Sor 6 Elküldve Január1, 2011 Megoszt Elküldve Január1, 2011 Hi és BÚÉK Opelosok és családjuk! Én vagyok 2011-ben az első (hülye kérdező)? :D Kérdéseim lennének. :) + 2 képet teszek fel ezek miatt. Tehát,a sárgával bekarikázott részek a kérdések. 1. Lehetek-e (legyek-e) olyan bátor,hogy a váltó kihajtást kihúzom,hogy kicseréljem a kihajtás szimeringet? Értem én hogy azért csúszkálós,hogy felvegye az egyéb mozgásokat. De ha én kihúzom teljesen,ugye nem hullik szét a váltó bele? & ugye kapok is hozzá szimeringet? Nem érdekel az sem ha méretek alapján kell beszereznem,csak ne legyen egy "érdekes" méretezésű. Bocs a szóismétlésekért! :D http://picasaweb.google.com/V8engines67/Mo...015324990947874 Jahhh,meg ugye a kinyomócsapágyat is be tudom szerezni!? Mert azt csak nem ártana kicserélni. Remélem a kuplung és szerkezet jó lesz. Azt még meg se mertem nézni. :P 2. Mi célt szolgálna az a fémcsap a váltókar tartó gumibakon? Mert én ismét összenéztem,de semmi nem adja ott magát,csak üresen "fityeg". :D http://picasaweb.google.com/V8engines67/Mo...015327360973762 Bocs,ezekhez én még nagyon hülye vagyok! De hát ugye válság van,így amit csak lehet,megpróbálok én meggyógyítani. :D A váltó viszont legalább gyönyörűen kapcsolgatható minden sebességbe. Persze tudom,ez még semmit nem jelent. :) Köszi a válaszokat előre is! Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagy istván Elküldve Január1, 2011 Megoszt Elküldve Január1, 2011 Hi és BÚÉK Opelosok és családjuk! Én vagyok 2011-ben az első (hülye kérdező)? :D Kérdéseim lennének. :) + 2 képet teszek fel ezek miatt. Tehát,a sárgával bekarikázott részek a kérdések. 1. Lehetek-e (legyek-e) olyan bátor,hogy a váltó kihajtást kihúzom,hogy kicseréljem a kihajtás szimeringet? Értem én hogy azért csúszkálós,hogy felvegye az egyéb mozgásokat. De ha én kihúzom teljesen,ugye nem hullik szét a váltó bele? & ugye kapok is hozzá szimeringet? Nem érdekel az sem ha méretek alapján kell beszereznem,csak ne legyen egy "érdekes" méretezésű. Bocs a szóismétlésekért! :D http://picasaweb.google.com/V8engines67/Mo...015324990947874 Jahhh,meg ugye a kinyomócsapágyat is be tudom szerezni!? Mert azt csak nem ártana kicserélni. Remélem a kuplung és szerkezet jó lesz. Azt még meg se mertem nézni. :P 2. Mi célt szolgálna az a fémcsap a váltókar tartó gumibakon? Mert én ismét összenéztem,de semmi nem adja ott magát,csak üresen "fityeg". :D http://picasaweb.google.com/V8engines67/Mo...015327360973762 Bocs,ezekhez én még nagyon hülye vagyok! De hát ugye válság van,így amit csak lehet,megpróbálok én meggyógyítani. :D A váltó viszont legalább gyönyörűen kapcsolgatható minden sebességbe. Persze tudom,ez még semmit nem jelent. :) Köszi a válaszokat előre is! szmering van,pár ezer........nem hullik szét a váltó.kihúzhatod nyugottan. kinyomó is van 2-8 ezerig....... a csapot én sem vágom most fejből.........a váltót meg várd meg melegen mit csinál.......azért olajat cserélj benne mielött felrakod. Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagy istván Elküldve Január1, 2011 Megoszt Elküldve Január1, 2011 van egy csomó reki E2/seni A2-es szélvédőm.........fehérek. csak a helyet foglalják.....valakinek?????? Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Január1, 2011 Megoszt Elküldve Január1, 2011 van egy csomó reki E2/seni A2-es szélvédőm.........fehérek. csak a helyet foglalják.....valakinek?????? Biztos hogy nem menne bele valahogy az egyesbe? Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Január1, 2011 Szerző Megoszt Elküldve Január1, 2011 van egy csomó reki E2/seni A2-es szélvédőm.........fehérek. csak a helyet foglalják.....valakinek?????? Sajnos nem járok pesten mostanában. Mennyire sürgős? Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagy istván Elküldve Január1, 2011 Megoszt Elküldve Január1, 2011 Sajnos nem járok pesten mostanában. Mennyire sürgős? kell a hely másnak...szal nagyon. Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagy istván Elküldve Január1, 2011 Megoszt Elküldve Január1, 2011 Biztos hogy nem menne bele valahogy az egyesbe? belemegy..... :D mert ez kisebb mint ami neked kell..... :) átlóban 1 centivel.... :) félre a tréfával....nem tudod berakni,mert annyit nem tart már meg a kéder. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Január1, 2011 Megoszt Elküldve Január1, 2011 belemegy..... :D mert ez kisebb mint ami neked kell..... :) átlóban 1 centivel.... :) félre a tréfával....nem tudod berakni,mert annyit nem tart már meg a kéder. És ha e2-es kéderrel raknám be? Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagy istván Elküldve Január1, 2011 Megoszt Elküldve Január1, 2011 És ha e2-es kéderrel raknám be? nem a kéder a gond,a lyuk a kasznin......a tiéd túl nagy.... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Január1, 2011 Megoszt Elküldve Január1, 2011 nem a kéder a gond,a lyuk a kasznin......a tiéd túl nagy.... :D ááá ezt nem tudom megérteni, hogy ugyanaz a kaszni, és mégis ekkorát változtatnak rajta? Más: az overdriveos váltóhoz hol tudnék szimeringet venni? Elsőt-hátsót? Az opelék rendszere sem ismeri, ráadásul ugye ami a harang alatt van, az ilyen fémházas valami. Link to comment Megosztás: More sharing options...
MoCSoK Elküldve Január2, 2011 Megoszt Elküldve Január2, 2011 valakinek overdrive,4 seb.+overdrive,váltó????????? van még egy darabom...... ez az a váltó amit multkor kérdeztem hogy van é ,de nem volt ? (AW 03-71 L Aisin-Warner 4 g) Vagy ez overdrive-al? (THM 180 Borg-Warner 3 g) Link to comment Megosztás: More sharing options...
MoCSoK Elküldve Január2, 2011 Megoszt Elküldve Január2, 2011 Boldog uj esztendőt kivánok uraim ! Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Január2, 2011 Megoszt Elküldve Január2, 2011 Boldog uj esztendőt kivánok uraim ! BUÉK mindenkinek :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagy istván Elküldve Január2, 2011 Megoszt Elküldve Január2, 2011 ááá ezt nem tudom megérteni, hogy ugyanaz a kaszni, és mégis ekkorát változtatnak rajta? Más: az overdriveos váltóhoz hol tudnék szimeringet venni? Elsőt-hátsót? Az opelék rendszere sem ismeri, ráadásul ugye ami a harang alatt van, az ilyen fémházas valami. csergő,ebay...... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagy istván Elküldve Január2, 2011 Megoszt Elküldve Január2, 2011 ez az a váltó amit multkor kérdeztem hogy van é ,de nem volt ? (AW 03-71 L Aisin-Warner 4 g) Vagy ez overdrive-al? (THM 180 Borg-Warner 3 g) ez mechanikos 4 sebes és hozzá egy drive........ez nem autómataváltó..... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sor 6 Elküldve Január2, 2011 Megoszt Elküldve Január2, 2011 szmering van,pár ezer........nem hullik szét a váltó.kihúzhatod nyugottan. kinyomó is van 2-8 ezerig....... a csapot én sem vágom most fejből.........a váltót meg várd meg melegen mit csinál.......azért olajat cserélj benne mielött felrakod. "...azért olajat cserélj benne mielött felrakod." Szia István! Köszönöm a válaszokat! Mindenképp cserélek olajat,mindenhol. :) De ha már itt tartunk,amúgy is megakartam kérdezni (nem csak tőled) a nagy Opel-os közösséget,milyen olajat szeret??? Kinek mi a tapasztalata? (Érdekelne motor,váltó,diffi is!!!) Motor úgy gondolom 10W40 (mert talán hidros ugye?),de mindenképp javítsatok ki,ha tévedek!? Inkább kérdezek időben,mint hogy ökörséget csináljak. :D :D Előre is köszönöm ismét! :) Peter Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sor 6 Elküldve Január2, 2011 Megoszt Elküldve Január2, 2011 Biztos hogy nem menne bele valahogy az egyesbe? Kicsit mindenhol át kell kalapálni és jó lesz. Gondolom én. :D Jahhh,meg még egyengetsz a szélvédőn is. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sor 6 Elküldve Január2, 2011 Megoszt Elküldve Január2, 2011 belemegy..... :) mert ez kisebb mint ami neked kell..... :) átlóban 1 centivel.... :D félre a tréfával....nem tudod berakni,mert annyit nem tart már meg a kéder. Na,de ha már tuningolsz a kasznin egy kicsit lejjebb teszed a tetőt és máris alkalmas lesz bele a szélvédő. :P Bocs,tényleg csak viccelek!!! Idén (sem) nem akarok szomorkodni,üzemanyagárak és a többi,ide vagy oda. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sor 6 Elküldve Január2, 2011 Megoszt Elküldve Január2, 2011 Boldog uj esztendőt kivánok uraim ! Én már ezt "mondtam",de ismét kívánom! :D Köszönjük! Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagy istván Elküldve Január2, 2011 Megoszt Elküldve Január2, 2011 "...azért olajat cserélj benne mielött felrakod." Szia István! Köszönöm a válaszokat! Mindenképp cserélek olajat,mindenhol. :D De ha már itt tartunk,amúgy is megakartam kérdezni (nem csak tőled) a nagy Opel-os közösséget,milyen olajat szeret??? Kinek mi a tapasztalata? (Érdekelne motor,váltó,diffi is!!!) Motor úgy gondolom 10W40 (mert talán hidros ugye?),de mindenképp javítsatok ki,ha tévedek!? Inkább kérdezek időben,mint hogy ökörséget csináljak. :P :D Előre is köszönöm ismét! :) Peter én híve vagyok a normális minőségü olajoknak...nem a horror árúaknak persze. :) azért ne tegyél bele tecsós/ósőnös löttyöt.... ha speer-ed van abba más olaj kell mint a simába....... Link to comment Megosztás: More sharing options...
MoCSoK Elküldve Január2, 2011 Megoszt Elküldve Január2, 2011 én híve vagyok a normális minőségü olajoknak...nem a horror árúaknak persze. :D azért ne tegyél bele tecsós/ósőnös löttyöt.... ha speer-ed van abba más olaj kell mint a simába....... Sperr adalékot sem kell kifelejteni: sperr adalék bolt Link to comment Megosztás: More sharing options...
MoCSoK Elküldve Január2, 2011 Megoszt Elküldve Január2, 2011 ez mechanikos 4 sebes és hozzá egy drive........ez nem autómataváltó..... :D jaaa,vagy ugy,az nem kell ! Link to comment Megosztás: More sharing options...
MoCSoK Elküldve Január2, 2011 Megoszt Elküldve Január2, 2011 "...azért olajat cserélj benne mielött felrakod." Szia István! Köszönöm a válaszokat! Mindenképp cserélek olajat,mindenhol. :) De ha már itt tartunk,amúgy is megakartam kérdezni (nem csak tőled) a nagy Opel-os közösséget,milyen olajat szeret??? Kinek mi a tapasztalata? (Érdekelne motor,váltó,diffi is!!!) Motor úgy gondolom 10W40 (mert talán hidros ugye?),de mindenképp javítsatok ki,ha tévedek!? Inkább kérdezek időben,mint hogy ökörséget csináljak. :D :D Előre is köszönöm ismét! :) Peter 12 szelepesed van ugye ? 10W40 -böl valami értelmes márkát ,olajszűrőböl MAN-t. Váltóba szabvány GM hajtómű olajat,ugy hallottam öreg motorosoktol hogy nagyon jobbat nem tehetsz bele! Difiböl ha sperr-es ,az adalékot ne felejsd ki ! Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagy istván Elküldve Január2, 2011 Megoszt Elküldve Január2, 2011 Sperr adalékot sem kell kifelejteni: sperr adalék bolt a csergőben azért olcsóbb az adalék....... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagy istván Elküldve Január2, 2011 Megoszt Elküldve Január2, 2011 jaaa,vagy ugy,az nem kell ! vettem most egy senit amiben szintén overdrive-s az autómata....de az nem eladó.... :D berakom magamnak,kipróbálom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts