Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
Elküldtem a kapcsolási rajzokat.

A kábelkötegről meg voltam győződve, hogy E1-hez való. Autófújás nyomok vannak rajta? Ha piros, akkor biztos, hogy egy '82-es 20E motoros E1-ből lett kiszedve. Ha vajszínű, akkor tényleg E2-é, ami 20S motorral volt szerelve.

Piros. <_<

Ezekszerint egy év diferencia már ekkora különbségekkel jár?

Azért gondoltam e2nek, mert nagyon más mint az enyém, és ilyet általában scak a modellfrissítéskor szoktak csinálni.

Ja, és köszi a doksikat.

Elküldve
küszöb és a c olszlopban fel....

Köszi.

Már csak ez van hátra, és a ventillátor.

Bereléztem a dudát, (vectráé) csináltam dupla zárófényt, meg pótoltam a lenyesett darabokat.

Elküldve

Valaki meg tudja nekem mondano, hogy gyárilag hogyan is van elvezetve elöl a vezetékköteg?

Odáig megvan, hogy a bal első lámpa mögé jön, de onnan hogyan tovább?

Már nem emléxem hogyan is volt.

Elküldve
Valaki meg tudja nekem mondano, hogy gyárilag hogyan is van elvezetve elöl a vezetékköteg?

Lemegy a hűtő alatti merevítő elé, ha jól eml, és ott megy át jobb oldalra.

Elküldve

Hi!

Nekem is úgy rémlik hogy a hűtő mögött a kereszttartón megy át. Mivel most pakolászom összefelé a gépem <_< ,én is ezen vaciláltam.

Jahhh és ha már volt téma!

Nem sok dolgot szoktam kérni,de nem kaphatnék egy kis segítséget én is?

Nem tudom,jelenleg valósak-e a biztik Amper értékei a gépben,gyanítom hogy nem.

Lényegében kezd már működni elektromosan,de szeretném teljesen rendbe rakni.

Na meg mivel tök hülye vagyok a német nyelvhez,jó lenne egy fordítás is a biztitábla takaró nyelvezetéhez is. Mi,micsoda? Mit működtet? Elkezdtem már kikeresgélni,de... :P

Erre ha lehet és van segítség: monza.peti@gmail.com

Köszi!

Peter

Jahhh,meg azt hittem nem érhet már nagy meglepetés,azaz,nem lesz már nagyobb szop...s,de mégis!

Nem találok féknyereg felújítót (hozzá valót). A spanyol utángyártottakat hozza csak,de nincs köztük ilyen kialakítású. Sajnos az Opel meg már megszűnt létezni itt,de gondolom már ott sem lenne,mivel még a gyári programban sem találni Monza-t. :angry:

Az első porvédők hullák totál,meg a hátsók is lyukasak.

Elküldve
Hi!

Nekem is úgy rémlik hogy a hűtő mögött a kereszttartón megy át. Mivel most pakolászom összefelé a gépem <_< ,én is ezen vaciláltam.

Na meg mivel tök hülye vagyok a német nyelvhez,jó lenne egy fordítás is a biztitábla takaró nyelvezetéhez is. Mi,micsoda? Mit működtet? Elkezdtem már kikeresgélni,de... :P

Köszi!

Peter

Jahhh,meg azt hittem nem érhet már nagy meglepetés,azaz,nem lesz már nagyobb szop...s,de mégis!

Nem találok féknyereg felújítót (hozzá valót). A spanyol utángyártottakat hozza csak,de nincs köztük ilyen kialakítású. Sajnos az Opel meg már megszűnt létezni itt,de gondolom már ott sem lenne,mivel még a gyári programban sem találni Monza-t. :angry:

Nincs benne, mivel ezek még mikrofilmen vannak.

Én is vadásztam csomót, most került elő egy hely, ahol tudnak hozzá cuccokat, meg megvan nekik a mikrofilm.

Elküldve
Hi!

Köszi!

Peter

a biztitábládat sztem fordisd le a goglival.......volt belőle pár féle a felszereltségtől függően és leszámítva a világítás meg a szivargyújtó biztijét nem mind volt ugyanott.....

féknyereg meg csak 2 féle volt A seniben/monzában:a 2 dugattyús valamint az úszónyeges.....mindkettőhöz lehet kapni gyári ate felújítót és nem drágán....én az unixnál vettem kedvezménnyel valami 1500 körül volt....nehéz megtalálni a cikkszámát,én is keresgéltem vagy 2 napig.

Elküldve
a biztitábládat sztem fordisd le a goglival.......volt belőle pár féle a felszereltségtől függően és leszámítva a világítás meg a szivargyújtó biztijét nem mind volt ugyanott.....

Micsinááálsz???

Felszereltségenként változott a biztitábla?? <_< Te jó ég...

Elküldve
Micsinááálsz???

Felszereltségenként változott a biztitábla?? :angry: Te jó ég...

volt rá precedens........ <_<

volt ahol a hátsóablakfűtés nincs lerelézve.....vagy az első pótrefik sincsenek....

van olyanom amiben külön van minden első izzószál biztizve(refi és tompi).

én találkoztam vagy 6 félével és gyanítom ez nem az összes....

Elküldve
volt rá precedens........ <_<

volt ahol a hátsóablakfűtés nincs lerelézve.....vagy az első pótrefik sincsenek....

van olyanom amiben külön van minden első izzószál biztizve(refi és tompi).

én találkoztam vagy 6 félével és gyanítom ez nem az összes....

Anyám...

Akkor még istenes, hogy ez a köteg csak ennyire különbözött az enyémtől...

Nézegettem a Koritól kapott doksikat, ott is ha állítható a kormány, akkor be van relézve minden, ha meg nem, akkor nincs, vagy pl nekem a hátsóablakfűtésnek a reléje mellett közvetlen van egy bizti, de ez a késes táblába meg be sem fért, ott külön van a bizti. Hát téptem a hajam.

Elküldve

Motyóztam a garázsban. Találtam egy-két dolgot.

Ha valakinek kell szóljon olcsóért megkaphatja.

3 literes A2-es Senátorról Ate devander(fékrásegítő).

Delco Generátor és önindító 2 literes CIH motorról.

E2-es Rekihez ablaktörlő szerkezet motorral, és egy fűtő ventillátor burkolattal.

2.0- L Jetronic szívósor injektorokkal van egy kipuff csonk is.

Lendkerék 2.0-ás CIH-ről asszem ( a számát lefotóztam)

Ékszíjtárcsa,Vezérműlánc fogaskerékkel, generátortartó bak 2db.

1,5 légszűrőház légtömegmérő nélkül.

Van valami kardánkereszt(képet majd teszek fel)

E2 2,2-ből MAF vagy MAP szenzor(ez is le van fotózva.)

C Rekord kormánymű(kormány váltóshoz)

Régi bedugós GM emelő.

1,9-es Opel GT-ről 4 sebességes váltó.

Minden alkatrészt lefényképeztem,ha érdekel szólj és küldök képet vagy feltöltöm ide.

Elküldve

Sok kis motyó majd el kell.. csak nehogy úgy legyen, hogy meg gondolod magad és mégse eladó.. <_< .. Mert jelentkezik esetleg valaki.

Elküldve

Nálam is folyamatban vannak a dolgok, ma voltam a gépműhelyben és átvettem a lendkereket + felkevlároztattam a kuplugtárcsát is ,igy fest:

DSC04117_233041.JPG

ez a cucc bizonyitott 500nm motoron is ,szal birnija kéne!

aki csinalta mar vagy 20 éve ezzel foglalkozik,ha kell valakinek a cime akkor kérdezzen!

DSC04120_233128.JPG

2.4 -es egy tömegű lendkerék ,mely át van furatolva 8 csavarosra ,ki van szélesitve 9.5 colos tárcsához (mert amugy 9-es menne bele)

,le van könnyitve ,ki van cenitrozva és fel van szabályozva !

Könnyeb 10kg-al mint a c30se 2 tömegűje!

DSC04122_233149.JPG

2.3 diesel váltója ,sokkal rövidebb 1-2-3 van benne mint a c30se R28-ában és bovdenes kuplungos,alig futott 50ezret,patika álapot...

ezek fognak felkerülni a c30se-re ,már a héten,ha minden jol megy akkor 7 vegén ugrik be a motor.

Elküldve
Nálam is folyamatban vannak a dolgok, ma voltam a gépműhelyben és átvettem a lendkereket + felkevlároztattam a kuplugtárcsát is ,igy fest:

ez a cucc bizonyitott 500nm motoron is ,szal birnija kéne!

aki csinalta mar vagy 20 éve ezzel foglalkozik,ha kell valakinek a cime akkor kérdezzen!

2.4 -es egy tömegű lendkerék ,mely át van furatolva 8 csavarosra ,ki van szélesitve 9.5 colos tárcsához (mert amugy 9-es menne bele)

,le van könnyitve ,ki van cenitrozva és fel van szabályozva !

Könnyeb 10kg-al mint a c30se 2 tömegűje!

2.3 diesel váltója ,sokkal rövidebb 1-2-3 van benne mint a c30se R28-ában és bovdenes kuplungos,alig futott 50ezret,patika álapot...

ezek fognak felkerülni a c30se-re ,már a héten,ha minden jol megy akkor 7 vegén ugrik be a motor.

Ejha!

Szép.

Látom te is szereted összelegózni a gyári alkatrészeket. <_<

Nemmondod hogy már akkoriban volt kéttömegű lendkerék???? :angry:

Egyébként te meséltél a 2.4+1.9 hfej megoldásról?

Lenne pár kérdésem.

Elküldve
Ejha

Nem értem, miért ne lett volna 2 tömegű lendkerék ??????

Az összes 6hengeresen olyan volt az omega/seni sorozatban, amugy ezek a 2 tömegesek rakas xarok,az a tuti ami felkerül !

Igen Tas + én irtunk arrol a HF megoldásrol!

Mi a kérdés ?

Elküldve
Nem értem, miért ne lett volna 2 tömegű lendkerék ??????

Az összes 6hengeresen olyan volt az omega/seni sorozatban, amugy ezek a 2 tömegesek rakas xarok,az a tuti ami felkerül !

Igen Tas + én irtunk arrol a HF megoldásrol!

Mi a kérdés ?

Akkor ezekszerint bedőltem a marketing bullshitnek, mert az utóbbi 4-5-6 évben jöttek be nagyon ezek a kéttömegű lendkerekes dízel autók.

Jó fos is mind....

Ja, a kérdés.

Beszélgettem egy opelos haverommal, és azt mondta, hogy nekik nem vállalták el a 2.4es szelep 1.9es hengerfejbe ültetését, mondván nem fér el.

Tudomásom szerint elvileg az összes azonos furatú cih motornak ugyanolyan a hengerfeje, csak a csatornák, szelepek, ill égéstér mérete más. Vagy rosszul gondolom?

Tehát bele kéne férjen a 2.4es szelep, főleg hogy ti már megcsináltátok. Vagy van valami trükk amiről eddig nem esett szó?

Elküldve
Akkor ezekszerint bedőltem a marketing bullshitnek, mert az utóbbi 4-5-6 évben jöttek be nagyon ezek a kéttömegű lendkerekes dízel autók.

Jó fos is mind....

Ja, a kérdés.

Beszélgettem egy opelos haverommal, és azt mondta, hogy nekik nem vállalták el a 2.4es szelep 1.9es hengerfejbe ültetését, mondván nem fér el.

Tudomásom szerint elvileg az összes azonos furatú cih motornak ugyanolyan a hengerfeje, csak a csatornák, szelepek, ill égéstér mérete más. Vagy rosszul gondolom?

Tehát bele kéne férjen a 2.4es szelep, főleg hogy ti már megcsináltátok. Vagy van valami trükk amiről eddig nem esett szó?

nem gondolod rosszúl,bele kéne...

de ha nem válalják akkor sikoltasd le rendesen a 2.4-esét és fokoló tárcsa + dugattyú zsebelés ha kell !

Amugy ,ócsa "bejó motors" gépműhely biztos megcsinalja...

Elküldve
nem gondolod rosszúl,bele kéne...

de ha nem válalják akkor sikoltasd le rendesen a 2.4-esét és fokoló tárcsa + dugattyú zsebelés ha kell !

Amugy ,ócsa "bejó motors" gépműhely biztos megcsinalja...

Van nekem gépműhelyes ismim, szerintem megoldja.

Igazság szerint egy hengerfej cserénél jobban nem szeretnék belenyúlni.

Meg ez bármikor "gyorsan" visszaalakítható.

A gyári szelepek azok mennyire szeretik ha hozzájuk nyúlnak?

Elküldve
Leszedni belőle.

A fejrészt szépen ívesre alakítani, javítva a beáramlást, meg ilyesmik.

Húúú Basssszzzus ez aztán a nagy munka. nagyon fog menni ez a járgány. ( szerintem ne baszkuráld) Amúgy most mikor lesz kész?? és Mikorra tervezed,hogy bemutatod a Nagy érdeklődők nek??

-- Mert én már nagyon kíváncsi vagyok rá. És persze a nagy alakításokat remélem meg is örökíted az utókornak...

Nem vagyok türelmetlen.... <_<

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.