Sor 6 Elküldve Január1, 2011 Elküldve Január1, 2011 Hi és BÚÉK Opelosok és családjuk! Én vagyok 2011-ben az első (hülye kérdező)? :D Kérdéseim lennének. :) + 2 képet teszek fel ezek miatt. Tehát,a sárgával bekarikázott részek a kérdések. 1. Lehetek-e (legyek-e) olyan bátor,hogy a váltó kihajtást kihúzom,hogy kicseréljem a kihajtás szimeringet? Értem én hogy azért csúszkálós,hogy felvegye az egyéb mozgásokat. De ha én kihúzom teljesen,ugye nem hullik szét a váltó bele? & ugye kapok is hozzá szimeringet? Nem érdekel az sem ha méretek alapján kell beszereznem,csak ne legyen egy "érdekes" méretezésű. Bocs a szóismétlésekért! :D http://picasaweb.google.com/V8engines67/Mo...015324990947874 Jahhh,meg ugye a kinyomócsapágyat is be tudom szerezni!? Mert azt csak nem ártana kicserélni. Remélem a kuplung és szerkezet jó lesz. Azt még meg se mertem nézni. :P 2. Mi célt szolgálna az a fémcsap a váltókar tartó gumibakon? Mert én ismét összenéztem,de semmi nem adja ott magát,csak üresen "fityeg". :D http://picasaweb.google.com/V8engines67/Mo...015327360973762 Bocs,ezekhez én még nagyon hülye vagyok! De hát ugye válság van,így amit csak lehet,megpróbálok én meggyógyítani. :D A váltó viszont legalább gyönyörűen kapcsolgatható minden sebességbe. Persze tudom,ez még semmit nem jelent. :) Köszi a válaszokat előre is!
nagy istván Elküldve Január1, 2011 Elküldve Január1, 2011 Hi és BÚÉK Opelosok és családjuk! Én vagyok 2011-ben az első (hülye kérdező)? :D Kérdéseim lennének. :) + 2 képet teszek fel ezek miatt. Tehát,a sárgával bekarikázott részek a kérdések. 1. Lehetek-e (legyek-e) olyan bátor,hogy a váltó kihajtást kihúzom,hogy kicseréljem a kihajtás szimeringet? Értem én hogy azért csúszkálós,hogy felvegye az egyéb mozgásokat. De ha én kihúzom teljesen,ugye nem hullik szét a váltó bele? & ugye kapok is hozzá szimeringet? Nem érdekel az sem ha méretek alapján kell beszereznem,csak ne legyen egy "érdekes" méretezésű. Bocs a szóismétlésekért! :D http://picasaweb.google.com/V8engines67/Mo...015324990947874 Jahhh,meg ugye a kinyomócsapágyat is be tudom szerezni!? Mert azt csak nem ártana kicserélni. Remélem a kuplung és szerkezet jó lesz. Azt még meg se mertem nézni. :P 2. Mi célt szolgálna az a fémcsap a váltókar tartó gumibakon? Mert én ismét összenéztem,de semmi nem adja ott magát,csak üresen "fityeg". :D http://picasaweb.google.com/V8engines67/Mo...015327360973762 Bocs,ezekhez én még nagyon hülye vagyok! De hát ugye válság van,így amit csak lehet,megpróbálok én meggyógyítani. :D A váltó viszont legalább gyönyörűen kapcsolgatható minden sebességbe. Persze tudom,ez még semmit nem jelent. :) Köszi a válaszokat előre is! szmering van,pár ezer........nem hullik szét a váltó.kihúzhatod nyugottan. kinyomó is van 2-8 ezerig....... a csapot én sem vágom most fejből.........a váltót meg várd meg melegen mit csinál.......azért olajat cserélj benne mielött felrakod.
nagy istván Elküldve Január1, 2011 Elküldve Január1, 2011 van egy csomó reki E2/seni A2-es szélvédőm.........fehérek. csak a helyet foglalják.....valakinek??????
wookie Elküldve Január1, 2011 Elküldve Január1, 2011 van egy csomó reki E2/seni A2-es szélvédőm.........fehérek. csak a helyet foglalják.....valakinek?????? Biztos hogy nem menne bele valahogy az egyesbe?
kori Elküldve Január1, 2011 Szerző Elküldve Január1, 2011 van egy csomó reki E2/seni A2-es szélvédőm.........fehérek. csak a helyet foglalják.....valakinek?????? Sajnos nem járok pesten mostanában. Mennyire sürgős?
nagy istván Elküldve Január1, 2011 Elküldve Január1, 2011 Sajnos nem járok pesten mostanában. Mennyire sürgős? kell a hely másnak...szal nagyon.
nagy istván Elküldve Január1, 2011 Elküldve Január1, 2011 Biztos hogy nem menne bele valahogy az egyesbe? belemegy..... :D mert ez kisebb mint ami neked kell..... :) átlóban 1 centivel.... :) félre a tréfával....nem tudod berakni,mert annyit nem tart már meg a kéder.
wookie Elküldve Január1, 2011 Elküldve Január1, 2011 belemegy..... :D mert ez kisebb mint ami neked kell..... :) átlóban 1 centivel.... :) félre a tréfával....nem tudod berakni,mert annyit nem tart már meg a kéder. És ha e2-es kéderrel raknám be?
nagy istván Elküldve Január1, 2011 Elküldve Január1, 2011 És ha e2-es kéderrel raknám be? nem a kéder a gond,a lyuk a kasznin......a tiéd túl nagy.... :D
wookie Elküldve Január1, 2011 Elküldve Január1, 2011 nem a kéder a gond,a lyuk a kasznin......a tiéd túl nagy.... :D ááá ezt nem tudom megérteni, hogy ugyanaz a kaszni, és mégis ekkorát változtatnak rajta? Más: az overdriveos váltóhoz hol tudnék szimeringet venni? Elsőt-hátsót? Az opelék rendszere sem ismeri, ráadásul ugye ami a harang alatt van, az ilyen fémházas valami.
MoCSoK Elküldve Január2, 2011 Elküldve Január2, 2011 valakinek overdrive,4 seb.+overdrive,váltó????????? van még egy darabom...... ez az a váltó amit multkor kérdeztem hogy van é ,de nem volt ? (AW 03-71 L Aisin-Warner 4 g) Vagy ez overdrive-al? (THM 180 Borg-Warner 3 g)
mélykék76 Elküldve Január2, 2011 Elküldve Január2, 2011 Boldog uj esztendőt kivánok uraim ! BUÉK mindenkinek :D
nagy istván Elküldve Január2, 2011 Elküldve Január2, 2011 ááá ezt nem tudom megérteni, hogy ugyanaz a kaszni, és mégis ekkorát változtatnak rajta? Más: az overdriveos váltóhoz hol tudnék szimeringet venni? Elsőt-hátsót? Az opelék rendszere sem ismeri, ráadásul ugye ami a harang alatt van, az ilyen fémházas valami. csergő,ebay...... :D
nagy istván Elküldve Január2, 2011 Elküldve Január2, 2011 ez az a váltó amit multkor kérdeztem hogy van é ,de nem volt ? (AW 03-71 L Aisin-Warner 4 g) Vagy ez overdrive-al? (THM 180 Borg-Warner 3 g) ez mechanikos 4 sebes és hozzá egy drive........ez nem autómataváltó..... :D
Sor 6 Elküldve Január2, 2011 Elküldve Január2, 2011 szmering van,pár ezer........nem hullik szét a váltó.kihúzhatod nyugottan. kinyomó is van 2-8 ezerig....... a csapot én sem vágom most fejből.........a váltót meg várd meg melegen mit csinál.......azért olajat cserélj benne mielött felrakod. "...azért olajat cserélj benne mielött felrakod." Szia István! Köszönöm a válaszokat! Mindenképp cserélek olajat,mindenhol. :) De ha már itt tartunk,amúgy is megakartam kérdezni (nem csak tőled) a nagy Opel-os közösséget,milyen olajat szeret??? Kinek mi a tapasztalata? (Érdekelne motor,váltó,diffi is!!!) Motor úgy gondolom 10W40 (mert talán hidros ugye?),de mindenképp javítsatok ki,ha tévedek!? Inkább kérdezek időben,mint hogy ökörséget csináljak. :D :D Előre is köszönöm ismét! :) Peter
Sor 6 Elküldve Január2, 2011 Elküldve Január2, 2011 Biztos hogy nem menne bele valahogy az egyesbe? Kicsit mindenhol át kell kalapálni és jó lesz. Gondolom én. :D Jahhh,meg még egyengetsz a szélvédőn is. :)
Sor 6 Elküldve Január2, 2011 Elküldve Január2, 2011 belemegy..... :) mert ez kisebb mint ami neked kell..... :) átlóban 1 centivel.... :D félre a tréfával....nem tudod berakni,mert annyit nem tart már meg a kéder. Na,de ha már tuningolsz a kasznin egy kicsit lejjebb teszed a tetőt és máris alkalmas lesz bele a szélvédő. :P Bocs,tényleg csak viccelek!!! Idén (sem) nem akarok szomorkodni,üzemanyagárak és a többi,ide vagy oda. :D
Sor 6 Elküldve Január2, 2011 Elküldve Január2, 2011 Boldog uj esztendőt kivánok uraim ! Én már ezt "mondtam",de ismét kívánom! :D Köszönjük!
nagy istván Elküldve Január2, 2011 Elküldve Január2, 2011 "...azért olajat cserélj benne mielött felrakod." Szia István! Köszönöm a válaszokat! Mindenképp cserélek olajat,mindenhol. :D De ha már itt tartunk,amúgy is megakartam kérdezni (nem csak tőled) a nagy Opel-os közösséget,milyen olajat szeret??? Kinek mi a tapasztalata? (Érdekelne motor,váltó,diffi is!!!) Motor úgy gondolom 10W40 (mert talán hidros ugye?),de mindenképp javítsatok ki,ha tévedek!? Inkább kérdezek időben,mint hogy ökörséget csináljak. :P :D Előre is köszönöm ismét! :) Peter én híve vagyok a normális minőségü olajoknak...nem a horror árúaknak persze. :) azért ne tegyél bele tecsós/ósőnös löttyöt.... ha speer-ed van abba más olaj kell mint a simába.......
MoCSoK Elküldve Január2, 2011 Elküldve Január2, 2011 én híve vagyok a normális minőségü olajoknak...nem a horror árúaknak persze. :D azért ne tegyél bele tecsós/ósőnös löttyöt.... ha speer-ed van abba más olaj kell mint a simába....... Sperr adalékot sem kell kifelejteni: sperr adalék bolt
MoCSoK Elküldve Január2, 2011 Elküldve Január2, 2011 ez mechanikos 4 sebes és hozzá egy drive........ez nem autómataváltó..... :D jaaa,vagy ugy,az nem kell !
MoCSoK Elküldve Január2, 2011 Elküldve Január2, 2011 "...azért olajat cserélj benne mielött felrakod." Szia István! Köszönöm a válaszokat! Mindenképp cserélek olajat,mindenhol. :) De ha már itt tartunk,amúgy is megakartam kérdezni (nem csak tőled) a nagy Opel-os közösséget,milyen olajat szeret??? Kinek mi a tapasztalata? (Érdekelne motor,váltó,diffi is!!!) Motor úgy gondolom 10W40 (mert talán hidros ugye?),de mindenképp javítsatok ki,ha tévedek!? Inkább kérdezek időben,mint hogy ökörséget csináljak. :D :D Előre is köszönöm ismét! :) Peter 12 szelepesed van ugye ? 10W40 -böl valami értelmes márkát ,olajszűrőböl MAN-t. Váltóba szabvány GM hajtómű olajat,ugy hallottam öreg motorosoktol hogy nagyon jobbat nem tehetsz bele! Difiböl ha sperr-es ,az adalékot ne felejsd ki !
nagy istván Elküldve Január2, 2011 Elküldve Január2, 2011 Sperr adalékot sem kell kifelejteni: sperr adalék bolt a csergőben azért olcsóbb az adalék....... :D
nagy istván Elküldve Január2, 2011 Elküldve Január2, 2011 jaaa,vagy ugy,az nem kell ! vettem most egy senit amiben szintén overdrive-s az autómata....de az nem eladó.... :D berakom magamnak,kipróbálom.
Recommended Posts