az utakon (üres) vadbarmok.

"Mert ha így rendbe van hozva ,ezt el kell dugni majd. és kiáltásokra vinni csak. Tükröket alá tenni stb... :) .."

Vannak ilyen irányú terveim (is).

Mit kezdjek a kuplunggal?

Még nem kaptam kimerítő választ. :D

Attinak köszi,ha tetszik a gép!

Megosztás:

Occccccsó? Mennyi? 200-ért szívesebben tankolnék. Nem E85 és hasonló sz@rokat. Csak és kizárólag 98-ast.

Igényeim vannak. :)

"Lehet,hogy nem is akarod használni??" :(

Majd csak akkor viszem ki,ha nincsenek az utakon (üres) vadbarmok.

"Mert ha így rendbe van hozva ,ezt el kell dugni majd. és kiáltásokra vinni csak. Tükröket alá tenni stb... :D .."

Vannak ilyen irányú terveim (is).

Mit kezdjek a kuplunggal?

Még nem kaptam kimerítő választ. B)

Attinak köszi,ha tetszik a gép!

Jahhh,amúgy Hi!

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.